ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Κυριάκος Μητσοτάκης:«Τέσσερις άξονες για επενδύσεις και ανάταξη της οικονομίας» Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΒΒΕ.

Κυριάκος Μητσοτάκης:«Τέσσερις άξονες για επενδύσεις και ανάταξη της οικονομίας»

Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΒΒΕ.

resized DIM1088

Ευθύνες τόσο προς την Κυβέρνηση όσο και προς τους δανειστές σε ό,τι αφορά στην ρύθμιση του ελληνικού χρέους, επέρριψε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο Eurogroup προχθές, δυστυχώς, είχαμε αρνητική εξέλιξη. Μια συνεδρίαση χωρίς κατάληξη: Δεν δόθηκε, δεν ιχνογραφήθηκε καν, η λύση για το χρέος. Δεν δόθηκε φύλλο πορείας για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το γνωστό QE … Όλα αυτά, ενώ ο πρωθυπουργός προεξοφλούσε δημοσίως απρόσμενα θετικές εξελίξεις. Too good to be true, δεν θα μεταφράσω τα αγγλικά. Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η φράση αυτή είναι γνωστή στο Πανελλήνιο. Αυτό που είναι άγνωστο είναι από πού αντλούσε την αισιοδοξία του. Άλλη μια απάτη ή άλλη μια αυταπάτη; … Έχω καταστήσει σαφές προς όλους, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι η λύση για το χρέος και η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποτελούν αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα. Έχουν καταστεί αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη εξόδου της χώρας από την κρίση. Και δεν επιτρέπεται σήμερα στους Ευρωπαίους εταίρους, η μειωμένη αξιοπιστία της σημερινής Κυβέρνησης να αποτελεί άλλοθι για να μην τηρούν τις δικές τους δεσμεύσεις. Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012 που καθόρισε την ανάγκη να γίνουν επιπρόσθετες παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος. Η συμφωνία αυτή θα είχε ολοκληρωθεί αν ο κ. Τσίπρας δεν έριχνε, στα τέλη του 2014, την τότε Κυβέρνηση. Τώρα οι κυβερνώντες προσπαθούν να εξασφαλίσουν για τη χώρα τα αυτονόητα».

resized DIM1117

«Από την αναξιόπιστη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ζητούνται νέα σκληρά μέτρα, που γίνονται σκληρότερα, γιατί η Κυβέρνηση καθυστερεί εδώ και μήνες τη διαπραγμάτευση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θυμάμαι που βρισκόμουν εδώ, σε αυτό το βήμα, πριν ένα χρόνο, και ζητούσαμε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Αν είχε κλείσει τότε, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τα μέτρα που θα μας ζητούσαν θα ήταν πολύ λιγότερα. Για να την κλείσει τελικά ξημερώματα πάντα με τους χειρότερους όρους  Είναι, λοιπόν, σαφές ότι αυτή η Κυβέρνηση βάζει τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε κρίση. Κρίση οικονομική. Κρίση διαχειριστική. Κρίση πολιτική. Κρίση ηθική. Κρίση θεσμική. Φόροι στους επαγγελματίες και περικοπές συντάξεων. Κομματικοί διορισμοί και πολιτικές επιδομάτων. Πιέσεις και εκβιασμοί στη Δικαιοσύνη».

resized DIM1144

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στην απόπειρα του κ. Τσίπρα να χτίσει νέα διαπλοκή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Επιχειρείται, σε κοινή θέα, μια ωμή παρέμβαση στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Με τα λεφτά της νέας διαπλοκής και με τα υλικά της παλιάς. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, με αφετηρία μια προκλητική φωτογραφική τροπολογία για χάρισμα προστίμου πολλών εκατομμυρίων, είναι πρωτοφανή και συνιστούν τεράστιο σκάνδαλο. Ο κ. Τσίπρας χτίζει μεθοδικά τη δική του διαπλοκή. Τον προειδοποιούμε, όμως.  Αυτός και οι νέοι συνοδοιπόροι του θα μας βρουν απέναντι. Αυτοί χαρίζουν πρόστιμα. Εμείς δεν θα τους χαριστούμε. Διότι στην Ελλάδα - και θέλω να το τονίσω αυτό - σε εσάς που εκφράζετε την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα, εμείς οραματιζόμαστε μια χώρα στην οποία κανείς επιχειρηματίας δεν θα χρειάζεται να αποκτήσει πρόσβαση σε Μ.Μ.Ε. για να προστατέψει τα συμφέροντά του. Τα συμφέροντα της χώρας δεν είναι ταυτισμένα με τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και η απομάκρυνσή τους από την εξουσία είναι αναγκαία πολιτική προϋπόθεση για να κάνει η χώρα μας το μεγάλο άλμα στο μέλλον».

resized DIM1188

Ο κ. Μητσοτάκης, κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι την ίδια ώρα που αυξάνει τους φόρους προσπαθεί να στήσει ένα νέο πελατειακό Κράτος, σημειώνοντας ανάμεσα στα άλλα: «Η πολιτική που επέλεξαν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την ανοχή, δυστυχώς, των πιστωτών μας, βάζει την οικονομία σε στασιμότητα και σε παρακμή και κρατά τη χώρα εκτεθειμένη σε κινδύνους. Το βάρος των φόρων φέρνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις αντιμέτωπα με το φάσμα της χρεοκοπίας, αυξάνει τα κίνητρα για φοροδιαφυγή και υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα. Την ίδια στιγμή, δεν γίνεται καμία ουσιαστική προσπάθεια - και θα επιμείνω σε αυτό - εξορθολογισμού και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των δημοσίων δαπανών. Αντίθετα, στήνονται νέες κρατικές δομές αμφίβολης χρησιμότητας και αυξάνονται οι αριθμοί των συμβασιούχων στο Δημόσιο.  Είναι μία σκόπιμη προσπάθεια να στηθεί ένα νέο πελατειακό Κράτος. Είναι, όμως, και το αποτέλεσμα της παντελούς άγνοιας των κανόνων λειτουργίας της οικονομίας. Γι’ αυτό και αποτελεί μια συνταγή, που καταδικάζει την Ελλάδα σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο διηνεκές».

resized DIM1212

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι για να αλλάξουμε την πορεία της οικονομίας μας χρειάζεται ένα νέο μοντέλο με περισσότερες επενδύσεις και περισσότερη εξωστρέφεια και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμά μας ακριβώς αυτό το σκοπό υπηρετεί: Ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Επενδύσεις. Στοχεύουμε να φέρουμε μεγάλα κεφάλαια για μακροχρόνια τοποθέτηση. Σε εξαγωγικές δραστηριότητες. Σε τομείς που έχουμε ή μπορούμε να αναπτύξουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα. Και δραστηριότητες που ενσωματώνουν γνώση και διαχέουν τεχνολογία ευρύτερα στην οικονομία. Οι πολιτικές μας στηρίζονται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

resized DIM1242

Πρώτον, στην πρόκληση ενός θετικού σοκ εμπιστοσύνης. Η εμπροσθοβαρής εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων θα δώσει το σήμα στους πολίτες, αλλά κυρίως στις αγορές, στους επενδυτές, ότι η Νέα Δημοκρατία εννοεί κάθε λέξη της φιλοαναπτυξιακής της ατζέντας. Άρα όλες οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις στην αρχή, στους πρώτους τρεις μήνες της διακυβέρνησης.

resized DIM1308

Δεύτερον, ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Έχουμε επεξεργαστεί προτάσεις: Για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών, ώστε να επιστρέψουν καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεγάλου προβλήματος των “κόκκινων” δανείων. Για την ταχύτερη δυνατή άρση των capital controls. Για το πως θα αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας. Για το πως θα ξεπληρώσουμε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Το πως θα πετύχουμε συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα. Πως θα πετύχουμε συμπράξεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όχι μόνο για τις υποδομές μας, αλλά και για υπηρεσίες …

resized DIM1345

Τρίτος πυλώνας της πολιτικής μας: Μείωση του φορολογικού βάρους και δημιουργία δημοσιονομικού χώρου. Έχουμε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή την ανάγκη να μειώσουμε τα πλεονάσματά μας από το 3,5%, που είναι σήμερα, στο 2% … Στις μειώσεις των υπέρογκων φορολογικών συντελεστών έχω αναφερθεί πολλές φορές. Ειδικότερα:

      resized DIM1361

  -  Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών,

 

-  Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών,

 

-   Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 5%,

 

Yπεραποσβέσεις σε νέες επενδύσεις παγίων και επιπλέον μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά 2%, για επιχειρήσεις που αυξάνουν τις θέσεις εργασίας κατά 10% και πάνω.

  

            Τέταρτον, και σημαντικότερο, στην εφαρμογή τολμηρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Δίνουμε έμφαση:

 

-  Στην εξάλειψη των δυσλειτουργιών των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών,

 

- Στην επιθετική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας,

 

- Στην  επιθετική προώθηση συμβάσεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα,

 

  -  Στην αξιολόγηση και μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης με λιγότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη διαφάνεια, αξιολόγηση και λογοδοσία,

 

- Στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου άσκησης της επιχειρηματικότητας. Με απλοποίηση του πλαισίου αδειοδότησης επιχειρήσεων. Με σύγχρονο πλαίσιο για τη χωροταξία και τις χρήσεις γης. Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων και γνώσεων. Επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης».

 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να επενδύσουμε ξανά στην βιομηχανία και την μεταποίηση και τόνισε: «Χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία συνολικά. Να τελειώσουμε με τις συνήθειες του παρελθόντος. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του. Εμείς οι πολιτικοί θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις, με χαμηλή φορολογία και περιορισμένη γραφειοκρατία. Κι εσείς οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βοηθήσετε τη χώρα σας, τώρα που σας έχει ανάγκη. Με επενδύσεις. Και να αφήσουμε πίσω μας κρατικοδίαιτες λογικές που υπονόμευσαν τη συλλογική ευημερία. Συνολικά, η κοινωνία μας χρειάζεται τη συμφωνία αλήθειας. Πρέπει να επαναφέρουμε τη χώρα σε μία τροχιά αισιοδοξίας. Και δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης». 

 
Υπουργοί Εξωτερικών, Πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας συμφωνήθηκαν στη 2η Διάσκεψη Ασφάλειας στη Ρόδο.

Υπουργοί Εξωτερικών,

Πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας συμφωνήθηκαν στη 2η Διάσκεψη Ασφάλειας στη Ρόδο.
42386- rodos

Με την έκδοση του κοινού ανακοινωθέντος, έπεσε η αυλαία της διήμερης 2ης Άτυπης Υπουργικής Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα με θέμα « Συμβίωση και Συνεργασία σε ένα περιβάλλον Ειρήνης και Σταθερότητας».

Οι υπουργοί Εξωτερικών και υψηλοί αξιωματούχοι των 16 χωρών και των 2 διεθνών οργανισμών (Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου και Αραβικός Σύνδεσμος) που συμμετείχαν στην διάσκεψη, «είχαν την ευκαιρία να δηλώσουν εκ νέου την βούλησή τους για την προώθηση, εν μέσω των πολλαπλών προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Ανατολική Μεσόγειος, μιας θετικής ατζέντας συνεργασίας προς όφελος της σημαντικής από στρατηγικής, οικονομικής και πολιτιστικής απόψεως γειτονίας τους, καθιστώντας την ένα ασφαλέστερο μέρος για την ευημερία των λαών της».

Στο κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών στους τομείς της μετανάστευσης, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, της θρησκευτικής ανεκτικότητας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, οι οποίες «θα βοηθήσουν να αποκατασταθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής».

Οι δράσεις που θα αναληφθούν, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, «πρέπει να συμπληρώνουν το έργο που επιτελείται από διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς – όπως ο ΟΗΕ, η ΕΕ, ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου – καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο θεσμοθετημένων δομών συνεργασίας, όπως η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και η Ένωση για τη Μεσόγειο».

Η επόμενη Διάσκεψη της Ρόδου θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου του 2018.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27937

 
Ο Ερντογάν ανταποκρίθηκε θετικά στον Τσίπρα για επανέναρξη διαλόγου για το Κυπριακό, λέει ο Κοτζιάς

Ο Ερντογάν ανταποκρίθηκε θετικά στον Τσίπρα για επανέναρξη διαλόγου για το Κυπριακό, λέει ο Κοτζιάς

68c8f-kotzias3

Την άποψη ότι η Τουρκία δεν αποδέχθηκε τις ελληνικές προτάσεις για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων στα πλαίσια της συζητούμενης λύσης για το Κυπριακό, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ).

Ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος βρέθηκε την εβδομάδα αυτή στην Κύπρο και είχε συνομιλίες με την κυπριακή ηγεσία, πρόσθεσε ότι οι θέσεις της Αθήνας στα δύο αυτά καίρια, όπως είπε, ζητήματα, παραμένουν στο τραπέζι.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε πρόσφατα στο Πεκίνο για το Κυπριακό, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο διεθνούς συνεδρίου για εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα, η ελληνική πλευρά εισέπραξε τη θετική ανταπόκριση της Άγκυρας στο να εισέλθει σε διάλογο.

Για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι είναι σε διαπραγμάτευση με την Αίγυπτο, ενώ με την Τουρκία παρέπεμψε σε μελλοντικές διαβουλεύσεις. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι άλλο είναι το θέμα του καθορισμού της ΑΟΖ, και άλλο εκείνο της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27884

 
"Πώς θα τελειώσουμε με τη συνωμοσία του παλιού" Άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου.
 "Πώς θα τελειώσουμε με τη συνωμοσία του παλιού"
Άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου.
THEODORAKISSTAV

Με την ψήφιση του νέου μνημονίου από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ κλείνει ο κύκλος του ενθικολαϊκισμού που ταλαιπώρησε για μεγάλα διαστήματα τη χώρα και κυριάρχησε στα χρόνια των μνημονίων. Κλείνει ίσως και η εποχή της κωλοτούμπας! Οι αντιστασιακές τουλούμπες στάθηκαν πιο επικίνδυνες και από τις μνημονιακές κωλοτούμπες των προηγούμενων. Εξευτέλισαν την έννοια της αντίστασης και ενισχύουν τελικά τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας.

Αυτή ήταν η αισιόδοξη (!) σκέψη μου το βράδυ της Πέμπτης στη συζήτηση για το νέο μνημόνιο. Τα μεσάνυχτα όμως, με το τέλος της ψηφοφορίας έξησαν μια παλιά πληγή. Aλήθεια, πόσο διαφορετικές είναι οι επιδιώξεις και οι νοοτροπίες της νέας και της παλιάς εξουσίας; Των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τη μία και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από την άλλη;

Η θέση της χώρας στην Ευρώπη, η αναζήτηση συμμάχων εκτός Ευρώπης, η στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα διαφοροποιούν σίγουρα την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τα παλιά κόμματα εξουσίας. Ταυτόχρονα όμως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιράζονται μαζί τους κάτι σημαντικό: την αγωνία τους για το κομματικό κράτος. Η κυβέρνηση αγωνιά να το δημιουργήσει, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να το διατηρήσουν εν αναμονή. Η κυβέρνηση προσλαμβάνει συνεχώς και νέους μετακλητούς. Οι υπουργοί της φτιάχνουν νέες στρατιές συμβασιούχων τακτοποιώντας χιλιάδες από τους νέους πελάτες της ως εποχικούς υπαλλήλους. Την ίδια ώρα η ΝΔ υπόσχεται πως κανένας δημόσιος υπάλληλος δε θα χάσει τη θέση του και το ΠΑΣΟΚ κλείνει το μάτι στους αιώνιους συνδικαλιστές. Σήμερα στο δημόσιο οι συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι στο ψυγείο. Περιμένουν να έρθουν στα πράγματα και τότε στο ψυγείο θα μπουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο κύκλος ζωής του ελληνικού κομματικού δημοσίου.

Οι τρεις τους μοιράζονται και κάτι άλλο: την αδιαφορία για τα λαμπρά μυαλά των νέων επιστημόνων που διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες για αυτούς στην Ελλάδα του διογκωμένου κράτους και του ατροφικού ιδιωτικού τομέα. Την αδιαφορία για τους άξιους και αποδοτικούς δημοσίους υπαλλήλους που δεν ανταμείβονται –ούτε καν ηθικά– για το μεράκι και την ανιδιοτέλειά τους. Το κομματικό κράτος είναι ο εχθρός της κοινωνίας, όμως και οι τρεις τους το ενίσχυσαν ή το ενισχύουν.

Μοιράζονται όμως και κάτι βαθύτερο και για αυτό λιγότερο εύκολα ορατό: την ίδια νοοτροπία για την πολιτική, τον κοινοβουλευτισμό, τις σχέσεις εκπροσώπησης. Κύριο συστατικό της νοοτροπίας αυτής είναι ένας κακώς νοούμενος επαγγελματισμός που υπαγορεύει συμπεριφορές αλαζονείας έναντι των πολιτικών αντιπάλων, απαξίωσης των θεσμικών διαδικασιών και αγνόησης των κοινωνικών αιτημάτων. Από τη μία, μια κυβέρνηση που “σημαδεύει” τους διαγωνισμούς για να εγκαταστήσει μια νέα μιντιακή ολιγαρχία, από την άλλη μια αντιπολίτευση που συνδιαλέγεται μυστικά με βουλευτές άλλων κομμάτων προτείνοντάς του καριέρα στα δικά της “μαγαζιά”. Ποιο άλλο τεκμήριο πολιτικής αλαζονείας αναζητάμε; Η υποτίμηση θεσμών και ψηφοφόρων δεν έχει τέλος... Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνει τροπολογίες στα μουλωχτά. Βουλευτές της ΝΔ και η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να προσέλθουν σε συζητήσεις για νομοσχεδία που θα ταράξουν τον εγγενή συντηρητισμό τους, όπως η νομοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Και όλοι μαζί «ξεχνούν» να εμφανιστούν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στην ιστορική στιγμή της απόφασης για αποκλεισμό βουλευτών ως ένδειξη καταδίκης του χρυσαυγίτικου τραμπουκισμού. Για να μην αναφερθώ στην αγωνία κάποιων προβεβλημένων στελεχων του ΠΑΣΟΚ για να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση Παπαντωνίου.

Ακούγεται καταθλιπτικό αλλά οι επιδιώξεις και οι νοοτροπίες των παλιών μηχανισμών είναι αυτές που κρατούν τη χώρα στο σκοτάδι. Τα φωτεινά διαστήματα, μικρές εξαιρέσεις. Και τίποτα δεν προδικάζει ότι το μέλλον - όταν η σημερινή κυβέρνηση ηττηθεί στην κάλπη - θα είναι φωτεινότερο. Ας μην βαυκαλιζόμαστε: αυτή η συνωμοσία του «παλαιού» έχει υποθηκευμένο και το αύριο. Εκτός αν... Εκτός αν ενισχυθούν οι νέες αντισυστημικές και αντιλαϊκίστικες πολιτικές. Εκτός αν επιβραβευθούν οι πολιτικοί – σε όλο τον πολιτικό χάρτη - που είναι ενάντια στο κομματικό κράτος. Υπάρχουν δυνάμεις, υπάρχουν προσωπικότητες, υπάρχουν πολίτες που παλεύουν για την εφαρμογή προοδευτικών πολιτικών. Μεταρρυθμιστικών τομών στην οικονομία, στην παιδεία, στα δικαιώματα. Με οδηγό τον ορθολογισμό και το πολιτικό ήθος. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Και είναι χρέος τους να εκφραστούν δυναμικά και ενιαία. Και είναι χρέος των πολιτών να πάρουν το ρίσκο της στήριξής τους.

 


Σελίδα 1 από 1907
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση