ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Σύνοδος Ολομέλειας - Ο Ντάισελμπλουμ δηλώνει πεπεισμένος για την επίτευξη συμφωνίας πριν τα τέλη Μαΐου

Σύνοδος Ολομέλειας - Ο Ντάισελμπλουμ δηλώνει πεπεισμένος για την επίτευξη συμφωνίας πριν τα τέλη Μαΐου

DAISEMBLOUM
 

Οι ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών ομάδων κάλεσαν στη σημερινή συζήτηση στο ΕΚ τους πιστωτές της Ελλάδας να ολοκληρώσουν σύντομα τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, τονίζοντας για μία ακόμη φορά τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία πριν το τέλος Μαΐου.


Προτού αναφερθεί στην πορεία των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε τη λύπη του για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν προσβλητικές για τη νότια Ευρώπη. «Δεν ήταν ποτέ πρόθεση μου να προσβάλω κανέναν», δήλωσε ο ίδιος.


Οι αντιδράσεις των ευρωβουλευτών στην απολογία του κ. Ντάισελμπλουμ ήταν μικτές.


Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένες τις δηλώσεις των ομιλητών:


Jeroen Dijsselbloem, πρόεδρος του Eurogroup


Pierre Moscovici, εκ μέρους της Επιτροπής


Françoise Grossetête, (EΛΚ, Γαλλία)


Roberto Gualtieri (Σοσιαλιστές, Ιταλία)


Notis Marias (ΕΣΜ, Ελλάδα)


Nils Torvalds (Φιλελεύθεροι, Φινλανδία)


Dimitrios Papadimoulis (Ευρ.Ενωτ.Αριστερά, Ελλάδα)


Ska Keller (Πράσινοι, Γερμανία)


Marco Valli  (ΕΕΑΔ, Ιταλία)


Marco Zanni (Eυρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας, Ιταλία)


Jeroen Dijsselbloem, τελικές δηλώσεις


Pierre Moscovici, τελικές δηλώσεις

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μαγνητοσκοπημένη εδώ.

 
Βασικά σημεία από την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πάνου Καζάκου Κυριάκος Μητσοτάκης:«Υψώνεται ξανά στην Ευρώπη ένα ισχυρό πολιτικό ανάχωμα απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού» (φωτογραφικό υλικό)

Βασικά σημεία από την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πάνου Καζάκου

Κυριάκος Μητσοτάκης:«Υψώνεται ξανά στην Ευρώπη ένα ισχυρό πολιτικό ανάχωμα απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού» (φωτογραφικό υλικό)

 

resized DIM7818

 
Την πεποίθησή του ότι «υψώνεται ξανά στην Ευρώπη ένα ισχυρό πολιτικό ανάχωμα απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού» εξέφρασε, μιλώντας, σήμερα, Τρίτη 25 Απριλίου, στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πάνου Καζάκου με τίτλο: «Η Δραχμή δεν (θα) είναι η λύση», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

resized DIM7742
 
Μιλώντας για το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ο ευρωσκεπτικισμός ενισχύεται και αυτό εκφράζεται τα τελευταία χρόνια με την ενίσχυση εθνικιστικών και λαϊκιστικών πολιτικών δυνάμεων. Το όραμα που συγκίνησε ολόκληρες γενιές Ευρωπαίων για μια Ευρώπη ευημερίας, ασφάλειας και δικαιωμάτων, μοιάζει να ξεθωριάζει. Το Brexit ήταν η πιο επώδυνη έκφραση αυτής της τάσης. Όσοι όμως πιστεύουμε σε αυτό το όραμα και όσοι θεωρούμε ότι τα ζωτικά στρατηγικά συμφέροντα της δικής μας χώρας είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ε.Ε., οφείλουμε να δράσουμε εγκαίρως. Έτσι ώστε ο στόχος μιας ισχυρής Ευρώπης που εξασφαλίζει σταθερότητα, συνεργασία και οικονομική ανάπτυξη να γίνει ξανά ελκυστικός. Η προχθεσινή πρωτιά και διαφαινόμενη τελική νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, ήταν μια βαθιά ανάσα για όσους πιστεύουμε σε αυτές τις αξίες.  Όπως ήταν και το αποτέλεσμα των ισπανικών, των αυστριακών και των ολλανδικών εκλογών».

resized DIM7822
 
«Το 2017», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «επανέρχονται στο προσκήνιο οι δυνάμεις της κοινής λογικής και της πολιτικής μετριοπάθειας. Αυτό είναι ασφαλώς μια θετική εξέλιξη για την Ευρώπη συνολικά. Δεν σας κρύβω ότι προσωπικά χαίρομαι διπλά για την πρωτιά του Μακρόν στον πρώτο γύρο και την αναμενόμενη νίκη του στο δεύτερο γύρο. Παρά την διαφορετική μας ιδεολογική αφετηρία, η ατζέντα μας έχει πολλά κοινά στοιχεία. Λιγότερους φόρους, μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Η δική μου πρόταση στον ελληνικό λαό για το νέο ελληνικό πατριωτισμό μέσα στην Ευρώπη έχει κοινές αναφορές με τη ρητορική του Μακρόν».

resized DIM7847
 
Επέκρινε τη στάση του κ. Τσίπρα στις γαλλικές εκλογές υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «στήριξε ανοιχτά τον κ. Μελανσόν.  Ο οποίος με τη σειρά του αρνήθηκε να επιλέξει μεταξύ της κυρίας Λεπέν και του κ. Μακρόν.  Αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι αυτά που ενώνουν τα πολιτικά άκρα του εθνολαϊκισμού είναι περισσότερα από αυτά που τα χωρίζουν. Με όση αξιοπιστία συμπεριφέρεται στον ελληνικό λαό με άλλη τόση στάθηκε στο θέμα των γαλλικών εκλογών». 

resized DIM7897 
Επισήμανε, εξάλλου, ότι «η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγές. Αλλαγές ουσίας και αλλαγές προς όλες τις κατευθύνσεις. Υπάρχουν τομείς, οι περισσότεροι και κρισιμότεροι θα έλεγα, που χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη. Όπως η οικονομία, με την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος, τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος διασφάλισης καταθέσεων, κ.α., η ασφάλεια, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού. Και η πατρίδα μας θα είναι η πρώτη που θα ωφεληθεί από μια ουσιαστική ευρωπαϊκή εμβάθυνση σε αυτά τα πεδία πολιτικής».

resized DIM7913
 
«Το σημαντικό είναι ότι αρχίζει να υψώνεται ξανά στην Ευρώπη ένα ισχυρό πολιτικό ανάχωμα απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του αταβιστικού εθνικισμού. Δυνάμεις που θέλουν μια πιο ισχυρή και καλύτερη Ευρώπη. Δυνάμεις που αναγνωρίζουν την ανάγκη για τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Αυτές οι δυνάμεις πρέπει να πάρουν και πάλι το πάνω χέρι. Και το ίδιο να συμβεί σύντομα και στην πατρίδα μας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

resized DIM7929
 
«Κωδικοποιώντας όλα τα πιθανά σενάρια, χρησιμοποιώντας τη συνολική διαθέσιμη οικονομική βιβλιογραφία και σχετικές μελέτες που έχουν γίνει για το κόστος εξόδου από το Ευρώ για τη χώρα μας, ο κ. Καζάκος, καταγράφει τους κινδύνους που κάτι τέτοιο εγκυμονεί. Και αποδεικνύει με απολύτως ξεκάθαρο τρόπο ότι η επιλογή της δραχμής θα ήταν επιλογή εθνικής καταστροφής για τον τόπο. Μια επιλογή εθνικής απομόνωσης που θα δημιουργούσε πολλαπλά ρίσκα για τη χώρα μας, όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως κοινωνικά και γεωπολιτικά», σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

resized DIM7948
 
«Σήμερα στην ελληνική κοινωνία συγκρούονται δύο κυρίαρχες τάσεις: Η μια εκφράζεται από τις δυνάμεις της δημιουργικής αναγέννησης. Αυτούς που επιζητούν μια τολμηρή φυγή προς τα εμπρός. Την υπέρβαση των αδυναμιών μας με συλλογική αυτογνωσία, αλλά και με πίστη στις δυνατότητές μας.  Η άλλη τρέφεται από τις σκοτεινές πλευρές της Ιστορίας μας. Αναπαράγει αρχαϊκά στερεότυπα, επενδύει στη διαρκή θυματοποίηση, φαντασιώνεται ηρωικές εξόδους. Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτές τις δυνάμεις να κάνουν περισσότερη ζημιά στη χώρα. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
 resized DIM7962

 
Δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Γαλλικών Προεδρικών εκλογών:

Δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των Γαλλικών Προεδρικών εκλογών:

THEODORAKISFB

«Η αλήθεια είναι ότι πήραμε μια μικρή χαρά από το Παρίσι, μετά από πολύ καιρό. Νικήθηκαν οι ακραίες δυνάμεις, νικήθηκε ο λαϊκισμός, ελπίζω και στα δικά μας, να συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα. Ο Μακρόν πολεμήθηκε από τα κομματικά κατεστημένα, αλλά τα κατάφερε και η εκλογή του στην Προεδρία της Γαλλίας σε λίγες μέρες μπορεί να σημάνει μια νέα πορεία για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη με λιγότερες ανισότητες, μια Ευρώπη της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ιδέας και όχι των εθνικισμών». 

 
Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 195 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας (φωτογραφικό υλικό)

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 195 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας (φωτογραφικό υλικό)

resized PAP7438

resized DIM6075

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη σήμερα, Κυριακή 23 Απριλίου, στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 195 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας.
 resized DIM5959
Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των 1.241 Ναουσαίων που σφαγιάστηκαν, όταν η πόλη της Νάουσας έπεσε το 1822.
 
Θυμόμαστε, με αυτόν τον τρόπο, ένα κεφάλαιο της Ελληνικής Ιστορίας, το οποίο δεν είναι ευρύτερα γνωστό. 
 
Η Μακεδονία είχε την δική της ενεργό συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση. Μόνο που η ελευθερία άργησε 90 χρόνια να έρθει στα χώματα της Μακεδονίας. 
 
Κάθε γενιά αντιμετωπίζει τις δικές της μεγάλες προκλήσεις. Η Ιστορία, όμως, μας διδάσκει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει μεγάλες υπερβάσεις, όταν συντρέχουν δύο βασικές προϋποθέσεις: Συλλογική αυτογνωσία και ενότητα του Έθνους.
 
Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

resized DIM5960
 
Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας, ενώ θα επισκεφθεί το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.
 resized DIM5964
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Σπίτι της Βεργίνας «Πρωτοβουλία για το Παιδί», που είναι αφοσιωμένο στην προστασία και τη φροντίδα παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και κίνδυνο.
 resized DIM5999
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί κτηνοτροφική μονάδα στη Βέροια, ενώ θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες στο κέντρο της πόλης.

 

resized DIM6070

 resized DIM5903resized DIM5946

resized DIM6082

resized DIM6115

resized DIM6140

resized DIM6146

resized DIM6174

resized DIM6211

resized DIM6244

resized PAP7425

 

resized PAP7448

resized PAP7468

resized PAP7540

resized PAP7658

resized PAP7731resized PAP7735

 


Σελίδα 1 από 1900
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου
Άξιος εκπρόσωπος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Περιστερίου συμμετείχε ...

ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ)
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ)
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ - 4 Μαϊου στους κινηματογράφους (φωτο - τρειλερ) Πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, Cannes Film ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση