ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυρίως πιάτο, Ελαφριά Σνίτσελ στο φούρνο.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 10:25

Κυρίως πιάτο,

Ελαφριά Σνίτσελ στο φούρνο.
9f746-0snitsel

Υλικά

  • 4 σνίτσελ χοιρινά μετρίου μεγέθους
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • μουστάρδα
  • φρυγανιά
  • τυρί τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. προσθέτουμε λίγη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο τυρί(προαιρετικά).
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ τα σνίτσελ και περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα. εάν μπορούμε, τα αφήνουμε για μισή ώρα, προκειμένου να μαριναριστούν.
  3. Ύστερα βουτάμε τα σνίτσελ σε μείγμα φρυγανιάς και ρίγανης.
  4. Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου. τοποθετούμε τα σνίτσελ στο αλουμινόχαρτο, με ελάχιστο ελαιόλαδο, προκειμένου να μην κολλήσουν.
  5. Η σχάρα στη μέση του φούρνου, και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200. (εξαρτάται από το φούρνο).
  6. Προαιρετικά: Αφού τελειώσουμε με το ψήσιμο, ετοιμάζουμε ένα μείγμα με τυρί, μαγιονέζα, μουστάρδα, ή ό,τι απέμεινε από το αρχικό μείγμα, και τοποθετούμε στο γκριλ για 5 λεπτά.
  7. Τα σνίτσελ στο φούρνο γίνονται πολύ πιο ελαφριά από ότι στο τηγάνι, και η μουστάρδα προσθέτει γεύση στο κουρκούτι.
  8. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2139
 
10ος διαγωνισμός μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης 2017.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Κυριακή, 19 Μάρτιος 2017 08:59

10ος διαγωνισμός μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης 2017.

resized mageires 1

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 26ης Διεθνούς Έκθεσης Detrop  στο Περίπτερο 3 των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) – HELEXPO, θέτοντας τις βάσεις για μια διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών.

Ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη HELEXPO –ΔΕΘ και την υποστήριξη της WACS, Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 450 συμμετοχές διακεκριμένων Αρχιμαγείρων και σχολών μαγειρικής, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε 34 κατηγορίες και αξιολογήθηκαν από 23 διεθνείς κριτές, η συμμετοχή των οποίων προσέδωσε στη διοργάνωση το κύρος ενός διεθνούς διαγωνισμού, θέτοντας ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες. 

resized 77596050

Επίσης, στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό παρευρέθηκε o Thomas A. Gugler, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies).

Η Εθνική ομάδα μαγειρικής της Κύπρου ανακηρύχθηκε ως η «Καλύτερη Ομάδα της Χρονιάς», χρησιμοποιώντας για τη δημιουργία των πιάτων της προϊόντα που προέρχονται από τη γη της Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση της δράσης που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Λέσχη  Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για τη σωστή ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού και την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της Μακεδονικής Κουζίνας.

resized 77573248

Οι χώρες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό είναι: Ελλάδα, Κύπρος, Ταϊβάν, Τουρκία, Σερβία, Ουκρανία, και Λετονία. Οι κριτές που μας τίμησαν με τη παρουσία τους ήταν από 17 χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Σλοβενία, Ουκρανία, Κροατία, Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Μεξικό, Μαυροβούνιο, Ταιβάν, ΗΠΑ, Λετονία.

Αναμφίβολα, ανάμεσα στις παράλληλες εκδηλώσεις που ξεχώρισαν, ήταν αυτές που διαδραματίστηκαν στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Περίπτερο 16, με την παρουσία της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, του Ηλία Μαμαλάκη, του Άρη Τσανακλίδη, του Γιώργου Στυλιανουδάκη, του Πάτερ Επιφάνιου, καθώς και των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων, οι οποίοι προετοίμασαν και παρουσίασαν εξαιρετικά εδέσματα με συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας.

 
FOOD EXPO 2017- ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΣΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 17:47

FOOD EXPO 2017- ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΗΣΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

resized 1

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην «Food Expo 2017», όπου φιλοξενούνται επιχειρήσεις των νησιών μας.
«Στηρίζουμε τα μοναδικά και υψηλής ποιότητας προϊόντα του Βορείου Αιγαίου και τους νησιώτες επιχειρηματίες, ώστε να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην ελληνική και διεθνή αγορά», τόνισε σε δηλώσεις της Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.resized 3

resized 2

 
Λαδερά, Σπανακόρυζο.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 19:41

Λαδερά,

Σπανακόρυζο.
 
2a5d6-0spanakorizo

Υλικά για 6 άτομα:

  • 1 κιλό σπανάκι κομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλ/νο
  • 1 φλ. ρύζι
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 3 ποτήρια νερό ζεστό
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι να ξανθύνει. Προσθέτουμε άνηθο και σπανάκι και τα αχνίζουμε
  2. Ρίχνουμε το νερό και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο.
  3. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του
  4. Σερβίρεται με χυμό λεμονιού

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2858

 
Κυρίως πιάτο, Αρνί στη γάστρα με πατάτες και μυρωδικά.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 10:22

Κυρίως πιάτο,

Αρνί στη γάστρα με πατάτες και μυρωδικά.
417c5-0roastlamb

Υλικά συνταγής

  • 3 φέτες μπέικον
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 1 αρνίσιο μπούτι γύρω στα 1.700 γραμμ
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο με το μπέικον, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
  2. Κάνουμε τρύπες με τη μύτη του μαχαιριού στο κρέας και μπήγουμε το αρωματικό μείγμα (μπέικον, σκόρδο, μυρωδικά). Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι πολύ καλά.
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Τις αραδιάζουμε στη γάστρα.
  4. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στα έξι. Το προσθέτουμε στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το μπούτι πάνω στα λαχανικά.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
  6. Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15΄ στους 180οC στις αντιστάσεις.
  7. Μετά την πρώτη ώρα ελέγχουμε τα υγρά του ταψιού. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄.

Extra Tip: Η χρήση του μπέικον (ψιλοκομμένο μαζί με τα μυρωδικά) θα δώσει στο κρέας περισσότερη υγρασία - λιπαρή ουσία και θα βοηθήσει ώστε το μπούτι να μη στεγνώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Συγχρόνως το κρέας αρωματίζεται ενώ ψήνεται.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2238

 


Σελίδα 1 από 12
"Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!
  "Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!    Παντρεύοντας την ...

Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston; Το 2005, ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston αποφάσισαν να χωρίσουν, έπειτα από πέντε χρόνια έγγαμου βίου.  ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση