ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Καβουροσαλάτα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 12:53

Καβουροσαλάτα

d4f79-kavurosalata1

Υλικά

  • 4 πακέτα sticks κατεψυγμένη καβουρόψυχα εμπορίου
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά η καβουρόψιχα.
  2. Στη συνέχεια την κόβουμε σε λωρίδες με τα χέρια μας και τις περνάμε από σουρωτήρι.
  3. Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη και έπειτα το βράζουμε για πέντε λεπτά και το περνάμε από το σουρωτήρι. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  4. Στραγγίζουμε όλα τα υλικά μας, αναμειγνύουμε την καβουρόψιχα, το καρότο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τη μαγιονέζα.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4714
 
Διαδραστικό μάθημα ζαχαροπλαστικής στο Creta Maris Beach Resort. Με παρασκευή γλυκού του κουταλιού σύκο στα πλαίσια της λειτουργίας του σύμφωνα με το πρότυπο «We do local».
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 26 Ιούλιος 2017 17:00
Διαδραστικό μάθημα ζαχαροπλαστικής στο Creta Maris Beach Resort.

Με παρασκευή γλυκού του κουταλιού σύκο στα πλαίσια της λειτουργίας του σύμφωνα με το πρότυπο «We do local».

 resized image002

 

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, το Creta Maris Beach Resort διοργάνωσε ένα διαδραστικό μάθημα ζαχαροπλαστικής με θέμα το γλυκό του κουταλιού σύκο, στα πλαίσια της λειτουργίας του ξενοδοχείου σύμφωνα με το πρότυπο «We do local». 

Το διαδραστικό μάθημα ζαχαροπλαστικής ξεκίνησε από τον κήπο του ξενοδοχείου, όπου οι συμμετέχοντες επισκέπτες αφού ενημερώθηκαν για τη σπουδαία θέση που είχε το σύκο στη διατροφή των μεσογειακών λαών στην αρχαιότητα, συνέλεξαν σύκα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν στο βιολογικό αγρόκτημα του ξενοδοχείου. Εκεί, συνάντησαν τον Δημήτρη Μακράκη, Executive Chef του Creta Maris, ο οποίος τους ενημέρωσε σχετικά με τα απαραίτητα υλικά που χρειάζονται για την εκτέλεση της συνταγής του γλυκού του κουταλιού σύκου, τις κατάλληλες αναλογίες, το σωστό τρόπο παρασκευής του, αλλά και όλα τα μυστικά για το ιδανικό δέσιμο του γλυκού. 

resized image003

Στο τέλος της δράσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν το γλυκό που δημιουργήσαν σε συνοδεία αρωματικής τσικουδιάς από τον κρητικό αμπελώνα, βιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο μια αυθεντική κρητική εμπειρία. 

Η δράση αυτή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνολικής λειτουργίας του ξενοδοχείου, η οποία στοχεύει στην στήριξη της οικονομίας και των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας και έχει ως στόχο την προώθηση του Κρητικού τρόπου ζωής, του Ελληνικού πολιτισμού και των παραδόσεων της χώρας μας.

 resized image004

Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Σχετικά με το Wedolocal:

Το Πρότυπο Πιστοποίησης “We do local” καλύπτει την ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες και καλύτερη ποιότητα ζωής. Απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ μέχρι και σήμερα το προσμετρά 22 μέλη, ενώ στο μέλλον αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 Ιούλιος 2017 17:07
 
Σαλάτα κοτόπουλου με ζυμαρικά
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 26 Ιούλιος 2017 09:44

Σαλάτα κοτόπουλου με ζυμαρικά

7f340- chicken fussili ham

Υλικά:

  • 2 μέτρια σε μέγεθος στήθη κοτόπουλου
  • ½ κιλό ζυμαρικά βίδες (1 πακέτο)
  • 12-15 τετράγωνες φέτες ζαμπόν
  • ½ κιλό τυρί γκούντα
  • 5-6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 φύλλα μαρούλι 
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
  • 2 βρασμένα σφιχτά αβγά


Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα στήθη μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (περίπου 1 ώρα).
  2. Μόλις κρυώσουν ελαφρά, αφαιρούμε τα κόκκαλα και τα ξεψαχνίζουμε με τα χέρια.
  3. Τοποθετούμε τα κομματάκια του κοτόπουλου σε βαθύ γυάλινο σκεύος σερβιρίσματος και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις βίδες (al dente) και τις προσθέτουμε στο σκεύος με το κοτόπουλο.
  5. Ψιλικόβουμε τη γκούντα και το ζαμπόν σε τετράγωνα κομματάκια και τα προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος, προσέχοντας το μείγμα των ζυμαρικών και του κοτόπουλου να μην είναι πολύ ζεστό και λιώσουν τα κομματάκια του τυριού.
  6. Πασπαλίζουμε το μείγμα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και το μαρούλι, ανακατεύουμε, στολίζουμε τη σαλάτα με τα βρασμένα αβγά κομμένα σε λεπτές φέτες και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
  7. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4413
 
Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο λεμονάτο
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 25 Ιούλιος 2017 09:35

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο λεμονάτο

5e79b- kotopoulo lemonato

Υλικά

  •     ½ κοτόπουλο (για 2-3 άτομα)
  •     6-7 πατάτες μέτριες
  •     1 πιπεριά πράσινη μεγάλη
  •     2 ντομάτες μέτριες γινομένες
  •     1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  •     χυμό ενός λεμονιού
  •     αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  •     ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1.     Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψί.
  2.     Κόβουμε τις πατάτες σε σχήμα κυδωνιού και τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ. Τις αλατοπιπερώνουμε και αυτές και μετά τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί.
  3.     Από πάνω ρίχνουμε λίγο ρίγανη, το χυμό του λεμονιού, τις ντομάτες ψιλοκομένες και την πιπεριά σε ροδέλες.
  4.     Τα ανακατεύουμε καλά όλα και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι ανακατεμένο με την μουστάρδα. Το βάζουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα και είναι έτοιμο.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/3216
 
Κοτόπουλο με μουστάρδα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2017 14:00

Κοτόπουλο με μουστάρδα

140e8-kotopoulo-moustard

Υλικά:

  • 150 γρ κοτόπουλο ψαχνό ή γαλοπούλα
  • 2 κουτ. γλυκού λάδι
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λεμόνι


Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνετε ένα μείγμα από το λάδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το λεμόνι και βάζετε μέσα σ'αυτό το κοτόπουλο.
  2. Το αφήνετε 3-4 ώρες να μαριναριστεί (όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο).
  3. Βγάζετε το κοτόπουλο και το ψήνετε στο γκριλ. Εδώ μπορείτε είτε να το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο χωρίς την σάλτσα είτε να το βάλετε σε ταψάκι μαζί με την σάλτσα του.

Η συνταγή είναι διαιτητική, περιέχει γύρω στις 400 θερμίδες, μαζί με το 1/2 φλυτζάνι αρακά και καρότα που μπορείτε να το συνοδεύσετε.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4484

 


Σελίδα 1 από 26
Συνεχίζεται με επιτυχία το Φεστιβάλ Γλυφάδας
 Συνεχίζεται με επιτυχία το Φεστιβάλ Γλυφάδας
 Συνεχίζεται με επιτυχία το Φεστιβάλ Γλυφάδας    Χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν χθες το βράδυ το νέο χώρο εκδηλώσεων ...

ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΩΝ ΙΝΔΙΩΝ - 3 Αυγούστου στους κινηματογράφους (Trailer - Φωτογραφίες)
ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΩΝ ΙΝΔΙΩΝ - 3 Αυγούστου στους κινηματογράφους (Trailer - Φωτογραφίες)
Το Στέμμα των Ινδιών (Viceroy’s House) Η σκηνοθέτης του αγαπημένου Bend it Like Beckham, Gurinder Chadha, παρουσιάζει μια συναρπαστική ιστορία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση