ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Ντιπς, Μαγιονέζα σπιτική.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 10:31

Ντιπς,

Μαγιονέζα σπιτική.
e319b-psarimagioneza
Υλικά
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (250 ml)
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο (250 ml)
  • 1 μεγάλο αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • χυμό από ½ λεμόνι (και βλέπουμε...)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • άσπρο πιπέρι (γιατί οι άσπρες σάλτσες θέλουν άσπρο πιπέρι!)
  • προαιρετικά ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως εστραγκόν, μαϊντανό, φρέσκο κόλιαντρο, άνηθο, μαντζουράνα (ή ότι άλλο προτιμώ)

Εκτέλεση
 
  1. Τοποθετώ όλα τα υλικά μέσα στο δοχείο, (όλα ανεξαιρέτως!) και βάζω σε λειτουργία την ράβδο στη δυνατή ένταση. Κατά την διάρκεια, κινώ την ράβδο πάνω-κάτω προκειμένου να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  2. Μετά από 30'' η μαγιονέζα έχει «δέσει» και είναι έτοιμη!
  3. Δοκιμάζω να δω αν μου κάνει στην γεύση ως προς το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα κι ανακατεύω ξανά με την ράβδο πολύ σύντομα. Προσέχω όμως να μην το παρακάνω με το χτύπημα γιατί κινδυνεύει να αραιώσει η μαγιονέζα. Στην συνέχεια προσθέτω κι ανακατεύω με το χέρι τα φρέσκα μυρωδικά κι η μαγιονέζα μου είναι έτοιμη!


Σημειώσεις

  • Ο τρόπος παρασκευής αυτής της σπιτικής μαγιονέζας διαφέρει ως προς τον χρόνο, διότι ετοιμάζεται κυριολεκτικά μέσα σε 30'', αλλά και ως προς τα εργαλεία/συσκευές που απαιτούνται. Στην περίπτωση αυτήν δεν χρησιμοποιώ το παραδοσιακό μίξερ αλλά την ράβδο του multi και το σχετικό δοχείο. Να προσθέσω ότι, ακριβώς επειδή η ράβδος του multi αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα περιστροφής, δένει την μαγιονέζα άμεσα δίχως να υπάρχει ο κίνδυνος να "κόψει".
  • Η σπιτική μαγιονέζα στο μίξερ προϋποθέτει το λάδι να πέφτει πολύ αργά με ροή «σαν κλωστή» ωσότου εξαντληθεί. Σε τούτη εδώ την περίπτωση όμως τοποθετούνται όλα τα υλικά μαζί στο δοχείο του multi και ανακατεύονται ταυτόχρονα από την πρώτη στιγμή. Μέσα σε 30'' η μαγιονέζα είναι έτοιμη!

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/2519

 
Φρέσκo Παγωτό
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 09:03

Φρέσκo Παγωτό

96eab-pagoto

Υλικά:
Με γάλα:

  • 500 ml γάλα
  • 125 γρ. Φρέσκια κρέμα
  • 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 1 κουταλιά κονιάκ

Με κρέμα:

  • 600 γρ. Φρέσκια κρέμα
  • 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά κονιάκ


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτετε και το κονιάκ. Ζεσταίνετε την φρέσκια κρέμα ελαφρά και την ανακατεύετε με το μείγμα των αυγών.
  3. Τοποθετείτε το μίγμα σε κατσαρόλα και ζεσταίνετε ανακατεύοντας το συνέχεια.
  4. Αφού το μείγμα ζεσταθεί καλά, προτού κοχλάσει, το κατεβάζετε από την φωτιά.
  5. Αφήνετε το παγωτό να κρυώσει και τοποθετείτε σε μπωλ.
  6. Βάζετε το μπωλ στην κατάψυξη. Όταν το παγωτό μισοπήξει (πρέπει το κέντρο να βρίσκεται ακόμη σε υγρή μορφή), το βγάζετε από την κατάψυξη και το χτυπάτε ξανά καλά στο μίξερ.
  7. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να μοιράσετε το παγωτό στα δύο και να προσθέσετε τις γεύσεις που προτιμάτε, βανίλια, κακάο, φρέσκια μαρμελάδα φράουλα (χτυπημένη στο μπλέντερ), λικέρ μέντας κ.λ.π
  8. Αφού τελειώσετε με το χτύπημα του παγωτού, το ξανατοποθετείτε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει καλά.

Σημείωση: Στην συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υλικά με κρέμα ή τα υλικά με γάλα. Η εκτέλεση είναι και για τις δύο περιπτώσεις ίδια.
Στην περίπτωση όμως που θα κάνετε το παγωτό με γάλα, θα πρέπει κατά την διάρκεια που το παγωτό καταψύχετε να το βγάλετε και να το χτυπήσετε στο μίξερ όχι μια φορά αλλά τρεις.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/5485

 
Ταλιατέλες σουφλέ
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 10:08

Ταλιατέλες σουφλέ

6e231-tagliatelle beshamel

Υλικά:

  • 1 πακέτο 500 γραμ. ταλιατέλες δίχρωμες
  • 200gr κεφαλογραβιέρα
  • 200gr ρεγκάτο
  • 200gr χαλλούμι
  • 200gr γκούντα
  • 6-7 φέτες μπέικον
  • 1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια τεμαχισμένα
  • έτοιμη μπεσαμέλ
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε και σουρώνουμε τις ταλιατέλες και τις περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο που έχουμε κάψει.
  2. Τρίβουμε τα τυριά, ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα ανακατεύουμε με τις ταλιατέλες (κρατάμε λίγο τυρί για το τέλος).
  3. Στρώνουμε την μπεσαμέλ και την πασπαλίζουμε με λίγο από το τυρί που έχουμε κρατήσει.
  4. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/5161
 
Κοτόπουλο ριγανάτο
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 17:15

Κοτόπουλο ριγανάτο

8a211-chicken oreganon

Υλικά:

  • 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
  • 1/4 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπα χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές γούστερ σος
  • 2 κουταλιές σόγια σος
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλάκι κόκκους ροζ πιπεριού
  • 3-4 φυλλαράκια ροζμαρι 
  • αλάτι


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπωλ όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  3. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε.
  4. Σε τακτά χρονικά διαστήματα καλό θα ήταν να γυρίζουμε τα φιλέτα ώστε η σαλτσούλα να πάει παντού (ιδίως στην αρχή, πριν κάνει κρούστα το κοτοπουλάκι).
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/5078
 
Σολομός με μέλι και μουστάρδα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 08:27

Σολομός με μέλι και μουστάρδα

48411- salmon honey mustard

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Στο αντικολλητικό ταψί ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και τη μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  2. Ζεσταίνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφαιρούμε το σκεύος από το φούρνο, αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε επάνω τα φιλέτα σολομού.
  3. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα του μελιού πάνω στα φιλέτα και ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ.

Σερβίρουμε τα φιλέτα ζεστά.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/29785

 


Σελίδα 1 από 32

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry Η γοητευτική ηθοποιός Halle Berry είναι και πάλι ευτυχισμένη, καθώς μετά το διαζύγιο της με τον ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...