ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ
Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους για δεύτερη χρονιά στο On the Verandah του Poseidonion Grand Hotel.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 19:23

 Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους για δεύτερη χρονιά στο On the Verandah του Poseidonion Grand Hotel.

 resized drz-poseidonion 1

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εστιατόριο On the Verandah του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες διακρίθηκε με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στον θεσμό των Χρυσών Σκούφων. Το βραβείο αποτελεί τιμή για τους ανθρώπους του ξενοδοχείου και έρχεται ως επιβράβευση της σκληρής δουλειάς, της δημιουργικότητας και της επιμονής του chef Σταμάτη Μαρμαρινού και της ομάδας του στην αγνή πρώτη ύλη και τις καθαρές γεύσεις.

resized drz-poseidonion 2

Η διάκριση αυτή επιβραβεύει το σύνολο της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει το On the Verandah, στο οποίο η δημιουργία του κάθε πιάτου αποτελεί ιεροτελεστία. Η πρώτη ύλη και η γεύση πρωταγωνιστούν. Ο chef Σταμάτης Μαρμαρινός επιλέγει τα πιο αγνά υλικά από την οργανική φάρμα του Ποσειδωνίου στο βουνό των Σπετσών και συλλέγει τις καλύτερες πρώτες ύλες από τους παραγωγούς του νησιού και της ευρύτερης περιοχής. Μένοντας πιστός στην ελληνική κουζίνα, μετουσιώνει παραδοσιακές γεύσεις σε μοντέρνα πιάτα.

resized drz-poseidonion 3

Η σύγχρονη εικόνα των γαστρονομικών προτάσεων του εστιατορίου δημιουργούν ενδιαφέρουσες αντιθέσεις με τις γνώριμες και καθαρές ελληνικές γεύσεις που σερβίρονται στο μαγικό σκηνικό της βεράντας του Ποσειδωνίου. Στηρίζοντας με κάθε μέσο και αναδεικνύοντας το ελληνικό προϊόν ο Σταμάτης Μαρμαρινός δημιουργεί πιάτα που αντικατοπτρίζουν την γαστρονομική μας παράδοση σε κάθε τους έκφανση.

resized drz-poseidonion 4

Λίγους μήνες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, η σημαντική αυτή διάκριση από έναν θεσμό όπως οι Χρυσοί Σκούφοι, έρχεται να εμψυχώσει όλη την ομάδα του On theVerandah αυξάνοντας συνάμα το αίσθημα ευθύνης για μια ακόμη πιο δημιουργική και γευστική χρονιά!

resized drz-poseidonion 6

resized drz-poseidonion 5

 
Γλυκά, Γαλακτομπούρεκο
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 09:54

Γλυκά,

Γαλακτομπούρεκο
 
25e26-0galaktopoureko
Υλικά
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 αυγά
  • 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
  • ξύσμα 1 λεμονιού ή και δύο
  • 1 βανίλια άρωμα
  • Φυτίνη για τα φύλλα
  • Φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλα 
  • 1 βανίλια άρωμα
 
Εκτέλεση
  1. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας σε ένα μακρόστενο - βουτυρωμένο με φυτίνη - πυρέξ. Δεν ξεχνάμε να βουτυρώνουμε κάθε φύλλο που τοποθετούμε
  2. Μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα, σκεπάζουμε το πυρέξ με μία πετσέτα κουζίνας για να μην ξεραίνονται τα φύλλα
  3. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά να είναι πολύ αφράτα
  4. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΟ.
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα αυγά το σιγμιγδάλι και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα
  6. Αφού αφομοιωθεί το σιμιγδάλι στο μίγμα, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ανάβουμε το μάτι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να πετάει το μίγμα. Θα παρατηρήσετε ότι το μίγμα αρχίζει να κάνει φουσκάλες και να πετάγεται όταν έχει πήξει
  7. Τότε ακριβώς κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και τη 1 βανίλια
  8. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα
  9. Ρίχνουμε την κρέμα στο πυρέξ με τα φύλλα και από επάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αφού έχουμε αλείψει με φυτίνη όλα τα φύλλα μεταξύ τους. Εγώ χρησιμοποιώ 3 φύλλα κάτω και 3 φύλλα πάνω αφού το καθένα χρησιμοποιείται διπλό (λόγω μεγέθους πυρέξ)
  10. Αφού έχουμε τελειώσει, χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια πριν το βάλουμε στο φούρνο
  11. Ψήνουμε το γαλακτομπούρεκο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα
  12. Όση ώρα ψήνεται το γαλακτομπούρεκο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε σε μία κατσαρολίτσα το 1 φλ. νερό και τα 2 ζάχαρη, το ξυλαράκι κανέλας και τη φλούδα λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει καλά και να κάνει ένα ωραίο σιρόπι
  13. Στο τέλος και αφού κατεβάσουμε από το μάτι, ρίχνουμε και το δεύτερο άρωμα βανίλιας
  14. Στη 1 ώρα ψησίματος βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο, κόβουμε με το μαχαίρι τα ήδη χαραγμένα κομμάτια βαθιά και περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο με το σιρόπι όσο και τα δύο είναι καυτά
  15. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1654
 
Μοσχαράκι αλα κρεμ
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2017 09:45

Μοσχαράκι αλα κρεμ

ba357-0veal cream

Υλικά (για 2 άτομα)
  • ½ κιλό μοσχάρι
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ρύζι σπυρωτό
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
 
Εκτέλεση
  1. Παίρνουμε το μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομματάκια (κάθε κομμάτι να αντιστοιχεί σε 2 μπουκιές περίπου). Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Το βράζουμε για 15 - 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) περίπου για να μαλακώσει το κρέας.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά να φύγει ο αφρός και το τυχόν αίμα.
  3. Σε μια άλλη κατασαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφού κάψει καλά, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές. Το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει και για να μην καεί από καμμία πλευρά.
  4. Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, το σβήνουμε με την μαυροδάφνη. Κατεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά maximum.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τα πιπέρια και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να βράσει στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά περίπου. Όταν η σάλτσα αποκτήσει ένα καφέ χρώμα, το κρέας είναι έτοιμο.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1653
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2017 09:48
 
Γλυκά, Σουφλέ σοκολάτας.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 10:14

Γλυκά,

Σουφλέ σοκολάτας.
 
d767c-0chocolate souffle mug

Υλικά για μία κούπα καφέ:

  • 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ¼ κ.γ. βανίλια
  • 1 κούπα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε στη κούπα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά με το κουταλάκι του καφέ.
  2. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα και το βούτυρο, ανακατεύουμε ξανά
  3. Βάζουμε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στην μέγιστη ισχύ.

Tips: μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω μια μπάλα παγωτό

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1625

 
Κυρίως πιάτο, Σοφιγάδο Λευκαδίτικο.
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 08:16

Κυρίως πιάτο,

Σοφιγάδο Λευκαδίτικο.
 
b311f-sofigado

Υλικά

  • 1 - 1,2 κιλά βοδινή ή μοσχαρίσια σπάλα
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους (γύρω στα 250 γρ.), τριμμένα στον τρίφτη
  • 40 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 7 σκελίδες σκόρδου, μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 330-350 ml καυτό νερό
  • Αλάτι
  • 3 μεγάλα κυδώνια (1 - 1,1 κιλά), καθαρισμένα και κομμένα... κυδωνάτα
  • 100 ml πετιμέζι


Εκτέλεση

  1. Πάρτε το κρέας και μ' ένα μαχαίρι αφαιρέστε τα μεγάλα κομμάτια λίπους, αφήστε όμως λίγο για να νοστιμίσει το φαγητό. Κόψτε το σε κομμάτια, περίπου 6x6 εκ. το καθένα. Τοποθετήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σκουπίστε τα. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα διότι το κρέας δεν θα μπορέσει να τσιγαριστεί σωστά αν είναι υγρό.
  2. Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ρίξτε το ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να λαμπυρίζει, ρίξτε τόσα κομμάτια κρέατος ώστε να γεμίσει κατά 2/3 ο πάτος της κατσαρόλας. Μην ρίξετε περισσότερα κομμάτια γιατί αντί να τσιγαριστούν, θα βράσουν. Τσιγαρίστε τα κομμάτια κρέατος κι από τις δυο πλευρές και μεταφέρετέ τα σε ένα μπωλ. Συνεχίστε το τσιγάρισμα και των υπόλοιπων κομματιών, μεταφέροντάς τα και αυτά στο ίδιο μπωλ.
  3. Ρίξτε τα τριμμένα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και σωτάρετέ τα σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Επιστρέψτε όλα τα κομμάτια κρέατος στην κατσαρόλα, μαζί με τα ζουμιά που μαζεύτηκαν στο μπωλ, και σβήστε με το ξίδι. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα ή μια κουτάλα και προσθέστε τα σκόρδα, τον πελτέ ντομάτας, πιπέρι, δενδρολίβανο και μια πρέζα ζάχαρη, και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ζεστό νερό (ζεστό ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία και σταματήσει η διαδικασία ψησίματος) κι ανακατέψτε καλά. Βάλτε το καπάκι και αφήστε να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει βράση, βάλτε τη φωτιά στο χαμηλό κι αφήστε να ψηθεί το κρέας για 1 - 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει (έχετε όμως υπόψη σας ότι θα ψηθεί για άλλα 25 λεπτά περίπου όταν προσθέσετε τα κυδώνια). Ελέγχετε το κρέας κάθε 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντάς το λίγο.
  4. Έπειτα, αφαιρέστε τα κλωνάρια του δενδρολίβανου (τα φύλλα θα έχουν πέσει μέσα στη σάλτσα) και αλατίστε. Ο λόγος που αλατίζετε τώρα είναι διότι αν αλατίσετε στην αρχή, το κρέας θα σκληρύνει. Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κυδώνια και το πετιμέζι και ανακατέψτε καλά με σπάτουλα ή κουτάλα. Τα κυδώνια θα πρέπει να είναι σχεδόν καλυμμένα με τα υγρά του φαγητού για να ψηθούν σωστά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αρκετά υγρά στην κατσαρόλα σας, προσθέστε λίγο καυτό νερό. Βάλτε πάλι το καπάκι και αφήστε το κρέας και τα κυδώνια να σιγοψηθούν για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας που και που (όχι με σπάτουλα ή κουτάλα, αλλά κρατώντας την κατσαρόλα απ' τα χερούλια και ανακινώντας την με κυκλικές κινήσεις. Αυτό το κάνετε για να μην διαλυθούν τα κυδώνια μέσα στη σάλτσα. Πρέπει να παραμείνουν σε ολόκληρα κομμάτια και να μη λιώσουν).
  5. Ελέγξτε τα κυδώνια έπειτα από 15 λεπτά. Καλό είναι σε αυτό το σημείο να τα δοκιμάσετε και αν είναι πολύ ξινά, να προσθέσετε λίγο παραπάνω πετιμέζι.
  6. Στο τέλος, το κρέας θα πρέπει να λιώνει στο στόμα, η σάλτσα να είναι πλούσια και τα κυδώνια να είναι μαλακά αλλά ταυτόχρονα να κρατάνε και να μην διαλύονται. Ο σκοπός είναι να προσθέσουν μια διαφορετική υφή στο πιάτο από αυτή του τρυφερού κρέατος.


Σερβίρετε το σοφιγάδο ζεστό με μπόλικο ψωμί για να μαζέψετε όλη την νοστιμότατη σάλτσα του.

Το σοφιγάδο θα είναι ακόμα πιο γευστικό τη δεύτερη μέρα.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/1556

 


Σελίδα 1 από 9
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση