ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Ομιλία Ε. Αχτσιόγλου στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Ηράκλειο Κρήτης
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Πέμπτη, 21 Σεπτέμβριος 2017 12:20

Ομιλία Ε. Αχτσιόγλου στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Ηράκλειο Κρήτης

AXTSIOGLOU17

«Η χώρα με σταθερά βήματα πλησιάζει στο στρατηγικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στην ομιλία της στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Υπουργός Εργασίας, σημείωσε πως «οι πολιτικές που ασκήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης είχαν ως στόχο τη μείωση του εργατικού κόστους ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η θεραπεία που υιοθετήθηκε ήταν χειρότερη από την ασθένεια: καταστροφή της παραγωγικής βάσης, πτώση των επενδύσεων, μείωση της παραγωγικότητας».

«Η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης», επισήμανε, «εστιάζει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο. Μιλάμε για μια ανάπτυξη βιώσιμη, δηλαδή διατηρήσιμη στο χρόνο, και άρα βασισμένη σε θεμέλια σταθερά, εκεί που η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μια ανάπτυξη κοινωνικά δίκαιη, όπου ο παραγόμενος πλούτος θα διανέμεται στο σύνολο της κοινωνίας και πρωτίστως σε αυτούς που τον παράγουν, δηλαδή τους εργαζόμενους, και δεν θα συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων, διευρύνοντας τις κοινωνικής ανισότητες όπως συνέβη στο παρελθόν».

Για το Υπουργείο Εργασίας, πρόσθεσε, «οι παραπάνω αρχές εξειδικεύονται σε τρεις άξονες: α) ενεργητική παρέμβαση για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας, β) παρέμβαση στις εργασιακές σχέσεις, ώστε να διαμορφώνονται ποιοτικές θέσεις εργασίας και να τίθενται οι όροι για εργασία με αξιοπρέπεια, γ) παρέμβαση για τη δημιουργία δομών και μηχανισμών κοινωνικής προστασίας και θεμελίωσης του κοινωνικού κράτους, ώστε η ανάπτυξη που σημειώνεται να είναι κοινωνικά ανταποδοτική».

Από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σημείωσε, «έχουν ενταχθεί στα στοχευμένα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας 73.544 ωφελούμενοι, ενώ έως τα τέλη του 2017 αναμένεται να ενταχθούν άλλοι 46.000. Συνολικά, δηλαδή, μέχρι το τέλος του χρόνου, τα προγράμματα θα έχουν καλύψει 120.000 ανέργους».

Τόνισε, επίσης, ότι με το Ν.4488/2017 «αναμορφώσαμε το πλαίσιο για την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα υποδηλωμένης, αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας. Πλέον ισχύει ένα πλέγμα ρυθμίσεων που θωρακίζει τους εργαζόμενους απέναντι σε καταχρηστικές πρακτικές και δίνει προβάδισμα στις επιχειρήσεις και τους εργοδότες που είναι συνεπείς και σέβονται τις εργασιακές σχέσεις».

Η Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε σε τρία προγράμματα που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν: «1. Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτικών εισφορών για μετατροπή εργαζόμενων με μπλοκάκι σε μισθωτούς: δίνεται το κίνητρο για πρώτη φορά να μετατραπεί η ψευδώς δηλωμένη αυτοαπασχόληση, σε αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή μισθωτή εργασία. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 156 εκ. ευρώ, και από αυτό θα ευνοηθούν 40.000 εργαζόμενοι. 2. Πρόγραμμα για εγκλωβισμένους εργαζόμενους: αφορά τις περιπτώσεις εργαζομένων που βρίσκονται απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα, είναι σε επίσχεση εργασίας ή απασχολούνται σε κλάδους με φθίνουσα πορεία. Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ περιλαμβάνει αφενός την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων και αφετέρου την κατάρτισή τους με νέες γνώσεις και ικανότητες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν θέση εργασίας. 3. Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού εργαζόμενου από επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 34 ετών: το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία σε κάθε νέο που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση μόνος του ή μαζί με άλλους, σε κάθε νέο αυτοαπασχολούμενο που δουλεύει μόνος του και θέλει να επεκτείνει την οικονομική του δραστηριότητα, να προσλάβουν τον πρώτο μισθωτό εργαζόμενο της επιχείρησης. Το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας όσο και στην προώθηση της μισθωτής απασχόλησης και θα προβλέπει την επιχορήγηση για δώδεκα (12) μήνες μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του νεοπροσληφθέντος για πλήρη απασχόληση, ενώ θα υπάρξουν πρόσθετα κίνητρα εάν η πρόσληψη αφορά νέους ηλικίας έως 29 ετών».

Αναφορικά με την παρέμβαση για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και τις δομές του κοινωνικού κράτους, η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι σήμερα λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης «περισσότεροι από 610.000 συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα, ενώ στην Περιφέρεια Κρήτης το λαμβάνουν 24.761 δικαιούχοι». Παράλληλα, πρόσθεσε, «ιδρύεται πανελλαδικό δίκτυο για την κοινωνική προστασία μέσω των κέντρων κοινότητας, ενώ στην Κρήτη λειτουργούν σήμερα συνολικά 11 Κέντρα Κοινότητας». Καταλήγοντας, τόνισε ότι σημαντική παρέμβαση «για την ενίσχυση της δομών της κοινωνικής προστασίας θα αποτελέσει και η δημιουργία, εντός του 2018, 30 νέων βρεφονηπιακών σταθμών σε 12 δήμους της Κρήτης, που θα ανοίξουν 750 νέες θέσεις για παιδιά».

 
Remington Williams, Το πιο πολυάσχολο μοντέλο στην εβδομάδα μόδας της ΝΥ εργαζόταν σε εστιατόριο δέκα μέρες πριν.
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 16:15

Remington Williams,

Το πιο πολυάσχολο μοντέλο στην εβδομάδα μόδας της ΝΥ εργαζόταν σε εστιατόριο δέκα μέρες πριν.
b1607-remington williams

Πριν από δέκα μέρες η Ρέμινγκτον Γουίλιαμς ζούσε στο oστιν του Τέξας και εργαζόταν σε ένα μεξικανικό εστιατόριο. Στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης περπάτησε στην πασαρέλα των μεγαλύτερων διεθνών οίκων, Marc Jacobs, Calvin Klein και Sies Marjan. Πρόκειται για μία πραγματική ιστορία επιτυχίας.

Η Ρέμινγκτον Γουίλιαμς, εργαζόταν ως σερβιτόρα στην αλυσίδα εστιατορίων Chipotle και κάποιος κυνηγός ταλέντων την εντόπισε και της πρότεινε να δοκιμάσει την τύχη της στο πρακτορείο DNA Models, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Πέρασε από κάστινγκ και ήταν ο ίδιος ο Raf Simons του Calvin Klein που της έδωσε συμβουλές για την επίδειξη μόδας.

"Θα μπορούσε να έχει προσλάβει οποιοδήποτε μοντέλο, αλλά πίστεψε σε μένα τόσο πολύ που βρήκε τον χρόνο να με βοηθήσει για να μπορέσω να συμμετάσχω στο σόου" ανέφερε, σύμφωνα δημοσίευμα του Vogue. Ακολούθησαν οι εμφανίσεις της στις επιδείξεις των Sies Marjan και Marc Jacobs.

Το μοντέλο με τα κόκκινα μαλλιά και τα γαλάζια μάτια ετοιμάζεται ήδη για την Ευρώπη για συμμετοχή σε επιδείξεις μόδας μεγάλων οίκων και κάνει συνεχώς εξάσκηση περπατώντας με γόβες στιλέτο. "Τα φοράω όταν πηγαίνω στο μανάβικο κοντά στο διαμέρισμά μου", είπε. "Τα μοντέλα δεν έχουν την αναγνώριση που πρέπει για το ότι περπατούν με αυτά τα τρελά παπούτσια - το κάνουν να φαίνεται τόσο εύκολο!", σχολίασε.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29816

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 16:19
 
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με οικονομικούς παράγοντες της Κύπρου
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 16:26

 

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με οικονομικούς παράγοντες της Κύπρου

resized prsnttn cypriot economy possibilities elika-042

Συνάντηση εργασίας με πολιτικούς παράγοντες, επιχειρηματίες και εκπροσώπους επιμελητηρίων της Κύπρου είχε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, χθες το απόγευμα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, στο Δημαρχείο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρου Πέγκα, της Αντιδημάρχου Οικονομικών, Άννας Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου, του Δημάρχου Κοζάνης, Ελευθέριου Ιωαννίδη και εκπροσώπων τοπικών επιμελητηρίων.

Στην κυπριακή αποστολή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, Αντώνης Μανδρίτης, ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδος, Ιωσήφ Ιωσήφ και ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, Χρίστος Πατσαλίδης.

resized prsnttn cypriot economy possibilities elika-001

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης νέων οικονομικών συνεργασιών ανάμεσα στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και της Κύπρου.  Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, οι Κύπριοι είναι οι πρώτοι σε τουρισμό στην πόλη, ωστόσο πρόθεση της διοίκησης του Δήμου είναι να ενισχυθούν και οι οικονομικές σχέσεις με φορείς της γειτονικής χώρας. Από την πλευρά του, ο Σπύρος Πέγκας, τόνισε ότι πλέον ο Δήμος είναι σε θέση να προβάλει την πόλη όχι μόνο ως τουριστικό, αλλά και ως επενδυτικό προορισμό.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε εκδήλωση για την παρουσίαση της κυπριακής οικονομίας και των δυνατοτήτων της στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου. Οικονομικοί παράγοντες, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Κύπρου, ενημέρωσαν τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης για την κατάσταση και τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα η Κύπρος, για το φορολογικό και νομικό πλαίσιο που αφορά στις επιχειρήσεις, καθώς επίσης τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης.

resized prsnttn cypriot economy possibilities elika-006

Κατά την εκδήλωση ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΙΚΑΣ, πρόεδρος του οποίου εξελέγη πρόσφατα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο όμιλος, ο πρώτος ανάλογος που συγκροτείται στα Βαλκάνια με έδρα τη Θεσσαλονίκη και στον οποίο συμμετέχουν πολλοί φορείς – κρατικοί, οικονομικοί, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί – από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, έχει ως καταστατικό στόχο την υλοποίηση των έντεκα θεματικών στόχων της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020: Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη».

resized prsnttn cypriot economy possibilities elika-007

 

resized prsnttn cypriot economy possibilities elika-047

resized prsnttn cypriot economy possibilities elika-039

resized prsnttn cypriot economy possibilities elika-038

resized prsnttn cypriot economy possibilities elika-037

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2017 09:44
 
Εννέα ελληνικές εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις στη διεθνή έκθεση Mobile World Congress Americas με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 11:56

Εννέα ελληνικές εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις στη διεθνή έκθεση Mobile World Congress Americas με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Mobile World Congress Americas

Με τη συμμετοχή εννέα ελληνικών εταιρειών και νεοφυών επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα παρουσίας της αποστολής που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας στη διεθνή έκθεση Mobile World Congress Americas που διεξάγεται φέτος για πρώτη χρονιά.

Τις επόμενες μέρες υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της Silicon Valley καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας του πανεπιστήμιου του Stanford.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτης Αθανασιάδης, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε πως η συγκεκριμένη δράση αποτελεί συνέχεια της έμπρακτης και μεθοδικής προσπάθειας της Περιφέρειας Αττικής να στηρίξει την εξωστρέφεια των ελληνικών μικρομεσαίων και μεσαίων εταιρειών και των νεοφυών επιχειρήσεων στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

 
Συνάντηση Ρ. Αντωνοπούλου με Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Κ. Μακεδονίας
News - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ
Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 18:24

Συνάντηση Ρ. Αντωνοπούλου με Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Κ. Μακεδονίας

raniaantonopoulou

Οι δράσεις προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών των εγχειρημάτων της Κοινωνικής Οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, με το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εκπρόσωποι των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων κατέθεσαν στην Αν. Υπουργό προτάσεις για την προώθηση των προϊόντων τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι η συμμετοχή των Κοινωνικών Επιχειρήσεων σε εμπορικές εκθέσεις, η δημιουργία ενός πολυχώρου Κοινωνικής Οικονομίας και η προώθηση, μέσω των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, των προϊόντων και των υπηρεσιών στο εξωτερικό.

Η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι «μετά τη θέσπιση και την εφαρμογή του νέου πλαισίου που προσέδωσε δυναμική στο πεδίο, πλέον το στοίχημα για όλους είναι να αναδείξουμε το πρόσωπο της Κοινωνικής Οικονομίας προς τον έξω κόσμο. Η αρχή γίνεται με την 1η Έκθεση Κοινωνικής Οικονομίας που θα πραγματοποιηθεί 1-3 Νοεμβρίου, στην Αθήνα. Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών των εγχειρημάτων της Κοινωνικής Οικονομίας, αλλά και η δικτύωση των φορέων της Κοινωνικής Οικονομίας».

Σε ότι αφορά την ενίσχυση της δικτύωσης των εγχειρημάτων της Κοινωνικής Οικονομίας, χθες, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη κλαδική συνάντηση φορέων του πεδίου, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 30 εγχειρήματα της Κοινωνικής Οικονομίας που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα. 

 


Σελίδα 1 από 35

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry
Ερωτευμένη και πάλι η Halle Berry Η γοητευτική ηθοποιός Halle Berry είναι και πάλι ευτυχισμένη, καθώς μετά το διαζύγιο της με τον ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...