ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Πρωτοπόρες δράσεις και συνεργασίες του Δήμου Σαρωνικού , για ασφαλείς δραστηριότητες στις παραλίες του Δήμου μας. Τοποθέτηση ειδικής σήμανσης σε 6 παραλίες του Δήμου μας, σε συνεργασία με τον ΜΚΟ Safe Water Sports.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 11:46

Πρωτοπόρες δράσεις και συνεργασίες του Δήμου Σαρωνικού , για ασφαλείς δραστηριότητες στις παραλίες του Δήμου μας.

Τοποθέτηση ειδικής σήμανσης σε 6 παραλίες του Δήμου μας, σε συνεργασία με τον ΜΚΟ Safe Water Sports.

resized IMG 1665

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Σαρωνικού συνεργάζεται με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ, που διεξάγονται στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού.

Όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο είναι δεκάδες χιλιάδες οι επισκέπτες των παραλιών του Δήμου Σαρωνικού. Στους επισκέπτες αυτούς φιλοδοξούμε να δώσουμε τη δυνατότητα όχι μόνον να ψυχαγωγηθούν τις ώρες αυτές που επιλέγουν να επισκεφθούν την πόλη μας, αλλά επιπλέον να τους διασφαλίσουμε ότι όλες οι αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που εξελίσσονται στις παραλίες μας και σχετίζονται με το νερό, γίνονται σε συνθήκες σωστής οργάνωσης και απόλυτης ασφάλειας.

resized TAΜΠΕΛΑ2

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τοποθετήθηκαν σε έξι παραλίες του Δήμου μας (Α. Νικόλαος Λαγονησίου, Γαλάζια Ακτή, Σαρωνίδα, Μαύρο Λιθάρι, Αλυκές Αναβύσσου και Παλαιά Φώκαια) ειδικές πινακίδες, στις οποίες αναγράφονται αναλυτικές οδηγίες και κανόνες για το πώς μπορεί κάθε λουόμενος να συμμετάσχει με ασφάλεια σε δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη θάλασσα.

Ο Δήμος Σαρωνικού είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία . Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι

" Είναι η δεύτερη χρονιά που συνεργαζόμαστε ως Δήμος με την εθελοντική πρωτοβουλία Safe Water Sports. Για μας αυτή η συνεργασία έχει πολλαπλά οφέλη. Υπηρετεί καταρχήν το όραμά μας να αποτελούμε έναν ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες μας. Επιπλέον, θέλουμε να στηρίξουμε όλες τις τοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό, ώστε να γίνουν οι παραλίες μας ακόμη πιο ασφαλείς.

resized IMG 1793

 Η συνεργασία μας, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και της πρόληψης των ατυχημάτων, έχει επίσης κι έναν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Αφορά τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας και του Δήμου μας .

Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, που δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ στο δημότη , μπορούμε να ενισχύσουμε σημαντικά την εικόνα της πόλης μας ως ασφαλούς και ποιοτικού τουριστικού προορισμού, στους χιλιάδες επισκέπτες που κάθε χρόνο επιλέγουν τις πανέμορφες παραλίες μας για να περάσουν μερικές ευχάριστες ώρες. Και με τον τρόπο αυτό να ενισχύσουμε τα τοπικά εισοδήματα και την απασχόληση, ιδίως των νέων μας."

 

resized IMG 1801

 
Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών - Μαθαίνω να κολυμπώ με ασφάλεια
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 18 Αύγουστος 2017 08:48

 

Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών - Μαθαίνω να κολυμπώ με ασφάλεια

 

 

Η χώρα μας παρόλο που είναι παραθαλάσσια, κατέχει θλιβερές πρωτιές και στους πνιγμούς. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε ούτε να το διανοηθούμε, ούτε να το ανεχθούμε. Έτσι ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών με την βοήθεια του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Καλλιπάτειρα και του Ελληνικό Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστών, εκπόνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να Κολυμπώ με Ασφάλεια», όπου μέσα από μία σειρά video spot, οι Ολυμπιονίκες του υγρού στίβου δίνουν την δική τους συμβουλή για τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί και θα λάβει στην πορεία άλλες μορφές.

Δείτε παρακάτω τα ενημερωτικά βίντεο των Ολυμπιονικών.

http://olympicwinners.gr/index.php?Mid=2&Sid=7

  

  

  

  

 

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 Αύγουστος 2017 08:55
 
Οργασμοί, Έτσι ερμηνεύει το κάθε φύλο την κορύφωση!
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 09:18

Οργασμοί,

Έτσι ερμηνεύει το κάθε φύλο την κορύφωση!
6389d-orgasm1

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Journal of Sex Research, οι λόγοι των γυναικών είναι αρκετά προφανείς ενώ οι άνδρες τείνουν να λαμβάνουν κάτι παραπάνω από την γυναικεία κορύφωση. Οι άνδρες νιώθουν την αυτοπεποίθηση τους να ανεβαίνει στα ύψη.

Κατά την διάρκεια της έρευνας τους, οι Sara B. Chadwick και Sari M. van Anders από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ζήτησαν από 810 άνδρες να διαβάσουν ένα φανταστικό σενάριο που αφορούσε σεξ με μια ελκυστική γυναίκα.

Σε κάποια από τα σενάρια η γυναίκα ολοκλήρωνε και σε άλλα όχι. Μετά το πέρας της ανάγνωσης κάθε σεναρίου, οι συμμετέχοντες έπρεπε να βαθμολογήσουν την σεξουαλική αυτοεκτίμηση τους αλλά και το πόσο αρρενωποί ένιωθαν.

Οι ερευνήτριες δεν σοκαρίστηκαν όταν εντόπισαν πως οι άνδρες ένιωθαν πιο αρρενωποί όταν η γυναίκα ολοκλήρωνε.

Ακόμη, όσοι άνδρες αντιμετώπιζαν έντονο στρες σχετικά με τους φυλετικούς ρόλους – όταν, δηλαδή, σκεφτόντουσαν πως δεν ανταποκρίνονται στα κλασικά πρότυπα ανδρισμού της κοινωνίας, ο γυναικείος οργασμός τους τόνωνε ακόμη περισσότερο.

Έτσι, οι ερευνήτριες κατέληξαν πως ο γυναικείος οργασμός αποτελεί σημαντικό «κατόρθωμα» για τους άνδρες.

Τα ευρήματα αυτής της έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν δεδομένα παλαιότερων μελετών που έχουν υποδείξει ότι ένας από τους βασικότερους λόγους που οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό επειδή θέλουν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση του άνδρα που συνευρίσκονται.

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/29265

 
Δράσεις Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Χανίων
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 16 Αύγουστος 2017 17:08

 Δράσεις Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Χανίων

 

" Έναρξη υγειονομικών περιπολιών της ποδηλατικής ομάδας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Χανίων"

 

resized Ph Podilatikiomada

 

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 ξεκίνησαν οι πρώτες υγειονομικές περιπολίες της ποδηλατικής ομάδας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι πρώτες αυτές περιπολίες έλαβαν χώρα στο ενετικό λιμάνι της πόλης των Χανίων, το οποίο λόγω της καλοκαιρινής περιόδου σφύζει από επισκέπτες.

Την πρωτοβουλία αυτή επικρότησαν με ενθουσιασμό Έλληνες και ξένοι τουρίστες καθώς έβλεπαν τους Εθελοντές Σαμαρείτες να περιπολούν με τα πλήρως εξοπλισμένα ποδήλατα και να ανταποκρίνονται επάξια στην αντιμετώπιση περιστατικών που κλήθηκαν να παρέμβουν.

 

Σε μια πόλη που αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης για όλο και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, η σύσταση της ποδηλατικής ομάδας και η έναρξη υγειονομικών περιπολίων αποτελεί κομβικό σημείο στην προσφορά υγειονομικών υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών τόσο στον τοπικό πληθυσμό, όσο και στους τουρίστες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην όμορφη αυτή πόλη.

 

***

"1η Ναυαγοσωστική Υπηρεσία με σκάφος από τους Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χανίων"

resized Ph2

Οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Χανιών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησαν την πρώτη ναυαγοσωστική υπηρεσία με σκάφος, την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017. Τόσο οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τη συγκεκριμένη ημέρα στην περιοχή, όσο και η άρτια συντονισμένη και οργανωμένη πρώτη αυτή υπηρεσία των Εθελοντών Ναυαγοσωστών, συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή αυτής της παρθενικής προσπάθειας. Οι παραθαλάσσιες περιοχές κάλυψης ήταν Μαράθι, Σειτάν, Λιμάνια, Τερσανάς, Καλαθάς, Νέα Χώρα.

Η χαρά και η ικανοποίηση που διακατέχει όλους τους Σαμαρείτες είναι μεγάλη βλέποντας να υλοποιείται ένα όραμα ετών. Έχει έρθει πλέον το πλήρωμα του χρόνου ώστε να επεκταθούν οι υπηρεσίες των εθελοντών μας και στο υγρό στοιχείο. Πράγμα ζωτικής σημασίας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Χανίων εδρεύει σε μια από τις ωραιότερες νησιωτικές πόλεις της χώρας μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα, ευθύς εφεξής, να πυκνώσουν τέτοιου είδους υπηρεσίες, καθώς κάθε πρόοδος μας κάνει καλύτερους και αποδοτικότερους τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

***

 

 
Κοινωνική προσφορά στο Καστελόριζο - Συνεργασία Στρατού Ξηράς, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Κέντρου Υγείας Έμπωνα Ρόδου για την παροχή Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης στο Καστελόριζο
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 16:22

Κοινωνική προσφορά στο Καστελόριζο - Συνεργασία Στρατού Ξηράς, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Κέντρου Υγείας Έμπωνα Ρόδου για την παροχή Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης στο Καστελόριζο

resized kastelorizo 1

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς, η 95 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95η ΑΔΤΕ) «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Έμπωνα Ρόδου και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, οργάνωσαν αποστολή στο Καστελόριζο εξειδικευμένου κλιμακίου ιατρών (ειδικότητας ογκολόγου, φυσίατρου, γυναικολόγου και ορθοπεδικού), το οποίο και παρείχε πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους του νησιού. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου θα παρέχουν υγειονομική κάλυψη στους ακρίτες του νησιού, αλλά και θα συνδράμουν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, από το τρέχον έτος και για τα δύο επόμενα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο - Σεπτέμβριο, όπου οι σχετικές ανάγκες για τον τοπικό πληθυσμό είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. θα βοηθούν επίσης τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του δημόσιου ιατρείου του νησιού.

resized kastelorizo 2

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2017, υλοποιώντας τη στρατηγική του δέσμευση για τη διαρκή αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής υποστήριξης στη χώρα μας, με επίκεντρο τις πιο απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες περιοχές (πρωτίστως τις ακριτικές), ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού Dr. Αντώνιο Αυγερινό και με τη συμμετοχή  τόσο της προέδρου του τοπικού Τμήματος κ. Δέσποινας Δελαπόρτα όσο και επίλεκτων Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ρόδου, είχαν πραγματοποιήσει ειδική ανθρωπιστική αποστολή στη Ρόδο και το Καστελόριζο. Κατά τη διάρκεια αυτής, είχε παραδοθεί υγειονομικό υλικό στο Διοικητήριο της 95 ΑΔΤΕ Ρόδου, που περιελάμβανε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, σανίδα ακινητοποίησης με ακινητοποιητή κεφαλής και ιμάντες ακινητοποίησης, φορείο Α' Βοηθειών, καθώς και πρόπλασμα ενήλικα για εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες. Επιπλέον, είχε λάβει χώρα επίδειξη Πρώτων Βοηθειών και τρόπου χρήσης του ιατρικού εξοπλισμού από εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η όλη παρουσίαση είχε τύχει ευμενέστατων σχολίων από όλους τους παρισταμένους και ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Ρόδου είχε εκφραστεί με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα του παραδοθέντος εξοπλισμού.

 


Σελίδα 1 από 280

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...