ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Η Ελλάδα πέτυχε την αναγκαία μείωση για την μείωση των οδικών θανάτων στην Ε.Ε. για την επίτευξη του στόχου του 50% για το 2020. Μείωση κατά 19,3% των θανάτων σε οδικά δυστυχήματα το 2016 στην Κύπρο. Δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 09:22

Η Ελλάδα πέτυχε την αναγκαία μείωση για την μείωση των οδικών θανάτων στην Ε.Ε. για την επίτευξη του στόχου του 50% για το 2020. 

Μείωση κατά 19,3% των θανάτων σε οδικά δυστυχήματα το 2016 στην Κύπρο. Δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ.
dc1eb-accident

Μείωση κατά 19,3% κατέγραψε ο αριθμός των θανάτων σε οδικά δυστυχήματα το 2016 στην Κύπρο, σύμφωνα με την 11η ετήσια έκθεση του προγράμματος Road Safety PIN του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC). Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 46 οδικοί θάνατοι, που ήταν 11 λιγότεροι από το 2015. Όμως η μείωση αυτή ακολούθησε μια πολύ μεγάλη αύξηση 26,7% το 2015. Με την περσινή μείωση, η Κύπρος επανήλθε, από την 20η θέση, στη 13η που κατείχε το 2014 στην ΕΕ, στους θανάτους κατ’ αναλογία πληθυσμού.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, ο εκπρόσωπος της Κύπρου στο πρόγραμμα Road Safety PIN Γιώργος Μορφάκης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη, 20 Ιουνίου, την 11η ετήσια έκθεση Road Safety PIN Report, που παρουσιάζει τα γενικά δεδομένα οδικής ασφάλειας στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε ακόμα 4 γειτονικά κράτη, κατά το τέλος του 2016.

Το 2016 ήταν η τρίτη στη σειρά κακή χρονιά για την οδική ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2014, αφού καταγράφηκε πολύ μικρή μείωση 2% στους οδικούς θανάτους, μετά από αύξηση 1% το 2015 και στασιμότητα το 2014. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, πλέον απαιτούνται πολύ εντονότερες προσπάθειες για την επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου για μείωση κατά 50% των οδικών θανάτων μέχρι το 2020.

Τα αποτελέσματα του 2016 σχετικά με τους σοβαρούς οδικούς τραυματισμούς ήταν ακόμα πιο άσχημα για την ΕΕ, αφού καταγράφηκε αύξηση, έστω και μικρή, κατά 0,35%. Η Κύπρος, παρά τη μεγάλη μείωση στους οδικούς θανάτους, κατέγραψε το 2016 μια αύξηση στους σοβαρούς οδικούς τραυματισμούς κατά 7,7%. Η αύξηση αυτή ακολούθησε μια πολύ μεγάλη μείωση το 2014 κατά 19,3%.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στην έκθεση, πως η μείωση στους οδικούς θανάτους στην ΕΕ από το 2010 μέχρι το 2016, περιορίστηκε στο 19%, αντί του 34% που ήταν αναγκαίο για την επίτευξη του στόχου του 50% για το 2020. Μόνο τρία κράτη μέλη της ΕΕ πέτυχαν, μέχρι σήμερα, την αναγκαία μείωση και συγκεκριμένα η Πορτογαλία, η Λιθουανία και η Ελλάδα. Η μείωση που πέτυχε η Κύπρος είναι 23,3%, λίγο πιο πάνω από το 19% της ΕΕ.

Στην έκθεση αναφέρεται πως θα σώζονταν ακόμα 13.230 ζωές σε ολόκληρη την ΕΕ, αν είχε επιτευχθεί ο στόχος μέχρι σήμερα. Η απώλεια σε οικονομικό όφελος, από τη μέχρι σήμερα αποτυχία στην επίτευξη του στόχου, ανέρχεται περίπου στα 26,8 δισεκατομμύρια ευρώ, αφού η χρηματική αξία της αποτροπής ενός οδικού θανάτου, υπολογίζεται στα € 2,02 εκατομμύρια.

Πέραν, όμως, της αποτυχίας στο στόχο για τους οδικούς θανάτους, παρατηρείται μια σχεδόν απόλυτη αποτυχία της ΕΕ στη μείωση των σοβαρών οδικών τραυματισμών, αφού από το 2010, καταγράφηκε μια αμελητέα μείωση 0,5%. Σημειώνεται πως μεγάλο ποσοστό των σοβαρών οδικών τραυματισμών, επιφέρουν μόνιμες αναπηρίες.

Επισημαίνεται πως η Κύπρος έχει καταφέρει πολύ σημαντική επιτυχία στη μείωση των σοβαρών τραυματισμών από το 2010 μέχρι το 2016, με ποσοστό 30,7% και καταλαμβάνει τη 2η καλύτερη θέση στην ΕΕ, μετά την Ελλάδα.

Το ETSC διαπιστώνει την έλλειψη πολιτικής βούλησης στο επίπεδο των κρατών μελών της ΕΕ, που είχε ως αποτέλεσμα, σε αρκετές χώρες, τη μείωση στην αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης των τροχαίων παραβάσεων, την αποτυχία στην επένδυση σε ασφαλέστερες οδικές υποδομές και τον περιορισμό στις προσπάθειες αντιμετώπισης της παραβίασης του ορίου ταχύτητας και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Διαπιστώνει επίσης, μια εμφανή, όπως την χαρακτηρίζει, έλλειψη δράσης σε επίπεδο ΕΕ. Συγκεκριμένα επισημαίνεται στην έκθεση, η μεγάλη καθυστέρηση, από το 2009, στην επικαιροποίηση των ελαχίστων ευρωπαϊκών προτύπων ασφάλειας των οχημάτων, καθώς και των κανόνων για ασφαλείς οδικές υποδομές.

Το φετινό βραβείο ΡΙΝ δόθηκε στην Ελβετία, για τη μακροχρόνια καλή επίδοση της χώρας στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και γίνεται εκτενής αναφορά στις πολιτικές και πρακτικές που εφαρμόστηκαν. 

Καταληκτικά η έκθεση, παραθέτει σειρά εισηγήσεων του ETSC προς τα κράτη μέλη και προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28449

 
Εκδήλωση απονομής της Πιστοποίησης του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης με το Σχήμα Ελέγχου Water Sports Certified Quality από την TÜV AUSTRIA HELLAS
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 16:35

Εκδήλωση απονομής της Πιστοποίησης του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης με το Σχήμα Ελέγχου Water Sports Certified Quality από την TÜV AUSTRIA HELLAS.

resized 6

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία εκπροσώπων των θαλάσσιων σπορ και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής της πιστοποίησης Water Sports Certified Quality στην επιχείρηση εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης (ΝΟΒ) από την TÜV AUSTRIA HELLAS.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε ότι το πρωτοποριακό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σχήμα πιστοποίησης, το οποίο αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας της TÜV AUSTRIA HELLAS με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Safe Water Sports, διασφαλίζει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και την εφαρμογή αυστηρών κανόνων ασφαλείας. Ιδιαίτερη ειδική αναφορά έγινε στην προστιθέμενη αξία της πιστοποίησης και της αναγνωσιμότητας και της αξιοπιστίας του Σήματος Πιστοποίησης στην προσπάθεια προσέλκυσης πελατών-χρηστών των υπηρεσιών των επιχειρήσεων εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

resized 1 2

Ο κ. Χαράλαμπος Αγγελούδης, Διευθυντής Πιστοποίησης Συστημάτων και Προϊόντων της TÜV AUSTRIA HELLAS, έκανε ειδική αναφορά στην προστιθέμενη αξία της πιστοποίησης Water Sports Certified Quality στα θαλάσσια σπορ καθώς και στη συμβολή της στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Η κα Στέλλα Λαζάρου Τίγκα, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, τόνισε τη σημασία της έννοιας της πιστοποίησης με την ουσιαστική και όχι την τυπική πλευρά της, καθότι προτεραιότητα του ΝΟΒ είναι τα παιδιά και οι αθλητές του. Επεσήμανε μάλιστα ότι η στάση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα της ανάγκης συμμόρφωσης με την υπάρχουσα νομοθεσία αλλά απόρροια του αισθήματος ευθύνης και συνέπειας για την ασφάλεια των αθλητών.

resized 3

Ο κ. Χρήστος Αφρουδάκης, Διεθνής Αθλητής Water Polo και πρεσβευτής του Safe Water Sports, εξέφρασε την περηφάνια του για την πρωτοποριακή πιστοποίηση του ΝΟΒ και ανέδειξε την ανάγκη «σεβασμού» προς την θάλασσα προτείνοντας την εντατικοποίηση της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης, ώστε όλοι να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα θαλάσσια σπορ.

 

Ο κ. Παναγιώτης Τροβάς, Πρωταθλητής και προπονητής wakeboard και ο κ. Άκης Τροβάς, προπονητής Θαλάσσιου Σκι και wakeboard τόνισαν την ανάγκη ενημέρωσης των νέων αθλητών, αλλά και καθένα που ασχολείται με τα θαλάσσια σπορ σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας και εξέφρασαν την ελπίδα όλες οι σχολές εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ να τηρούν τα αυστηρά πρότυπα που έχει θέσει η TÜV AUSTRIA HELLAS και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Safe Water Sports.

Ο κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης , Πρόεδρος του Safe Water Sports , μίλησε για τις δράσεις του μη-κερδοσκοπικού Οργανισμού που έχουν σαν στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και τα σπορ. Ανάμεσα σε αυτές, όπως ανέφερε, ξεχωρίζει η πρωτοβουλία για την πιστοποίηση των επιχειρήσεων εκμίσθωσης θαλασσίων σπορ με το ιδιωτικό πρότυπο “Certified Quality” που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas, μια πρωτοβουλία που μπορεί να κάνει τη χώρα μας υπόδειγμα ασφάλειας και οργάνωσης στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που γίνονται στη θάλασσα.

 resized 4 1

Η κ. Κωνσταντίνα Ρόδη, εκπρόσωπος του ΗΑΤΤΑ (Πανελλαδική Ένωση Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) τόνισε τη σπουδαιότητα της ασφάλειας στη θάλασσα για τη χώρα μας ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο που ο εισερχόμενος τουρισμός αυξάνεται κάθε χρόνο και ο κύριος λόγος επίσκεψης είναι οι θάλασσες μας.

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, Διευθυντής Ανάπτυξης της TÜV AUSTRIA HELLAS, παρουσίασε αναλυτικά τις διαδικασίες για την πιστοποίηση επιχειρήσεων εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ με το Ιδιωτικό Σχήμα«Water Sports Certified Quality» καθώς και τα σημεία εστίασης των απαιτήσεων του Σχήματος ως προς το νομοθετικό πλαίσιο.

resized 5

O κ. Νικόλαος Πλυτάς, πρωταθλητής Water Ski, αναφέρθηκε στην ασφάλεια και την πιστοποίηση ως τα βασικά και πλέον σημαντικά κριτήρια επιλογής των προπονητών καθώς και των επιχειρήσεων εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ από τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

 

Η εκδήλωση την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος κα Έλενα Μπουζαλά, ολοκληρώθηκε με τους μαθητές αθλητές του ΝΟΒ να μιλούν για την εμπειρία τους από τα θαλάσσια σπορ και την επίδειξη των αθλητών Θαλάσσιου Σκι της Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης μαζί με τον Πρωταθλητή κ. Νίκο Πλυτά.

 

resized 2 1

 

Λίγα λόγια για την TÜV AUSTRIA HELLAS:

H TÜV AUSTRIA HELLAS (www.tuvaustriahellas.gr) είναι ανεξάρτητος οργανισμός παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, εκπαίδευσης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων. Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εστιάζει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών προς όφελος της ποιότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όπως ο αγρο-διατροφικός, ο τουριστικός, ο βιομηχανικός, ο τομέας των ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, της ενέργειας, ο κατασκευαστικός, κ.α. Παράλληλα εστιάζει και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, μέσω του εκπαιδευτικού της κέντρου TÜV AUSTRIA ACADEMY το οποίο είναι αναγνωρισμένο και ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου ΙΙ.

Η TÜV AUSTRIA HELLAS έχει ηγετική θέση στον κλάδο της στην Ελληνική αγορά, ενώ δραστηριοποιείται με θυγατρικές εταιρείες και γραφεία αντιπροσώπευσης σε 9 χώρες της ΝΑ Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

Λίγα λόγια για το Safe Water Sports:

Ο Οργανισμός Safe Water Sports (www.safewatersports.gr) λειτουργεί από το 2015 στην Ελλάδα ως κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία, με βασικό στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων. Τέσσερεις είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του:

  • Ενίσχυση του έργου της πολιτείας (Λιμενικό Σώμα) με την χρήση της τεχνολογίας και της πληροφορικής για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της αποστολής του.

  • Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πολιτών κυρίως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενημέρωσης, που είναι διαθέσιμη στο Internet (website) αλλά και μέσω δωρεάν εφαρμογών (apps) για όλα τα κινητά τηλέφωνα.

  • Εκπαίδευση παιδιών και νέων μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος Safe Water Sports Academy.

  • Πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν μεγάλοι Οργανισμοί και επιχειρήσεις όπως : το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Λάτση, η Εθνική Τράπεζα κ.α.

Λίγα λόγια για τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης είναι ένα αυτοδιοικούμενο, μη κερδοσκοπικό, ναυταθλητικό σωματείο με πλούσια Ιστορία 80 χρόνων και μεγάλη προσφορά στον Αθλητισμό και τη Νεολαία. Έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις στα αθλήματα της Κλασσικής Κολύμβησης, της Υδατοσφαίρισης, της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, της Ιστιοπλοΐας, της Τεχνικής Κολύμβησης και του Θαλάσσιου Σκι. O NOB συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους Ναυτικούς Ομίλους της Ελλάδας και της Μεσογείου με περισσότερους από 1.000 αθλητές και αθλήτριες.

 
Χιλιάδες νέοι από όλη τη Ελλάδα συμμετείχαν στο Colour Day Festival στο Μαρούσι, δίνοντας χρώμα στη ζωή και στα όνειρά τους
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 16:18

Χιλιάδες νέοι από όλη τη Ελλάδα συμμετείχαν στο Colour Day Festival στο Μαρούσι, δίνοντας χρώμα στη ζωή και στα όνειρά τους

Γ. Πατούλης: Είναι σίγουρο ότι αυτή η ημέρα θα πάει μακριά. Προχωράμε δυνατά με το Μαρούσι Μπροστά

resized IMG 3199

Σημείο συνάντησης και ξεφαντώματος έγινε για χιλιάδες νέους το Μαρούσι, που με σύνθημα «να δώσουμε περισσότερο χρώμα στη ζωή και στα όνειρά μας» έδωσαν δυναμικό παρών στη Στοά Καλατράβα του ΟΑΚΑ, στο πιο πολύχρωμο Φεστιβάλ της Ελλάδας.

resized IMG 3200

Με το stage του Colour Day Festival να είναι ότι πιο εντυπωσιακό και διαδραστικό έχει συμβεί έως σήμερα στη χώρα μας, μικροί και μεγάλοι έζησαν μία μοναδική εμπειρία, παίζοντας με ατελείωτη χρωματιστή σκόνη, χορεύοντας και τραγουδώντας παρέα με πλήθος καλλιτεχνών και DJs.

resized IMG 3201

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης από το stage του Colour Day Festival ξεσήκωσε τους νέους σε μία ζωντανή και αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

resized IMG 3202
«Όλη η Ελλάδα είναι σήμερα εδώ στο Μαρούσι με χρώμα, μουσική για τη νεολαία. Κάθε χρόνο θα συναντιόμαστε όλοι εδώ σ’ ένα ατελείωτο γλέντι.
Είναι σίγουρο ότι αυτή η ημέρα θα πάει μακριά. Προχωράμε δυνατά με το Μαρούσι Μπροστά»
είπε ο κ. Πατούλης από μικροφώνου με τη νεολαία να επιδοκιμάζει ανυψώνοντας τα χέρια ψηλά και επαναλαμβάνοντας «Μαρούσι-Μαρούσι».

resized IMG 3203

Οικοδεσπότης της ημέρας ήταν ο Πάνος Μουζουράκης. Μεγάλες επιτυχίες τους ερμήνευσαν επίσης η Έλενα Παππαρίζου, το συγκρότημα «Μέλισσα», ενώ το έναυσμα για το μεγάλο πάρτι έδωσε ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος.

Στην νεανική εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Ευθύμιος Τσίγκας.

 
Η παραλία Καστρί/ Creta Maris σε διαδικασία πιστοποίησης ως μια Αειφόρα Παραλία της Μεσογείου. Συνεργασία Creta Maris Beach Resort & Costa Nostrum – Sustainable Beaches.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 16:27

Η παραλία Καστρί/ Creta Maris σε διαδικασία πιστοποίησης ως μια Αειφόρα Παραλία της Μεσογείου.

Συνεργασία Creta Maris Beach Resort & Costa Nostrum – Sustainable Beaches.

image003

Σύμβαση συνεργασίας υπέγραψε το Creta Maris Beach Resort με την εταιρεία Costa Nostrum με σκοπό την πιστοποίηση της παραλίας Καστρί/ Creta Maris ως αειφόραπαραλία Costa Nostrum – Sustainable Beaches.

 resized Costa Nostrum Logo

Στα πλαίσια της Αειφόρας λειτουργίας του ξενοδοχείου και με κύριο στόχο την ποιοτική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, την προστασία του περιβάλλοντος, την αύξηση της ικανοποίησης των τουριστών, καθώς και την προώθηση των αρχών του αειφόρου τουρισμού, το Creta Maris Beach Resort προβαίνει στην απαραίτητη διαδικασία για τηνπιστοποίηση της παραλίας Καστρί/ Creta Maris ως αειφόρος παραλία Costa Nostrum – Sustainable Beaches.

 resized Creta Maris Beach Resort Logo cyan

Η νέα αυτή συνεργασία σφραγίστηκε με την υπογραφή του Σύμφωνου Συνεργασίας από τον κ. Ανδρέα Μεταξά, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Creta Maris Beach Resort και από τον κ. Βασίλη Ζησιμόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Ιδρυτή της Costa Nostrum ΕΠΕ. Και οι δυο πλευρές δηλώσαν αισιόδοξες για τη νέα συνεργασία, η οποία πρόκειται να προσφέρει τα μέγιστα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση και ανάδειξη του παράκτιου οικοσυστήματος.

 

Στις φωτογραφίες διακρίνονται ο κ. Ανδρέας Μεταξάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μεταξά με τον κ. Νίκο Βλασιάδη, Γενικό Διευθυντή της Ξενοδοχειακής μονάδας Creta Maris Beach Resort και ο κ. Βασίλης Ζησιμόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Costa Nostrum ΕΠΕ.

 resized Spira Pool

 

Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Σχετικά με το Costa Nostrum:

Το Πρότυπο Πιστοποίησης για την Αειφόρο Διαχείριση και Ανάπτυξη των Παραλιών της Μεσογείου - Costa Nostrum είναι ένα πρότυπο και καινοτόμο «εργαλείο» που μπορεί να διασφαλίσει με αντικειμενικό τρόπο την αειφόρο ανάπτυξη των παραλιών της Μεσογείου, προασπίζοντας πρωτίστως την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής περιμετρικά των αειφόρων παραλιών Costa Nostrum και φυσικά εξασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή και ευμάρεια των πολιτών της περιοχής.

 

 
15η Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 13:49

15η Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων

hagg 1977

Η 15η Ιουνίου είναι αφιερωμένη διεθνώς στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την κακοποίηση των ηλικιωμένων. Η κακοποίηση μπορεί να έχει τη μορφή πράξης ή παράλειψης-παραμέλησης είτε είναι ηθελημένη είτε αθέλητη. Η κακοποίηση των ηλικιωμένων μπορεί να συμβεί μια φορά ή να επαναλαμβάνεται, ενώ περιλαμβάνει και την έλλειψη κατάλληλης δράσης σε περίπτωση κακοποίησης. Η κακοποίηση μπορεί να συμβαίνει στο πλαίσιο μιας σχέσης εμπιστοσύνης και να προκαλεί σωματική βλάβη ή άγχος στο ηλικιωμένο άτομο. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική, αλλά συχνότερα είναι συναισθηματική και περιλαμβάνει την εγκατάλειψη από τους φροντιστές, την οικονομική εκμετάλλευση, αλλά και την εκμετάλλευση των ηλικιωμένων από τους παρέχοντες φροντίδα υγείας.

Στην Ελλάδα τα δεδομένα για την κακοποίηση των ηλικιωμένων είναι ελάχιστα. Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι το φαινόμενο δεν είναι αμελητέο και συχνά οι βλάβες που προκαλούνται απειλούν την υγεία -σωματική και ψυχική- των ηλικιωμένων.

Τα πλέον πρόσφατα δεδομένα προέρχονται από τη μελέτη ABUEL που διενεργήθηκε το 2009 και συγκέντρωσε στοιχεία σε 7 χώρες μέλη της EE -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- σε δείγμα 4.467 ηλικιωμένων ατόμων που ζούσαν στην κοινότητα. Σύμφωνα με τη μελέτη, γυναίκες και άτομα που ζουν στο πλαίσιο εκτεταμένης οικογένειας και απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα κοινωνικής υποστήριξης έχουν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης ή σωματικά ενοχλήματα. Αντίθετα χαμηλά επίπεδα κοινωνικής υποστήριξης συνδέονται με αυξημένη πιθανότητα κακοποίησης. Στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης αναφέρεται ότι η ψυχολογική κακοποίηση ήταν η συχνότερη και ακολουθούσε η οικονομική εκμετάλλευση, ενώ η σωματική κακοποίηση ήταν λιγότερο συχνή. Η Ελλάδα ήταν στη συχνότητα εμφάνισης ψυχολογικής κακοποίησης, μεταξύ των 7 χωρών που μετείχαν στην έρευνα, στη συχνότητα εμφάνισης σωματικής κακοποίησης, στη συχνότητα εμφάνισης οικονομικής εκμετάλλευσης και στη συχνότητα εμφάνισης σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία όμως ήταν και η λιγότερο συχνή μορφή κακοποίησης που αναφέρθηκε. Επίσης στην Ελλάδα, η συχνότητα εμφάνισης της κακοποίησης ήταν μεγαλύτερη στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες σε όλες τις μορφές της.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι τα στοιχεία για τη χώρα μας είναι παρωχημένα αφού δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει πού βρισκόμαστε στη σημερινή περίοδο της οικονομικής αλλά και κοινωνικής και ηθικής κρίσης. Επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν την εμπλοκή και άλλων μελών της οικογένειας στην κακοποίηση των ηλικιωμένων.

Η πρόληψη της κακοποίησης πρέπει να αποτελεί σκοπό και στόχο της πολιτικής των αρμόδιων φορέων. Για να γίνει πράξη απαιτούνται νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά και καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών υγείας ώστε να εντοπίζονται και να καταγράφονται εγκαίρως περιστατικά κακοποίησης ηλικιωμένων. Η οργάνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης, η οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών υποστήριξης των ηλικιωμένων και των φροντιστών τους καθώς και η προσφορά ομάδων εθελοντών στην υποστήριξη τους, πχ. μέσω των ΚΑΠΗ θα μπορούσαν να συντελέσουν στην πρόληψη της κακοποίησης.

Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων, έχει εντάξει και την επιμόρφωση όλων των επαγγελματιών υγείας και πρόνοιας στην αναγνώριση και αντιμετώπιση της κακοποίησης της ιδιαίτερα ευάλωτης πληθυσμιακής ομάδας των ηλικιωμένων. Είναι δε ένα από τα θέματα που συμπεριλαμβάνονται στα μαθήματα εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας και πρόνοιας που διοργανώνει στις 16 και 17 Ιουνίου στην Αθήνα, στο Μερόπειο Ίδρυμα.

 


Σελίδα 1 από 276
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση