ATTICANEWS.GR

Member Area
Εκδηλώσεις
Εκδήλωση υποδοχής της Χορευτικής Ομάδας «ΜΕΛΟΣ» της Κολωνίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 16:46

 

Εκδήλωση υποδοχής της Χορευτικής Ομάδας «ΜΕΛΟΣ» της Κολωνίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

resized vst kologne city dance-28

 

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, τα μέλη της χορευτικής ομάδας «ΜΕΛΟΣ», από την Κολωνία, στο Δημαρχείο.

resized vst kologne city dance-26

Η ομάδα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμμετοχή της στην εκδήλωση «Χορεύουμε Για Τη Ζωή», που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ παράλληλα θα προσφέρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τον Ελληνογερμανικό Σύλλογο – Πολιτιστική Ομάδα Πρωτοβουλίας και υπαλλήλους του Δήμου Κολωνίας, στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.

resized vst kologne city dance-24

Ο Γιάννης Μπουτάρης ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν και αναφέρθηκε στην άριστη σχέση της Θεσσαλονίκης με την Κολωνία, πόλεις που είναι αδελφοποιημένες από το 1988.

resized vst kologne city dance-23

 Από την πλευρά του ο συντονιστής της ομάδας και πρόεδρος της Πολιτιστικής Ομάδας Πρωτοβουλίας, Νίκος Θάνου, παρέδωσε επιστολή της Δημάρχου Κολωνίας, Χενριέτε Ρέκερ, στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή.

 

resized vst kologne city dance-21

 

resized vst kologne city dance-19

resized vst kologne city dance-14

resized vst kologne city dance-6

resized vst kologne city dance-4

resized vst kologne city dance-3

 

 

 

 
50% αύξηση των επισκεπτών την πρώτη μέρα της Freskon
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 16:16

50% αύξηση των επισκεπτών την πρώτη μέρα της Freskon

resized Freskon photo 1

Αυξημένη κατά 50% ήταν η επισκεψιμότητα της Freskon κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της, γεγονός που δίνει τον τόνο για τη βελτίωση των επιδόσεών της καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Συγκεκριμένα, οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν χθες τους 1.000.

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα περισσότερα από 2.500 επιχειρηματικά «ραντεβού» μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των 120 ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών από 28 χώρες, που θέτουν τις βάσεις για εμπορικές συμφωνίες. Στη Freskon, που αναπτύσσεται σε 12.500 τ.μ., συμμετέχουν 191 εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι), οι οποίοι προέρχονται από την Αργεντινή, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Κύπρο, το Ιράκ, την Αλβανία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τον Καναδά.

resized freskon photo 2

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το FreshCon Market, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το περιοδικό «Φρουτονέα», όπου μεγάλες, ελληνικές και ξένες, αλυσίδες σούπερ-μάρκετ έρχονται σε επαφή με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου. Στο φετινό FreshCon Market συμμετέχουν ο βρετανικός όμιλος της Tescο και ο γερμανικός όμιλος Metro, από την Βουλγαρία οι αλυσίδες Fantastico και T-Market, από την Ουκρανία η ΑΤΒ Market, η Velyka Kyshenya και η Tavria V, από την Ρουμανία ο όμιλος της γαλλικής Carrefour και η Mega Image, από την Σερβία η Maxi, η Univerexport, η Mercator και η Super Vero και από την Ελλάδα οι αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Κρητικός, Χαλκιαδάκης, My Market-Metro Cash & Carry και η Discount Markt.

resized freskon photo  3

Στη σημερινή ημέρα ξεχωρίζει επίσης και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, με αντικείμενο τη φορολογία των συνεταιρισμών, το «καλάθι» της Περιφέρειας και την εικόνα της νέας χρονιάς στα πυρηνόκαρπα.

Η Freskon θα λειτουργήσει σήμερα μέχρι τις 19:00, ενώ αύριο Σάββατο από τις 10:00 έως τις 18:00. Το πάρκινγκ είναι δωρεάν για όλους τους εκθέτες και επισκέπτες.

resized freskon photo 4

 
Ημέρα ποδηλάτου στη Γλυφάδα
News - Εκδηλώσεις
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 15:02

Ημέρα ποδηλάτου στη Γλυφάδα

 Ημέρα Ποδηλάτου

 

Ημέρα Ποδηλάτου στη Γλυφάδα! Ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό Α.Ο., διοργανώνει αγώνα δρόμου τύπου Criterium το επόμενο Σάββατο, 6 Μαΐου με την ονομασία  «1st Glyfada Challenge». Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και είναι εντεταγμένος στο αγωνιστικό καλεντάρι της Ε.Ο.Π. για το 2017.

 

Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

10.30’-11.20’   Κατηγορία Μάστερ: 14 στροφές x 2660 μ (37,24 χλμ)

11.30’-12.30’   Κατηγορίες Ανδρών-Ν. Ανδρών: 20 στροφές x 2660 μ (53,2 χλμ)

13.00’              Απονομές

 

Παράλληλες δραστηριότητες:

 

10.00’              Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για την «Κιβωτό του Κόσμου» στο Παλαιό Δημαρχείο και κάνουμε βόλτα για καλό σκοπό (λαϊκή βόλτα με ποδήλατα).

10.00’-12.00’   Πλ. Εσπερίδων & Πλ. Αγ. Κωνσταντίνου: Μαθήματα spinning από επαγγελματίες εκπαιδευτές.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές με δελτίο ΕΟΠ σε ισχύ για το 2017 με απεριόριστο αριθμό συμμετοχών ανά σωματείο. Το αντίτιμο συμμετοχής για τους αθλητές της κατηγορίας Μάστερ ανέρχεται στα 10 ευρώ και καταβάλλεται στη Γραμματεία την ημέρα του αγώνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως την Τρίτη 2.5.2017 και ώρα 20.00’ στην ηλεκτρονική διεύθυνση cycling.panathinaikos@gmail.com. Στον αγώνα θα υπάρχει κάλυψη με γιατρό του αγώνα.

 
Η Δ.Ε. Άμφισσας ευχαριστεί για τον επετειακό κύκλο εκδηλώσεων του Κάστρου των Σαλώνων
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2017 16:57

Η Δ.Ε. Άμφισσας ευχαριστεί για τον επετειακό κύκλο εκδηλώσεων του Κάστρου των Σαλώνων

Amfissa

 

Με το κλείσιμο χθες το βράδυ της έκθεσης-αφιέρωμα προς το Στρατηγό Ι. Μακρυγιάννη στην οικία Πανουργιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία μεγαλύτερη και του αναμενομένου ο αναβαθμισμένος επετειακός κύκλος εκδηλώσεων για την φετινή, 196η, επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων.

 

Με πολύ κόπο, μεγάλες δυσκολίες αλλά ακόμα μεγαλύτερο μεράκι, πίστη και διάθεση ο Δήμος Δελφών συγκρότησε και παρείχε στους δημότες και τους φιλοξενούμενους του ένα συνεκτικό και ιδιαίτερα μεστό πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων που τίμησε τη σημαντικότερη γιορτή της πόλης της Άμφισσας και προσέφερε χαρά και υπερηφάνεια σε όλους μας. Ταυτόχρονα, διαχειρίστηκε με τη σημασία που της αναλογεί την ιστορική μνήμη του τόπου μας, έδωσε την πρέπουσα έμφαση στην παιδευτική διάσταση του γεγονότος και τόνωσε το φρόνημα των συνδημοτών μας σε εποχές κρίσης αξιών, συνειδήσεων και προσανατολισμού, όπως αυτή που διανύουμε.

 

Κύριοι σταθμοί αυτού του τετραημέρου υπήρξαν η έκθεση για το Στρατηγό Μακρυγιάννη στην οικία Πανουργιά με αυθεντικά εκθέματα που παραχωρήθηκαν ευγενικά από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η κεντρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας με ομιλητή τον κ. Σάββα Καλεντερίδη, το ιστορικό δρώμενο της αναπαράστασης της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων, το οποίο γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία και θα εμπλουτιστεί και αναβαθμιστεί τα προσεχή χρόνια αποτελώντας πλέον θεσμό για την πόλη της Άμφισσας και τέλος η εντυπωσιακή παρέλαση της 23ης Απριλίου, την οποία θαύμασαν και χάρηκαν όλοι οι συνδημότες μας.

 

Για την διοργάνωση και την επιτυχία αυτού του κύκλου των εκδηλώσεων, πέρα από το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου σε όλα τα επίπεδα, δούλεψαν πολλοί άνθρωποι, φορείς και σύλλογοι με προσήλωση στον τελικό στόχο και πίστη στην αίσια έκβασή του, αποδεικνύοντας ότι με συλλογική προσπάθεια και κοινό όραμα μπορούμε κάθε φορά να πηγαίνουμε τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά.

 

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν την προσπάθεια αυτή, την Π.Ε. Φωκίδας για την άρτια συνεργασία για μια ακόμα φορά και τη συνδιοργάνωση του επετειακού κύκλου των εκδηλώσεων, την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας, το Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Φωκίδας, την Εταιρεία Φωκικών Μελετών, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Νομού Φωκίδας, το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας και ιδιαιτέρως τον Δημήτρη Αποστόλου, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Φωκίδας και την Ένωση Γυναικών Φωκίδας που συμμετείχαν και συνεργάστηκαν στη διοργάνωση αυτή.

 

Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος, τις Δημοτικές Φιλαρμονικές Τυρνάβου, Τρικάλων, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τη Δημοτική Φιλαρμονική Άμφισσας, τις μικτές Χορωδίες Ο.Τ.Ε. Πάτρας, Αγίου Κωνσταντίνου και τη Δημοτική Χορωδία Άμφισσας τον Αλέξανδρο Κυριακίδη, το Γιώργο Ξεπλάτη, τους πολιτιστικούς συλλόγους Γαλαξιδίου, Χρισσού, Δροσοχωρίου, Προσηλίου, Ελαιώνα, Αγίων Πάντων και Βουνιχώρας, το Σύλλογο "Λιάρος" Μεσολογγίου, το Πολιτιστικό Σωματείο Άρατος Αιγίου, το Σύλλογο Παλαιού Οπλισμού Πατρών, και για την παραχώρηση της πάλας του οπλαρχηγού Πανουργιά για τις ανάγκες της έκθεσης στην οικία Πανουργιά, το Σύλλογο "Ελληνομνήμονες" Καλαμάτας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νεδουσαίων» Καλαμάτας, την Συλλογή Ελληνικών Φορεσιών από την Κατοχή Μεσολογγίου και τον κ. Νίκο Πλακίδα, το Γενικό Λύκειο Άμφισσας και τη Φιλόλογο κα Σύλβα Τραχανά για την παραχώρηση στολών, το ΚΠΕ Άμφισσας, τους σπουδαστές του τμήματος Φυλάκων Μουσείων κι Αρχαιολογικών χώρων του ΔΙΕΚ ΄Αμφισσας για τη φύλαξη των εκθεμάτων στην Οικία Πανουργιά και, τέλος, όλους όσοι, συνδημότες μας και μη, παραβρέθηκαν στα δρώμενα αυτού του τετραημέρου και με την παρουσία τους βοήθησαν στην επιτυχία και την καθιέρωση του κύκλου εκδηλώσεων για την 196η επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας

 

Αριστείδης Αγγελόπουλος

 
Η Ελληνική Αεροπορία στα μονοπάτια της ιστορίας @ Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
News - Εκδηλώσεις
Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2017 16:15
Η Ελληνική Αεροπορία στα μονοπάτια της ιστορίας @ Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

 Kamberos

Δημήτριος Καμπέρος, ο πρώτος Έλληνας στρατιωτικός αεροπόρος

 

 

Το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και η Ελληνική Αεροπορική Ένωση παρουσιάζουν, ως εναρκτήρια εκδήλωση της Θερινής Ακαδημίας Αεροπλοΐας 2017, αφιέρωμα στην Ελληνική Αεροπορία. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017 στις19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

                

Με αφορμή το βιβλίο της Αντιγόνης Καμπέρου, «Δημήτριος Καμπέρος: ο Τρελοκαμπέρος, η ζωή του πρώτου Έλληνα στρατιωτικού αεροπόρου», που εξιστορεί τα έργα και τη συμβολή του πρωτοπόρου Έλληνα αεροπόρου στις απαρχές της αεροπορίας της χώρας, οι προσκεκλημένοι ομιλητές φωτίζουν τις προσωπικότητες και τα γεγονότα που συνέβαλαν στη σύλληψη της αεροπορικής ιδέας από τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Στρατιωτικών, Ελευθέριο Βενιζέλο και την ίδρυση της Ελληνικής Αεροπορίας το 1911.

 

Οι ομιλητές αναφέρονται στην μοναδική εφεύρεση των αδελφών Ράιτ στην Αμερική και την πώληση των δικαιωμάτων τους στη Γαλλία και παράλληλα στα ελληνικά ιστορικά γεγονότα της εποχής, του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την μετέπειτα εξέλιξη της ελληνικής αεροπορίας. Σχολιάζουν ακόμη το ρόλο της Αεροπορίας την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων και μιλούν για τους πρώτους αεροπόρους Δημήτριο Καμπέρο, Μιχάλη Μουτούση, Χρήστο Αδαμίδη και Πανούτσο Νοταρά, καθώς και τους ιδιώτες αεροπόρους Εμμανουήλ Αργυρόπουλο και Αλέξανδρο Καραμανλάκη.  Στην εκδήλωση παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ιστορικά video.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Ομιλητές

Παντελής Βατάκης,  Σμήναρχος (Ι),  Διοικητής Μοίρας Πολεμικής Αεροπορίας

Αντιγόνη Καμπέρου, Φιλόλογος-Ευρωπαϊολόγος, Συγγραφέας

Αλέξιος Καρυτινός, Επισμηναγός (Δ)

Κωνσταντίνος Λαγός, Ιστορικός, Καθηγητής Ιστορίας στην Σχολή Ικάρων

Ιωάννης Μυλωνάς, Τεχνικός Συντηρητής, Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας

Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον Δρ.Τριαντάφυλλο Φλουρή, Πρύτανη του Hellenic American University

 

For information about this event in English, please visit the following link:http://haec.gr/en/aboutus/upcoming-events/haf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερομηνία Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, 19:00

Διεύθυνση Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Είσοδος Eίσοδος ελεύθερη 


Σελίδα 1 από 774
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση