ATTICANEWS.GR

Member Area
Κόσμος
UNICEF - Σχεδόν 600 εκατομμύρια παιδιά θα ζουν σε περιοχές με εξαιρετικά περιορισμένους υδάτινους πόρους μέχρι το 2040
News - Κόσμος
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 14:37

UNICEF - Σχεδόν 600 εκατομμύρια παιδιά θα ζουν σε περιοχές με εξαιρετικά περιορισμένους υδάτινους πόρους μέχρι το 2040

170322a2

Τα φτωχότερα παιδιά θα επηρεαστούν περισσότερο, καθώς η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει μια συνεχιζόμενη κρίση.

Νέα Υόρκη, 22 Μαρτίου 2017 – Σχεδόν 600 εκατομμύρια παιδιά - ή το 1 στα 4 παιδιά σε όλο τον κόσμο - θα ζουν σε περιοχές με εξαιρετικά περιορισμένους υδάτινους πόρους έως το 2040, σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF που κυκλοφόρησε με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Η έκθεση, «Διψασμένοι για ένα Μέλλον: Το νερό και τα παιδιά σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα», εξετάζει τις απειλές για τη ζωή και την ευημερία των παιδιών που προκαλείται από την ελαχιστοποίηση των πηγών ασφαλούς πόσιμου νερού και το πώς η κλιματική αλλαγή θα εντείνει αυτούς τους κινδύνους κατά τα επόμενα έτη.

«Το νερό είναι στοιχειώδες. Χωρίς αυτό, τίποτα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, όμως σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό - γεγονός που απειλεί τη ζωή τους, υπονομεύοντας την υγεία τους και θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον τους. Αυτή η κρίση θα επιδεινωθεί, εκτός αν αναλάβουμε συλλογική δράση τώρα», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF, Anthony Lake.

Σύμφωνα με την έκθεση, 36 χώρες αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρό πρόβλημα με τους υδάτινους πόρους, καθώς η ζήτηση για νερό ξεπερνά κατά πολύ τις διαθέσιμες ανανεώσιμες πηγές εφοδιασμού. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, οι αυξημένες πλημμύρες, οι ξηρασίες και το λιώσιμο των πάγων επηρεάζουν την ποιότητα και τη διαθεσιμότητα του νερού, καθώς και τα συστήματα αποχέτευσης.

Η αύξηση του πληθυσμού, η αυξημένη κατανάλωση και η υψηλότερη ζήτηση νερού, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην εκβιομηχάνιση και την αστικοποίηση, είναι μερικές από τις βασικές αιτίες για την αποστράγγιση των υδάτινων πόρων σε όλο τον κόσμο. Οι συγκρούσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, απειλούν επίσης την πρόσβαση των παιδιών σε ασφαλές νερό.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες αναγκάζουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν μη ασφαλές νερό, το οποίο τα εκθέτει σε δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες όπως η χολέρα και η διάρροια. Πολλά παιδιά σε περιοχές που πλήττονται από την ξηρασία, περνούν δεκάδες ώρες κάθε μέρα συλλέγοντας νερό, χάνοντας την ευκαιρία να πάνε στο σχολείο. Τα κορίτσια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε επιθέσεις κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Τα φτωχότερα και πιο ευάλωτα παιδιά θα επηρεαστούν κυρίως από τον περιορισμό των υδάτινων πόρων, αναφέρει η έκθεση, καθώς εκατομμύρια από αυτά ζουν ήδη σε περιοχές με χαμηλή πρόσβαση σε ασφαλές νερό και αποχέτευση.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι:

  • Έως και 663 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκείς πηγές νερού και 946 εκατομμύρια άνθρωποι αφοδεύουν στην ύπαιθρο.
  • Πάνω από 800 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε μέρα από διάρροια που οφείλεται σε ανεπαρκείς πηγές πόσιμου νερού, αποχέτευσης και υγιεινής.
  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι γυναίκες και τα κορίτσια δαπανούν 200 εκατομμύρια ώρες συλλέγοντας νερό κάθε μέρα.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις πηγές νερού δεν είναι κάτι αναπόφευκτο, λέει η UNICEF. Η έκθεση καταλήγει σε μια σειρά από προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις ζωές των παιδιών. Τέτοια μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προχωρήσουν σε σχεδιασμό για αλλαγές στη διαθεσιμότητα και τη ζήτηση νερού στα επόμενα χρόνια. Πάνω απ' όλα, αυτό σημαίνει προτεραιότητα στην πρόσβαση των πιο ευάλωτων παιδιών σε ασφαλές νερό, για τη μεγιστοποίηση των κοινωνικών και υγειονομικών αποτελεσμάτων.
  • Οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή, θα πρέπει να ενσωματωθούν σε όλες τις πολιτικές που σχετίζονται με τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης και οι επενδύσεις θα πρέπει να έχουν ως στόχο τους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου.
  • Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνεργαστούν με τις κοινότητες για την πρόληψη της μόλυνσης και εξάντλησης των ασφαλών πηγών νερού.
  • Οι ίδιες οι κοινότητες θα πρέπει να διερευνήσουν τρόπους ώστε να έχουν διαφορετικές πηγές νερού και να αυξήσουν την ικανότητά τους να αποθηκεύουν νερό με ασφάλεια.

«Σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε για να προσεγγίσουμε αυτούς που είναι πιο ευάλωτοι. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που μπορούμε να το κάνουμε, είναι η διασφάλιση της πρόσβασής τους σε ασφαλές νερό», είπε ο Lake.

 
Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2017

 

Δείτε περισσότερα για την έκθεση
«Διψασμένοι για ένα Μέλλον: Το νερό και τα παιδιά σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα»

 
ΗΠΑ, Απεβίωσε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο τελευταίος των 'μεγάλων' της δυναστείας των Ροκφέλερ.
News - Κόσμος
Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 09:24

ΗΠΑ,

Απεβίωσε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο τελευταίος των 'μεγάλων' της δυναστείας των Ροκφέλερ.
e226b-0rockefeller

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, δυναμικός τραπεζίτης, φιλάνθρωπος και τελευταίος εγγονός του Τζον Ροκφέλερ, του ιδρυτή μιας από τις πλέον ισχυρές δυναστείες των ΗΠΑ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 101 ετών.

Σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου του εκπροσώπου του Φρέιζερ Σέιτελ, ο Ροκφέλερ απεβίωσε σήμερα το πρωί "ήρεμος ενώ κοιμόταν", αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή, στην κατοικία του στο Ποκαντίκο Χιλς, στη βόρεια Νέα Υόρκη.

Αυτή η κατοικία, που γειτνιάζει με την πρώην κατοικία του αδελφού του Νέλσον, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπό τον Τζέραλντ Φορντ, ήταν μία από τις τέσσερις κατοικίες του δισεκατομμυριούχου. Η περιουσία του εκτιμάται στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια στον κατάλογο που δημοσίευσε σήμερα το περιοδικό Forbes.

Γεννηθείς την 12η Ιουνίου 1915 ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ διηύθυνε για 35 χρόνια, έως το 1980, την Chase Manhattan Bank, που εξελίχθηκε στην JP Morgan Chase.

Λάτρης των ταξιδιών, συναντήθηκε με περισσότερους από 200 ηγέτες κρατών σε σχεδόν 100 χώρες, σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του, προβάλλοντας την τράπεζά του με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στο εξωτερικό. Η Chase υπήρξε η πρώτη τράπεζα που άνοιξε γραφεία στη Ρωσία κατόπιν στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ υπήρξε επίσης μία από τις πλέον αναγνωρισμένες παγκοσμίως προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ. Ηταν υπέρμαχος της κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων, ωθώντας την τράπεζά του να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προκειμένου να βοηθήσει την πόλη της Νέας Υόρκης να εξέλθει από την χρηματοπιστωτική κρίση της δεκαετίας του 1970.

Δύο Αμερικανοί πρόεδροι, ο Δημοκρατικός Τζίμι Κάρτερ και ο Ρεπουμπλικάνος Ρίτσαρντ Νίξον, του πρότειναν την θέση του υπουργού Οικονομικών, όπως υπενθυμίζουν σήμερα οι New York Times. Εκείνος απέρριψε τις προτάσεις τους.

Ακολουθώντας τα βήματα του παππού του Τζον, ιδρυτή του πετρελαϊκού ομίλου Standard Oil, κατόπιν του πατέρα του, που επίσης τον έλεγαν Τζον, ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ υπήρξε επίσης ένας μεγάλος φιλάνθρωπος.

Απόφοιτος του Χάρβαρντ, δώρισε περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια στο πανεπιστήμιο το 1994. Το 2005 και με αφορμή τα 90ά γενέθλιά του, υποσχέθηκε να δωρίσει 5 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Δεσμεύτηκε να προσφέρει μεγαλύτερα χρηματικά ποσά ακόμα και μετά τον θάνατό του, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, το πανεπιστήμιο Ροκφέλερ που φέρει το όνομά του και στο Χάρβαρντ. Σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια σε καθένα εξ αυτών, σύμφωνα με το περιοδικό Inside Philanthropy.

"Παρέμεινε ενεργός έως την τελευταία στιγμή" υπογράμμισε ο Σέιτελ που συνεργαζόταν με τον εκλιπόντα από το 1970.

"Ζούσε κάθε ημέρα στο μέγιστο" συμπλήρωσε.
Με τη σύζυγό του Μάργκαρετ, που απεβίωσε το 1996, ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ απέκτησαν 6 παιδιά, 10 εγγόνια και δισέγγονα. Ωστόσο κανένας από τους απογόνους του "δεν κατάφερε να φθάσει ούτε ενδεχομένως να επιθυμούσε να αποκτήσει το κύρος του", υπογραμμίζουν οι New York Times.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26839

 
Σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας, Η σκληρή απάντηση Βερολίνου στην Άγκυρα: Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι.
News - Κόσμος
Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017 11:19

Σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας,

Η σκληρή απάντηση Βερολίνου στην Άγκυρα: Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι.
790a9-0german-chancellor-foreign

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας ανακοίνωσε ότι δήλωσε χθες βράδυ στον Τούρκο ομόλογό του πως ο πρόεδρος της Τουρκίας «ξεπέρασε τα όρια» όταν κατηγόρησε προσωπικά την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για "ναζιστικές πρακτικές".

«Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι» είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse. «Για αυτόν τον λόγο διεμήνυσα ξεκάθαρα στον Τούρκο ομόλογό μου (τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου) ότι εδώ ξεπέρασαν ένα όριο» μετά τις "σοκαριστικές" δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε νωρίτερα χθες στην καγκελάριο Μέρκελ, κατηγορώντας την για «ναζιστικές πρακτικές» επειδή στη Γερμανία απαγορεύτηκαν προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία.

«Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Μέρκελ», είπε ο Ερντογάν. «Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην καγκελάριο.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γκάμπριελ θα δημοσιευτεί σήμερα.

Η Γιούλια Κλέκνερ, στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου και αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) ζήτησε να δοθεί "αποφασιστική" απάντηση στην Άγκυρα:

"Ο κ. Ερντογάν έχει ακόμη τα λογικά του;" διερωτήθηκε ζητώντας να ακυρωθεί η οικονομική βοήθεια, "ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ" που χορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία.

Από την πλευρά του ο Μάρτιν Σουλτς, που χθες εξελέγη πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ερντογάν «ανάξιες για αρχηγό κράτους». «Η Τουρκία εξελίσσεται σε απολυταρχικό κράτος», εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ARD.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26828

 
Η UNICEF και ο Περιφερειακός Πρεσβευτής της Zade Dirani παρουσίασαν το «Καρδιοχτύπι», ένα τραγούδι για τη Συρία. Ένα μήνυμα από τα παιδιά που πλήττονται από την εξάχρονη σύγκρουση.
News - Κόσμος
Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 17:37

Η UNICEF και ο Περιφερειακός Πρεσβευτής της Zade Dirani παρουσίασαν το «Καρδιοχτύπι», ένα τραγούδι για τη Συρία.

 Ένα μήνυμα από τα παιδιά που πλήττονται από την εξάχρονη σύγκρουση.

Image2

Η UNICEF και ο παγκοσμίου φήμης Ιορδανός πιανίστας και συνθέτης, Zade Dirani, Περιφερειακός Πρεσβευτής της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, παρουσίασαν το "Heartbeat" (Καρδιοχτύπι) ένα τραγούδι για τη Συρία που μεταφέρει ένα μήνυμα ελπίδας από τα παιδιά της Συρίας στον κόσμο. Τα παιδιά στο τραγούδι, που δημιουργήθηκε για να σηματοδοτήσει τη συμπλήρωση έξι ετών πολέμου στη Συρία, στέλνουν ένα απλό αίτημα στον κόσμο, να πάρουν πίσω την παιδική τους ηλικία.

Το τραγούδι, που συνέθεσε και δώρισε στη UNICEF ο Dirani, ερμηνεύεται από τη 10χρονη Ansam, ένα εσωτερικά εκτοπισμένο κορίτσι στη Συρία που γεννήθηκε τυφλό. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού γυρίστηκε σε μια περιοχή κατεστραμμένη από τις συγκρούσεις στη Συρία και συμμετέχουν και άλλα εκτοπισμένα παιδιά ζωγραφίζοντας τα συντρίμμια γύρω τους με φωτεινά χρώματα.

Image3

Τα 22 κορίτσια και 18 αγόρια ζουν σε καταφύγιο για εκτοπισμένες οικογένειες στη Συρία που υποστηρίζεται από τη UNICEF. Στο καταφύγιο, η UNICEF και οι συνεργάτες της παρέχουν στα παιδιά ψυχοκοινωνική υποστήριξη, μεταξύ άλλων μέσω θεάτρου, τέχνης, μουσικής και ζωγραφικής.

«Η μουσική έχει την καταπληκτική δύναμη να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και να κρατάει την ελπίδα ζωντανή», δήλωσε ο Dirani. «Πρέπει να ακούσουμε την έκκληση των παιδιών για λογαριασμό εκατομμυρίων περισσότερων σαν κι’ αυτά που έχουν χάσει τόσο πολλά. Το μόνο που ζητάνε είναι να πάρουν πίσω την παιδική τους ηλικία, και να τελειώσει ένας πόλεμος που δεν είναι δικός τους, ώστε να μπορούν να ζήσουν με ειρήνη.»

Η κεντρική τραγουδίστρια, Ansam, είναι ένα από τα 3 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένα παιδιά στη Συρία που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των μαχών. Σε ολόκληρη τη Συρία, η UNICEF εργάζεται με τα παιδιά για να τους παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, να αποκαταστήσει μια αίσθηση ομαλότητας και να τα επανασυνδέσει με την παιδική τους ηλικία.

«Πριν από λίγες ημέρες, είχα το προνόμιο να συναντηθώ με την Ansam που είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό κορίτσι. Η φωνή της μπορεί να μην είναι σε θέση να χτίσει ξανά τα ερείπια, αλλά ελπίζουμε ότι με την Ansam, το τραγούδι αυτό θα ενώσει τους ανθρώπους στη Συρία και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Geert Cappeleare, Περιφερειακός Διευθυντής της UNICEF. «Το τραγούδι μας εμπνέει να μην εγκαταλείψουμε ποτέ την ελπίδα και να πιστέψουμε ότι υπάρχει ένα πιο φωτεινό μέλλον για τη Συρία - όπου κάθε κορίτσι και αγόρι μπορεί απλά να είναι και πάλι παιδί».

Το «Καρδιοχτύπι», ένα τραγούδι για τη Συρία, μπορείτε να το δείτε εδώ: https://youtu.be/ZRHbOTeYedM

 
Επείγουσα Έκκληση της ActionAid:Η ξηρασία σκοτώνει στην Ανατολική Αφρική
News - Κόσμος
Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 13:48

Επείγουσα Έκκληση της ActionAid:Η ξηρασία σκοτώνει στην Ανατολική Αφρική

 resized Nimo - Somaliland

Η Νίμο από τη Σομάλιλαντ με το μωρό της και 4χρονο αγόρι της. 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο κόσμος βρίσκεται μπροστά στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από το 1945. Η συνεχιζόμενη ξηρασία στην Ανατολική Αφρική καταστρέφει τη μια σοδιά μετά την άλλη και έχει φέρει 20 εκατομμύρια ανθρώπους στα όρια της πείνας. Οι κάτοικοι της Σομαλίας, της Κένυας, της Αιθιοπίας και του Νοτίου Σουδάν κινδυνεύουν. Η ActionAid έχει ήδη ξεκινήσει δράση στη Σομαλία, την Κένυα και την Αιθιοπία με διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και με προγράμματα προστασίας. Στηρίξτε κι εσείς την επείγουσα έκκληση της ActionAid για την Ανατολική Αφρική, κάνοντας μια δωρεά εδώ: www.actionaid.gr/stirixe-ti-drasi-mas!/?e=2

 resized Chepochemuna - Kenya

Η Chepochemuna από την Κένυα ταΐζει την κόρη της άγρια φρούτα.

«Φοβάμαι για το αύριο… Αν δεν έρθει βοήθεια σύντομα, μπορεί να πεθάνουμε από την πείνα» λέει η 35χρονη Chepochemuna Raphael, που ζει με τα 8 παιδιά της στο χωριό Simatwa, στο Δυτικό Ποκότ, μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Κένυας. Οι γυναίκες του χωριού ψάχνουν άγρια φρούτα και λαχανικά για να ταΐσουν τα παιδιά τους, ενώ η Chepochemuna μαζεύει καυσόξυλα και πλένει ρούχα για λίγα χρήματα, ώστε να εξασφαλίσει τα δίδακτρα για τα παιδιά της που πηγαίνουν στο σχολείο, καθώς εκεί τουλάχιστον τρώνε ένα γεύμα την ημέρα.

 

Η 35χρονη Nimo από το Gabiley της περιοχής Σομάλιλαντ αναγκάστηκε να αφήσει το δίχρονο παιδί της σε μακρινούς συγγενείς και να ξεκινήσει με τον 4χρονο γιο της και το 6μηνο μωρό της για να βρει νερό. Μετά από 8 ημέρες, δεν είχε βρει παρά μόνο κουφάρια ζώων.«Θηλάζω το μωρό μου, αλλά δεν έχω αρκετό γάλα γιατί δεν τρώω αρκετά», λέει.

 resized ActionAid Somaliland  1

Γυναίκες και άνδρες στη Σομάλιλαντ με είδη πρώτης ανάγκης σε διανομή από την ActionAid Σομάλιλαντ. Copyright: ActionAid.

Υπολογίζεται ότι περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα έχουν ασφαλές καθαρό νερό να πιούν στην Αιθιοπία, την Κένυα και τη Σομαλία το 2017. Επιπλέον, περίπου 600.000 παιδιά μεταξύ 6 μηνών και 59 μηνών θα χρειαστούν θεραπεία για οξύ υποσιτισμόμέσα στο έτος και αριθμός τους προβλέπεται να αυξηθεί.

 

Στη Σομαλία, 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επειγόντος βοήθεια. Στη Σομάλιλαντ, όπου έχουν πεθάνει το 80% των ζώων, η ActionAid έχει αναφορές ότι γυναίκες και κορίτσια κινδυνεύουν καθώς μητέρες τρώνε μόνο ένα γεύμα την ημέρα και παιδιά ψάχνουν μόνα τους για τροφή.

 

Στην Κένυα, 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια εξαιτίας της ξηρασίας. Η ActionAid έχει καταγράψει ότι οι άνθρωποι αναγκάζονται να τρώνε μόνο ένα φτωχό γεύμα την ημέρα, τα κορίτσια και οι γυναίκες περπατούν μέχρι και 70% πιο μακριά για να βρουν νερό, ενώ παιδιά αναγκάζονται να δουλέψουν για να βρουν τροφή.

 

Στην Αιθιοπία, περίπου 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επειγόντος επισιτιστική βοήθεια και 3 εκατομμύρια μητέρες και παιδιά κάτω των 5 ετών ήταν εξαιρετικά υποσιτισμένοι. 

 

Η ActionAid έχει ήδη ξεκινήσει να διανέμει είδη πρώτης ανάγκης, τροφή και νερό σε Αιθιοπία, Κένυα και Σομαλία και επιπλέον, στην Κένυα ανακατασκευάζει πηγές και πηγάδια, στη Σομάλιλαντ, στηρίζει ιδιαίτερα τις γυναίκες που κινδυνεύουν.

 

Στηρίξτε κι εσείς την επείγουσα έκκληση της ActionAid, κάνοντας μια δωρεά. 50 ευρώ μπορούν να βοηθήσουν μια οικογένεια να έχει αρκετή τροφή για ένα μήνα: www.actionaid.gr/stirixe-ti-drasi-mas!/?e=2

 
Μέτρα για αντιμετώπιση της κρίσης, Ισλανδία: Η χώρα αίρει τους τελωνειακούς ελέγχους που είχαν επιβληθεί πριν από οκτώ χρόνια εξαιτίας της κρίσης.
News - Κόσμος
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 09:04

Μέτρα για αντιμετώπιση της κρίσης,

Ισλανδία: Η χώρα αίρει τους τελωνειακούς ελέγχους που είχαν επιβληθεί πριν από οκτώ χρόνια εξαιτίας της κρίσης.
cbf0a-0iceland

Το υπουργείο Οικονομικών της Ισλανδίας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αίρονται οι εναπομείναντες περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που βρίσκονται σε ισχύ από την οικονομική κρίση του 2008.

"Οι έλεγχοι κεφαλαίων που επιβλήθηκαν σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και συνταξιοδοτικά ταμεία ήρθησαν", αναφέρει η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σε περιορισμένη σύνθεση.

Η άρση των κεφαλαιακών ελέγχων θα ισχύσει από τις 14 Μαρτίου.

"Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη καμπή στην οικονομική αναδιάρθρωση μετά την κρίση του 2008 και 2009. Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι αποτέλεσαν ένα απαραίτητο εργαλείο για την ανόρθωση της οικονομίας", δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο πρωθυπουργός Μπγιάρνι Μπενέντικτσον.

http://www.typos.com.cy/cat/2/article/26707

 
ΗΠΑ, Μετά από αποκαλύψεις Wikileaks, ο Τραμπ αποκαλεί 'απαρχαιωμένα' τα συστήματα της CIA.
News - Κόσμος
Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2017 14:47

ΗΠΑ,

Μετά από αποκαλύψεις Wikileaks, ο Τραμπ αποκαλεί 'απαρχαιωμένα' τα συστήματα της CIA.
 
316a6-donald-trump

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως τα συστήματα της CIA είναι "απαρχαιωμένα" και πρέπει να εκσυγχρονιστούν, επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του, ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του WikiLeaks.

«Ο Πρόεδρος ανησυχεί ιδιαίτερα για τη δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών που αποδυναμώνουν την εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε ο Σον Σπάισερ.

«Πιστεύει πως τα συστήματα της CIA είναι απαρχαιωμένα και πρέπει να εκσυγχρονιστούν», συμπλήρωσε.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26663

 
ΗΠΑ, Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ αιφνιδίασε μικρούς μαθητές που επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο.
News - Κόσμος
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 09:04

ΗΠΑ,

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ αιφνιδίασε μικρούς μαθητές που επισκέφθηκαν τον Λευκό Οίκο.
8b446-0trump kids

Ο Ντόναλντ Τραμπ αιφνιδίασε μικρούς μαθητές που επισκέφθηκαν σήμερα τον Λευκό Οίκο, καθώς έσπευσε να τους συναντήσει και να τους χαιρετίσει κάτω από ένα πορτρέτο της... Χίλαρι Κλίντον, της πρώην πρώτης κυρίας και αντιπάλου του στις Προεδρικές εκλογές.

Οι μαθητές του Χριστιανικού Σχολείου Μπράιαργουντ της Αλαμπάμα ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο.

Η επίσημη προεδρική κατοικία παρέμενε κλειστή για τους επισκέπτες μέχρι να ολοκληρωθεί η περίοδος της μετάβασης, από την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα σε εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο τελευταίος φρόντισε να βρίσκεται εκεί και να χαιρετίσει τα παιδιά στην αίθουσα που κοσμείται από τα πορτρέτα των πρώην πρώτων κυριών -- μεταξύ αυτών και εκείνο της Χίλαρι Κλίντον. Ο Λευκός Οίκος άνοιξε ξανά τις πύλες του σήμερα, μετά από μια ασυνήθιστα μακριά περίοδο διακοπής των επισκέψεων που προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26627

 
Βρετανία, Κέρδισε τη λοταρία και επέστρεψε στη μητέρα της λόγω… μοναξιάς.
News - Κόσμος
Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 10:00

Βρετανία,

Κέρδισε τη λοταρία και επέστρεψε στη μητέρα της λόγω… μοναξιάς.
 
c822d-0jane park

Η νεότερη νικήτρια της λαχειοφόρου της Βρετανίας, η οποία σε ηλικία 17 ετών κέρδισε 1 εκατομμύριο αγγλικές λίρες, αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι της αλλά και τα έπιπλα της απλά γιατί νιώθει μόνη και θέλει να γυρίσει στη μαμά της.

Η 21χρονη, πλέον, Jane Park αγόρασε για τον εαυτό της ένα πολυτελές και μοντέρνο σπίτι στο Prestonpans κοντά στο Εδιμβούργο και σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια το πούλησε έναντι 189.000 αγγλικών λιρών.

Τρεις μέρες πριν την ολοκλήρωση της πώλησης του σπιτιού, η νεαρή κοπέλα δημοσίευσε φωτογραφίες των επίπλων από το σπίτι στο Facebook και ρωτούσε τους φίλους της αν ενδιαφέρονταν για το κόκκινο και το λευκό τραπέζι ή για τους καναπέδες και τις καρέκλες. Με την μόνη προϋπόθεση, οι ενδιαφέρομενοι έπρεπε να τα πάρουν πριν την πώληση.

Μερικά πράγματα που έκανε με τα χρήματα της, ήταν να αγοράσει ένα άσπρο Range Rover με ροζ εσωτερικό, να κάνει πλαστική στήθους, να αγοράσει εισιτήριο διαρκείας για την αγαπημένη ομάδα (Hibernian FC), να αγοράσει πολλές τσάντες και αξεσουάρ και να κάνει συχνά διακοπές στην Τενερίφη και Ίμπιζα. 

Τέλος να αναφέρουμε ότι προκάλεσε δημόσια οργή η δήλωση της, πως σκέφτεται να κινήσει αγωγή στην Λοτερία, γιατί όπως ισχυρίστηκε, της κατάστρεψε την ζωή!

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26606

 
E-Commerce, Το ηλεκτρονικό εμπόριο εκτόξευσε τους χρήστες διαδικτύου στην Κίνα στα 731 εκατομμύρια.
News - Κόσμος
Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 19:48

E-Commerce,

Το ηλεκτρονικό εμπόριο εκτόξευσε τους χρήστες διαδικτύου στην Κίνα στα 731 εκατομμύρια.
bf573-chinaonlineshopping

Στα 731 εκατομμύρια ανήλθε τον Δεκέμβριο ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου στην Κίνα – που αποτελεί ήδη τον υψηλότερο αριθμό παγκοσμίως -, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι κινέζικες αρχές, με το ηλεκτρονικό εμπόριο να αποτελεί τον κύριο παράγοντα αύξησης της χρήσης διαδικτύου.
 
Το σύνολο των χρηστών του διαδικτύου αυξήθηκε κατά 6,2% σε σχέση με το τέλος Δεκεμβρίου του 2015 και είναι ίσο με το σύνολο του πληθυσμού της Ευρώπης, σύμφωνα με το κρατικό Κέντρο Πληροφόρησης Διαδικτύου (CNNIC) της Κίνας.
 
Το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί ζωτικής σημασίας στις προσπάθειες της κινέζικης Κυβέρνησης για να διαφοροποιήσει το μοντέλο της οικονομίας, ώστε αυτό να στηρίζεται στη ζήτηση των καταναλωτών, αν και το Πεκίνο επιβάλλει αυστηρούς ελέγχους στις online συνδέσεις στο διαδίκτυο, εμποδίζοντας τους πολίτες της να έχουν πρόσβαση σε μεγάλες ιστοσελίδες συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Google.
 
Η κυβέρνηση ωθεί το λεγόμενο πρόγραμμα "Internet Plus» που έχει ως στόχο να επεκτείνει το ρόλο της online τεχνολογίας στην οικονομία.
 
Ο αριθμός των ανθρώπων που συνδέονται με το διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων έχει ανέλθει σε 695 εκατομμύρια ή στο 95,1%, σύμφωνα με την CNNIC.
 
Η κατανάλωση μέσω διαδικτύου έχει γίνει σημαντικό μέρος της κινέζικης οικονομίας, αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η συμβολή της στην ενίσχυση του ΑΕΠ αυξάνεται σταδιακά.
 
Από τις 12 Δεκεμβρίου, ο αριθμός των ατόμων στην Κίνα που χρησιμοποίησαν τις online πληρωμές ανήλθε στα 475 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 14,0%, σε 12μηνη βάση, σύμφωνα με την CNNIC.
 
Για παράδειγμα της αυξανόμενης δύναμης των online αγοραστών της Κίνας, μόνο στις 11 Νοεμβρίου οι Κινέζοι καταναλωτές δαπάνησαν 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγορές μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, ποσό που είναι διπλάσιο από αυτό που δαπάνησαν οι Αμερικανοί κατά το πενθήμερο που άρχισε την Ημέρα των Ευχαριστιών.
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 1 από 211
"Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!
  "Όλα για Σένα" | Νέο single και video clip από τους ΜΟΡΤΕΣ!!    Παντρεύοντας την ...

Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston;
Ξανά μαζί Brad Pitt και η Jennifer Aniston; Το 2005, ο Brad Pitt και η Jennifer Aniston αποφάσισαν να χωρίσουν, έπειτα από πέντε χρόνια έγγαμου βίου.  ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση