ATTICANEWS.GR

Member Area
Κόσμος
Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος, Πρώτη κυπριακή αποστολή στο απώτερο διάστημα με ΝΑΣΑ/ΕΣΑ για αποτροπή αστεροειδούς.
News - Κόσμος
Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 20:21

Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος,

Πρώτη κυπριακή αποστολή στο απώτερο διάστημα με ΝΑΣΑ/ΕΣΑ για αποτροπή αστεροειδούς.
5238e-asteroid earth

Στην πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας για διάσωση του πλανήτη από πιθανή απειλή αστεροειδούς θα συμμετάσχει ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO).

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO), Γιώργος Δανός, σε ομιλία του στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων και στη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΝΕΠΟΜΑΚ, με θέμα "Διαστημικές αποστολές, η Κύπρος και ο σημαντικός ρόλος και η εμπλοκή των νέων της ΝΕΠΟΜΑΚ".

Όπως είπε, η αμερικανική ΝΑΣΑ και η ευρωπαϊκή ΕΣΑ, μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία, σκοπεύουν να στείλουν την πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας για αλλαγή τροχιάς ενός αστεροειδούς και ανακοίνωσε ότι ο Οργανισμός κλήθηκε να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια.

‘Πρόκειται για την πρώτη πολύ φιλόδοξη προσπάθεια για να δοκιμαστούν οι δυνατότητες της ανθρωπότητας για προστασία του πλανήτη μας, κατά την οποία θα σταλούν διαστημόπλοια για εκτροχιασμό και στοχοποίηση αστεροειδούς. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο CSEO προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε αυτή την αποστολή για προστασία του πλανήτη μας και αλλαγή τροχιάς ενός αστεροειδούς στην πρώτη προσπάθεια που θα καταβάλει η ανθρωπότητα", τόνισε.

Σημείωσε ότι πρόκειται για την πρώτη αποστολή στο απώτερο διάστημα για τον Οργανισμό και εξέφρασε υπερηφάνεια ότι αυτή η πρώτη αποστολή συνδέεται με την προστασία της Γης.

Διαβεβαίωσε ότι ο Οργανισμός θα εργαστεί σκληρά για να εκπληρώσει την αποστολή του, χρησιμοποιώντας όλο το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει.

«Θα εργαστούμε με όλους, ιδιαίτερα με την περήφανη νεολαία μας από όλο τον κόσμο, την περήφανη νεολαία της ΝΕΠΟΜΑΚ» είπε.

Το διαστημόπλοιο που θα στείλει ο Οργανισμός δεν έχει ακόμη ‘βαφτιστεί’.

«Έχετε κάποιο όνομα να προτείνετε;» ρώτησε.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του μετά στους δημοσιογράφους, ο κ. Δανός είπε ότι "είναι η πρώτη αποστολή του Οργανισμού στο διάστημα. Συγκεκριμένα, έχουμε συνεργαστεί με τους εταίρους μας από ΝΑΣΑ και ΕΣΑ. Ένας αστεροειδής ο οποίος έρχεται προς τη Γη δεν φέρνει σε κίνδυνο τον πλανήτη μας, όμως άλλοι μελλοντικά μπορεί. Έτσι, θα στείλουμε διαστημόπλοια για να παρεκτρέψουμε αυτόν τον αστεροειδή σαν ένα πρώτο τεστ της ανθρωπότητας για τις δυνατότητές της να προστατέψει τον πλανήτη».

«Σε αυτή την αποστολή θα έχουμε και εμείς ένα σημαντικό μέρος ως Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος. Είναι η πρώτη μας αποστολή στο απώτερο διάστημα", είπε στις δηλώσεις του.

Πρόκειται για μια πραγματική αποστολή στο διάστημα και είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς τις δυνατότητές μας για να συνδράμουμε σε μια τέτοια σημαντική αποστολή, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι στο παρελθόν, όταν συμμετείχε η Ιταλία σε αποστολή στον Κρόνο αυτό οδήγησε σε άνοδο της διαστημικής βιομηχανίας στην Ιταλία, καθιστώντας την σήμερα την έκτη σημαντικότερη χώρα σε θέματα διαστήματος, και τρίτη στην Ευρώπη.
«Τώρα μας δίδουν και εμάς αυτή την ευκαιρία. Θα την αδράξουμε; Ως Οργανισμός θα κάνουμε το παν ώστε να στείλουμε αυτή την αποστολή μαζί με τους εταίρους μας προς τον αστεροειδή για να τον παρεκτρέψουμε ούτως ώστε στο μέλλον να ξέρουμε ότι εάν υπάρχουν κίνδυνοι, τότε η ανθρωπότητα θα μπορέσει να δράσει για να μην έχουμε την ίδια τύχη με τους δεινόσαυρους που αφανίστηκαν’ είπε.

Ο κ. Δανός είπε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει σε τεχνικές λεπτομέρειες αλλά θα αναφέρει περισσότερα σύντομα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης.

Είπε ακόμη ότι δύο αστεροειδείς θα περάσουν ξυστά από τη Γη, ένας το Σεπτέμβρη (1η του Σεπτέμβρη) και ένας άλλος τον Οκτώβρη (στις 12 του μηνός) που δεν απειλούν τον πλανήτη. Ούτε ο αστεροειδής στον οποίο θα σταλεί η αποστολή με τη συμμετοχή του Οργανισμού θα αποτελεί απειλή. Θα πρόκειται για μια πρώτη δοκιμή των δυνατοτήτων της ανθρωπότητας, των τεχνικών μεθόδων που υπάρχουν, να διασώσει τον πλανήτη από τις καταστροφικές συνέπειες ενός αστεροειδούς.

Η αποστολή με τη συμμετοχή της Κύπρου υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί στα επόμενα λίγα χρόνια.

Στο Συμβούλιο του Οργανισμού, είπε ο κ. Δανός, περιλαμβάνονται κορυφαίοι επιστήμονες της ΝΑΣΑ, επιστήμονες που στέλλουν αποστολές στους πλανήτες, πρυτάνεις πανεπιστημίων που διαπρέπουν στην αστρονομία, αξιωματούχοι της Επιτροπής Διαστήματος του ΟΗΕ, μέλη ΔΣ της Διεθνούς Ακαδημίας Αστροναυτικής, Γενικοί Διευθυντές διαστημικών ινστιτούτων κα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της ΝΑΣΑ, δεκάδες αστεροειδείς θα πλησιάσουν απειλητικά τη Γη τα επόμενα 100 χρόνια, και κάποιοι από αυτούς ξεπερνούν τα 100 μέτρα σε διάμετρο. Οι καταστροφές που μπορούν να προκαλέσουν είναι πολλές. Υπενθυμίζεται ότι από την γένεση της Γης, πριν 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, ο πλανήτης μας έχει πληγεί πολλές φορές από αστεροειδείς των οποίων οι τροχιές τους οδήγησαν στο εσωτερικό του ηλιακού συστήματος. Για τους ειδικούς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάποια στιγμή στο μέλλον η Γη θα κτυπηθεί ξανά, αλλά το ερώτημα είναι πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η κοσμική σύγκρουση. Η ανθρωπότητα ετοιμάζει σχέδια για εκτροχιασμό των απειλητικών αυτών διαστημικών βράχων, ένας εκ των οποίων ευθύνεται για τον αφανισμό των δεινοσαύρων, πριν δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Σημειώνεται επίσης ότι η Ρωσία ετοιμάζει ένα σύστημα προστασίας της Γης από επικίνδυνους αστεροειδείς με τη βοήθεια της πυρηνικής ενέργειας, κάτι που θα στοιχίσει 5.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Δανός, ο Οργανισμός προσφέρει στους νέους της διασποράς θέσεις για πρακτική εξάσκηση.

Για τη συνεργασία της ΝΕΠΟΜΑΚ με τον Οργανισμό μίλησαν δύο νέοι της διασποράς, η Αννα Τσάτσος (σπουδάζει μαθηματικά και φυσική) και ο Αντριου Σαββίδης (μηχανική). Είπαν ότι είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες που έχουν αποκτήσει προς όφελος της Κύπρου.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ)

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/29350

 
Αυστραλία, Ο πρίγκιπας Φρέντερικ της Δανίας 'έφαγε πόρτα' σε παμπ γιατί δεν είχε ταυτότητα ή διαβατήριο.
News - Κόσμος
Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 15:55

Αυστραλία,

Ο πρίγκιπας Φρέντερικ της Δανίας 'έφαγε πόρτα' σε παμπ γιατί δεν είχε ταυτότητα ή διαβατήριο.
5207a- jade buddha

Μια παμπ στην πόλη Μπρισμπέιν της Αυστραλίας απαγόρευσε την είσοδο στον πρίγκιπα διάδοχο της Δανίας Φρέντερικ επειδή δεν έφερε τα απαραίτητα προσωπικά έγγραφα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου που επικαλείται το BBC.

Ο 49χρονος πρίγκιπας και η συνοδεία του φέρεται ότι κατάφεραν τελικά να μπουν στο μπαρ με τη βοήθεια αστυνομικών. Η πολιτεία του Κουίνισλαντ και άλλες αυστραλιανές πολιτείες έχουν πολύ αυστηρούς κανονισμούς για την είσοδο σε χώρους όπου πωλείται αλκοόλ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επίδοξοι πελάτες μπαρ στο Κουίνσλαντ πρέπει να έχουν μαζί τους το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησής τους για την ταυτοποίησή τους ώστε να εισέλθουν σε μπαρ που μένουν ανοιχτά μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, οι νόμοι οι οποίοι τέθηκαν σε εφαρμογή τον Ιούλιο στοχεύουν "να μειώσουν τον κίνδυνο ατυχημάτων που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ".

Ο πρίγκιπας Φρέντερικ και η συνοδεία του βρίσκονταν στο Μπρισμπέιν με αφορμή ιστιοπλοϊκούς αγώνες, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο γαλαζοαίματος βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν γνώρισε την Μέρι Ντόναλντσον, την οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε, σε μια παμπ του Σίντνεϊ στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29337

 
Γερμανία, "Να μην ανακατεύεται" ο Ερντογάν στην προεκλογική, ζητά ο εκπρόσωπος της Μέρκελ.
News - Κόσμος
Σάββατο, 19 Αύγουστος 2017 17:49

Γερμανία,

"Να μην ανακατεύεται" ο Ερντογάν στην προεκλογική, ζητά ο εκπρόσωπος της Μέρκελ.
84826-erdogan merkel2

Το Βερολίνο ζητά από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "να μην αναμιγνύεται" στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, αφού νωρίτερα κάλεσε τους Τούρκους που ψηφίζουν στη Γερμανία να μην στηρίξουν κανένα από τα μεγάλα κόμματα της χώρας.

"Προσδοκούμε από τις ξένες κυβερνήσεις ότι δεν θα ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις μας" ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι αναφερόταν "στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν" ο οποίος κάλεσε τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν κανένα από τα δύο κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ούτε όμως και τους Πράσινους.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29292

 
Ισπανία, Σκηνές χάους και πανικού αφηγούνται οι αυτόπτες μάρτυρες που βίωσαν την επίθεση στη Βαρκελώνη.
News - Κόσμος
Παρασκευή, 18 Αύγουστος 2017 09:08

Ισπανία,

Σκηνές χάους και πανικού αφηγούνται οι αυτόπτες μάρτυρες που βίωσαν την επίθεση στη Βαρκελώνη.
a84e8- attack barcelona vita

Τις σκηνές πανικού που βίωσαν όταν ένα φορτηγάκι παρέσυρε τους πεζούς στο κέντρο της Βαρκελώνης αφηγήθηκαν τουρίστες και αυτόπτες μάρτυρες, μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

"Ξαφνικά, άκουσα τον κρότο μιας σύγκρουσης και όλοι στον δρόμο άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας", είπε ένας μάρτυρας, ο Ομερ Ανουάρ.

Στο σημείο έσπευσαν πολύ γρήγορα αστυνομικοί που ώθησαν το πλήθος πέρα από την Πλατεία της Καταλονίας, φωνάζοντας "τρομοκρατική επίθεση". Ενας τουρίστας, ο Εθαν Σπίμπεϊ, είπε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι "επικράτησε χάος" και κάποιοι ποδοπατήθηκαν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Ο Στίβεν Τέρνερ, ο οποίος εργάζεται στην περιοχή, είπε στο BBC ότι όσοι βρίσκονταν στο γραφείο του είδαν ένα φορτηγάκι να παρασέρνει τους ανθρώπους στην κεντρική λεωφόρο. "Είδα τρεις-τέσσερις ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος. Τώρα υπάρχουν πολλά ασθενοφόρα και αστυνομικοί οπλισμένοι με τουφέκια εδώ γύρω", πρόσθεσε.

Κάποιοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με φορεία σε ένα μεγάλο κατάστημα της αλυσίδας Corte Ingles προκειμένου να τους παρασχεθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

Οι αστυνομικοί ζητούσαν από τους καταστηματάρχες της περιοχής να αφήσουν τους ανθρώπους να μπουν μέσα και να κατεβάσουν τα ρολά. Οι σταθμοί του μετρό και του σιδηροδρόμου έκλεισαν αμέσως μετά την επίθεση.

Η Ισπανία, ο τρίτος σημαντικότερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο, είχε γλιτώσει τα τελευταία χρόνια από επιθέσεις σαν αυτές που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως στο Λονδίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Ωστόσο, στη Μαδρίτη έχει σημειωθεί μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στην Ευρώπη: στις 11 Μαρτίου 2004 εξερράγησαν βόμβες μέσα σε τρένα, σκοτώνοντας 191 ανθρώπους.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29282

 
Αντόνιο Γκουτέρες, ΓΓ ΟΗΕ: Ο κόσμος να ορθώσει ανάστημα σε ρατσισμό και ξενοφοβία.
News - Κόσμος
Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 08:57

Αντόνιο Γκουτέρες,

ΓΓ ΟΗΕ: Ο κόσμος να ορθώσει ανάστημα σε ρατσισμό και ξενοφοβία.
a62dc-antonio gutieres

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε σήμερα όλο τον κόσμο να "ορθώσει το ανάστημά του" έναντι του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού και της ισλαμοφοβίας, απαντώντας σε ένα ερώτημα για το διάλογο που συνεχίζει να συνταράσσει τις ΗΠΑ, μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Σάρλοτσβιλ.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου σχετικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος εξίσωσε τους υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής με τους αντιρατσιστές διαδηλωτές, ο Γκουτέρες τόνισε ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει δηλώσεις αρχηγών κρατών.

Όμως, επισήμανε ο επικεφαλής του ΟΗΕ, είναι μια "αρχή" του το ότι "ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο αντισημιτισμός και η ισλαμοφοβία δηλητηριάζουν τις κοινωνίες μας και είναι απόλυτα ουσιώδες όλοι μας να ορθώνουμε το ανάστημά μας εναντίον τους παντού και πάντοτε". 

"Δυστυχώς αυτοί οι δαίμονες ξανάρχονται στην επιφάνεια λίγο-πολύ παντού", συνέχισε ο Γενικός Γραμματέας, προφανώς αναφερόμενος εμμέσως στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στη Σάρλοτσβιλ κατά τη διάρκεια μιας πορείας λευκών ρατσιστών.

Οι δηλώσεις του προέδρου Τραμπ για τα αίτια των βίαιων επεισοδίων αυτών άφησαν πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς άναυδους, ακόμη και στο δικό του πολιτικό στρατόπεδο, την ώρα που μια βαθιά κοινωνική αναταραχή μοιάζει να εδραιώνεται στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς αν δέχεται πιέσεις από την αμερικανική κυβέρνηση και αν αυτές τον εμποδίζουν να εκφραστεί εκτενέστερα, ο Γκουτέρες σημείωσε ότι η άποψή του είναι διαφορετική από αυτή του Λευκού Οίκου, πριν προσθέσει "δεν δέχθηκα καμιά πίεση για να μην μιλήσω".

Εξάλλου, ανέφερε, "δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να με εμποδίσει να επαναβεβαιώσω τις θεμελιώδεις αξίες του (καταστατικού) Χάρτη (των Ηνωμένων Εθνών) και τις θεμελιώδεις αξίες του κοινού μας πολιτισμού". "Θα λέω αυτό που πιστεύω ότι πρέπει, ανεξάρτητα του εάν αυτό ικανοποιεί τον πρόεδρο της μιας ή της άλλης χώρας", πρόσθεσε ο Γκουτέρες.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29261

 
Λονδίνο, Σιγή τεσσάρων ετών για το Big Ben.
News - Κόσμος
Τρίτη, 15 Αύγουστος 2017 06:11

Λονδίνο,

Σιγή τεσσάρων ετών για το Big Ben.
67c48-london

Σιωπηλό για τέσσερα χρόνια θα παραμείνει το εμβληματικό Big Ben στο Λονδίνο, καθώς από την επόμενη Δευτέρα ξεκινούν εργασίες συντήρησης στο Elizabeth Tower, τον πύργο που στεγάζει το μεγάλο ρολόι και την καμπάνα του.

Η τετραετούς διάρκειας ανακαίνιση του κτίσματος έχει προϋπολογισμό ύψους 29 εκατομμυρίων λιρών και απαιτεί τη σίγαση της διάσημης καμπάνας ώστε να προστατευτεί η ακοή των εργατών.

Ο ήχος από το Big Ben ακούγεται στο Γουέστμινστερ εδώ και 157 χρόνια με διάφορα διαλείμματα, κανένα τόσο μεγάλο σε διάρκεια. Αυτή τη φορά, η καμπάνα θα σημάνει στις 12 το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου και θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία το 2021.

Στη διάρκεια αυτής της τετραετίας ο γνώριμος ήχος θα ακούγεται ξανά σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως στην αλλαγή του χρόνου.

Η καμπάνα με βάρος 13,7 τόνους σταμάτησε για τελευταία φορά το 2007, με σκοπό τη συντήρησή της.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29228

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 Αύγουστος 2017 06:51
 
Μολυσμένα αυγά, Και στην Ισπανία μολυσμένα με φιπρονίλ αυγά.
News - Κόσμος
Κυριακή, 13 Αύγουστος 2017 09:58

Μολυσμένα αυγά,

Και στην Ισπανία μολυσμένα με φιπρονίλ αυγά.
8bf09-eggs

Προϊόντα αυγών μολυσμένων με το εντομοκτόνο fipronil εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Ισπανία σε μια αγροτοδιατροφική μονάδα στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισπανικές αρχές.

Το απόγευμα της Παρασκευής (χθες), μια παρτίδα "20.000 παστεριωμένων αυγών σε υγρή μορφή" μολυσμένων με fipronil εντοπίστηκε σε αγροτοδιατροφική μονάδα στην ισπανική Χώρα των Βάσκων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας της ισπανικής κυβέρνησης.

Τα προϊόντα αυτά "δεν είχαν ακόμη χρησιμοποιηθεί" και θα καταστραφούν όλα, διευκρίνισε. Ο εκπρόσωπος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι αγνοεί την προέλευση της εν λόγω παρτίδας.

Ορισμένα ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν ωστόσο ότι είχε εισαχθεί από τη Γαλλία. Η Ισπανία γίνεται έτσι η 16η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί από την κρίση των μολυσμένων με fipronil αυγών, η οποία ξέσπασε την 1η Αυγούστου και έχει πλήξει επίσης την Ελβετία και το Χονγκ Κονγκ.

Η χρήση του fipronil, το οποίο χαρακτηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας "μέτρια τοξικό" για τον άνθρωπο, απαγορεύεται στα ζώα που προορίζονται για τη διατροφική αλυσίδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29210

 
Ισραήλ, Απεβίωσε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
News - Κόσμος
Σάββατο, 12 Αύγουστος 2017 10:12

Ισραήλ,

Απεβίωσε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
04554- kristal

Ο Yisrael Kristal, επιζών του Ολοκαυτώματος ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο από τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness, πέθανε την Παρασκευή, ένα μήνα πριν από τα 114α γενέθλιά του.

Ο Kristal, που κατοικούσε στη βόρεια ισραηλινή πόλη της Χάιφα, γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1903 στο πολωνικό χωριό Zarnow. Το 1920, σε ηλικία 17 ετών, μετακόμισε στο Λοτζ, όπου αργότερα ξεκίνησε μια οικογένεια και άνοιξε ένα εργοστάσιο καραμελών. Απελάθηκε στο Άουσβιτς το 1940 και έχασε την πρώτη σύζυγό του και δύο παιδιά στο Ολοκαύτωμα.

Ο Κρίσταλ δεν μίλησε πολύ για την εμπειρία του στο Ολοκαύτωμα. «Δύο βιβλία θα μπορούσαν να γραφτούν για μια μόνο μέρα εκεί», είπε σε μια σπάνια συνέντευξη με τον Haaretz πριν από λίγα χρόνια.

Ο Kristal μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1950 με τη δεύτερη σύζυγό του και εγκαταστάθηκε στη Χάιφα, όπου συνέχισε να παράγει καραμέλες.

Ο Kristal, ο οποίος ζούσε για πάνω από έναν αιώνα και υπήρξε μάρτυρας δύο παγκόσμιων πολέμων, είπε ότι ο κόσμος βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη κατάσταση.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29201

 
Ανακοίνωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΕΕ: Δέκα χρόνια μετά την κρίση, επιστροφή στην ανάκαμψη.
News - Κόσμος
Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 11:04

Ανακοίνωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

ΕΕ: Δέκα χρόνια μετά την κρίση, επιστροφή στην ανάκαμψη.
eurozone

Η οικονομία της ΕΕ μεγεθύνεται για πέμπτο συνεχές έτος, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα δέκα χρόνια από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Στην ΕΕ, σημειώνεται, η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, οι τράπεζες είναι ισχυρότερες, οι επενδύσεις ανακάμπτουν και τα δημόσια οικονομικά είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Προστίθεται ότι οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά πρέπει να καταβληθούν ακόμη μεγάλες προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που κληροδότησαν τα χρόνια της κρίσης, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινητοποιηθεί πλήρως προκειμένου να υλοποιήσει την ατζέντα της για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, δήλωσε ότι χάρη στην αποφασιστική πολιτική απόκριση στην κρίση, η οικονομία της ΕΕ βρίσκεται πλέον σε στάδιο σταθερής ανάκαμψης και η Οικονομική και Νομισματική Ένωση είναι ισχυρότερη από πριν.

"Πρέπει να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτή την πρόοδο, με την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής ένωσης, την αναμόρφωση των οικονομιών μας για την ενίσχυση της σύγκλισης, της αποφυγής των αποκλεισμών και της ανθεκτικότητας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών. Στην προσπάθειά μας αυτή, θα πρέπει να επιδιώξουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση, όπου η μείωση και ο επιμερισμός των κινδύνων συμβαδίζουν και διαφυλάσσεται η ενότητα της ενιαίας αγοράς», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο Πιερ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, δήλωσε ότι δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας έχει ισχυροποιηθεί και διευρυνθεί.

"Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την θετική ώθηση για να ολοκληρώσουμε τη μεταρρύθμιση της Οικονομικής και Νομισματικής μας Ένωσης. Δεν είναι αυτομάτως σωστά όλα τα κληροδοτήματα από το παρελθόν. Έχουμε διαπιστώσει την εμφάνιση μεγαλύτερων κοινωνικών και οικονομικών αποκλίσεων εντός και μεταξύ των κρατών μελών. Είναι σημαντικό οι προσπάθειές μας στο μέλλον να συμβάλουν στην πραγματική και βιώσιμη σύγκλιση των οικονομιών μας», κατέληξε.

http://www.typos.com.cy/cat/2/article/29191

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 11:22
 
Γαλλία, Απίστευτο πρωτοσέλιδο της Liberation για τον «πόλεμο» ΗΠΑ - Β. Κορέας.
News - Κόσμος
Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 09:41

Γαλλία,

Απίστευτο πρωτοσέλιδο της Liberation για τον «πόλεμο» ΗΠΑ - Β. Κορέας.
a6f31- liberation

Με ένα ιδιαίτερα ευφάνταστο πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί την Πέμπτη η γαλλική Liberation, σχολιάζοντας την ανταλλαγή φραστικών απειλών πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, μετά την αποκάλυψη ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει την ικανότητα να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους της.

Στο πρωτοσέλιδο εμφανίζεται ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με τα μαλλιά και τα ρούχα του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η επιγραφή αναγράφει "Διόσκουροι", με την εφημερίδα να τονίζει την ομοιότητα στην ρητορική τους.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29182

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 1 από 181

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ,  Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ κατέκτησε την κορυφή ...

Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 23 Αυγούστου 2017 Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ...