ATTICANEWS.GR

Member Area
Magazino
Nέα σειρά τρένων, Τρένα ψηλών ταχυτήτων, σχεδόν 400 χλμ ανά ώρα, στην Κίνα.
News - Magazino
Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 11:04

Nέα σειρά τρένων,

Τρένα ψηλών ταχυτήτων, σχεδόν 400 χλμ ανά ώρα, στην Κίνα.
81f53- china trains

Μια νέα σειρά τρένων υψηλών ταχυτήτων εισαγάγει η Κίνα στο στόλο της, με σκοπό να κατακτήσει και πάλι την πρωτιά ως η χώρα με τις γρηγορότερες αμαξοστοιχίες.

Η μέγιστη ταχύτητα των υπερταχειών στην Κίνα είχε έως πρότινος περιοριστεί στα 300 χιλιόμετρα την ώρα, αφού το 2011 δύο εκτροχιασμοί είχαν προκαλέσει τον θάνατο 40 ανθρώπων. Έτσι, από την επόμενη εβδομάδα επιτρέπεται σε ορισμένα από τα νέα τρένα να τρέχουν με ταχύτητες άνω των 350 χιλιομέτρων την ώρα, κάτι που θα μειώνει περίπου κατά μία ώρα το ταξίδι μεταξύ Πεκίνου και Σαγκάης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC, από τις 21 Σεπτεμβρίου, συνολικά επτά από τα τρένα υψηλών ταχυτήτων της Κίνας θα έχουν άδεια να ταξιδεύουν με τη μέγιστη ταχύτητα. Προκειμένου να δοθεί έμφαση στην επανεκκίνηση της υπηρεσίας, στα τρένα έχει δοθεί η ονομασία Fuxing, που στα κινέζικα σημαίνει αναζωογόνηση.

Σύμφωνα με το BBC, ο σιδηροδρομικός φορέας της Κίνας φέρεται να σκοπεύει να εξετάσει τρόπους για την αναβάθμιση των γραμμών, ώστε κάποια στιγμή τα τρένα να είναι σε θέση να ταξιδεύουν με ταχύτητα που θα πλησιάζει τα 400 χιλιόμετρα την ώρα. Τα δυστυχήματα που είχαν σημειωθεί το 2011 σε τρένα υψηλών ταχυτήτων είχαν οδηγήσει στη διεξαγωγή κρατικών ερευνών, οι οποίες είχαν αποκαλύψει διαφθορά εντός του υπουργείου Σιδηροδρόμων. Πολλοί αξιωματούχοι κατηγορήθηκαν για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, ενώ σε δύο ανώτερους υπαλλήλους επιβλήθηκε θανατική ποινή.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29354

 
Καταπολέμηση μοναξιάς, Ένας 94χρονος χήρος βρήκε τον πιο γλυκό και ανθρώπινο τρόπο για να μη νιώθει μοναξιά.
News - Magazino
Δευτέρα, 21 Αύγουστος 2017 08:39

Καταπολέμηση μοναξιάς,

Ένας 94χρονος χήρος βρήκε τον πιο γλυκό και ανθρώπινο τρόπο για να μη νιώθει μοναξιά.
262dd- 94 pool

Ένας 94χρονος κύριος που έχασε την επί 66 χρόνια σύζυγό του από καρκίνο, ανακάλυψε το τέλειο φάρμακο για την καταπολέμηση της μοναξιάς.

Ο Keith Davison, πρώην δικαστής, έχασε τη γυναίκα του Evy τον Απρίλιο του 2016 και έκτοτε δεν μπορούσε να αντέξει τη σιωπή μέσα στο σπίτι.

Έτσι, αποφάσισε να εγκαταστήσει μια μεγάλη πισίνα στην πίσω αυλή του, και να τη διαθέσει για δωρεάν χρήση στα παιδιά της γειτονίας και τους γονείς τους. Και έτσι, έφερε πάλι το θόρυβο και την ευτυχία στο σπίτι του.

Ο Keith, ο οποίος μένει στη Minnesota των ΗΠΑ, είπε πως δεν ήξερε τι να κάνει με τον εαυτό του μετά το θάνατο της γυναίκας του.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι», λέει. «Κλαις πολύ. Έτσι έχουν τα πράγματα γιατί εκείνη δεν είναι πια εδώ».

Σε μια προσπάθειά του λοιπόν να καταπολεμήσει τη μοναξιά, κατασκεύασε μια πισίνα, περίπου 5μ.x10μ., στον πίσω κήπο του σπιτιού του, την οποία και άνοιξε για τους γείτονές του μέσα στον Ιούλιο.

Ο ίδιος είναι πατέρας τριών παιδιών και δεν έχει εγγόνια. Η πισίνα του όμως έγινε αμέσως διάσημη στα παιδιά της γειτονιάς, τα οποία τη χρησιμοποιούν καθημερινά και γεμίζουν το σπίτι του με γέλια και ζωντάνια.

Η Jessica Huebner, μία από τις μαμάδες που επισκέπτεται συχνά την πισίνα με τα τέσσερα παιδιά της, είπε για τον Keith: «Σκόρπισε την ευτυχία σε όλα τα παιδιά της γειτονιάς».

Και, όταν στο τέλος της ημέρας τα παιδιά επιστρέφουν στα σπίτια τους, ο Keith απολαμβάνει ένα ήσυχο μπάνιο στην πισίνα του, ήρεμος και ευτυχής.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29320

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Αύγουστος 2017 15:14
 
Συζυγική απιστία, Σε ποιο χρόνο του γάμου απιστούν οι γυναίκες συνήθως;
News - Magazino
Σάββατο, 19 Αύγουστος 2017 17:46

Συζυγική απιστία,

Σε ποιο χρόνο του γάμου απιστούν οι γυναίκες συνήθως;
52ef6-cheating wife

Δεν λέμε πως το κάνουν όλες αλλά πρέπει να μιλήσουμε για τις πιθανότητες που υπάρχουν ανά έτος.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε πάνω στην γυναικεία απιστία έδειξε στα πόσα χρόνια παραβαίνουν τους όρκους τους οι γυναίκες.

Μπορεί οι άνδρες να είναι εκείνοι που είναι πιο «αδύναμοι» στο θέμα της απιστίας, ωστόσο, το φαινόμενο επηρεάζει έντονα και τον γυναικείο πληθυσμό, παρότι αυτό δεν «ακούγεται» τόσο.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε από το site Victoria Milan, τα δεδομένα έδειξαν ότι οι γυναίκες με καταγωγή από την Ιρλανδία έψαχναν ερωτική ικανοποίηση από άλλον άνδρα μόλις στα 3.5 χρόνια γάμου (περίπου).

Στη Σουηδία τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες θα απατούσαν μετά από 4.1 χρόνια γάμου, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από 4.4 χρόνια.

Παγκοσμίως, η απόσταση γάμου και απιστίας υπολογίστηκε πως είναι κατά μέσο όρο τα 7-8 έτη.

Η συγκεκριμένη έρευνα συμπεριέλαβε στα στοιχεία της και την ηλικία των γυναικών. Οι Βρετανίδες συνήθως απατούν σε ηλικίες από τα 25 έως τα 29, ενώ οι Ισπανίδες γύρω στα 40 με 44 και οι Ούγγρες από τα 45 μέχρι τα 49.

Οι Ελληνίδες φάνηκε πως ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας περίπου στα 29-30 ενώ συνηθίζουν να απατούν γύρω στα 36 έτη.

Όπως ανέφερε το ιδρυτικό μέλος του site Victoria Milan, Sigurd Vedal, στην dailymail: «Οι παντρεμένες γυναίκες απατούν για διάφορους λόγους, ανάμεσα στους οποίους η έλλειψη σεβασμού και προσοχής από τους συντρόφους τους. Ή ακόμα όταν η φλόγα ανάμεσα σε αυτή τη σχέση έχει εξασθενήσει.»

Ταυτόχρονα, μια ακόμη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το site Gleeden, έδειξε πρόσφατα ότι το 68% των γυναικών που απατούν επιλέγουν ερωτικούς παρτενέρ μικρότερης ηλικίας επειδή κάνουν καλύτερο σεξ.

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/29294

 
Ιταλικές συνήθειες, Να γιατί οι Ιταλοί δεν παίρνουν ποτέ καπουτσίνο μετά τις 11 το πρωί.
News - Magazino
Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017 09:01

Ιταλικές συνήθειες,

Να γιατί οι Ιταλοί δεν παίρνουν ποτέ καπουτσίνο μετά τις 11 το πρωί.
7e843-cappuccino

Ο καφές είναι το ρόφημα που ξυπνά εκατομμύρια κόσμο καθημερινά και τους «ετοιμάζει» για την ημέρα που θα έχουν μπροστά τους.

Εάν βρεθείς ποτέ στην Ιταλία και ζητήσεις καφέ, θα σου φέρουν εσπρέσο. Στην χώρα αυτή, η λέξη καφές συνδέεται άμεσα με το συγκεκριμένο είδος.

Ο καπουτσίνο, όμως, δεν χαίρει της ίδιας εκτίμησης. Το συγκεκριμένο είδος σερβίρεται σε συγκεκριμένες ώρες και υπό συγκεκριμένους κανόνες.

Στην Ελλάδα μπορείς να πεις ό,τι καφέ θες ό,τι ώρα θες, αλλά στην Ιταλία δεν παραγγέλνεις ποτέ τέτοιο καφέ μετά τις 11 το πρωί.

Ο καπουτσίνο, αλλά και όλα τα είδη καφέ με γάλα, για τους Ιταλούς είναι πλήρες πρωινό. Έτσι, τον παραγγέλνουν μόνο νωρίς το πρωί και ποτέ μετά το μεσημεριανό.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι ο καφές με γάλα προκαλεί δυσπεψία και γι’αυτό θα ήταν καλό να πίνεται το πρωί.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29266

 


Σελίδα 1 από 368

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ,  Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ κατέκτησε την κορυφή ...

Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 23 Αυγούστου 2017 Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ...