ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κ. Αγοραστός: «Στο στρατηγικό σχεδιασμό της, πολύ πριν τις πυρκαγιές, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εντάξει δράση προκειμένου το Πυροσβεστικό Σώμα με πόρους του ΕΣΠΑ να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό του»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 18 Αύγουστος 2017 12:49

Κ. Αγοραστός: «Στο στρατηγικό σχεδιασμό της, πολύ πριν τις πυρκαγιές, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εντάξει δράση προκειμένου το Πυροσβεστικό Σώμα με πόρους του ΕΣΠΑ να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό του»

AGORASTOS17

Δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Εμείς μιλάμε με έργα. Διότι μόνον τα έργα λένε πάντα την αλήθεια»

«Στις Περιφέρειες διαχειριζόμαστε το 30% περίπου του ΕΣΠΑ και το χρησιμοποιούμε για να γίνονται έργα κυρίως στους δήμους»

«Αν και το 60% από τα έσοδα των λαϊκών αγορών πρέπει οι Δήμοι να το αποδίδουν στην Περιφέρεια, πολλές Περιφέρειες δεν τα λαμβάνουν προκειμένου να στηρίξουμε τους Δήμους»

 

Παραθέτουμε ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ με δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στη δημοσιογράφο Μαρία Δεληθανάση:

 

Στο στρατηγικό περιφερειακό σχεδιασμό τους πολύ πριν τις φετινές πυρκαγιές πολλές Περιφέρειες, όπως η Θεσσαλία, έχουν εντάξει συγκεκριμένη δράση προκειμένου το Πυροσβεστικό Σώμα με πόρους του ΕΣΠΑ μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Σχεδιασμών να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό του και να αποκτήσει νέα οχήματα, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός..
Όπως αποσαφηνίζει ο κ. Αγοραστός σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των πυρκαγιών, την ευθύνη έχει αποκλειστικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Περιφέρειες λειτουργούν επικουρικά. Δηλαδή, συνδράμουν ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δίνοντας γκρέιντερ, χωματουργικά, υδροφόρες κ.α..

Οι Περιφέρεις διαχειρίζονται το 30% περίπου του ΕΣΠΑ προς όφελος κυρίως των δήμων
Σε ό,τι αφορά τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και την απάντηση της ΕΝΠΕ, ο κ. Αγοραστός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποσαφηνίζει: «Καταρχήν οι δήμοι δεν λογοδοτούν στις Περιφέρειες. Εμείς δεν ελέγχουμε τους δήμους. Εμείς διαχειριζόμαστε το 30% περίπου του ΕΣΠΑ και το χρησιμοποιούμε για να γίνονται έργα κυρίως στους δήμους. Μέσω του ΕΣΠΑ γίνονται έργα υποδομής, όπως δρόμοι και κοινόχρηστοι χώροι, σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί, Κέντρα Υγείας, εκσυγχρονίζονται νοσοκομεία -τόσο κτιριακά, όσο και με εξοπλισμό. Δίνουμε χρήματα για τις υποδομές των πανεπιστημίων, για αναστηλώσεις εκκλησιών, για έργα στο αγροτικού τομέα όπως άρδευση και ύδρευση, για τη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων. Ακόμη, με χρήματα του ΕΣΠΑ γίνονται στους δήμους δράσεις για ΑμεΑ, στηρίζονται οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

Το ΕΣΠΑ έχει δώσει ταχύτητα στις Περιφέρειες, αλλά το ΕΣΠΑ έχει κανόνες
«Έχουμε αυξήσει την απορροφητικότητα» τονίζει ο κ. Αγοραστός. «Δεν αφήνουμε ημιτελή έργα. Τα έργα πληρώνονται. Το ΕΣΠΑ έχει δώσει ταχύτητα στις Περιφέρειες. Όμως το ΕΣΠΑ έχει κανόνες. Έχει διαδικασίες, δείκτες μέτρησης και αποτελεσματικότητας σε όλους τους άξονες».
«Εμείς μιλάμε με έργα. Διότι μόνον τα έργα λένε πάντα την αλήθεια. Όχι τα λόγια» απαντά ο κ. Αγοραστός στις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις. «Οι Περιφέρειες δεν χρωστούν σε κανέναν. Οι Περιφέρειες δεν έχουν χρέη. Δεν δημιουργούν στρεβλώσεις στην τοπική οικονομία. Δεν έχουν κάνει προσλήψεις που δεν μπορούν να πληρώσουν. Ούτε παίζουν στο όριο της νομιμότητας. Ούτε έχουν ζητήσει ρυθμίσεις χρεών. Κάνουν πολιτική με στρατηγική διαθέσιμων πόρων και δεν υποθηκεύουν το μέλλον».
Και καταλήγει: «Η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει οικονομική ανεξαρτησία. Εμείς έχουμε οικονομική ανεξαρτησία και είμαστε πολύ συνεργατικοί. Και το αποδεικνύουμε. Για παράδειγμα, αν και το 60% από τα έσοδα των λαϊκών αγορών πρέπει οι Δήμοι να το αποδίδουν στην Περιφέρεια, πολλές Περιφέρειες -όπως η δική μας- δεν τα παίρνει προκειμένου να στηρίξει τους Δήμους»

 
Συνεντεύξεις Προέδρου Ε.Ε.Σ. στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ"
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 16 Αύγουστος 2017 17:03

Συνεντεύξεις Προέδρου Ε.Ε.Σ. στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ"

Ph1

Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ και στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή "Magazino" με τους Νίκο Ανδρίτσο και Σωτήρη Σταθόπουλο, προκειμένου να ενημερώσει για τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε την Κυριακή 13 Αυγούστου στον Κάλαμο.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ενημέρωσε ότι από την Κυριακή το βράδυ έχει σταλεί 10 μελής ομάδα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών η οποία έχει επανδρώσει το ιατρείο του Δήμου Ωρωπού σε συνεννόηση με την Δημοτική Αρχή, την Πολιτική Προστασία αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σκοπός είναι η παροχή Πρώτων Βοηθειών αλλά και οι περιπολίες με τα διασωστικά μας οχήματα τα οποία διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να παράσχουν οποτεδήποτε και οπουδήποτε χρειαστεί τις Πρώτες Βοήθειες.

Ο κος Αυγερινός πρόσθεσε επίσης, ότι οι συγκεκριμένοι εθελοντές βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση, ώστε να είναι άμεσα αποτελεσματικοί, καθόσον διαθέτουν αντίστοιχη τεχνική εκπαίδευση, ενώ ήδη έχουν προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες σε αρκετές περιπτώσεις βοηθώντας ανθρώπους που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. συμπλήρωσε, ότι ο Ε.Ε.Σ. θα παραμείνει στην περιοχή έως ότου τελειώσει αυτή η μεγάλη καταστροφή που συντελείται. Κλείνοντας τόνισε, ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επιτελεί το ανθρωπιστικό, εθελοντικό του έργο και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας. Αυτό άλλωστε είναι και το καθήκον μας.

 

Για να παρακολουθήστε το ραδιοφωνικό απόσπασμα (από το 3:28:30') πιέστε εδώ

Για να παρακολουθήστε το τηλεοπτικό απόσπασμα (από το 26:20') πιέστε εδώ 

***

 
«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 15:40

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» -

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

 MORALIS

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Παραπολιτικά 90.1 fm και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Ξενάκη.

 

«Δεν είναι εξαγγελία, είναι πραγματικότητα: 80 εκ. θα πιστωθούν τον Σεπτέμβριο στον λογαριασμό του Δήμου Πειραιά»

 

«Ομολογώ ότι κι εγώ ως πολίτης ή ως δημότης θα ήμουν δύσπιστος ακούγοντας για τόσα πολλά εκατομμύρια. Όμως αυτή είναι μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, στις δημοτικές εκλογές, όταν τότε ως υποψήφια παράταξη είδαμε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο καινούργιο, σύγχρονο, την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση πάνω στο οποίο στηρίξαμε όλη τη στρατηγική μας. Το κρίσιμο δεν είναι  να εξαγγέλλεις έργα. Το σημαντικό νομίζω είναι να έχεις εξασφαλίσει τα χρήματα και η προσπάθεια που κάναμε ως Δημοτική Αρχή ήταν να εξασφαλίσουμε τα χρήματα. Είναι ικανοποίηση για εμάς ότι πλέον δεν μιλάμε για κάποια εξαγγελία ή υπόσχεση. Μπήκαμε σε μια συναγωνιστική διαδικασία με τον Δήμο Αθηναίων και άλλους Δήμους. Το ποσό ήταν συγκεκριμένο, θα μοιραζόταν σε όσους υπέβαλαν προτάσεις. Έχουμε έγκριση του ποσού αυτού, δεν είναι κάτι το οποίο ελπίζουμε, υποθέτουμε, τάζουμε ή εξαγγέλλουμε. Έχουμε μια απόφαση ότι 80 εκ. ευρώ θα πιστωθούν στον λογαριασμό του Δήμου Πειραιά από τον Σεπτέμβριο. Θα ανήκουν πλέον στον Δήμο Πειραιά προκειμένου να κάνει μια σειρά έργων. Από τα 110 εκ., τα 30 εκ. δεν τα έχει ο Πειραιάς, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το κάθε έργο ξεχωριστά. Τα 80 εκ. όμως θα πιστωθούν στον λογαριασμό του Δήμου Πειραιά και θα τα διαχειριστεί ο Δήμος Πειραιά τα επόμενα πέντε χρόνια».                                    

 

 

«Αναπλάσεις, Κοινωνία, Επιχειρηματικότητα, Όμορφη Πόλη, οι τομείς των έργων»

 

«Πρόκειται για διαφόρων ειδών έργα, όχι όμως όπως τα έχουμε ενδεχομένως στο μυαλό μας οι περισσότεροι. Είναι χρήματα για την κοινωνία, γι αυτούς που τα έχουν ανάγκη και δυστυχώς στις μέρες μας είναι πάρα πολλοί. Είναι χρήματα για μια πιο όμορφη πόλη, για αναπλάσεις, για «έξυπνες» υπηρεσίες. Είναι για πιο μεγάλα έργα, όπως επιχειρηματικότητα, νεοφυείς επιχειρήσεις. Είναι αυτά τα οποία λέγαμε προεκλογικά ότι μπορούμε να κάνουμε για την πόλη του Πειραιά. Άρα προφανώς κι είμαστε ικανοποιημένοι. Όλο το ποσό θα είναι στη διάθεση του Δήμου Πειραιά. Πιστώνονται 80 εκατ. στον Δήμο Πειραιά και αντίστοιχα στους άλλους Δήμους. Το πλεονέκτημα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης είναι ότι αυτά τα χρήματα πλέον τα διαχειρίζεσαι εσύ ως Δήμος, δεν υπάρχει ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης. Θα πάνε ονοματισμένα σε μια σειρά έργων συγκεκριμένων κατηγοριών. Οι μεγάλες κατηγορίες είναι η κοινωνία, η επιχειρηματικότητα και η «όμορφη πόλη». Ένα παράδειγμα είναι οι αναπλάσεις. Η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου, η ανάπλαση του Μικρολίμανου, η ανάπλαση των αρχαιολογικών χώρων που θέλουμε να κάνουμε, η ενοποίηση αρχαιολογικών διαδρομών για να κάνουμε τουριστικές διαδρομές, αυτά  είναι κλασσικές αστικές αναπλάσεις. Η άλλη κατηγορία είναι η επιχειρηματικότητα. Η χρηματοδότηση δηλαδή νεοφυών επιχειρήσεων, το κέντρο καινοτομίας το οποίο ενεκρίθη και είναι σημαντικό. Το πρώτο στην Ελλάδα κέντρο καινοτομίας, για τη γαλάζια ανάπτυξη στον Πειραιά. Είναι κλασσικές μέθοδοι χρηματοδότησης μικρότερων επιχειρήσεων, νεοφυών επιχειρήσεων για στήριξη τους, ώστε να σταματήσουμε το να  χάνονται θέσεις εργασίας  και να δημιουργήσουμε νέες.

Τρίτο σημαντικότερο, σημαντικότατο θα έλεγα για αυτήν την περίοδο, είναι οι λεγόμενες κοινωνικές παρεμβάσεις, το να μπορείς δηλαδή – με την καλή έννοια - να δώσεις χρήματα και «ανάσα» σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη και πραγματικά είναι πάρα πολλοί, μέσα από πολλά προγράμματα που υπάρχουν είτε για τους ανέργους είτε για τους χαμηλοσυνταξιούχους είτε για τους ανθρώπους που έχουν μηδενικό εισόδημα. Υπάρχουν προγράμματα με τα οποία μπορείς να δώσεις χρήματα σε αυτούς τους ανθρώπους.  Αυτή είναι και η έννοια της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, για αυτό λέγεται Ολοκληρωμένη. Ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο καινούργιο. Είναι ένα master plan για την πόλη και τους πολίτες.

 

«Ο Δήμος Πειραιά πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στην αξιολόγηση των προτάσεων»

 

«Είμαστε πρώτοι στην αξιολόγηση σε όλη την Αττική και κατ’ επέκταση, θα έλεγα σε όλη τη χώρα. Δεν μπορεί αυτό να μην είναι ικανοποιητικό. Ο Δήμος Αθηναίων υπέβαλε πρόταση 100 εκ. και πήρε περίπου 85 εκ. Εμείς υποβάλαμε πρόταση για 90 εκ. και επιτύχαμε 80 εκ. Ο Δήμος Πειραιά είναι πρώτος στην αξιολόγηση. Αυτό που αξιολογήθηκε για τον Πειραιά και είναι το θετικό είναι ότι υπήρχε ωριμότητα των έργων αυτών, υπήρχε δηλαδή μελέτη. Δεν το αμφισβητεί κανείς. Το αντιλαμβάνεστε ότι εάν δεν το έχεις μελετήσει, όχι 80 εκατ. ούτε 10 εκατ. δεν θα παίρναμε και είναι και λογικό. Άρα αυτό που αξιολογήθηκε ήταν ότι είναι μια σωστή ολοκληρωμένη πρόταση, με ώριμα έργα, έργα δηλαδή που μπορούμε, νομίζω από το τέλος του έτους αυτού να αρχίσουμε να δημοπρατούμε και να φαίνεται το αποτέλεσμα στην κοινωνία. Γιατί είναι πολύ θετικό για τον Πειραιώτη να ακούει ότι στον λογαριασμό του Δήμου μπαίνουν 80 συν 30 εκατ. ευρώ που έχει ήδη εγκρίνει η Περιφέρεια, 110 εκατ. ευρώ. Αυτό που πρέπει να δει ο πολίτης είναι ότι αλλάζει η καθημερινότητά του και η ζωή του. Αυτό προφανώς δεν θα γίνει από την μια ημέρα στην άλλη. Θα γίνει όμως. Τα χρήματα πιστώνονται για το 2017 μέχρι το 2022. Όπως ξέρετε η δημοτική περίοδος τελειώνει το 2019. Είναι όμως πάρα πολύ θετικό νομίζω να υπάρχει μια συνέχεια και να υλοποιούνται έργα ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος».

 

«Ο Πειραιάς πλέον είναι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος»

«Όταν υλοποιούνται κάποια έργα προφανώς δουλεύει κόσμος, είτε είναι τεχνικά έργα είτε είναι έργα επιχειρηματικότητας ή κοινωνικού περιεχομένου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι έμμεσες ή οι άμεσες θέσεις εργασίας, μόνιμες ή πρόσκαιρες. Για να επιλεχτεί η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση πρέπει να υπάρχουν δύο προϋποθέσεις στην πόλη: ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις. Αυτό που μας ικανοποιεί είναι ότι ο Πειραιάς αυτήν την στιγμή είναι το επίκεντρο, μέσω της επένδυσης στο λιμάνι με την COSCO, της οποία τα αποτελέσματα σιγά – σιγά  θα δούμε και πιστεύω θα είναι θετικά όχι μόνο για το λιμάνι αλλά και για την πόλη. Είναι σημαντικό όταν γίνονται ιδιωτικές επενδύσεις όπως είναι π.χ. στα ακίνητα της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου στον Πειραιά ή όταν έχουμε επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Πύργο του Πειραιά ή για άλλα ακίνητα δημοτικά ή ιδιωτικά, όταν έχουμε 110 εκατ. πλέον για επενδύσεις από τον Δήμο Πειραιά, αντιλαμβάνεστε ότι ο Πειραιάς ξαναμπαίνει στο προσκήνιο. Στον Πειραιά υπήρχε μια εσωστρέφεια, είχε μείνει λίγο πίσω, ίσως είχαν οι προκάτοχοί μου άλλες προτεραιότητες. Αυτήν την στιγμή νομίζω όμως ότι μέσα από τη δυναμική του λιμανιού, από την προσπάθεια του Δήμου, από τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνει η Περιφέρεια, από ιδιωτικό ενδιαφέρον για επενδύσεις που πραγματικά φαίνεται ότι υλοποιούνται σιγά – σιγά στον Πειραιά, αυτό μας ικανοποιεί. Επαναλαμβάνω ότι ο Πειραιάς ξαναμπαίνει στο επίκεντρο αν θέλετε, της συζήτησης για την ανάπτυξη όχι μόνο της πόλης του Πειραιά αλλά και της χώρας. Αυτό ήταν το σημαντικό για εμάς, αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Πετύχαμε τον πρώτο, αν θέλετε, στόχο μας. Είμαστε σε συζητήσεις για επενδύσεις, είμαστε πρώτοι στη χρηματοδότηση, έρχονται ιδιώτες και ενδιαφέρονται για ακίνητα – κουφάρια -  όπως είναι ο Πύργος, η Ράλλειος για το Δικαστικό Μέγαρο. Όλο αυτό δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί και εμένα ως Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, ελπίζω και τους δημότες».

 

«Ο χρόνος θα δείξει εάν δικαιώνεται η δημοτική αρχή και οι προσπάθειες που κάνουμε όλοι μαζί αυτά τα χρόνια»

 

«Υπάρχουν και ορισμένοι οι οποίοι είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω εμπάθειας θέλουν να κάνουν τη δική τους κριτική ή αξιολόγηση σε αυτά τα θέματα. Είναι δικαίωμά τους, θεμιτό είναι και αυτό. Νομίζω ότι ο χρόνος θα δείξει εάν δικαιώνεται η δημοτική αρχή και οι προσπάθειες που κάνουμε όλοι μαζί αυτά τα χρόνια ή το αντίθετο. Βεβαίως, θα κριθούμε από την απορρόφηση των κονδυλίων αυτών και την υλοποίηση όλων αυτών των έργων. Άλλα όταν έχεις  εξασφαλισμένα τα χρήματα τα οποία θέλεις να ξοδέψεις, νομίζω ότι είναι βλακώδες – να το πω έτσι λαϊκά – να μην μπορείς να κάνεις τα έργα. Τα χρήματα συνήθως είναι το πρόβλημα σε ένα έργο στη χώρα μας. Αν έχεις τα χρήματα, έστω και λίγο καθυστερημένα τα έργα γίνονται. Άρα, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι».

 

 

 

 

«Τα έργα του Τραμ έχουν ταλαιπωρήσει πολύ την πόλη»

 

 «Νομίζω ότι είναι το τελευταίο καλοκαίρι ταλαιπωρίας. Υπήρξε μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία ειδικά στο τέλος Ιουλίου και αρχές Αυγούστου στο λιμάνι. Υπήρξαν άνθρωποι που δυσκολεύτηκαν να προλάβουν τα καράβια τους ή και τα έχασαν ακόμα. Υπάρχει αυτή η ταλαιπωρία. Θέλω να πιστεύω, είμαι βέβαιος δηλαδή, ότι βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση, είναι σαφές αυτό από την εικόνα των έργων. Είναι ένα δημόσιο έργο από την κεντρική διοίκηση που επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι δεν είναι δημοτικό έργο. Υπάρχει αυτή η παθογένεια στη δημόσια διοίκηση, έργα τα οποία έχουν χρονοδιαγράμματα δύο ετών να τελειώνουν στα τέσσερα ή στα πέντε. Βλέπετε τι γίνεται με το Μετρό Θεσσαλονίκης εδώ και πολλές δεκαετίες, πάρα πολλά χρόνια, το Μετρό του Πειραιά που θα ολοκληρωνόταν το 2017 και είμαστε στο 2020 και βλέπουμε. Εν πάση περιπτώσει αυτά είναι υπόγεια έργα. Το Τραμ μας ταλαιπώρησε πάρα πολύ και τους δημότες και τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες. Τελειώνει το έργο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τέλος του 2017 θα έχει τελειώσει. Να πω ότι θα πέσουν και πάλι έξω για λίγο; Πιστεύω όμως ότι αρχές του επόμενου έτους θα έχουμε τελειώσει. Είναι πραγματικά το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη λειτουργία της πόλης ή αυτό που φαίνεται, αν θέλετε, περισσότερο. Προφανώς και διαμαρτύρεται ο κόσμος. Εγώ όμως δεν είμαι ο τύπος που θα βγω να φωνάζω στα κανάλια και να βρίζω. Δεν θεωρώ ότι έτσι θα τελειώσει ένα έργο. Αλλά πραγματικά είναι λίγο περίεργο, ένα τέτοιο έργο, όχι πολύ μεγάλο, ένα υπέργειο έργο, είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως από τον Μάρτιο του 2015 που έλεγε το χρονοδιάγραμμα είμαστε στον Αύγουστο του 2017 και έχουμε λίγο δρόμο ακόμα. Εάν εμείς ήμασταν δημοτική αρχή πριν ξεκινήσει το έργο, δεν θα επιλέγαμε ή θα βάζαμε τα δυνατά μας, ώστε να εμποδίσουμε την έλευση αυτής της γραμμής του Τραμ. Διότι ξέρουμε και εμείς από συνοικίες όπως η Νέα Σμύρνη, το Φάληρο ή η Γλυφάδα ότι δεν βοήθησε όσο θα ήθελαν αυτοί που το σχεδίασαν. Ίσως επειδή δεν είναι στην κουλτούρα μας ως Έλληνες ίσως και δεν το επιλέγουμε. Από το Φάληρο ήταν διαφορετική διαδικασία. Πέρασε παραλιακά. Εμάς πέρασε μέσα από το κέντρο της πόλης. Η ταλαιπωρία τεσσάρων και πλέον ετών για τα καταστήματα, τους επισκέπτες, τους τουρίστες, τους διερχόμενους, τους κατοίκους ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη και δημιουργούσε πολύ μεγάλα προβλήματα. Πρέπει να κοιτάμε όμως το μέλλον με αισιοδοξία και να μην στεκόμαστε στο παρελθόν. Πραγματικά πιστεύω ότι το μέλλον είναι ευοίωνο για την πόλη του Πειραιά».

 
Κ. Αγοραστός στον «REAL FM»: «Τους τελευταίους 20 μήνες, έχει χαθεί διάστημα άνω των 11 μηνών χωρίς να δημοπρατούνται δημόσια έργα»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 16:32

Κ. Αγοραστός στον «REAL FM»: «Τους τελευταίους 20 μήνες, έχει χαθεί διάστημα άνω των 11 μηνών χωρίς να δημοπρατούνται δημόσια έργα»

AGORASTOS17

«Οι δημοπρασίες έργων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) πρέπει να ξεκινήσουν στις 20 Οκτωβρίου 2017, όπως άλλωστε προέβλεπε ο Νόμος 4472/2017, αλλιώς θα χαθούν κι άλλοι μήνες»

 

«Σήμερα δεν δημοπρατούνται και δεν θα δημοπρατούνται για τουλάχιστον τρεις - τέσσερις μήνες, ευελπιστώ να είναι μόνο αυτό το χρονικό διάστημα, δημόσια έργα αν δεν επανέλθει στις 20 Οκτωβρίου 2017 η ημερομηνία έναρξης των δημοπρασιών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), όπως άλλωστε προέβλεπε ο Νόμος 4472/2017», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM».

«Αυτό σημαίνει ότι δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας, δεν παροχετεύεται χρήμα στην πραγματική οικονομία, ενώ έργα που αργούν να ξεκινήσουν, αργούν και να ολοκληρωθούν για να αποδώσουν προστιθέμενη αξία, στην κοινωνία και την οικονομία», επισήμανε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε αντίθετοι στις δημοπρασίες έργων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ, χρειάζεται, όμως, επαρκής χρόνος προετοιμασίας».

Ο κ. Κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι «τους τελευταίους 20 μήνες έχει χαθεί διάστημα άνω των 11 μηνών χωρίς να δημοπρατούνται δημόσια έργα καθώς:

-Το πρώτο 5μηνο του 2016 δεν δημοπρατήθηκε κανένα έργο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό.

-Τον Αύγουστο 2016 ψηφίστηκε νέος νόμος για τα δημόσια έργα ωστόσο οι δημοπρασίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2017 αφού ως το τέλος του 2016 δεν είχαν εκδοθεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις και τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος.

-Από τις 25 Ιουλίου 2017 έχουν σταματήσει και πάλι οι δημοπρατήσεις καθώς στις 19 Ιουλίου 2017 και χωρίς καμία ενημέρωση των αρμόδιων φορέων ψηφίστηκε από τη Βουλή η μετάθεση για τις 25 Ιουλίου από τις 20 Οκτωβρίου 2017 της ημερομηνίας έναρξης των δημοπρασιών δημοσίων έργων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ.

Πέραν του ότι εμείς είχαμε κάνει τον προγραμματισμό μας να ξεκινήσουμε τις δημοπρασίες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 20 Οκτωβρίου και προχωρήσαμε τις διαδικασίες δημοπράτησης με το παλιό σύστημα, ακόμη κι αν θέλει κάποιος σήμερα να προχωρήσει σε δημοπράτηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεν μπορεί γιατί δεν έχουν εκδοθεί τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.)», εξήγησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και πρόσθεσε με έμφαση ότι «η καθυστέρηση βλάπτει σοβαρά την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία».

Ο κ. Κ. Αγοραστός σχολίασε ότι γενικότερα «το σύστημα διαχείρισης και παραγωγής έργων έχει γίνει «βαρύ» καθώς χρειάζονται τρεις-τέσσερις μήνες για να δημοπρατηθεί ένα έργο».

 
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος/Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 09:21

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος/Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας

THEODORAKISSTAV

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαζέ με τους ΑΝΕΛ υπερασπίζεται τον παλιό κόσμο. Υπερασπίζεται όλα τα λάθη που έχουν κάνει παλιότερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κρατικίστικη παιδεία, ισχυρές συντεχνίες, συμφέροντα και κομματικές παρεμβάσεις» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, μιλώντας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών επεσήμανε: «Οι παιδαριώδεις διάλογοι μεταξύ τους, όπως αποκαλύπτονται σήμερα από τον κ. Βαρουφάκη, τρομάζουν. Οι άνθρωποι αποδεικνύονται όχι μόνο τυχοδιώκτες, αντιδημοκράτες και τριτοκοσμικοί, αλλά και επικίνδυνα άσχετοι». Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε, μάλιστα, ότι ο κ. Τσίπρας φέρει μεγάλη ευθύνη για τις επιλογές του, τις οποίες πλήρωσε ο ελληνικός λαός με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ καθώς «ο κ. Βαρουφάκης δεν ήταν κάποιο περιθωριακό γραφικό στέλεχος». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «ο πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά τα σχέδια για τα οποία μιλά απαξιωτικά τώρα».

 

Για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου ανέφερε ότι σε ζητήματα Παιδείας «η υποκρισία μερικών είναι μεγάλη» καθώς «στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και μετά ξιφουλκούν εναντίον των ιδιωτικών σχολείων και των μη κρατικών πανεπιστημίων». Όπως τόνισε: «Κοινωνική δικαιοσύνη, όμως, υπάρχει όταν όλοι έχουν μπροστά τους όλες τις ευκαιρίες και δεν είναι ανάγκη να αναζητήσουν λύσεις στο Λονδίνο ή την Βοστώνη».

 

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι: «Πολλοί στην ΝΔ νοιάζονται μόνο για την επόμενη ανακαίνιση του κομματικού κράτους και δείχνουν την ίδια ανοχή σε συμφέροντα και συντεχνίες» και παράλληλα «αδιαφορούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες που υπερφορολογούνται για να διατηρούνται οι κομματικές πελατείες στο δημόσιο». Το Ποτάμι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν είναι «δέσμιο ούτε από συμφέροντα, ούτε από συντεχνίες» και είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μεγάλες τομές, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους.

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακόμα και σε επιμέρους θέματα λέγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει πεδίο συμφωνίας με μια κυβέρνηση που παίζει συνεχώς παιγνίδια με τους θεσμούς», ενώ υπογράμμισε ότι στα θέματα δικαιοσύνης «ο δρόμος που έχουν πάρει οι κυβερνώντες είναι πλέον πολύ επικίνδυνος». Αναφερόμενος στην υπόθεση Καμμένου σημείωσε ότι το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας καλύπτει τον υπουργό Άμυνάς του «μαρτυρά πολλά». «Δεν είναι η πρώτη φορά που τον καλύπτει, ούτε και η τελευταία. Θα υπάρξουν και άλλες. Μπροστά στο μοίρασμα της εξουσίας κάθε νομικό ή ηθικό εμπόδιο καταρρέει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του επικεφαλής του Ποταμιού:

 

Κύριε Θεοδωράκη, μόλις τελείωσε η φετινή κοινοβουλευτική περίοδος, με την κυβέρνηση να δείχνει πολύ παραγωγική τουλάχιστον στο φίνις. Έξι νομοσχέδια σε μόλις δύο εβδομάδες.

 

Ναι, ζήσαμε την καλοκαιρινή επιθεώρηση «Ψηφίστε – Τροποποιήστε – Τελειώσατε». Νομοσχέδια που συζητούνται «στα πεταχτά», μέσα σε βροχή τροπολογιών για άσχετα θέματα. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι οι τροπολογίες στοιχίζουν ακριβά στη χώρα. Και δεν μιλώ μόνο για τα ρουσφέτια. Είναι αποσπασματικές αποφάσεις, οι περισσότερες μη κοστολογημένες… Κάποιες από αυτές μοιάζουν με αυθαίρετες προσθήκες στο νομικό οικοδόμημα.

 

Η σύγκρουση πάντως για την Παιδεία και την Υγεία ήταν οξεία. Από τη μια μεριά η κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και από την άλλη οι υπόλοιποι.

 

Οι κόσμοι είναι όντως δύο, αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτοί που λέτε. Είναι ο παλιός ο κόσμος και είναι και το μέλλον. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαζέ με τους ΑΝΕΛ υπερασπίζεται τον παλιό κόσμο. Υπερασπίζεται όλα τα λάθη που έχουν κάνει παλιότερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κρατικίστικη παιδεία, ισχυρές συντεχνίες, συμφέροντα και κομματικές παρεμβάσεις. Ο νόμος Γαβρόγλου διώχνει ξανά του νέους, στερεί την ελπίδα από τους άξιους και κρατά τη χώρα μακριά από την Ευρώπη. Είναι ένας νόμος που χτυπά την εξωστρέφεια, την αριστεία, την έρευνα. Όλα όσα αποστρέφονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

Κι εσείς μιλήσατε, για μια ακόμα φορά, για μη κρατικά Πανεπιστήμια.

 

Η χώρα χρειάζεται καλά δημόσια πανεπιστήμια και χρειάζεται και μη κρατικά που θα λειτουργούν με κανόνες και όχι με ένα απλό χαρτί του Υπουργείου εμπορίου όπως συμβαίνει τώρα. Η υποκρισία μερικών είναι μεγάλη. Στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και μετά ξιφουλκούν εναντίον των ιδιωτικών σχολείων και των μη κρατικών πανεπιστημίων. Κοινωνική δικαιοσύνη, όμως, υπάρχει όταν όλοι έχουν μπροστά τους όλες τις ευκαιρίες και δεν είναι ανάγκη να αναζητήσουν λύσεις στο Λονδίνο ή τη Βοστώνη.

 

Υπάρχουν όμως αναταράξεις και στον Δικαστικό κλάδο οι σχέσεις του οποίου φαίνονται να διαταράσσονται με την κυβέρνηση. Εκτιμάτε ότι η κατάσταση θα ηρεμήσει ή θα έχουμε και άλλα επεισόδια αργότερα;

 

Δυστυχώς ναι. Και λέω δυστυχώς γιατί καλό θα ήταν να μην μπλέκαμε ο ένας στα πόδια του άλλου. Άλλο πολιτική, άλλο Δικαιοσύνη. Η προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης είναι ένα παλιό αμάρτημα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, όμως ο δρόμος που έχουν πάρει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πλέον πολύ επικίνδυνος. Δεν υπάρχει δημοκρατική χώρα με καθυποταγμένη τη Δικαιοσύνη, εκτός και αν θέλουν να μας κάνουν Τουρκία, Πολωνία ή Βενεζουέλα. Ούτε υπάρχει άλλη ευνομούμενη χώρα στην οποία ένας υπουργός θα παρέμβαινε σε δικαστικές υποθέσεις σπρώχνοντας έναν ισοβίτη προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση και η κυβέρνηση θα έκανε πως δεν τρέχει τίποτα. Η κάλυψη του κ. Καμμένου από τον κ.Τσίπρα μαρτυρά πολλά. Δεν είναι η πρώτη φορά που τον καλύπτει, ούτε και η τελευταία. Θα υπάρξουν και άλλες. Μπροστά στο μοίρασμα της εξουσίας κάθε νομικό ή ηθικό εμπόδιο καταρρέει.

 

Με την οικονομία όμως κάτι φαίνεται να κινείται. Η πρώτη έξοδος στις αγορές μετά από τρία χρόνια δεν είναι ένδειξη κάποιας σταδιακής βελτίωσης;

 

Μακάρι να είναι. Αλλά πρέπει να δούμε τι μας στοιχίζουν αυτές οι καθυστερήσεις που λέτε. Μας στοιχίζουν δεκάδες δις κάθε φορά. 80 δις χάθηκαν το ’15. Και τώρα γυρνάμε στις αποφάσεις του ’14 και το θεωρούμε επιτυχία!

 

Άλλη λύση από την έξοδο στις αγορές υπάρχει;

 

Τις αγορές, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η παρέα τους, κάποτε τις ξόρκιζαν με νταούλια και ζουρνάδες! Και τώρα πανηγυρίζουν. Προσέξτε, εμείς δανειστήκαμε με 4,6%, ενώ η Πορτογαλία και η Κύπρος, που είχαν τα ίδια προβλήματα με εμάς, διαπραγματεύονται τα ίδια ομόλογα με τόκους αρκετά κάτω από το 2%. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να παραδεχθεί ότι έλεγε ψέματα όταν αποκαλούσε έγκλημα την έξοδο στις αγορές με αντίστοιχο επιτόκιο το 2014 ή να αποδεχθεί ότι και εκείνος διαπράττει έγκλημα. Πάντως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να μας εμπιστευτούν πλήρως οι αγορές. Για να δανείζεται η χώρα με βιώσιμα επιτόκια, χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική και με υγιή δημόσια οικονομικά. Χρειάζεται μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός του κράτους και χτίσιμο εμπιστοσύνης. Πράγματα που δεν πάνε με τις προχειρότητες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

Πρόσφατα είπατε ότι το 2015 η χώρα κατρακύλησε στον γκρεμό αλλά βρέθηκαν κάποια χέρια και την σήκωσαν. Παλιότερα είπατε ότι στα παρά 5' γλιτώσαμε το χάος. Πως κρίνετε τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη;

 

Εκείνο το εξάμηνο η χώρα παίχτηκε «στα ζάρια». Από τον Ιούνιο του 2015 είχαμε καταγγείλει αυτά τα σχέδια και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας λοιδορούσαν. Οι παιδαριώδεις διάλογοι μεταξύ τους, όπως αποκαλύπτονται σήμερα από τον Βαρουφάκη, τρομάζουν. Οι άνθρωποι αποδεικνύονται όχι μόνο τυχοδιώκτες, αντιδημοκράτες και τριτοκοσμικοί, αλλά και επικίνδυνα άσχετοι. Ο κ. Βαρουφάκης δεν ήταν κάποιο περιθωριακό γραφικό στέλεχος. Ήταν υπουργός Οικονομικών και ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε αναθέσει τις διαπραγματεύσεις για το μέλλον της χώρας. Ο πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά τα σχέδια για τα οποία μιλά απαξιωτικά τώρα. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει με δεκάδες δισεκατομμύρια την «περήφανη» διαπραγμάτευσή του και δικαιούται να μάθει όλη την αλήθεια γι’ αυτή τη σκοτεινή περίοδο. Δεν αρκούν οι ειρωνικές ευχές του κ. Τσίπρα για «καλές πωλήσεις στο βιβλίο του».

 

Με όσα λέτε, καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια συμφωνίας με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ούτε σε επιμέρους θέματα…

 

Εμείς μπήκαμε στην πολιτική για να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο, όχι το σύστημα. Και πόσο μάλλον ένα σύστημα συντηρητικό και λαϊκίστικο. Δεν μπορεί να υπάρξει πεδίο συμφωνίας με μια κυβέρνηση που παίζει συνεχώς παιγνίδια με τους θεσμούς. Τώρα λένε ότι θα μεταφέρουν και την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε όλα προέχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Πήγαν να μοιράσουν τις τηλεοπτικές άδειες κάνοντας συμφωνίες με νέα συμφέροντα, αφού πρώτα είχαν ξεζουμίσει τα παλιά. Και τώρα ετοιμάζονται να επιτεθούν στα τοπικά ΜΜΕ, που ήδη βιώνουν πολύ δύσκολα την κρίση.

 

Να υποθέσω μήπως ότι αισθάνεστε πιο κοντά στη ΝΔ;

 

Τα προεκλογικά λόγια είναι εύκολα. Όταν όμως η ΝΔ ήταν κυβέρνηση έκανε τα δικά της μεγάλα λάθη. Το κομματικό κράτος έχει τρεις σφραγίδες. ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πολλοί στην ΝΔ νοιάζονται μόνο για την επόμενη ανακαίνιση του κομματικού κράτους. Και δείχνουν την ίδια ανοχή σε συμφέροντα και συντεχνίες. Αδιαφορούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες που υπερφορολογούνται για να διατηρούνται οι κομματικές πελατείες στο δημόσιο. Εμείς μιλάμε για μια επανάσταση στο δημόσιο. Με εκδίωξη των κομματικών εγκάθετων που βασανίζουν τους άξιους δημοσίους υπαλλήλους. Η ΝΔ, παρά τα λόγια, δεν θα τολμήσει ποτέ να προχωρήσει σε μεγάλες τομές και εδώ είναι η χρησιμότητα του Ποταμιού. Εμείς δεν είμαστε δέσμιοι, ούτε από συμφέροντα, ούτε από συντεχνίες.

 

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του Ποταμιού; Γιατί μπορεί προσωπικά η δημοτικότητά σας να είναι υψηλά, όμως τα ποσοστά που σας δίνουν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι και τα καλύτερα.

 

Μην έχετε καμία ανησυχία για το Ποτάμι. Θα είμαστε δυνατοί και στην επόμενη Βουλή. Κανένα άλλο Κίνημα δεν έχει πολεμηθεί τόσο. Θυμηθείτε πόσο μας λοιδόρησαν. Μέχρι και αποστασίες βουλευτών προκάλεσαν. Όμως αντέχουμε. Ο κόσμος ξέρει ότι είμαστε η χρήσιμη δύναμη. Είμαστε ο άλλος δρόμος. Εκπροσωπούμε όλους εκείνους που αναζητούν τολμηρές προοδευτικές λύσεις. Στη λειτουργία του κράτους, στην οικονομία, στο περιβάλλον... Λύσεις που δεν μπορούν να δώσουν οι παραδοσιακοί «αριστεροί» και «δεξιοί». Λύσεις που δεν μπορούν να δώσουν οι παλιοί υπουργοί.

 

Θα ήθελα κλείνοντας να μου επιτρέψετε μια προσωπική ερώτηση. Πηγαίνουν όλα καλά με την υγεία σας;

 

Σας ευχαριστώ για την έγνοια σας. Ναι, πηγαίνουν όλα καλά.

 

 


Σελίδα 1 από 97

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...