ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 15:19

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

resized IMG 4830

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης θα δώσει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου στο Κανάλι της Βουλής, συνομιλώντας με την Άντζελα Τσιφτσή. Η συνέντευξη κρατά μια ώρα και θα προβληθεί αύριο (29-4-2017) στις 22.00 στο πλαίσιο της τακτικής εκπομπής «Συνάντηση». Η σκηνοθεσία είναι της Πανδώρας Ξαρχάκου. Η συνέντευξη θα προβληθεί για δεύτερη φορά τη Δευτέρα, πάλι στις 22.00.

Η Λυδία Κονιόρδου μιλά επί της ουσίας για την πολιτιστική κληρονομιά και τον σύγχρονο πολιτισμό, παρουσιάζει τα επόμενα βήματα στον προγραμματισμό και στις δράσεις του ΥΠΠΟΑ , επίσης την προσπάθεια να θεραπευτούν οι όποιες παθογένειες στο πολιτιστικό τοπίο, και αναπτύσσει την εξωστρεφή φιλοσοφία της για τα πολιτιστικά πράγματα όπως αυτή αντανακλάται στην πολιτιστική πολιτική που προσπαθεί να εφαρμόσει. Μια πολιτική γειωμένη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και οραματική. «Ο πολιτισμός είναι μια υγιής επένδυση», λέει.«Όταν αξιοποιηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

Η συζήτηση καλύπτει το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, το Βιβλίο, τον Νόμο για τα Πνευματικά Δικαιώματα, την πολιτική στα Μουσεία, την εκπαιδευτική διαδικασία, τη συνεργασία υπό όρους του δημόσιου φορέα με τον ιδιωτικό, τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, το Έτος Ελλάδας-Κίνας, το παράδειγμα της documenta 14, τη σύνδεση του παρελθόντος με το αύριο, και του κέντρου με την περιφέρεια και το εξωτερικό.

Η Λυδία Κονιόρδου μιλά όμως και για πολλά άλλα, όπως για τη σημασία της προοπτικής του κοινού συμφέροντος και της αφύπνισης των συνειδήσεων απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών.

 
Παρουσίαση της νέας Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου Θεσσαλονίκης
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 16:12

 

Παρουσίαση της νέας Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου Θεσσαλονίκης

resized prss cnfrnc new ct prtl-1

Η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, από τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκο Φωτίου.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, η φιλοσοφία και η αντίληψη της νέας διαδικτυακής πύλης είναι τελείως διαφορετική, δεδομένου ότι πλέον στο επίκεντρο βρίσκεται ο χρήστης. «Η νέα διαδικτυακή πύλη έχει ξεκινήσει εδώ και μια βδομάδα να λειτουργεί δοκιμαστικά και σταδιακά θα μπει στη ζωή όλων. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για τον Δήμο, γιατί αλλάζει η φιλοσοφία. Δεν λέμε δηλαδή: ‘’αυτοί είμαστε και δεν μας νοιάζει τι λέτε εσείς’’ αλλά ‘’ελάτε πείτε μας τι θέλετε’’. Αναγνωρίζω και καταλαβαίνω τη μεγάλη σημασία να μπούμε ως Δήμος στη νέα εποχή, που προσφέρει πολλές δυνατότητες επικοινωνίας και χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που δίνει τη δυνατότητα να μην χρειάζεται να προσέρχεται ο δημότης στους χώρους του δήμου, είτε για συναλλαγές είτε για μια πληροφορία. Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι η ιστοσελίδα εξελίσσεται συνεχώς, δεν είναι κάτι στατικό».

resized prss cnfrnc new ct prtl-2

Στην αλλαγή φιλοσοφίας του νέου portal του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και στις καινοτομίες που το χαρακτηρίζουν αναφέρθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Νίκος Φωτίου. «Ο σχεδιασμός είναι βασισμένος στον πολίτη, στον δημότη, ο οποίος στηρίζει όλους εμάς με τα τέλη που καταβάλλει για να συντηρείται και να λειτουργεί ο Δήμος. Οφείλουμε να ανταποδίδουμε την προσφορά αυτή,  που γίνεται σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Στις καινοτομίες συμπεριλαμβάνονται οι ξενόγλωσσες σελίδες, η εύκολη πλοήγηση, ενώ  επίσης σημαντικό είναι ότι το σύστημα είναι συμβατό για φορητές συσκευές. Ένα ακόμη στοιχείο που συμπληρώνει τον σχεδιασμό, είναι η διαδραστικότητα που προσφέρει με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο του Δήμου αλλά και όλων των Νομικών Προσώπων, των Κοινοτήτων, των βιβλιοθηκών και των Δομών».

resized prss cnfrnc new ct prtl-3

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Προγραμματισμού και Συστημάτων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Σάββας Αλεξανδράτος, σημείωσε ότι το νέο portal αποτελεί κτήμα του στελεχικού δυναμικού του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που εργάστηκαν και μελέτησαν τη νέα δομή και λειτουργία του. Επισήμανε, εξάλλου, ότι η νέα διαδικτυακή πύλη δεν υστερεί σε τίποτα από τις αντίστοιχες μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, και τόνισε ότι συγκεντρώνει πληροφορίες όχι μόνο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά για το σύνολο της πόλης. «Στη μεγάλη αυτή διαδικτυακή πύλη συγκεντρώθηκε όλη η πληροφόρηση για τον Δήμο, τα Νομικά του Πρόσωπα, δομές που φιλοξενεί όπως το «Europe Direct», καθώς και για την πόλη ευρύτερα και ο οποιοσδήποτε μπορεί να ενημερώνεται έγκυρα, ορθά και άμεσα. Επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη να θέτει ερωτήματα, να πραγματοποιεί συναλλαγές με τις υπηρεσίες του Δήμου και να συμμετέχει σε διαδικασίες διαβούλευσης. Στόχος μας είναι, ο πολίτης να μπορεί να λαμβάνει το υπηρεσιακό προϊόν στον χώρο του, ώστε να μειώνεται το γραφειοκρατικό βάρος».

resized prss cnfrnc new ct prtl-4

Η διάρθρωση του νέου portal περιλαμβάνει τους τρεις κύριους άξονες ενημερωτικής και χρηστικής  φύσης, «Θέλω από τον Δήμο», «Θέλω να γνωρίσω την πόλη» και «Θέλω να μάθω τι συμβαίνει στην πόλη», με τις ακόλουθες υποκατηγορίες:

ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
·        Ενημέρωση

·        Δημοτική Διαβούλευση

·        Κοινωνικές δομές

·        Διοικητική διάρθρωση

·        Ηλεκτρονικές υπηρεσίες

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού
Χρήσιμες πληροφορίες για τους τουρίστες
Φωτογραφικό υλικό

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Όλες οι τρέχουσες εκδηλώσεις
Φεστιβάλ
Έργα – Δράσεις
Δίκτυα πόλεων
Πλατφόρμα εθελοντικών ομάδων πολιτών «Σύνθεση»

resized prss cnfrnc new ct prtl-5

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες απαρτίζονται από τις ενότητες «Βελτιώνω την Πόλη μου, «Αιτήσεις στην πολεοδομία», «Αιτήσεις στα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης» και «Πιστοποιητικά Δημοτολογίου για Δικηγόρους – Συμβολαιογράφους».

resized prss cnfrnc new ct prtl-6

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 16:20
 
Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης - Σημείο συνάντησης του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών η Freskon
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 17:33

Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης - Σημείο συνάντησης του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών η Freskon

Πάνελ συνέντευξης Τύπου Freskon

 

Σημείο συνάντησης παραγωγών, ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών φρέσκων φρούτων και λαχανικών θα αποτελέσει από τις 27 έως τις 29 Απριλίου η Freskon, το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

 

Οι 191 εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) που συμμετέχουν στη φετινή, τρίτη διοργάνωση και προέρχονται από την Αργεντινή, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Κύπρο, το Ιράκ, την Αλβανία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τον Καναδά, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων ξένων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ, εμπορικών επιχειρήσεων και εταιρειών-δικτύων διανομής.

 

Όπως έγινε γνωστό σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της Freskon, που αναπτύσσεται φέτος σε 12.500 τ.μ., υλοποιείται και πρόγραμμα hosted buyers με τη συμμετοχή 120 επιχειρήσεων από 28 χώρες. Μάλιστα, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 2.500 επιχειρηματικά ραντεβού μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών.

 

Οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της εμπορίας και διακίνησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών διεθνώς. Στην έκθεση αναμένονται και ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από την ΠΓΔΜ (100 άτομα) και την Βουλγαρία (15 άτομα).

 

 

 

 

Για μία ακόμη χρονιά η Freskon φιλοξενεί το FreshCon Market, όπου η σύνδεση της παραγωγής με το λιανεμπόριο θα βρεθεί στο επίκεντρο. Το FreshCon Market, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το περιοδικό «Φρουτονέα», έχει ως βασικό στόχο να φέρει σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, δημιουργώντας κατάλληλες προϋποθέσεις άμεσων συμφωνιών. Στο πλαίσιο αυτό στη FreshCon Market συμμετέχουν ο βρετανικός όμιλος της Tescο και ο γερμανικός όμιλος Metro, που είναι παγκόσμιοι «παίκτες» της αγοράς λιανεμπορίου, από την Βουλγαρία οι αλυσίδες Fantastico και T-Market, από την Ουκρανία η ΑΤΒ Market, η Velyka Kyshenya και η Tavria V, από την Ρουμανία ο όμιλος της γαλλικής Carrefour και η Mega Image, από την Σερβία η Maxi, η Univerexport, η Mercator και η Super Vero και από την Ελλάδα οι αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Κρητικός, Χαλκιαδάκης, My Market-Metro Cash & Carry και η Discount Markt.

 

Στην φετινή έκθεση ξεχωρίζει και το Διεθνές Συνέδριο Ακτινιδίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου, ενώ συνολικά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Freskon είναι ιδιαίτερα ευρύ και πλούσιο.

 

Freskon: Μια διεθνής έκθεση

Στη διεθνή προοπτική της Freskon, η οποία διαφάνηκε από την πρώτη στιγμή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη έκθεση ήρθε να καλύψει ένα κενό που διαπίστωσε ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στην αγορά.

 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, χαρακτήρισε τη Freskon ως το πέμπτο κομμάτι του εκθεσιακού «παζλ» που έχει αφιερώσει η ΔΕΘ-Helexpo στον πρωτογενή τομέα, ενώ σημείωσε πως η εν λόγω έκθεση είναι από τις πλέον διεθνείς της εταιρείας.

 

Με τη σειρά του ο συνεργάτης του περιοδικού «Φρουτονέα», κ. Χρήστος Κατσάνος, τόνισε πως η Freskon είναι μια μοναδική έκθεση, καθώς δίνει έμφαση και σε μικρές καλλιέργειες υψηλής προστιθέμενης αξίας, οι οποίες δεν έβρισκαν μέχρι πρότινος βήμα προβολής. Αναφέρθηκε δε στο Διεθνές Συνέδριο Ακτινιδίου, αλλά και στους κορυφαίους ομιλητές που θα συμμετάσχουν από τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής.

 

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, από τον παραγωγό μέχρι τις αγορές του εξωτερικού, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, που χαρακτήρισε τη Freskon πολύ σημαντικό brand για την Έκθεση.

 

Τέλος η υπεύθυνη της Freskon, κα Τόνια Νικολαΐδου, ανέφερε πως στόχος του διεθνούς αυτού γεγονότος είναι η ανάπτυξη των εξαγωγών, η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και η ανάδειξη του ελληνικού φρούτου.

 

Η Freskon ξεκινά την Πέμπτη, 27 Απριλίου, οπότε θα λειτουργήσει από τις 11:00 έως τις 19:00. Τα εγκαίνιά της θα γίνουν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, στις 17:30 της ίδιας ημέρας. Την Παρασκευή, 28 Απριλίου, το ωράριο είναι 10:00 με 19:00 και το Σάββατο, 29 Απριλίου, 10:00 με 18:00. Το πάρκινγκ είναι δωρεάν για όλους τους εκθέτες και επισκέπτες.

 
Συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» «Με σφραγίδα Τσίπρα το 4ο Μνημόνιο – Η Ελλάδα χρειάζεται μια Κυβέρνηση με σχέδιο, αποφασισμένη για σκληρή δουλειά και τολμηρές αλλαγές»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σάββατο, 22 Απρίλιος 2017 17:12

Συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»

«Με σφραγίδα Τσίπρα το 4ο Μνημόνιο – Η Ελλάδα χρειάζεται μια Κυβέρνηση 
με σχέδιο, αποφασισμένη για σκληρή δουλειά και τολμηρές αλλαγές»
 

 

 DIM0779

  
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από τη δίνη της κρίσης στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις εκφράζει σήμερα, Σάββατο 22 Απριλίου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
«Με λιγότερες δαπάνες και λιγότερους φόρους. Γενναία ρύθμιση κόκκινων δανείων και ένεση ρευστότητας στην οικονομία. Επιτελικό όχι γραφειοκρατικό Κράτος και ιδιωτικοποιήσεις που θα φέρουν ανταγωνισμό και δουλειές. Τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα. Έξυπνες ιδέες που θα φέρουν χρήματα και θέσεις εργασίας. Το σχέδιο μας είναι φιλόδοξο, καλά επεξεργασμένο, ρεαλιστικό», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.
 
Υπογραμμίζει ότι η σημερινή Κυβέρνηση φέρνει «τέταρτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση». «Μπορεί να είμαστε στο 2017», λέει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας«αλλά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ελληνίδων και Ελλήνων, υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας από το 2019 και μετά. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει όλα αυτά που δεσμευόταν ότι δεν θα κάνει: περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου. Κι ας έλεγαν ότι είναι αντισυνταγματικό το να νομοθετήσουν εκ των προτέρων. H εξαπάτηση των πολιτών είναι πρωτοφανής». 
 
«Μια άλλη Κυβέρνηση, η δική μας Κυβέρνηση, μπορεί να  προχωρήσει αποφασιστικά τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζονται, να βάλει ξανά τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και να δώσει ένα άλλο μήνυμα για το πού πάμε εντός και εκτός Ελλάδας. Και βέβαια θα αξιοποιήσει ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Έχουμε και τη γνώση και την ικανότητα ώστε οι πολίτες να αισθανθούν και πάλι την ασφάλεια της επιστροφής στην κανονικότητα», εξηγεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 
Επικρίνει τους δανειστές της Ελλάδας αναφέροντας ότι «έχουν και αυτοί ευθύνες για λάθη που έχουν συμβεί. Ανέχθηκαν την υπερφορολόγηση που είναι η βάση του μνημονίου Τσίπρα. Συμφώνησαν με το ασφαλιστικό - έκτρωμα του κ. Κατρούγκαλου. Κλείνουν τα μάτια στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από τους κομματικούς εγκάθετους. Σήμερα επιμένουν σε υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Όπου θεωρώ ότι κάνουν λάθος θα τους το επισημαίνω επιδιώκοντας ταυτόχρονα αλλαγή πολιτικής. Αλλά για να είμαστε αξιόπιστοι πρέπει να αναλάβουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες.  Πρέπει να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να αποφασίσουμε εμείς τι είδους χώρα θέλουμε. Μπορώ να πείσω τους εταίρους ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να κάνει τις αλλαγές που πρέπει με δική της επιλογή και όχι από καταναγκασμό. Επιδιώκω αξιόπιστες, ειλικρινείς σχέσεις προκειμένου να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός στην πράξη».
 
Κατηγορεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ούτε θέλει ούτε μπορεί» βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. «Προτιμά», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης «να βαυκαλίζεται ότι θα προκαλέσει πάλη των τάξεων, προβοκάροντας τους μεν εναντίον των δε. Η Κυβέρνηση σερβίρει «μπαγιάτικο Τσαβισμό», δηλαδή πολιτική φτήνια και οικονομική φτωχοποίηση. Το κύριο μέλημα της είναι η στοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων με κάθε μέσο. Δεν έχουμε Κυβέρνηση αλλά κυβερνώσα αντιπολίτευση που στο υποσυνείδητό της γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα φύγει από την εξουσία. Όλη αυτή η χυδαιότητα και οι ψεύτικοι διχασμοί δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή αλλά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες».
 
«Ο κ. Τσίπρας δεν εφαρμόζει απλά Μνημόνια, παράγει διαρκώς καινούργια. Επαναλαμβάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε κοινωνικό πακέτο 12 δις και, αντ' αυτού, έχει πάρει μέτρα 12,5 δις. Η χώρα πρέπει να βγει από το φαύλο κύκλο της οικονομικής καταστροφής. Το 2014 η Ελλάδα είχε τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης και διαπραγματευόταν την έξοδο στις αγορές και το μηχανισμό πιστοληπτικής στήριξης. Το 2016 ήταν η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που βρισκόταν ακόμα σε ύφεση», συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης.
 
Τονίζει ότι «η Δ.Ε.Η. είναι ο σπασμένος καθρέφτης της ιδεοληψίας και της ανικανότητας, δηλαδή της πολιτικής ανεντιμότητας αυτής της Κυβέρνησης. Η ιστορία είναι γνωστή: ενώ υπέγραψε τη μείωση της συμμετοχής της Δ.Ε.Η. στην αγορά ενέργειας στο 50%, η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να προσαρμόσει το ρόλο της στα νέα δεδομένα. Από τη μικρή Δ.Ε.Η. πήγαμε στη μισή Δ.Ε.Η.».
 
Χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη «η Ευρώπη να αλλάξει», τονίζοντας: «Η περαιτέρω πολιτική και οικονομική ενοποίησή της είναι όρος για να προχωρήσει μπροστά με πιο σταθερά βήματα. Όπως είναι δεδομένο ότι τα δικά μας ζωτικά εθνικά και οικονομικά συμφέροντα επιβάλλουν την παραμονή μας στο στενό πυρήνα της ΕΕ. Και αυτό θα είναι η κεντρική μας επιδίωξη». 
 
Μιλώντας για τον αυριανό πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει: «Και ο πρώτος γύρος στη Γαλλία και ο δεύτερος γύρος στις 6 Μαΐου είναι μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Η ελπίδα και η πεποίθησή μου είναι ότι ο γαλλικός λαός θα επιλέξει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. Θα συμβάλλει με την ψήφο του στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού μετώπου λογικής, ρεαλισμού και αλλαγών που είναι παντού απαραίτητες».
 
Αναφερόμενος, τέλος, στην ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης, τονίζει: «Στους ικανούς ανθρώπους που ακόμα βλέπουν την ανάμειξή τους με τα κοινά με καχυποψία τους λέω: μην αφήσετε άλλους να διαμορφώνουν τις εξελίξεις για λογαριασμό σας. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος αλλά εγγυώμαι ένα πράγμα: αξιοκρατία».

 

 
Στην Κοινωνική Οικονομία και την Αστική Γεωργία αφιερωμένη η 2η Οικογιορτή Λάρισας (συνέντευξη τύπου)
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 19:36

 

Στην Κοινωνική Οικονομία και την Αστική Γεωργία

αφιερωμένη η 2η Οικογιορτή Λάρισας (συνέντευξη τύπου)

sinenteuksi typou Oikogiorti

 

 

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον, πραγματοποιείται στη Λάρισα, η 2η Οικογιορτή Λάρισα, η οποία φέτος είναι προσανατολισμένη στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία καθώς και στην Αστική Γεωργία.

 

Οι εκδηλώσεις της 2ης Οικογιορτής, ξεκινούν αύριο Πέμπτη 20 Απριλίου, με την ημερίδα για την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία», που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο στην οποία μεταξύ άλλων θα μιλήσει και η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ράνια Αντωνοπούλου.

 

Επίσης, την επόμενη Πέμπτη 27 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (6.30 μ.μ.) η δεύτερη ημερίδα του προγράμματος εκδηλώσεων για την Οικογιορτή με θέμα την «Αστική Γεωργία», ενώ στις 28 και 29 Απριλίου στο Αισθητικό Αλσος, θα γίνουν δράσεις, εκδηλώσεις και συζητήσεις κ.α..

 

Στις εκδηλώσεις της Οικογιορτής, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πετυχημένη περσινή πρώτη Οικογιορτή και στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τη δεύτερη διοργάνωση.

 

 

«Η διοργάνωση της 1ης Οικογιορτής Λάρισας, όπως εύστοχα γράφτηκε «φύτεψε» σπόρους! Η προσπάθεια αυτή αποδίδει καρπούς...Ετσι, με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή και ενδιαφέρον οργανώνουμε φέτος την 2η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, με ένα 10ήμερο εκδηλώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του στους φορείς που συνεργάζονται για τη διοργάνωση, όπως το Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Θεσσαλίας, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Ομάδες Σπόρων, κ.α.

 

Απο την πλευρά του ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Περικλής Καμάρης, επεσήμανε ότι μετά από συζήτηση στην άτυπη ευρεία Οργανωτική Επιτροπή, τα βασικά θέματα της φετινής Οικογιορτής είναι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και η Αστική Γεωργία, τονίζοντας ότι στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε στους δημότες μας την απαραίτητη πληροφόρηση για το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και δείγματα καλών πρακτικών, συμβάλλοντας στην αναζήτηση διεξόδων στην οικιακή οικονομία την αυτάρκεια και την τοπική ανάπτυξη.

 

Επίσης, ο επίκουρος καθηγητής Ανθοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Λύκας επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της διοργάνωσης της Οικογιορτής και αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή του Πανεπιστημίου στη διοργάνωση.

 

Από την πλευρά του επί ο Αναπλ. Πρόεδρος του Συμβουλίου Α/ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθηγητής Δενδροκομίας, και Δν/της του Εργ. Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών Πόρων κ. Αλέξανδρος Παπαχατζής αναφέρθηκε στην συμμετοχή του ΤΕΙ στην Οικογιορτή, με εισηγήσεις για την Αστική Γεωργία.

 

 

Και ο κ. Χρήστος Τσαντήλας, τακτικός Ερευνητής, του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών - Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), συνεχάρη το Δήμο Λαρισαίων και τους διοργανωτές της Οικογιορτής και τόνισε ότι ο ΕΛΓΟ Δήμητρα μπορεί να συνδράμει και ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το θέμα της αστικής γεωργίας.

 

Επίσης, στη συνέντευξη τύπου, μίλησε και το μέλος του Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χρήστος Παναγούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην συμμετοχή του συλλόγου στις εκδηλώσεις και τις δράσεις της Οικογιορτής, όπως και η εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών κ. Εύη Καλούδη και ο εκπρόσωπος του Πελίτι Λάρισας κ. Γιάννης Τσιουρής, ενώ παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι ομάδων και φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

 

 

Το πρόγραμμα της πρώτης ημερίδας

 

Οι εκδηλώσεις της 2ης Οικογιορτής, αρχίζουν αύριο Πέμπτη 20 Απριλίου, με την ημερίδα με θέμα την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία».

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

 

18:00 – 18:30 Προσέλευση-Εγγραφές

 

18:30 – 18:45 Χαιρετισμοί: Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων και Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

18:45 – 19:15 Θέμα ομιλίας: “Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία”.
Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπλ. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

19:15 – 19:30 Θέμα ομιλίας: “Τοπική Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση”.
Παναγιώτης Νταής, Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων.

 

19:30 – 19:45 Θέμα ομιλίας: “Οικοτεχνία”.
Παναγιώτης Παπαναστασίου στέλεχος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

 

19:45 – 20:00 Θέμα ομιλίας: “Ο Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης BIOS Coop”.
Αντώνης Καράγιωργας Βιοχημικός-Μέλος του Bios Coop.

 

20:00 – 20:15 Θέμα ομιλίας: Η ΚΟΙΝΣΕΠ “Πολυχώρος δημιουργίας ΟΣΣΑ”.
Σοφία Τερζίδου. Εκπρόσωπος ΚΟΙΝΣΕΠ, Μεγαλόβρυσου Αγιάς.

 

20:15 – 20:30 Θέμα ομιλίας: “Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (ΚΥΓΕΩ)”.
Τζέννυ Γκιουγκή, ακτιβίστρια διατροφικής κυριαρχίας και αντιπρόσωπος του κινήματος ΚΥΓΕΩ στην Ελλάδα.

 

20:30 -21:30 Ερωτήσεις-Τοποθετήσεις

Την εκδήλωση συντονίζει, ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος

 

Οι δράσεις στο Αισθητικό Αλσος

Σημειώνεται ότι στις

29 και 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν στο Αισθητικό Αλσος, το κύριο μέρος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δράσεων όπως:

 

- ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ από τις ομαδες των σπόρων, τους χορηγούς μας, αλλά και το Φυτώριου της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων το - -ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

- ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

- ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

- ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ-ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ (πλέον των 50 εκθετών απ όλη την Ελλάδα, στις 29-30 Απριλίου και 1η Μαίου)

 

 

 

 

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ

 

-Βιοκαλλιέργεια – Βιοποικιλότητα - Παραδοσιακές ποικιλίες - Επιστημονική Πιστοποίηση Σπόρων

-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Εμπειρία Κοινωνικής Οικονομίας)

 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ (Αισθητικό Άλσος)

1.ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
2.ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
3.COOPERATIVA-H ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ
4.ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΤΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Τέλος, εθελοντές ζωγράφοι θα ζωγραφίσουν τον τοίχο του κτηρίου του Ιδρύματος Καρανίκα

 


Σελίδα 1 από 128
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer
CARS 3 - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ KAI ΣΕ 3D - Αφίσες - Sneak Peek Trailer CARS 3 are back   Παραγκωνισμένος από μια καινούργια γενιά ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση