ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΑΠΟΦΑΣΗ EUROGROUP: ΒΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 18:55

Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΑΠΟΦΑΣΗ EUROGROUP: ΒΗΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

kafantari

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη, στη συνέντευξή της στο ρ/σ  «Στο Κόκκινο 105,5» και στους Νίκο Σβέρκο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη ανέφερε ότι η προχθεσινή απόφαση του Eurogroup αποτελεί ένα βήμα στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Δημιουργείται ένα σαφές τοπίο για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι επενδύσεις θα ωθήσουν την ανάπτυξη που συνεπάγεται και νέες θέσεις εργασίας και είναι ένα κλειδί για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Έχουν δημιουργηθεί νομοθετικά οι προϋποθέσεις για την αναπτυξιακή πορεία (αναπτυξιακός νόμος, ΕΣΠΑ, σύστημα αδειοδότησης επιχειρήσεων κλπ). Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Αντιπολίτευση και δη η Αξιωματική βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, καθώς πόνταρε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση ασταθούς ισορροπίας, συνέπεια και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της λιτότητας που εφαρμόζεται τόσα χρόνια. Προς τα πού θα στραφεί, όμως; στην ακροδεξιά ή στις θεμελιώδεις αρχές της;

Τέλος, αναφέρθηκε στη συνάντηση των ομογενών βουλευτών του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία θα λάβει χώρα αύριο, με συμμετοχή του ΔΣ της Πα.Δ.Ε.Ε. και αρμόδιων Υπουργών, με θέμα «Ο Αγροδιατροφικός Τομέας της Ελλάδας στις Διεθνείς Αγορές». Οι Έλληνες της διασποράς αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στην προσπάθεια της να προσελκύσει επενδύσεις. 

 

 

 
Συνέντευξη Δημ. Παπαδημούλη στη γερμανική εφημερίδα "Taz"
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2017 09:55

Συνέντευξη Δημ. Παπαδημούλη στη γερμανική εφημερίδα "Taz"

Image1

 • Δημήτρης Παπαδημούλης: «Το Grexit είναι έξω από το τραπέζι. Όποιος το επικαλείται, όχι μόνο βλάπτει την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης».

 

 • «Αν θέλουμε πραγματικά μια συμβιβαστική λύση, όλες οι πλευρές πρέπει να μετακινηθούν από την αρχική τους θέση».

 • Συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη στη γερμανική εφημερίδα «Taz» για το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, την πορεία των διαπραγματεύσεων και της αξιολόγησης με τους θεσμούς, τον ρόλο του ΔΝΤ και του Γερμανού ΥΠΟΙΚ κ. Σόιμπλε.

 

 

Η γερμανική εφημερίδα «Taz» φιλοξενεί συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στις δηλώσεις του ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει πως «ο λόγος για την καθυστέρηση είναι οι υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο επιμένει στη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», τονίζοντας ότι «είμαστε αντιμέτωποι με μια παράλογη κατάσταση, όπου ο κ. Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά απορρίπτει κάθε συμβιβασμό μαζί του».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγκη εξεύρεσης μιας μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα, υπογραμμίζει πως «η μόνη λύση θα ήταν η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης και να εξαλειφθούν οι αιώνιες αμαρτίες σε αυτή τη χώρα, όπως οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή».

Αναφορικά με το πώς αντιμετωπίζουν οι ξένοι Ευρωβουλευτές τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν τους περισσότερους φίλους εδώ στο Στρασβούργο σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια».

Link δημοσίευσης: http://bit.ly/2lpFADi

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Κ. Παπαδημούλη, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται και πάλι σε αδιέξοδο. Για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα έχει φτάσει, και μάλιστα έχει ξεπεράσει, τους συμφωνημένους στόχους. Ο λόγος για την καθυστέρηση είναι οι υπερβολικές απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο επιμένει στη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι ενώ το ΔΝΤ καλεί για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών στέκεται ενάντια σε αυτό. Είμαστε αντιμέτωποι με μια παράλογη κατάσταση, στην οποία ο κ. Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά απορρίπτει κάθε συμβιβασμό μαζί του.

Οι πιστωτές υποστηρίζουν ότι ο στόχος ήταν να πραγματοποιηθεί το ήδη υποσχεθέν από την ελληνική πλευρά.

Η καλύτερη απάντηση προέρχεται από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ, ο οποίος σημειώνει πως οι Έλληνες έκαναν τις περισσότερες θυσίες και εφάρμοσαν τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσε να κάνει κάποιο κράτος-μέλος.

Ανησυχείτε ότι ο συμβιβασμός μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ οδεύει εις βάρος της Ελλάδας;

Αν θέλουμε πραγματικά μια συμβιβαστική λύση, πρέπει όλες οι πλευρές να μετακινηθούν από την αρχική τους θέση. Με αυτή την έννοια, ελπίζω αρκετά σε έναν "λευκό καπνό" κατά τη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Ποια είναι μια μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα, ώστε η χώρα να μην κυλάει διαρκώς από δόση σε δόση;

Η μόνη λύση θα ήταν η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης. Και να εξαλειφθούν οι αιώνιες αμαρτίες σε αυτή τη χώρα: Οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο, έτσι ώστε η Ελλάδα να προσφέρει καλύτερα προϊόντα και να είναι φιλική προς τους επενδυτές. Ακόμα και εάν εν μια νυκτί όλα τα χρέη διαγράφονταν, δεν θα έχουμε τίποτα από τα παραπάνω, αν δεν εκσυγχρονίσουμε το ελληνικό κράτος και αν δεν ανοίξουμε την οικονομία προς τα έξω.

Είναι ένα Grexit τελικά εκτός τραπεζιού;

Το Grexit είναι έξω από το τραπέζι. Όποιος επικαλείται το ζήτημα, όχι μόνο βλάπτει την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης.

Επίσης στην Αθήνα κάποιοι βουλευτές της Κυβέρνησης έχουν εκφραστεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ.

Σας το λέω ξεκάθαρα: Κανένα μέλος της κυβέρνησης και κανένας πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφιλιώνεται με την ιδέα του Grexit. Θέλουμε επιτέλους να αφήσουμε τα πακέτα διάσωσης πίσω μας. Η παρούσα κρίση θα ήταν «παιχνιδάκι» σε σύγκριση με αυτή που θα ακολουθούσε μετά από ένα Grexit.

Με τι διάθεση αντιμετωπίζει την απάντησή σας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Ενδεχομένως με δυσπιστία απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ;

Επί του παρόντος, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν τους περισσότερους φίλους εδώ στο Στρασβούργο, σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια. Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι θα ήταν προς το συμφέρον τους να βοηθήσουν την Ελλάδα.

 
Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των δράσεων της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 17:30

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των δράσεων της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).

Γιώργος Σωφρόνηςη φτώχεια δεν σημαίνει μόνο στέρηση αγαθών. Σημαίνει συχνά και περιθωριοποίηση, κοινωνικό αποκλεισμό, υποβάθμιση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Επίσης, η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την παροχή υλικής βοήθειας. Αντιμετωπίζεται – κυρίως – με την ενδυνάμωση των ανθρώπων, ώστε να καταφέρουν να βελτιώσουν οι ίδιοι τη ζωή τους. Να αποκτήσουν ευκαιρίες και στοιχειώδη εφόδια, για να μπορέσουν να ζήσουν καλύτερα

resized IMG 3001

Τα πεπραγμένα και τις αμέσως επόμενες δράσεις της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σαρωνικού.

resized IMG 2981

Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής έχει ως στόχο τη συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους (ΤΕΒΑ) και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Υλοποιείται σε τοπικό επίπεδο από την Κοινωνική Σύμπραξη Αττικής, στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι 13 Δήμοι και συγκεκριμένα, οι Δήμοι Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος, Ωρωπού.

resized IMG 2983

Η παρουσίαση έγινε από τον Δήμαρχο Σαρωνικού και Επικεφαλή της Κοινωνικής Σύμπραξης, κ. Γεώργιο Σωφρόνη, ενώ παρόντες ήταν και Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων – εταίρων. Ειδικότερα, παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση οι κ.κ. Ιωάννης Κασσαβός, Δήμαρχος Αχαρνών, Διονύσιος Ζαμάνης, Δήμαρχος Διονύσου, Δημήτριος Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας, Ηλίας Ψινάκης, Δήμαρχος Μαραθώνα, Σωτήριος Μεθενίτης, Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Βασίλειος Πιστικίδης, Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, , Ωσαννά Κάραγιαν, Αντιδήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ειρήνη Κουνενάκη, Αντιδήμαρχος Παλλήνης, Παναγιώτης Λάμπρου, Αντιδήμαρχος Σπατών-Αρτέμιδος, Αρτέμης Βαγιωνάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Παιανίας, Στέφανος Δάβρης, Πρόεδρος Κοιν. Επιχείρησης Ωρωπού & Κατερίνα Πάλλη, Εκπρόσωπος Δήμου Λαυρεωτικής.

resized IMG 2991

Ο κ. Σωφρόνης αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Α’ Φάσης του έργου και αφορούσαν τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών σε 11.000 δικαιούχους, οι οποίοι διαβιούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, ανήκουν σε Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες ή έχουν χαρακτηρισθεί ως ΑΜΕΑ.

resized IMG 2992

Στη συνέχεια παρουσίασε τον προγραμματισμό της Β’ φάσης έργου, η οποία περιλαμβάνει, εκτός της διανομής τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, σειρά συνοδευτικών δράσεων με στόχο την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των ωφελούμενων. Ειδικότερα, προγραμματίζονται δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων, δράσεις ψυχολογικής ενδυνάμωσης για παιδιά και εφήβους, συμβουλευτικές δράσεις σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και διατροφής, δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού κ.α.

resized IMG 2999

Ακολούθως παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία για τον απολογισμό και τις επόμενες δράσεις της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής:

resized IMG 3003

 

Α’ Φάση: Διανομές τροφίμων και υλικών αγαθών

(Απρίλιος 2016 – Φεβρουάριος 2017)

 • 36.734 τεμάχια ειδών βασικής υλικής συνδρομής

 • 1.144 συσκευασίες βρεφικών τροφών

 • 16.565 τεμάχια νωπό κοτόπουλο

 • 27.730 συσκευασίες φέτας, των 400 γραμμαρίων.

 • 17.681 φιάλες παρθένου ελαιόλαδου

 • 171.724 πακέτα ειδών παντοπωλείου

 • 107.860 κιλά οπωρολαχανικών

 • 3.440 τεμάχια ειδών προσωπικής υγιεινής για αστέγους των Δήμων Εταίρων

 

resized IMG 2977

 

 

Β’ Φάση

 • Διανομές τροφίμων και υλικών αγαθών

 • 12.060 τεμάχια βρεφικών τροφών

 • 22.569 κιλά τυρί φέτα ΠΟΠ

 • 82.267 κιλά κοτόπουλο

 • 45.138 κιλά νωπό κρέας

 • 300.920 κιλά ειδών παντοπωλείου

 • 225.690 τεμάχια ειδών παντοπωλείου

 • 312.720 κιλά οπωρολαχανικών

 • 6.030 τεμάχια βρεφικών ειδών

 • 105.322 τεμάχια ειδών οικιακής χρήσης

 

 • Συνοδευτικές δράσεις

  • Δράσεις παιδοψυχαγωγικής υποστήριξης παιδιών 6 έως 12 ετών

  • Δράσεις συμβουλευτικής γονέων μαθητών δημοτικού και νηπίων

  • Δράσεις ενημέρωσης ψυχολογικής ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών 13 έως 18 ετών

  • Δράσεις συμβουλευτικής οικογενειών σε θέματα οικογενειακού προϋπολογισμού και διατροφής

  • Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά 10-12 ετών

  • Δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού μαθητών λυκείου

  • Δράσεις δικτύωσης μαθητών λυκείου με επιχειρηματικές οργανώσεις

 

Όπως τόνισε ο κ. Σωφρόνης, «η φτώχεια δεν σημαίνει μόνο στέρηση αγαθών. Σημαίνει συχνά και περιθωριοποίηση, κοινωνικό αποκλεισμό, υποβάθμιση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Επίσης, η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την παροχή υλικής βοήθειας. Αντιμετωπίζεται – κυρίως – με την ενδυνάμωση των ανθρώπων, ώστε να καταφέρουν να βελτιώσουν οι ίδιοι τη ζωή τους. Να αποκτήσουν ευκαιρίες και στοιχειώδη εφόδια, για να μπορέσουν να ζήσουν καλύτερα

resized teva

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκαν επίσης τα εργαλεία επικοινωνίας που έχει αναπτύξει η Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής, με στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση τόσο των δικαιούχων όσο και του ευρύτερου κοινού. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το λογότυπο της Κοινωνικής Σύμπραξης, καθώς και η διαδραστική εφαρμογή e-TEVA. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία και ο ιστότοπος της Σύμπραξης.

resized IMG 2995

Ο κ. Σωφρόνης ευχαρίστησε τους Δημάρχους και τους αιρετούς εκπροσώπους των Δήμων – Εταίρων της Σύμπραξης, καθώς και τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή τους στην επιτυχή μέχρι τώρα υλοποίηση του προγράμματος.

 

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο κ. Σωφρόνης κατέθεσε τρεις προτάσεις, οι οποίες και υιοθετήθηκαν από τους εταίρους της Σύμπραξης. Οι δύο πρώτες να κατατεθούν στα αρμόδια Υπουργεία και η τρίτη στην ΚΕΔΕ. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

 1. «Ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία να ανοιχθεί διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία και έχει την πραγματική εικόνα της κατάστασης, ώστε να συν διαμορφώνονται οι προτάσεις που κατατίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατεύθυνση των κονδυλίων που διατίθενται στη χώρα μας για κοινωνικά προγράμματα και αντιμετώπιση της φτώχειας. Οι Κοινωνικές Συμπράξεις που έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα για την διαχείριση του ΤΕΒΑ γνωρίζουν πολύ καλά τις πραγματικές ανάγκες.

 2. Να θεσπιστεί πλαίσιο υλοποίησης των παραπάνω προτάσεων με διαδικασίες τύπου «fast track», ώστε να αποφευχθεί η δαιδαλώδης γραφειοκρατία όπου επιφέρει τεράστιες καθυστερήσεις με καταστροφικά αποτελέσματα.

 3. Να ζητηθεί από την ΚΕΔΕ να υιοθετηθεί η πρόταση για αλλαγή της καταστατικής δομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτεί απευθείας τις Περιφέρειες και τους Δήμους και όχι μόνο τις Κυβερνήσεις, όπως ισχύει σήμερα.»

 

 

 
Γ. Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Καταλήφθηκε κτίριο που προοριζόταν για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και δεν ιδρώνει το αφτί κανενός»
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 14:09

Γ. Καμίνης στον ΣΚΑΙ: «Καταλήφθηκε κτίριο που προοριζόταν για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και δεν ιδρώνει το αφτί κανενός».

SKAI LOXI

Αναγνωρίστηκε η πολιτική μας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης που ξέσπασε στην πόλη της Αθήνας, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στον διεθνή έπαινο που απονεμήθηκε στον ίδιο, στο πλαίσιο του θεσμού «Δήμαρχος του Κόσμου 2017».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι ήδη από το 2015, σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση δημιουργήθηκε η Δομή Φιλοξενίας στον Ελαιώνα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της δημοτικής αρχής ότι η θέση των προσφύγων δεν είναι σε πάρκα και πλατείες. «Παραχωρήσαμε την έκταση στον Ελαιώνα και σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη στην ενοικίαση διαμερισμάτων για τους πρόσφυγες» είπε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας ότι «αυτό συνέβη όχι μόνο γιατί η Ελλάδα έχει συγκεκριμένες διεθνείς υποχρεώσεις αλλά κυρίως για να διαφυλαχθεί η εύρυθμη λειτουργία και η ζωή στην πόλη».

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι στον αντίποδα της συντεταγμένης πολιτικής υποδοχής και ένταξης προσφύγων βρίσκονται ανεξέλεγκτες καταλήψεις κτιρίων, διάσπαρτες στο κέντρο της Αθήνας. Κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι «κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που επρόκειτο σε λίγες ημέρες να εγκατασταθούν ασυνόδευτα παιδιά – πρόσφυγες, καταλήφθηκε πριν από μερικά 24ωρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει στέγη ένα από τα πιο ευαίσθητα τμήματα του προσφυγικού κύματος, τα ασυνόδευτα παιδιά».     

«Έχουμε κτίρια υπό κατάληψη που δεν ξέρει κανείς τι γίνεται εκεί μέσα, έχει τεράστια ευθύνη η Πολιτεία γιατί αυτό αναστατώνει τη ζωή της Αθήνας» σημείωσε ο κ. Καμίνης επισημαίνοντας ότι στις αρχές της Αχαρνών, σε μια ακτίνα εκατό μέτρων, έχουμε τρεις καταλήψεις, και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός».

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι για τους άστεγους ο δήμος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και μπορεί να φιλοξενήσει στους ξενώνες του ανθρώπους, που δεν εμφανίζουν προβλήματα εξάρτησης ή ψυχικών ασθενειών. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μέσα στην κρίση διαλύθηκαν κοινωνικές δομές και βρέθηκαν άνθρωποι στο δρόμο οι οποίοι θέλουν νοσηλεία. Πρόσθεσε, ότι ο δήμος Αθηναίων έχει συμφωνήσει με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ να μπορέσουν να στεγάσουν τους άστεγους σε υπνωτήριο και δομές ημερήσιας φροντίδας και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους περιοχών που προορίζονται για την εγκατάσταση τέτοιων δομών, να μην λειτουργούν φοβικά.

 
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΘΒΕ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 16:45

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΘΒΕ

resized PHOTO SYN TYPOY3

Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Επίκ. Καθηγητής Αριστοτέλης Στυλιανού, Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας

Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

 

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Συγκλήτου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας δήλωσε ότι «για το ΑΠΘ, το ΚΘΒΕ δεν είναι μόνο ένας φορέας πολιτισμού και ψυχαγωγίας, είναι εκπαίδευση, άσκηση, εφαρμογή, πειραματισμός, έρευνα, μυσταγωγία και συνεργασία.

resized PHOTO SYN TYPOY1

(από αριστερά προς δεξιά) Αν. Πρύτανης Οικονομικών του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Νικόλαος Βαρσακέλης, Αν. Πρύτανη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δέσποινα Κλαβανίδου, Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Ξενής Σαχίνης, Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Επίκ. Καθηγητής Αριστοτέλης Στυλιανού, Πρόεδρος του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Καθηγητής Βίκτωρ Αρδίττης, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Αν. Καθηγητής Δημοσθένης Δώδος.

Οι άνθρωποι του ΑΠΘ συμμετέχουν εδώ και δεκαετίες στο γίγνεσθαι του ΚΘΒΕ, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η σημερινή υπογραφή του Συμφώνου θα διευκολύνει και θα ενισχύσει την ήδη μακροχρόνια συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο φορέων. Το ΑΠΘ με την τεχνογνωσία του θα καλύψει κάποιες από τις ανάγκες του ΚΘΒΕ, με τη συμβολή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και των Τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αρχιτεκτόνων, Πληροφορικής κ.α.».

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Επίκ. Καθηγητής Αριστοτέλης Στυλιανού, αφού ευχαρίστησε την ηγεσία του ΑΠΘ για τη φιλοξενία δήλωσε: «Είμαι συγκινημένος γιατί νοιώθω ότι το ΑΠΘ είναι το σπίτι μου. Έχω περάσει εδώ τη μισή μου ζωή, έχοντας υπάρξει τέσσερα χρόνια ως φοιτητής και πάνω από είκοσι χρόνια ως διδάσκων καθηγητής. Από την άλλη, βρίσκομαι στη Διοίκηση του ΚΘΒΕ τον τελευταίο 1, 5 χρόνο, διάστημα κατά το οποίο γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του Θεάτρου. Ένας από τους τομείς στον οποίο δίνουμε μεγάλη έμφαση είναι η συνεργασία με φορείς της πόλης, την Περιφέρεια, τους Δήμους και βέβαια τα Πανεπιστήμια.

resized PHOTO SYN TYPOY2

Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Επίκ. Καθηγητής Αριστοτέλης Στυλιανού

Πρώτο μας μέλημα ήταν η συνεργασία με το ΑΠΘ, μέσα από την επικαιροποίηση ενός συμφωνητικού που θα περιλαμβάνει συνέργειες και πολλές κοινές δράσεις. Είναι μεγάλη η χαρά μου γιατί το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας συνεργάζεται με τον μεγαλύτερο αλλά και τον πιο σύνθετο Πολιτιστικό Οργανισμό της Βόρειας Ελλάδας. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα έχει αμοιβαία οφέλη για το ΚΘΒΕ, για τους φοιτητές, αλλά και για όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα».

 

«Πολιτισμός και Εκπαίδευση είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένοι, πάνε μαζί!» τόνισε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Αν. Καθηγητής Δημοσθένης Δώδος, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι να ενώσουμε, να φέρουμε πιο κοντά το Σιντριβάνι με τον Λευκό Πύργο, το ΑΠΘ με το ΚΘΒΕ».

 

Η Συμφωνία μεταξύ του ΑΠΘ και του ΚΘΒΕ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, καθώς και πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, τη διάθεση συνδρομητικών εισιτηρίων (αξίας 5 ευρώ) για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ, τη συμμετοχή του ΑΠΘ στα Big Days (ολοήμερα αφιερώματα σε θεατρικούς συγγραφείς) του ΚΘΒΕ, την οργάνωση από το ΚΘΒΕ κύκλων σπουδών στο πλαίσιο των προγραμμάτων διά βίου μάθησης του ΑΠΘ, τη χρήση βάσεων δεδομένων των βιβλιοθηκών του ΑΠΘ, τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε υπηρεσίες του ΚΘΒΕ και την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και τη συνεργασία του ΚΘΒΕ με επιμέρους Τμήματα του ΑΠΘ για κοινές δράσεις ενδιαφέροντος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 16:51
 


Σελίδα 1 από 123
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση