ATTICANEWS.GR

Member Area
ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ G.MARGVELASHVILI ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ. ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠτΔ ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ. PDF Εκτύπωση E-mail
Επικαιρότητα
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 10 Φεβρουάριος 2018 10:09

ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ G.MARGVELASHVILI ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠτΔ ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.

 

resized DK2 2869aaa

 

Αθήνα, 8.2.2018

 

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής σας η οποία, είμαι βέβαιος, θα συμβάλει ουσιωδώς στην περαιτέρω ενίσχυση των ήδη εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των Χωρών μας και των Λαών μας.

 

  1. Το έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση έχει προετοιμασθεί καταλλήλως, μέσω των επαφών μεταξύ των Χωρών μας στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν. Οφείλω όμως να εξάρω μ’ έμφαση την δική σας, καθοριστική, προς την ίδια κατεύθυνση συμβολή, τόσον υπό την πρότερη ιδιότητά σας ως Υπουργού Παιδείας της Γεωργίας όσο και με την σημερινή ιδιότητά σας ως Προέδρου της Γεωργίας. Συμβολή, η οποία έγκειται, πρωτίστως, στην έμπρακτη ενίσχυση του έργου του Ινστιτούτου Κλασικών, Βαλκανικών Σπουδών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Τυφλίδας.

  2. Οι σχέσεις μεταξύ των Λαών μας έχουν διαδρομή αιώνων. Χάνονται στο βάθος του μύθου, στην εποχή του Ιάσονα, της Μήδειας και της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Αποδεικνύονται με ιστορικά δεδομένα, μεσ’ από την ίδρυση των Ελληνικών αποικιών στις ακτές του Εύξεινου Πόντου και την αντίστοιχη μεταφορά εκεί του Ελληνικού Πνεύματος. Διόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι στην γεωργιανή γλώσσα η Ελλάδα αποκαλείται «Χώρα των Σοφών». Στην συνέχεια η Ορθοδοξία και η περίοδος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας δημιούργησαν ακόμη πιο στενούς δεσμούς μεταξύ μας.

  3. Και για να έλθω στην νεώτερη ιστορία μας, η Γεωργία αποτέλεσε ασφαλές καταφύγιο χιλιάδων Ελλήνων, προερχόμενων από τον μαρτυρικό Πόντο, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Στην μνήμη των Ελλήνων, παραμένει βαθιά χαραγμένη η τότε αποστολή του μεγάλου συγγραφέα μας Νίκου Καζαντζάκη στην Γεωργία, για την παροχή βοήθειας στους κατατρεγμένους Έλληνες πρόσφυγες.

  4. Φθάνοντας στις μέρες μας, υπενθυμίζω το γεγονός ότι η ανεξαρτησία της Γεωργίας ώθησε χιλιάδες Γεωργιανούς στην Ελλάδα στην οποία εντάχθηκαν με γοργούς ρυθμούς. Και έτσι αποτελούν σήμερα μιαν από τις μεγαλύτερες εθνικές κοινότητες, η οποία εργάζεται στην Χώρα μας ειρηνικά και δημιουργικά. Ενώ οι συγκρούσεις στην Αμπχαζία οδήγησαν τον, προ αιώνων, Ελληνισμό του Σοχούμι και άλλων γειτονικών πόλεων σ’ εκπατρισμό, με όχημα σωτηρίας την επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας».

  5. Η Ελλάδα έχει αποδείξει, μεσ’ από την ιστορία της, ότι ξέρει να μένει ειλικρινής και πιστή στην φιλία της με τις άλλες χώρες. Το ίδιο συμβαίνει και με την Γεωργία. Σαφή απόδειξη συνιστά, μεταξύ άλλων φυσικά, και το γεγονός ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων της Γεωργίας με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Επίσης, η Ελλάδα, σεβόμενη τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του ΟΗΕ, υποστηρίζει την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας. Και τάσσεται υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των ζητημάτων της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσσετίας, εντός του πλαισίου των συνομιλιών της Γενεύης.

 

Με αυτές τις σκέψεις, υψώνω το ποτήρι μου και σας εύχομαι υγεία και ευτυχία. Με την ευκαιρία δε αυτή θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προ ημερών γέννηση του γιου σας, Θωμά. Τέλος, σας παρακαλώ να μεταφέρετε, εκ μέρους του Ελληνικού Λαού, τις θερμές μας ευχές προς τον Λαό της Γεωργίας για ευημερία και δημιουργία, προκειμένου να επιτελέσει την αποστολή που του αναλογεί και του αρμόζει.

 

resized DK1 6987aaaresized DK1 7003aaa

resized DK1 6985aaa

resized DK1 7006aaa

resized DK1 7045aaa

resized DK1 7045aaa

resized DK1 7047aaa

resized DK1 7050aaa

resized DK1 7055aaa

resized DK1 7059aaa

resized DK1 7072aaa

resized DK1 7111aaa

resized DK1 7114aaa

resized DK2 2653aaa

resized DK2 2665aaa

resized DK2 2677aaa

resized DK2 2681aaa

resized DK2 2690aaa

resized DK2 2709aaa

resized DK2 2721aaa

resized DK2 2725aaa

resized DK2 2733aaa

resized DK2 2777aaa

resized DK2 2780aaa

resized DK2 2804aaa

resized DK2 2815aaa

resized DK2 2861aaa

resized DK2 2878aaa

resized DK2 2800aaa

 

 

 

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

MUDBOUND: ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΟΝ ΜΙΣΙΣΙΠΗ - 22 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους
MUDBOUND: ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΟΝ ΜΙΣΙΣΙΠΗ - 22 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους
Υποψήφιο για Όσκαρ:   Β’ Γυναικείου Ρόλου Διασκευασμένου Σεναρίου Διεύθυνσης Φωτογραφίας Τραγουδιού Mudbound: Δάκρυα ...

ΠΑΝΟΣ Κιάμος - ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ // Δείτε το VIDEO CLIP με πρωταγωνιστή έναν Ιρακινό πρόσφυγα
ΠΑΝΟΣ Κιάμος - ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ // Δείτε το VIDEO CLIP με πρωταγωνιστή έναν Ιρακινό πρόσφυγα
ΠΑΝΟΣ Κιάμος «Χαρταετός» Δείτε το νέο video clip του ΠΑΝΟΥ Κιάμου με πρωταγωνιστή ένα νεαρό Ιρακινό πρόσφυγα     Μετά ...