ATTICANEWS.GR

Member Area
"Ενδοσκοπήσεις" - Για το φως... ...Γράφει ο Δημήτρης Νομικός. PDF Εκτύπωση E-mail
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 19:56

"Ενδοσκοπήσεις" - Για το φως...

...Γράφει ο Δημήτρης Νομικός.

935b050168ff2d8bdc643a17e4560c5fβ

-Είναι σκληρό Δάσκαλε να μην βλέπεις πουθενά το φως.
-Σκληρό να το υποθέσω, χμ, όχι! Διδακτικό αυτό είναι! Αυτό σημαίνει ότι μέχρι σήμερα, κοιτάζεις σε λάθος μέρος για το φως. Ακόμα μπορεί να σημαίνει ότι έχεις προσδώσει ορισμένες μοναδικές ιδιότητες στο φως, και επειδή δεν βλέπεις αυτές τις προσδοκώμενες ιδιότητες, δεν βλέπεις φως.
Φως αγαπημένε μου μαθητή, δεν είναι τα αποκτήματά σου, οι τραπεζικές σου καταθέσεις, η ικανότητά σου να αγοράζεις, να κατέχεις ή να ξοδεύεις.
Φως είναι να έρχεται για να σε πλακώσει το σκοτάδι, και εσύ να το κοιτάζεις με τα πύρινα μάτια της άσβεστης φλόγας που πηγάζει από την καρδιά σου.
Φως είναι να είσαι ιππότης για κάθε πλάσμα που θα χρειάζεται τη βοήθειά σου.
Φως είναι να πολεμάς χωρίς να ξέρεις από πριν αν θα νικήσεις ή αν θα ηττηθείς.
Φως είναι όταν ξέρεις ότι για την κόλαση διαβαίνεις και εσύ χαμογελάς γιατί ξέρεις ότι παράδεισους σπέρνεις πίσω σου.
Φως είναι να προσμένεις στα χιονισμένα λιβάδια την άνοιξη να δεις.
Φως είναι να καβαλάς τις νύχτες το άτι σου με το σπαθί σου στο χέρι και να κυνηγάς τους εφιάλτες που σε έχει ποτίσει η μέρα σου, ώστε την άλλη μέρα να ξυπνάς σε καθαρό τοπίο.
Φως είναι η κάθε αναπνοή που παίρνεις και όχι αυτό που στο χέρι έχεις.
Φως είναι το χαμόγελο που σου χαρίζει ένα βρέφος όταν σε κοιτάζει, γιατί βλέπει το γυμνό σου σώμα και την πλούσια καρδιά σου.
Φως είναι να καλλιεργείς κάθε μέρα την ανιδιοτέλεια στην αγάπη σου, έτσι ώστε αυτή να μεγαλώνει και να αγκαλιάζει όλη την πλάση, χωρίς να διαχωρίζει και να κατακρίνει, αλλά να επιτρέπει, να συμμετέχει και να αυξάνει, μέχρι που όλος ο φόβος θα φύγει από τις φλέβες σου, και τότε φίλε μου καλέ, σκοτάδι δεν θα ξαναδείς ποτέ.

Δημήτρης Νομικός

Συγγραφέας 

 

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη

DSC 9146

Ο Δημήτρης Νομικός γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά, στον οποίο κατοικεί μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς ξεκίνησε να προβληματίζεται με τα μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο. Το 1978 παρακολούθησε το βασικό σεμινάριο της μεθόδου Silva για τις δυνατότητες που έχουμε σαν άνθρωποι, ξεκινώντας έτσι το οδοιπορικό του στα μονοπάτια της αναζήτησης. Από το 1982 έως το 1984 μετείχε στις συνεδρίες του Καφενείου Σχολείου, μιας ψυχαναλυτικής μεθόδου για την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1983 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μελέτησε Χριστιανισμό, Ζεν Βουδισμό, Ταοϊσμό, εσωτερική φιλοσοφία, ψυχολογία, φυσιολογία εγκεφάλου, αστροφυσική και κβαντομηχανική, προσπαθώντας να απαντήσει τα ερωτήματά του. Συμμετέχει ενεργά σε ομάδες δυναμικού διαλογισμού για την νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας και ειρήνης. Το Σεπτέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Μια μέρα, μια ψυχή, τρεις ζωές, από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΟΝΟΥ. Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Γεύματα… ζωής, από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΟΝΟΥ.

Στοιχεία επικοινωνίας: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012739473960

 

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

11 ταινίες διανομής Feelgood υποψήφιες για 28 βραβεία Oscar®
11 ταινίες διανομής Feelgood υποψήφιες για 28 βραβεία Oscar®
11 ταινίες διανομής Feelgood υποψήφιες για 28 βραβεία Oscar® Ανακοινώθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες για την επετειακή 90η απονομή ...

TAKIM - KAΦΕ ΑΜΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑ Γιατί γλυκό μου sweetheart? Τζαζ και… χιτζάζ από το Έλις Άιλαντ στο Σικάγο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – 5 Φεβρουαρίου 2018
TAKIM - KAΦΕ ΑΜΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑ Γιατί γλυκό μου sweetheart?  Τζαζ και… χιτζάζ από το Έλις Άιλαντ στο Σικάγο  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – 5 Φεβρουαρίου 2018
TAKIM - KAΦΕ ΑΜΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑ Γιατί γλυκό μου sweetheart? Τζαζ και… χιτζάζ από το Έλις Άιλαντ στο Σικάγο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ...