ATTICANEWS.GR

Member Area
Δυο Παιδικές Χαρές παραδίδονται στους… ιδιοκτήτες τους! ● Εγκαίνια σε δύο αναμορφωμένους παιδότοπους του δήμου Νεάπολης-Συκεών που μαγνητίζουν μικρούς και μεγάλους με την πρωτοποριακή τους αρχιτεκτονική αντίληψη PDF Εκτύπωση E-mail
Αυτοδιοίκηση
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 13:52

Δυο Παιδικές Χαρές παραδίδονται στους… ιδιοκτήτες τους!

Εγκαίνια σε δύο αναμορφωμένους παιδότοπους του δήμου Νεάπολης-Συκεών που μαγνητίζουν μικρούς και μεγάλους με την πρωτοποριακή τους αρχιτεκτονική αντίληψη

resized ag.theodoroi sykies 1

Δύο Παιδικές Χαρές, που ανακατασκευάστηκαν με τις πλέον σύγχρονες αρχιτεκτονικές και εκπαιδευτικές αντιλήψεις και τους πλέον αυστηρούς όρους ασφάλειας, παραδίδει και επίσημα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στους μικρούς μας φίλους, προκειμένου να χαρούν το παιχνίδι με τον πιο σύγχρονο και ασφαλή τρόπο.

Πρόκειται για την Παιδική Χαρά «Μπάτμαν και Σούπερμαν», που βρίσκεται στην περιοχή του δημαρχείου στις Συκιές, όπως και την αντίστοιχη στους Αγ. Θεοδώρους, τα εγκαίνια των οποίων θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, και Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, αντίστοιχα, στις 6 μ.μ.

Με τις παρεμβάσεις που έγιναν κατά το προηγούμενο διάστημα, οι χώροι που παίζουν τα παιδιά μας έχουν αποκτήσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά πιστοποίησης που απαιτούνται ώστε να απολαύσουν το παιχνίδι σε ένα περιβάλλον με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα εκπληρώνουν και την παράλληλη εκπαιδευτική αποστολή τους.

Παιχνίδια παλιά με φθορές και δάπεδα αντικαταστάθηκαν και εγκαταστάθηκαν νέοι ασφαλείς εξοπλισμοί, όπως ορίζονται από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ προστέθηκαν και νέες δραστηριότητες με ασφαλή παιχνίδια, πιο ενδιαφέροντα και ελκυστικά.

resized ag.theodoroi sykies 3

«Μαγνήτες» για μικρούς και μεγάλους…

Στην Παιδική Χαρά στη συμβολή των οδών Στρατηγού Σαράφη και Ούλοφ Πάλμε (πάρκο δημαρχείου) τα παιδιά θα έχουν να… διαλέξουν μεταξύ του… Μπάτμαν και του… Σούπερμαν, μορφές που κυριαρχούν στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της. Στη διάθεσή τους θα υπάρχει πλέον περισσότερος χώρος για ξένοιαστο παιχνίδι καθώς τοποθετήθηκε χυτό ελαστικό δάπεδο ασφαλείας, για την επέκταση του ενεργού χώρου, όπως και νέο καθιστικό με στέγαστρο για ένα μικρό διάλειμμα ξεκούρασης, που θα τα προστατεύει από τον ήλιο και τη βροχή.

Νέα παρτέρια με θάμνους και δέντρα διαμορφώνουν ένα φίλτρο πρασίνου και απομόνωσης από τον αστικό ιστό, με τη νέα και ψηλότερη μεταλλική περίφραξη να εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια στα παιδιά, ενώ δημιουργήθηκε ράμπα που θα συνδέει την Παιδική Χαρά με την Πλατεία του δημαρχείου.

resized dimarxeio sykies 3

Στην Παιδική Χαρά στη συμβολή των οδών Αγίων Θεοδώρων & Οδυσσέως κατασκευάστηκε μεταλλική περίφραξη σε όλο το μήκος του χώρου µε μεταλλική πόρτα, αφαιρέθηκε η άμμος και έγινε συμπλήρωση µε χυτό ελαστικό δάπεδο. Αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν τέσσερα νέα ξύλινα καθιστικά, ενώ προστέθηκε βρύση για την εξασφάλιση της υδροδότησης της παιδικής χαράς.

Να σημειωθεί ότι η ανακατασκευή των δυο αυτών Παιδικών Χαρών αποτελεί μέρος του μεγάλου προγράμματος που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, που καλύπτεται από το ταμείο του δήμου. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πνοής που περιλαμβάνει εργασίες ριζικής ανακατασκευής, επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης και προμήθειας νέου εξοπλισμού και οργάνων στο σύνολο των 38 Παιδικών Χαρών και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες. Παράλληλα, όπου απαιτείται, κατασκευάζεται νέα περίφραξη αλλά και βρύση για πόσιμο νερό, ενώ δημιουργείται ασφαλής πρόσβαση και διέλευση των ΑμεΑ, ενισχύεται το πράσινο και αντικαθίσταται το δίκτυο φωτισμού. 

resized dimarxeio sykies 5

 

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Sex and the So Called City", Στήθηκε στούντιο για αναπαράσταση του ''Sex and the City'' για τα 20χρονα της σειράς.
"Sex and the So Called City", Στήθηκε στούντιο για αναπαράσταση του ''Sex and the City'' για τα 20χρονα της σειράς. "Τα τελευταία λίγα χρόνια, ...

ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ   Η Διεύθυνση ...