ATTICANEWS.GR

Member Area
Επειδή σε αγαπώ. ...Γράφει ο Δημήτρης Νομικός. PDF Εκτύπωση E-mail
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 10:10

"Ενδοσκοπήσεις" - Επειδή σε αγαπώ. ...Γράφει ο Δημήτρης Νομικός.

19702531 650724878456953 5605728344569971196 n

Το σε αγαπώ σου ψιθύρισα και άνθισε το χαμόγελο στα χείλη σου.
Άνοιξες την αγκάλη σου για να με υποδεχτείς ρωτώντας με:
-Τι είσαι έτοιμος για μένα να θυσιάσεις; 
Μα εγώ, επειδή σε αγαπώ, δεν σου απάντησα. Γιατί για την αγάπη μου, είμαι έτοιμος να προσφέρω. Και η προσφορά, δεν είναι θυσία. Ούτε και όταν αγαπάς, απαιτείς θυσίες από τους άλλους.
Και την άλλη μέρα, με ρωτούσες:
-Αν με αγαπάς, θα…, και θα…, και θα…,
Μα εγώ, επειδή σε αγαπώ, κάθισα σιωπηλός απέναντί σου. Γιατί για την αγάπη μου, θέλω να συμμετέχω. Και η συμμετοχή, δεν είναι η απάντηση σε ένα εκβιασμό. Αν δεν θέλω να συμμετέχω σε κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπώ.
Και σε λίγο καιρό, με ρώτησες:
-Θα με αγαπάς για πάντα;
Μα εγώ, επειδή σε αγαπώ, έμεινα δίπλα σου κρατώντας σου το χέρι. Γιατί η αγάπη, είναι η συμπόρευση δυο χωριστών δρόμων. Ευχή είναι να παραμείνουν οι διαδρομές αυτές κοινές, αλλά αν δεν μείνουν, δεν είναι αυτό κατάρα. Ούτε και συνεπάγεται διάλυση της αγάπης.
Και ένα πρωινό, με ρώτησες και πάλι:
-Τι θα κάνεις για μένα;
Μα εγώ, επειδή σε αγαπώ, έκανα στην άκρη. Γιατί για την αγάπη μου, είμαι έτοιμος να τη διευκολύνω εκείνη να αναπτυχθεί, με το δικό της τρόπο, στο δικό μου χώρο, και κάνω ότι μπορώ για την ανάπτυξη αυτή.
Και πέρασε ο καιρός, και κοιτώντας με στα μάτια μου είπες:
-Δε λες πολλά, δεν με αγαπάς πια;
Μα εγώ, επειδή σε αγαπώ, ένωσα το βλέμμα μου με τα μάτια σου. Γιατί η αγάπη μου, θρέφει την καρδιά και όχι τα αυτιά. Δεν θα ηρεμήσει με λόγια γλυκά τις ανασφάλειες σου, αλλά θα ζεστάνει με τη θαλπωρή της την ύπαρξή σου. Δεν έχει έρθει στη ζωή σου για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου, αλλά για να βιώσουμε δυο υπάρξεις μαζί το θαύμα της.
Και έτσι απλά, όπως την πρώτη ημέρα, σου ψιθυρίζω:
Σε αγαπώ.

Δημήτρης Νομικός

Συγγραφέας 

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη

DSC 9146

Ο Δημήτρης Νομικός γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά, στον οποίο κατοικεί μέχρι σήμερα. Από πολύ νωρίς ξεκίνησε να προβληματίζεται με τα μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο. Το 1978 παρακολούθησε το βασικό σεμινάριο της μεθόδου Silva για τις δυνατότητες που έχουμε σαν άνθρωποι, ξεκινώντας έτσι το οδοιπορικό του στα μονοπάτια της αναζήτησης. Από το 1982 έως το 1984 μετείχε στις συνεδρίες του Καφενείου Σχολείου, μιας ψυχαναλυτικής μεθόδου για την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1983 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μελέτησε Χριστιανισμό, Ζεν Βουδισμό, Ταοϊσμό, εσωτερική φιλοσοφία, ψυχολογία, φυσιολογία εγκεφάλου, αστροφυσική και κβαντομηχανική, προσπαθώντας να απαντήσει τα ερωτήματά του. Συμμετέχει ενεργά σε ομάδες δυναμικού διαλογισμού για την νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας και ειρήνης. Το Σεπτέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Μια μέρα, μια ψυχή, τρεις ζωές, από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΟΝΟΥ. Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Γεύματα… ζωής, από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΟΝΟΥ.

Στοιχεία επικοινωνίας: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012739473960

 

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Sex and the So Called City", Στήθηκε στούντιο για αναπαράσταση του ''Sex and the City'' για τα 20χρονα της σειράς.
"Sex and the So Called City", Στήθηκε στούντιο για αναπαράσταση του ''Sex and the City'' για τα 20χρονα της σειράς. "Τα τελευταία λίγα χρόνια, ...

ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ   Η Διεύθυνση ...