ATTICANEWS.GR

Member Area
Bucatini Αματριτσιάνα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 08:33

Bucatini Αματριτσιάνα

14e73- bucatini amatriciana

Υλικά

  • 400 γρ Bucatini
  • 250 γρ ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 80 γρ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 200 γρ πανσέτα λεπτοκομμένη
  • 1 τεμάχιο καυτερή πιπεριά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ τυρί πεκορίνο φρεσκοτριμένο


Εκτέλεση

  1. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες ντομάτες, τις πλένουμε, ζεματίζουμε για 1 λεπτό σε καυτό νερό, ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.
  2. Κόβουμε την πανσέτα σε μικρούς κύβους. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά.
  3. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε την πανσέτα κι αφήνουμε να πάρει χρώμα, περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο κι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες (φρέσκες ή κονσέρβα), την πιπεριά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Αφήνουμε μισοσκεπασμένο το φαγητό να βράζει σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και δέσει ελαφρά η σάλτσα.
  4. Βράζουμε τα bucatini σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) και στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε καυτά μέσα στην σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο πεκορίνο.
  5. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/28394
 
Συνεχίζεται με επιτυχία το Φεστιβάλ Γλυφάδας
 Συνεχίζεται με επιτυχία το Φεστιβάλ Γλυφάδας
 Συνεχίζεται με επιτυχία το Φεστιβάλ Γλυφάδας    Χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν χθες το βράδυ το νέο χώρο εκδηλώσεων ...

ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΩΝ ΙΝΔΙΩΝ - 3 Αυγούστου στους κινηματογράφους (Trailer - Φωτογραφίες)
ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΩΝ ΙΝΔΙΩΝ - 3 Αυγούστου στους κινηματογράφους (Trailer - Φωτογραφίες)
Το Στέμμα των Ινδιών (Viceroy’s House) Η σκηνοθέτης του αγαπημένου Bend it Like Beckham, Gurinder Chadha, παρουσιάζει μια συναρπαστική ιστορία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση