ATTICANEWS.GR

Member Area
Σνακ, Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 08:28

Σνακ, 

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
bea67-spanaxopita

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1/2 κιλό τυρί
  • 1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 750 gr σπανάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 φλ.τσ. αλεύρι μπλε
  • Νεράκι όσο σηκώσει


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το σπανάκι το κόβουμε και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε με τα χέρια και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά του.
  2. Τεμαχίζουμε το πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) τη φέτα και τα προσθέτουμε στο σπανάκι, μαζί με τρία αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το μισό λάδι.
  3. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τα δύο αυγά, το υπόλοιπο λάδι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός, προσθέτοντας όσο νεράκι χρειαστεί (περίπου μισό φλιτζάνι τσαγ.)
  4. Σε ταψί Ν36 (λαδωμένο) βάζουμε το μισό χυλό κάτω, απλώνουμε πάνω το σπανάκι και το καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
  5. Ψήνουμε στους 170° Κελσίου με αέρα για μία ώρα.
  6. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/846
 

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση