ATTICANEWS.GR

Member Area
Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook - Τι είπα στην Τατιάνα Στεφανίδου PDF Εκτύπωση E-mail
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 26 Δεκέμβριος 2016 18:37

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook - 

Τι είπα στην Τατιάνα Στεφανίδου

Δείτε εδώ την ανάρτηση. 

15747686 1380436188687851 9159185584711626456 n

«Υπήρχε πολλή χαρά, πολλή ευτυχία, πολλή δουλειά. Οι γονείς μου δούλευαν και οι δύο. Πήγαινα και βοηθούσα. Μετά ήμουν σε μια εταιρία που έκανε διανομή τάπερ. Πηγαίναμε με το φορτηγό στα αυθαίρετα στο Αιγάλεω, φορτώναμε στον ώμο το κιβώτιο με τις παραγγελίες και ανεβαίναμε την πλαγιά.

Διάβαζα το βράδυ την προπαίδεια και το πρωί στο σχολείο μου λέγανε «5 επί 5» και εγώ έκανα πρόσθεση για να το βρω. Τότε δεν έλεγαν «έχει δυσλεξία». Έλεγαν «δεν τα παίρνει τα γράμματα».

Οι φτωχοί άνθρωποι έχουν ανάγκη μια πολυτέλεια για να κρατηθούν. Ο πατέρας μου λοιπόν ακόμα και στα πολύ δύσκολά του, φορούσε ένα φανταχτερό, για την εποχή του, δαχτυλίδι.

Στο σχολείο στην Αγία Βαρβάρα ήμουν ο καλύτερος φίλος των κοριτσιών. Και στο σπίτι είχα τρεις αδελφές. Δεν υπάρχει γυναικεία ιστορία που να μην την ξέρω. Μια φίλη μου έχει προτείνει όταν τελειώσω με τα πολιτικά να κάνω ένα blog όπου θα δίνω συμβουλές στις γυναίκες.

Πρέπει να αφήνει χώρο ο ένας στον άλλον. Εγώ δεν ελέγχω και δεν ζηλεύω. Μεγαλώσαμε βέβαια στα χρόνια της σεξουαλικής απελευθέρωσης. Λέγαμε «δεν είμαι της γυναικός μου» όπως και η γυναίκα δεν είναι του ανδρός της.

Στο Ηράκλειο έρχεται μια γυναίκα με το παιδί της και μου δίνει ένα φιλί. Της λέω «ποια είσαι» και μου λέει «είμαι αυτή που πριν 10 χρόνια μου είχες πει να μην ντρέπομαι που μεγαλώνω μόνη μου το παιδί μου». Σε μια εκπομπή για τις ανύπαντρες μητέρες είχα πει: «Δεν πρέπει να ντρέπεσαι. Να ντρέπεται αυτός που σ΄ έχει αφήσει». Ε, κάτι τέτοια με κάνουν να νιώθω περήφανος για τους «Πρωταγωνιστές».

Όταν βγήκε το Ποτάμι λέγανε ψέματα συνέχεια. Για συγγένειες με πολιτικούς, για συμφέροντα, για εργολάβους. Ιστορίες για αγρίους. Στην αρχή γέλαγα. Αναρωτιόμουν: «Είναι χαζοί; Τι λένε στον κόσμο; Ποιος θα τους πιστέψει;». Η αλήθεια είναι ότι εδώ έκανα ένα μικρό λάθος καθώς υπήρξε κόσμος που πίστεψε τα ψέματα.

Ότι φωτογραφίες έχω με πολιτικούς είναι από συνεντεύξεις. Δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία μου σ' ένα γλέντι πολιτικού ή σ' ένα σπίτι πολιτικού. Δεν μπήκα ποτέ στα σαλόνια ή στις λιμουζίνες της πολιτικής.

Από τις εικόνες που με ενοχλούν στη Βουλή, είναι όταν καταφθάνουν κάποιοι με συνοδεία λες και ήρθε ξανά ο Ομπάμα στην Αθήνα. Έλεος με τα συνοδευτικά αυτοκίνητα και με τις μοτοσικλέτες.

Είναι ωραία η διαδρομή στην πολιτική. Μπορεί να τρως «ξύλο», να υπάρχουν χτυπήματα κάτω από τη μέση αλλά όταν ανεβαίνεις σκαλί-σκαλί ζεις και ωραίες εκπλήξεις. Ανοίγει πότε-πότε μια πόρτα, γνωρίζεις κάποιους ανθρώπους και λες: «άσε τους άλλους να πηγαίνουν με το ασανσέρ, εγώ θα συνεχίσω να πηγαίνω με τις σκάλες»...».

Αποσπάσματα από τα όσα είπα στην Τατιάνα Στεφανίδου

Αν θες, δες εδώ ολόκληρο το κείμενο: http://topotami.gr/mpika-stin-politiki-gia-na-diorthoso-af.../

 

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα
«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα
«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη Αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας ...

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει μουσική
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει μουσική
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει μουσική 12 Δεκεμβρίου 2017 Από τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού ...