ATTICANEWS.GR

Member Area
Ένα ανεκτίμητο δώρο: την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» από Ολυμπιονίκες, αθλητές - αθλήτριες και προπονητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, oι Εθνικές ομάδε PDF Εκτύπωση E-mail
Αθλητισμός
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2016 16:00

Ένα ανεκτίμητο δώρο: την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» από Ολυμπιονίκες, αθλητές - αθλήτριες και προπονητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, oι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών Χειροσφαίρισης, αλλά και στελέχη και εθελοντές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.).

resized M4

Ολυμπιονίκες, αθλητές - αθλήτριες και προπονητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, oι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών Χειροσφαίρισης, αλλά και στελέχη και εθελοντές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), έφεραν το χαμόγελο και την αισιοδοξία κατά την επίσκεψη τους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, μαζί με ένα ανεκτίμητο δώρο: την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

resized M5

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας, μαζί με το επιτελείο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τους υποδέχτηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου, όπου η κοινωνική λειτουργός, κυρία Παναγιώτα Καραφυλλίδου, τους ενημέρωσε σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής τους στην Τράπεζα, καθώς και σχετικά με τη διαδικασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών, όταν ένας δότης βρεθεί ότι είναι συμβατός με ασθενή που χρειάζεται μόσχευμα.

Ακολούθησε η συμπλήρωση των αιτήσεων με τα προσωπικά δεδομένα και η λήψη σιέλου - διαδικασία εγγραφής στην Τράπεζα- όσων θέλησαν να γίνουν εθελοντές δότες.

resized M5 1

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ίδρυσή της, στις αρχές του 2014, μέχρι σήμερα η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών έχει εγγράψει περισσότερα από 35.000 μέλη, και ότι η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του έργου του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» και στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της αθλητικής κοινότητας σχετικά με την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη μεγάλη προσφορά τους, και τους συνεχάρη για την κοινωνική τους ευαισθησία και τη συμπαράστασή τους στα άρρωστα παιδιά: «Εμείς εδώ, είπε, κάνουμε συλλογική δουλειά και πιστεύουμε ότι η ζωή κι ενός μόνο παιδιού αξίζει να αγωνιζόμαστε. Η συμβολή σας και η παρουσία σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και σας συγχαίρω που δίνετε κάτι από τον εαυτό σας σ΄εκείνους που το χρειάζονται».

Ο κύριος Κούβελος, με τη σειρά του ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια, τη συνεχάρη και της παρέδωσε «το Χρυσό Μετάλλιο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας για το ιερό έργο που επιτελεί».

«Είναι πάντα μεγάλη μας χαρά να είμαστε κοντά στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» και σας ευχαριστούμε για το μοναδικό έργο που προσφέρετε. Όλοι οι αθλητές μας ξέρουν τις Ολυμπιακές Αξίες και γι’ αυτό ξέρουν τι σημαίνει συμπαράσταση και προσφορά», είπε ο κ. Κούβελος

Οι αθλητές της Εθνικής ομάδας χειροσφαίρισης και το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, πρόσφεραν στην κυρία Βαρδινογιάννη, ως αναμνηστικό, μια σημαία, μια μπλούζα και μια μπάλα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και με δώρα που πρόσφεραν σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, οι αθλητές, οι αθλήτριες, οι προπονητές , τα στελέχη και οι εθελοντές της Ακαδημίας.

Στη σημαντική αυτή Χριστουγεννιάτικη δράση προσφοράς και αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων, έδωσαν το παρών το μέλος της ΕΟΕ κ. Στέλιος Αγγελούδης, οι Ολυμπιονίκες Σπύρος Γιαννιώτης, Νίκη Μπακογιάννη, Βούλα Κοζομπόλη, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, ο Παραολυμπιονίκης, Σοφία Ασουμανάκη, η Διευθύντρια της Ακαδημίας κα Ιλεάνα Κλοκώνη που υλοποιηθεί αρκετά χρόνια δράσεις για τα παιδιά του ΕΛΠΙΔΑ, ο Νίκος Γέμελος, Εθνικός Προπονητής Κολύμβησης, η Κυριακή Μπακουλοπούλου υπεύθυνη ανάπτυξης Χειροσφαίρισης, πολλοί αθλητές και αθλήτριες και προπονητές από την Ελληνική Ομάδα «ΡΙΟ 2016» και στελέχη από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΘΝ.Ο.Α., καθώς και αρκετοί εθελοντές από το τμήμα εθελοντισμού της Ακαδημίας. Πάμε Ψηλά!

 

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα
«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα
«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη Αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας ...

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ   ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ο Δήμος ...