ATTICANEWS.GR

Member Area
Οι πολίτες γιόρτασαν τα εγκαίνια του Νέου Δημοτικού Γυμναστηρίου Δήμου Παύλου Μελά στην Υπόγεια Διάβαση οδού Λαγκαδά. PDF Εκτύπωση E-mail
Αθλητισμός
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 22:04

Οι πολίτες γιόρτασαν τα εγκαίνια του Νέου Δημοτικού Γυμναστηρίου  Δήμου Παύλου Μελά στην Υπόγεια Διάβαση οδού Λαγκαδά.

resized YP1

Ξεχωριστή μέρα η Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 για τους κατοίκους του Κέντρου της Σταυρούπολης Δήμου Παύλου Μελά. Στη μεγάλη υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά, στο ύψος των Τραπεζών και της οδού Καλαβρύτων, δεν πραγματοποιήθηκαν απλά τα εγκαίνια ενός δημοτικού Γυμναστηρίου, ακόμα και αν η λειτουργία ενός αθλητικού χώρου σε μια διάβαση πεζών κάτω από το δρόμο, αποτελεί από μόνη της μια πρωτοτυπία.

Σημασία έχει τι απομένει όταν τα φώτα σβήνουν και αποχωρεί το πλήθος για να βιώσει την καθημερινότητά του. Εκεί είναι η ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης και κυρίως η έγνοια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει δυνατότητες μεγάλες, με κοινό νου, λογικές κινήσεις, χωρίς σπατάλες, ορθή διαχείριση των υπηρεσιών, όχι φυσικά να αλλάξει τον κόσμο, αλλά να τον κάνει σίγουρα καλύτερο.

resized YP3

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης έχοντας στο πλευρό του, τους συνεργάτες του από τη σημερινή Διοίκηση που εμπνεύστηκαν ίσως την καλύτερη επιλογή για να υπάρχει ευχάριστη, ασφαλής διέλευση για τους πεζούς πολίτες και καθημερινή χρήση της διάβασης, αλλά και τον πρώην Δήμαρχο Σταυρούπολης Σάββα Σερασίδη, έκοψαν την κορδέλα προσθέτοντας ένα πολύτιμο κομμάτι στο παζλ αποφάσεων - ενεργειών – ολοκλήρωσης έργων, που θα δώσει πνοή συνολικά στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μια περιοχή με πολλά προβλήματα, είσοδος της πόλης και καρδιά του Δήμου, που απλώνεται από τη Νότια πλευρά του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και την Αγία Βαρβάρα, μέχρι τις παρυφές της περιοχής Καρατάσιου και της αερογέφυρας της περιφερειακής οδού, κατά μήκος της κεντρικής οδού Λαγκαδά, αλλά και πάνω και κάτω από αυτήν, τόπος συνάντησης των ορίων της Πολίχνης, της Ευκαρπίας και της υπόλοιπης Σταυρούπολης.

resized YP5

Εμφανέστατες αδυναμίες στην περιοχή, αλλά και ευκαιρίες για βηματισμό τάχιστο προς μια κατεύθυνση αξιοποίησης όλων των ισχυρών πλεονεκτημάτων, βιοκλιματικά αναβαθμισμένα Νεόκτιστα, ΄΄Χρήστος Τσακίρης΄΄ ζωντανό κύτταρο Πολιτισμού, εμπορική αγορά που ανασυντίθεται και φυσικά το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά με χρήσεις πρασίνου, πολιτισμού, αναψυχής.

Γυρίζοντας την πλάτη στους φωτορεαλισμούς και στα σχέδια επί χάρτου, οι πραγματικές παρεμβάσεις είναι αυτές που θα δώσουν στους πολίτες την καθημερινότητα που δικαιούνται και μια πόλη αξιοβίωτη, ανθρώπινη.

resized YP8

Μαζική προέλευση και γιορτή του κόσμου για τα εγκαίνια

Ο κόσμος με τη μαζικότατη συμμετοχή του, επιβράβευσε τη διάνοιξη των υπόγειων διαβάσεων και τη δημιουργία Δημοτικού Γυμναστηρίου και μετέτρεψε ένα τελετουργικό εγκαινίων, σε μεγάλη γιορτή των πολιτών.

Τμήματα μοντέρνου χορού, Zumba, Pilates και Ορθοσωμικής, με Λιλιπούτειες αθλούμενες, αλλά και με κυρίες της τρίτης ηλικίας, τα κορίτσια της Ολυμπιάδας σε μια μοναδική επίδειξη Ακροβατικής Γυμναστικής, οι ήχοι Σαξόφωνου με τζαζ μελωδίες, από τον Δανιήλ Βογιατζή του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά, συνέθεσαν ένα μοναδικό σκηνικό, που η ζεστή και πολυάριθμη παρουσία κατοίκων της περιοχής, εκπροσώπων αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, νυν και πρώην μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Παύλου Μελά, μεταμόρφωσαν τον υπόγειο χώρο των 1.200 τ.μ. σε μια πλατεία γιορτινή, γεμάτη ζωή και ενέργεια.

resized YP11

Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησε και χαιρέτησε ο πατέρας Ακάκιος Καλαϊτζίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως, που μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ενώ στην εκδήλωση παρέστη ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε όλους τους πολίτες στο νέο αθλητικό χώρο που θα καλύψει τις ανάγκες εκγύμνασής τους και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά και στάθηκε ιδιαίτερα στην ασφαλή πλέον κίνηση των πεζών από τη μία πλευρά του δρόμου στην άλλη, ενώ προέτρεψε το πιο ζωντανό συστατικό της πόλης, τους κατοίκους της, να προστατέψουν τις υποδομές από τυχόν βανδαλισμούς.

Ο Εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού Δημήτρης Λαλές, ευχαρίστησε τη Διεύθυνση υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων, το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, που η καλή τους συνεργασία είχε σαν αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι παρεμβάσεις και να διαμορφωθεί το νέο Γυμναστήριο.

resized YP20

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Βάρφης, Μιχάλης Χριστοδούλου, Δημήτρης Αθάνατος, Σάκης Λαζαρίδης, Κώστας Πάντσης, ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Στέφανος Γιαννουλίδης, οι Πρόεδροι των Επιτροπών Παιδείας Ευστάθιος Κουτσονικόλας και Ιωσήφ (Άκης) Αράπογλου, ο εντεταλμένος στη Δημοτική Αστυνομία Κώστας Στούπας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαρά Αμανατίδου, Σαράντης Καρβουνίδης, Αβραάμ Κωτσίδης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σταυρούπολης Γεωργία Κωνσταντινίδου, τοπικοί Σύμβουλοι Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας καθώς και μέλη της Αθλητικής Επιτροπής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους διοργανωτές στους χορηγούς της εκδήλωσης Ζαχαροπλαστεία Βασίλης στη Νικόπολη και στην Πολίχνη, Central Store Καφέ Λαγκαδά και Καλαβρύτων, Κρέατα Φιλάκης στην Αγνώστου Στρατιώτου, Τζάμια Κρύσταλλα Καθρέπτες Ελευθέριος Μίχος στην Ωραιοκάστρου, Κομμωτήριο Ευ τρίχα τρίχα Χριστίνα Δράγα δίπλα στην Alpha Bank.

Πληροφορίες για το νέο Γυμναστήριο

Το Γυμναστήριο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 – 21.30 και

Σάββατο 08.30 – 14.00

Για την περίοδο 2016 -2017, θα λειτουργήσουν υπό την παρακολούθηση ειδικά καταρτισμένων πτυχιούχων γυμναστών, για άνδρες και γυναίκες, τμήματα μυϊκής ενδυνάμωσης, αεροβικής και ενόργανης γυμναστικής, Yoga, Pilates, Ορθοσωμική, Θεραπευτική Γυμναστική, Παιδαγωγικά παιχνίδια, Τμήματα τρίτης ηλικίας, ΑμΕΑ, καθώς και τμήματα προετοιμασίας υποψηφίων ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικών σχολών.

resized YP4

Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και

στα τηλέφωνα 2313 302961, -916.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 22:13
 

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα
«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα
«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη Αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας ...

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ   ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ο Δήμος ...