ATTICANEWS.GR

Member Area
ΥΓΕΙΑ


Ιατρική ανακάλυψη, Βρέθηκε η "ασπιρίνη" για την κατάθλιψη; Εκτύπωση
News - ΥΓΕΙΑ
Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018 10:25

Ιατρική ανακάλυψη,

Βρέθηκε η "ασπιρίνη" για την κατάθλιψη;
0e9bb-summer sad woman

Σύμφωνα με νέα μεγάλη έρευνα, η κεταμίνη, δρα καθοριστικά στην ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη σε διάστημα μόλις 30 λεπτών!

Σύμφωνα με τους ειδικούς που διεξήγαγαν την έρευνα, η παράνομη αυτή ουσία επιδρά στέλνοντας «ηλεκτρικά σήματα» στα νευρικά κύτταρα, εκμηδενίζοντας τις αρνητικές σκέψεις, ενώ προκαλούν ευθυμία. Τα πειράματα της έρευνας έγιναν σε τρωκτικά, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις επιστημονικές ομάδες, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι επιδράσεις στον οργανισμό τους είναι ανάλογες με εκείνες στους ανθρώπους.

Όπως δηλώνουν οι ερευνητές, αν η κεταμίνη έχει ανάλογη αντίδραση στον άνθρωπο, θα προκαλέσει μία επανάσταση στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, μίας ασθένειας που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια μάστιγα, ιδιαίτερα στις δυτικές κοινωνίες, στις οποίες ο φρενήρης και ακραία ανταγωνιστικός ρυθμός της καθημερινότητας, προκαλεί αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα στους ανθρώπους.

Η κεταμίνη είναι απαγορευμένη και θεωρείται ναρκωτικό. Ωστόσο, με την κατάλληλη επεξεργασία και εφόσον αποδειχθεί ότι επιδρά το ίδιο και στον άνθρωπο, είναι δυνατόν να ενταχθεί στο «οπλοστάσιο» των επιστημόνων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία ασθένεια που απαιτείται πολύς χρόνος για την καταπολέμησή της και με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα σε κάθε περίπτωση. Η ίδια ουσία, χρησιμοποιείται και ως αναισθητικό για ανθρώπους και ζώα.

Οι ερευνητές του Zhejiang University διαπίστωσαν ότι η κεταμίνη είναι αποτελεσματική σε συνδιασμό με την ενεργοποίηση συγκεκριμένων κέντρων στον εγκέφαλο. Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα ανοίγει νέους δρόμους για την καταπολέμηση της κατάθλιψης, καθώς, αν και απαγορευμένη, η κεταμίνη δείχνει να έχει πολύ καλές προοπτικές για ένα μελλοντικό φάρμακο, κατά της σύγχρονης μάστιγας.

http://www.typos.com.cy/cat/9/article/32599

 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στηρίζει την δράση KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ Εκτύπωση
News - ΥΓΕΙΑ
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 13:14

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στηρίζει την δράση KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

resized kepygeias 5

Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ.) σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ξεκίνησαν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 την κοινή τους πορεία υλοποιώντας το πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. Πρώτο σχολείο που εκπαιδεύτηκε μετά τη συμφωνία συνεργασίας είναι το 2ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας.

resized kepygeias 2

Το Πρόγραμμα, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υλοποιείται με τη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτών, πιστοποιημένων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) και εκπαιδεύει μαθητές σχολικής ηλικίας άνω των 10 ετών, καθώς και εκπαιδευτικούς στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Η δράση που έχει βιωματικό και θεωρητικό χαρακτήρα έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον από τους 150 συμμετέχοντες (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς) που είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, στις πρώτες βοήθειες σε πνιγμονή από ξένο σώμα, στις αιμορραγίες και στη θέση ανάνηψης.

resized kepygeias 3

Το ΚΕΠ Υγείας συνεχίζει την ενεργή δράση του για την πρόληψη, την προαγωγή της υγείας και την ενημέρωση των δημοτών και καλεί όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας να γνωρίσουν το Πρόγραμμα και να δηλώσουν συμμετοχή.  

resized kepygeias 4

 
ΦΛΟΓΑ - 15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Ο καρκίνος προσβάλλει και τα παιδιά! Εκτύπωση
News - ΥΓΕΙΑ
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 09:20

ΦΛΟΓΑ - 15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Ο καρκίνος προσβάλλει και τα παιδιά!

27751784 10155292857868359 90003697936749970 n

 
Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή νόσος. Αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στα παιδιά, τους εφήβους και νεαρούς ενήλικες, (εκτός από τα ατυχήματα).
Παιδιά και έφηβοι με καρκίνο πρέπει να αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένη ομάδα σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία και κλινικές με στόχο την ολιστική προσέγγιση.  
 
  Κάθε χρόνο στην Ευρώπη
 • πραγματοποιούνται 15.000 νέες διαγνώσεις σε παιδιά μέχρι 15 χρονών και 20.000 σε εφήβους και νέους ενήλικες ηλικίας 15 μέχρι 24 χρονών.
 • 1 παιδί κάθε 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20 του χρόνια.
 • Κάθε μέρα 20 περίπου παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη.
Στη χώρα μας νοσούν από καρκίνο 320 περίπου παιδιά το χρόνο.  Ποσοστό 70 – 80%  από αυτά νοσηλεύονται στα παιδιατρικά ογκολογικά τμήματα της Αθήνας, 20 – 25% στη Θεσσαλονίκη και 5% περίπου στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ οι έφηβοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία των ενηλίκων.
"Κάποια παιδιά, έχουν αθεράπευτη αγάπη για τη ζωή"

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη.
Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση και η ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα, οδηγούν σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα και σημασία στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.
Η ραγδαία εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας θέτει στη διάθεση των παιδιών νέα διαγνωστικά και θεραπευτικά εργαλεία και νέες πρακτικές, με αποτέλεσμα τη δυνατότητα ίασης σε ποσοστό περίπου 80%.
Στόχος και επιδίωξη μας να προσφέρουμε στο Ελληνόπουλο ίσες ευκαιρίες ίασης με κάθε παιδί στα μεγάλα κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής.

Το επιστημονικό προσωπικό που θα εφαρμόσει τις νέες πρακτικές στη χώρα μας, υπάρχει και αγωνίζεται μαζί μας.

 1. Η πρόσληψη μονίμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ
 2. Η διευκόλυνση ιατρών και νοσηλευτών να παρακολουθούν τις εξελίξεις της ιατρικής με τη χρηματοδότηση και συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια.
 3. Η συνεχής ανανέωση και συντήρηση του διαγνωστικού και θεραπευτικού ιατρικού εξοπλισμού.
 4. Ευελιξία στην κίνηση του φαρμάκου, επιτάχυνση της διαδικασίας για τα πειραματικά φάρμακα.
 5. Δημιουργία δομών για την παρακολούθηση των απώτερων συνεπειών.
 6. Έγκριση και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων (μοριακοί έλεγχοι, βιολογικοί παράγοντες κ.α.)
 

 

 
Αφροδισιακές τροφές που αυξάνουν την ερωτική επιθυμία και τροφές και ποτά που σκοτώνουν την λίμπιντο. ...των βιολόγων Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή και Αγγελικής Μήλιου Εκτύπωση
News - ΥΓΕΙΑ
Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 13:53

Αφροδισιακές τροφές που αυξάνουν την ερωτική επιθυμία και τροφές και ποτά που σκοτώνουν την λίμπιντο.

...των βιολόγων Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή και Αγγελικής Μήλιου, medlabnews.gr

gettyimages-514321205-1493329159
 
 
Η ερωτική επιθυμία είναι προϋπόθεση για να εμπλακούμε σε μια σεξουαλική πράξη. Κυριαρχείται από την έλξη για τον άλλον άνθρωπο και την προσδοκία να πάρουμε και να δώσουμε ηδονή. Η λίμπιντο μπορεί να περιγραφεί ως αυτή η ενστικτώδης ερωτική ορμή, η διάθεση για σεξ αλλά και όλη η ενέργεια που ξεχειλίζει από αυτή Η λίμπιντο έχει τις ρίζες της στα πιο βαθιά συναισθήματα πριν επηρεάσει και το σώμα σου. Σε γενικές γραμμές η επιθυμία είναι κυρίως σεξουαλική: είναι η παρορμητική αντίδραση που μας σπρώχνει στο σεξ. Από την άλλη μεριά, η λίμπιντο είναι μια πολυδιάστατη λέξη που μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Η πιο δημοφιλής χρήση της αναφέρεται στη σεξουαλική επιθυμία και μόνο οι ψυχολόγοι τη χρησιμοποιούν ως ευρύτερη έννοια σήμερα.
Μπορεί να προκληθεί από εξωτερικά ερεθίσματα, όπως μια λέξη, ένα βλέμμα, μια μυρωδιά, ή από εσωτερικούς παράγοντες, όπως ένα συναίσθημα ή μια ευχάριστη ανάμνηση. Κατευθείαν ενεργοποιούνται συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου και έτσι ορμόνες και νευροδιαβιβαστές αναλαμβάνουν δράση. Ντοπαμίνη, τεστοστερόνη και οκυτοκίνη δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας και αναμονής της ευχαρίστησης. Η λίμπιντο, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από βιολογικούς παράγοντες, σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία. Ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει, οι απόψεις μας σχετικά με το τι είναι σωστό και λάθος στο πλαίσιο της σεξουαλικής πράξης, αλλά και οι προσδοκίες μας από το άτομο απέναντί μας (δηλαδή οι ανάγκες που περιμένουμε να καλύψουμε μέσω της σεξουαλικής πράξης), επηρεάζουν την ερωτική μας επιθυμία. Αισθανόμαστε, λοιπόν, έλξη για ένα άτομο, η σεξουαλική επιθυμία μάς κυριεύει και εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε από το «αντικείμενο του πόθου μας» να ανταποκριθεί. Όλα καλά μέχρι εδώ. Διαβάστε για τις ορμόνες του έρωτα σε προηγούμενο άρθρο μας http://medlabgr.blogspot.com/2014/02/blog-post_12.html#ixzz2tHtUR300" style="box-sizing:border-box;transition:all 0.4s ease-in-out;color:rgb(51, 51, 51)">εδώ


Τι γίνεται, όμως, όταν η σεξουαλική επιθυμία αρχίζει να εξασθενεί;
Η χαμηλή σεξουαλική λίμπιντο ή διαταραχή μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας, όπως είναι ιατρικά γνωστή, είναι αντικείμενο μελέτης εδώ και δεκαετίες.
Οι αιτίες της μειωμένης λίμπιντο είναι πολλές και ποικίλες και κυμαίνονται από βιολογικές και παθολογικές έως συναισθηματικές. Το στρες, η διατροφή, οι αυξομειώσεις βάρους ενοχοποιούνται για την μειωμένη διάθεση για σεξ τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Από την άλλη η δραστήρια ερωτική ζωή είναι ευεργετική για την καρδιά, τη μνήμη, το ανοσοποιητικό σύστημα και βέβαια και για τη φυσική κατάσταση.
 
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο και λειτουργούν αφροδισιακά;
Μια από αυτές είναι τα σπαράγγια. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία διεγείρει την παραγωγή των ορμονών που είναι απαραίτητες για μια δραστήρια σεξουαλική ζωή. Ένας Άγγλος βοτανολόγος του 17ου αιώνα, ο Νίκολας Κουλπέπερ (Nicholas Culpepper), έγραψε πως τα σπαράγγια "διεγείρουν τον πόθο στους άνδρες και στις γυναίκες".
Τα αμύγδαλα από την αρχαιότητα τα αμύγδαλα θεωρούνται σύμβολα γονιμότητας. Το άρωμα του αμύγδαλου διεγείρει το πάθος στις γυναίκες, ή τουλάχιστον αυτό περιγράφουν οι ποιητές και οι συγγραφείς.
Οι μπανάνες είναι επίσης αφροδισιακές. Η κατανάλωση μιας μπανάνας καθημερινά είναι πολύ αποτελεσματική στην αύξηση της λίμπιντο. Περιέχουν το ένζυμο βρομελίνη, το οποίο πιστεύεται ότι βελτιώνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών αφού βελτιώνει την παραγωγή της τεστοστερόνης. Η μπανάνα περιέχει υψηλά επίπεδα καλίου και ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2). Και τα δύο παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και τη σεξουαλική. Το κάλιο ρυθμίζει τους θυρεοειδείς αδένες των γυναικών, ενώ η βιταμίνη Β αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας
Λάχανο. Περιέχει ουσίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και έτσι την αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.

Σέλερι. Περιέχει ανδοστερόνη, μια ανδρική ορμόνη που πιστεύεται ότι διεγείρει ερωτικά τις γυναίκες.

Κρόκος (Saffron)
Από τους αρχαίους χρόνους ο κρόκος θεωρείται ως ένα αποτελεσματικό φυσικό αφροδισιακό. Ο κρόκος είναι στην πραγματικότητα ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συνήθως στην ιταλική, ισπανική και ινδική κουζίνα. Δημιουργεί μια θετική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, καθώς επίσης και δίνει το αίσθημα της ευεξίας και ανεβάζει τη διάθεση. Επιπλέον ο κρόκος περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται Picrocrocin που κάνει το σώμα πολύ πιο ευαίσθητο στην αφή.
Αυγά
Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη Β5 και βιταμίνη Β6, η οποία μειώνει το επίπεδο του στρες στον οργανισμό. Το άγχος είναι μια από τις αιτίες που επηρεάζουν τη λίμπιντο. Διατηρούν επίσης την ισορροπία των επιπέδων των ορμονών, που είναι πολύ σημαντικό για μια υγιή λίμπιντο. Τα αυγά είναι μια καλή πηγή της βιταμίνης Α και βοηθάει στην υγεία του δέρματος στον κόλπο. Ο κρόκος αυγού έχει υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου (το οποίο βελτιώνει την παραγωγή υγιούς σπέρματος και τεστοστερόνης) και ντοπαμίνη (που βελτιώνει την σεξουαλική ευχαρίστηση). Μπορείτε να συμπεριλάβετε τα αυγά στο καθημερινό πρωινό σας.
Άγρια γλυκοπατάτα. Περιέχει χημικές ουσίες που αυξάνουν την ευαισθησία των γεννητικών οργάνων.

Σύκα. Τα σύκα είναι επίσης πολύ χρήσιμα για την τόνωση της λίμπιντο στις γυναίκες. Αυξάνουν την λίμπιντο και βελτιώνουν την σεξουαλική αντοχή, επειδή είναι πλούσια σε αμινοξέα – τους θεμέλιους λίθους των πρωτεϊνών που είναι απαραίτητες στον εγκέφαλο για την παραγωγή της χημικής ουσίας ντοπαμίνη.

Δαμάσκηνο: Φρούτο που εμποδίζει την συσσώρευση πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία σύμφωνα με την British Journal of Nutrition. Οι καθαρές αρτηρίες, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι το μονοπάτι που μας οδηγεί στην ευχαρίστηση, καθώς η καλή κυκλοφορία του αίματος οδηγεί στην διέγερση. 

Ρεβίθια: Όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο, τα ρεβίθια περιέχουν το λεγόμενο «φυσικό Viagra», ένα αμινοξύ που ονομάζεται αργινίνη. Με την αργινίνη απελευθερώνεται νιτρικό οξύ, διαδικασία την οποία ακολουθεί και το γνωστό μπλε χαπάκι, το οποίο επιταχύνει την φυσική λίπανση των αγγείων, διευκολύνοντας την ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα.

Ελαιόλαδο: Το φυτικό λίπος του ελαιολάδου, που συνήθως αποκαλείται καλό λίπος, βοηθά στην παραγωγή της τεστοστερόνης. Κι αν νομίζετε ότι η τεστοστερόνη είναι αποκλειστικά «ανδρική ορμόνη», κάνετε λάθος. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι είναι συνδεδεμένη με την σεξουαλική ορμή και των δύο φύλων. Μόλις δύο κουταλιές της σούπας σε καθημερινή βάση ρυθμίζουν το υγιές λίπος που μας είναι απαραίτητο.

Κόκκινο κρασί: Έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας απέδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν ένα με δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί την ημέρα είχαν καλύτερη φυσική λίπανση στον οργανισμό τους από εκείνες που δεν έπιναν καθόλου. Πιείτε ένα ποτηράκι με το βραδινό σας και θα έχετε ένα θερμότερο βράδυ. 

Λεβάντα: Το φυτό αυτό έχει την ικανότητα να διεγείρει τις αισθήσεις μόνο με το άρωμά του. Έρευνα σε γυναίκες που μύρισαν αιθέριο έλαιο λεβάντας στην διάρκεια του δείπνου τους έδειξε ότι το άρωμά της αύξησε κατά 11% την ροή του αίματος στα γεννητικά τους όργανα. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι ο εγκέφαλος συνδέει το άρωμα της λεβάντας με χαλαρωτικές αναμνήσεις. Βάλτε στην ζωή σας το μέλι από άνθη λεβάντας ή αρωματίστε το τραπέζι και τα κεριά σας με αιθέριο έλαιο λεβάντας, χαλαρώστε και απολαύστε το.
Bασιλικός. Όχι μόνο ενισχύει το άρωμα και τη γεύση των γευμάτων, αλλά εμφανίζει και μία πληθώρα ευεργετικών επιδράσεων στο ανθρώπινο σώμα.
Στρείδια. Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης (είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ερωτική επιθυμία και στην στύση). Περιέχουν επίσης ντοπαμίνη.

Tα θαλασσινά έχουν χαρακτηριστεί ως οι πλέον αφροδισιακές τροφές. Ειδικά τα όστρακα (στρείδια, μύδια) και τα μαλάκια (όπως το χταπόδι) είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο, στοιχεία απαραίτητα για την παραγωγή διαφόρων ορμονών, όπως τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη. H έλλειψη του ψευδάργυρου είναι πολλές φορές η αιτία για την ανδρική ανικανότητα. Tα θαλασσινά είναι επίσης καλή πηγή νιασίνης (βιταμίνης B3), η οποία δρα στα άκρα του αγγειακού συστήματος, προκαλώντας τη διαστολή τους και συμβάλλοντας στην καλύτερη αιμάτωση του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος.
Φύκια. Περιέχουν ασβέστιο, ιώδιο και σίδηρο, που πιστεύεται ότι τονώνουν την ερωτική επιθυμία
Αβοκάντο. Οι Αζτέκοι το αποκαλούσαν 'ahuacuatl', ή "δέντρο των γεννητικών οργάνων". Περιέχει ποτάσιο που «ξυπνάει» τις ορμές σας και φολικό οξύ για διατήρηση της ενέργειας. Στην Ισπανία του μεσαίωνα, οι ιερείς θεωρούσαν τη συγκεκριμένη τροφή τόσο αισχρά σεξουαλική που είχαν απαγορέψει την κατανάλωσή της.
Τέλος η αγαπημένη όλων σοκολάτα που είναι η βασίλισσα των αφροδισιακών τροφών. Η σοκολάτα περιέχει διάφορες ενώσεις: την ανανδαμίδη, μια ψυχοδραστική ουσία που επάγει την ευφορία, και τη φαινυλαιθυλαμίνη, την "ουσία του έρωτα", που απελευθερώνει ντοπαμίνη στο κέντρο ηδονής του εγκεφάλου που παρουσιάζεται κατά την κορύφωση της δραστηριότητάς του στη διάρκεια του οργασμού.
 
Τροφές για αύξηση της ερωτικής επιθυμίας

Η έλλειψη της ερωτικής επιθυμίας να οφείλεται σε έλλειψη ντοπαμίνης. Τα τρόφιμα που διεγείρουν την παραγωγή της είναι τα πρωτεϊνούχα, δηλαδή: κρέας, πουλερικά, γαλακτοκομικά και το φύτρο του σταριού. Γι’ αυτό κάθε ένα από τα τρία κύρια γεύματα της ημέρας θα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες. Την παραγωγή της μπορεί επίσης να τονώσουν επίσης: ο βασιλικός, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, οι καυτερές πιπεριές, (Αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα και βοηθούν την έκκριση ενδορφίνης.), το μάραθο,
το σκόρδο, Πλούσιο σε θειούχες ενώσεις όπως η αλλισίνη έχει την ιδιότητα να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα.
η πιπερόριζα, Διεγείρει τα συναισθήματα ευφορίας και έξαψης που συνδέονται με το σεξ.
το δεντρολίβανο, το κύμινο, το σουσάμι, ο καφές και το τσάι. Όσον αφορά τα συμπληρώματα, αυτά που μπορεί να βοηθήσουν είναι το φυλλικό οξύ, η θειαμίνη και ο ψευδάργυρος, το τζίνσενγκ.  Το ginseng είναι εξαιρετικά δημοφιλές βότανο για ενίσχυση της λίμπιντο. Το ginseng περιέχει τζινσενοσίδες, τα οποία βοηθούν να απελευθερωθεί το νιτρικό οξείδιο στο σώμα και συνεπώς, αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα και της πυελικής περιοχής για την καλύτερη διέγερση αλλά και του οργασμού. Επίσης, μειώνει το επίπεδο του στρες στον οργανισμό. Έτσι, βάζοντας στην διατροφή σας ginseng μπορεί να αυξήσει την λίμπιντο σας και τη σεξουαλική σας απόδοση.
 
 

Αφροδισιακά ποτά
Εκτός από τα φαγητά και γλυκά που έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, αρκετά ποτά έχουν επίσης αυτό το προνόμιο. Τα αφροδισιακά ποτά γίνονται από φυσικά υλικά, που μπορούν να αναμειχθούν με (λίγο) αλκοόλ δημιουργώντας αισθήματα ψυχικής και σωματικής ευφορίας. Το προοίμιο, με άλλα λόγια, της ερωτικής διάθεσης. Στα υλικά τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο χυμός πορτοκαλιού, τα πράσινα λεμόνια, το «μπαστουνάκι» βανίλιας, τα λίτσις, το μέλι, το σιρόπι ζαχαροκάλαμου, η κανέλλα σε σκόνη, το μοσχοκάρυδο, ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ κ.ά.
 Στα αλκοολούχα αφροδισιακά ποτά ξεχωριστή θέση έχει το αψέντι. Ενα δυνατό απεριτίφ που προέρχεται από την αρωματική αψιθιά (Artemisia absinthium) και έγινε θρύλος για τις «μαγικές» ιδιότητές του. Ταυτόχρονα όμως, κατηγορήθηκε για πρόκληση εθισμού και παραισθήσεων. Στα τέλη του 19ου αιώνα χρησιμοποιόταν ευρύτατα ως διεγερτικό, κυρίως από τους Γάλλους διανοούμενους και καλλιτέχνες. Στην μποέμικη κουλτούρα του αψεντιού εντάχθηκαν με ενθουσιασμό και... πριαπική διάθεση ο Τουλούζ-Λοτρέκ, ο Βερλέν, ο Ρεμπό, ο Μποντλέρ, αργότερα ο Πικάσο, ο Χεμινουγέι και άλλοι.

Και οι τεχνικές......
Μασάζ
 Το μασάζ είναι από τους καλύτερους τρόπους για την ενίσχυση της λίμπιντο και τη διέγερση στις γυναίκες. Αυτή η τεχνική λειτουργεί καλύτερα ειδικά, όταν είστε θυμωμένοι ή ανήσυχοι. Αιθέρια έλαια όπως το τριαντάφυλλο, φασκόμηλο, ylang, γιασεμί και σανταλόξυλο αποτελούν άριστα λάδια για μασάζ. Ο σύντροφός σας μπορεί να σας κάνει ένα μασάζ με απαλό φωτισμό, αρωματικά κεριά και απαλή μουσική. Τα αρωματικά κεριά βοηθηθούν να αυξηθεί η σεξουαλική διάθεση. Το μασάζ ζεσταίνει και χαλαρώνει το σώμα. Αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, και ως εκ τούτου βελτιώνει την ευαισθησία τους.
Ασκήσεις Kegel
 Οι ασκήσεις Kegel μπορεί επίσης να βοηθήσουν μαζί με όλα τα παραπάνω έλαια, βότανα και τα φρούτα. Αν κάνετε ασκήσεις Kegel τακτικά σας βοηθούν να βελτιώσετε τη λίμπιντο και να γυμνάσετε τους «μυς του σεξ».
Οι «μύες του σεξ» (ηβοκοκκυγικοί) είναι οι μύες που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να διακόψουμε την ούρηση. Προσπαθήστε να τους συστέλλεται, σαν να θέλετε να καθυστερήσετε την ούρηση, και κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για 2-3˝. Εισπνεύστε σε κάθε σφίξιμο και εκπνεύστε χαλαρώνοντας τους μυς. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα. Τα πέλματα να ακουμπάνε στο έδαφος και τα χέρια να βρίσκονται στο πλάι. Εισπνεύστε, σφίγγοντας τους κοιλιακούς μυς και τους γλουτούς, και σηκώστε τη λεκάνη μέχρι να φτάσει η πλάτη σας σε ευθεία γραμμή. Αναπνέετε, μένοντας στην ίδια θέση για 10˝. Εκπνεύστε επιστρέφοντας στο πάτωμα και επαναλάβετε 10 φορές. Στην τελευταία επανάληψη, παραμείνετε με τη λεκάνη ψηλά και κάντε μικρές πιέσεις προς τα πάνω για 10˝.
 
Τροφές  και άλλα…που ρίχνουν τη λίμπιντο
 
 • Άσπρο ψωμί. Η υπερβολική κατανάλωση άσπρου ψωμιού και άλλων επεξεργασμένων υδατανθράκων μπορεί να βουλιάξει την ερωτική επιθυμία, σύμφωνα με έρευνες της βρετανικής διαιτητικής εταιρείας. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν πολύ γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα οποία με τη σειρά τους σχετίζονται με κατακόρυφη πτώση της ενεργητικότητας, με συνέπεια να μην έχει διάθεση κανείς να κάνει σεξ. Επιπλέον, το πολύ σάκχαρο από την μια μας παχαίνει και από την άλλη αυξάνει τα επίπεδα οιστρογόνων στον οργανισμό με συνέπεια να ελαττώνονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης. 
 • 
Ανεπάρκεια σιδήρου. Οι ανεπαρκείς ποσότητες σιδήρου μέσω της διατροφής μπορεί να κάνει την ερωτική επιθυμία να καταποντιστεί. Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου μειώνουν την ποιότητα της κυκλοφορίας του αίματος και έτσι ελαττώνουν την ενεργητικότητα. Όταν νιώθει κανείς εξάντληση, το τελευταίο που τον απασχολεί είναι το σεξ.

 • Αλκοόλ. Το πολύ αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει παροδική στυτική δυσλειτουργία στους άντρες και απώλεια αισθητικότητας και στα δύο φύλα.


Οι “απαγορευμένες” τροφές πριν από το σεξ είναι οι εξής:
 
Καφές: Ο καφές έχουν δείξει οι έρευνες ότι μπορεί να έχει επιπτώσεις στα επινεφρίδια. Και όπως γνωρίζουμε καλά, τα επινεφρίδια παράγουν ορισμένες ορμόνες που ευθύνονται για το στρες. Εάν λοιπόν το παρακάνετε με τον καφέ πριν το σεξ, μάλλον θα σας καταλάβει νευρικότητα και άγχος, μπορεί και ταχυπαλμία για λόγο που δεν θα γνωρίζετε.
 
Κρέας: Το κόκκινο κρέας είναι ένα κρέας λιπαρό και όταν ξεκινήσει η πέψη, ο οργανισμός καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια από τις άλλες τροφές, για να το διασπάσει. Η ενέργεια που καταναλώνει είναι μεγάλη και είναι πολύ πιθανό (εάν έχετε πιει και αρκετό κρασί) να σας πιάσει μια υπνηλία που θα είναι τόσο γλυκιά όσο θα ήταν το γλυκό κορμί της /του συντρόφου σας. Μάλλον θα θέλετε να κοιμηθείτε, παρά να κάνετε σεξ.
 
Τυριά: Υπάρχουν άνθρωποι (πολλοί από αυτούς μάλιστα δεν το γνωρίζουν) που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Δηλαδή ο οργανισμός τους έχει δυσκολία στο να διασπά τρόφιμα με λακτόζη όπως το γάλα, τα τυριά κ.α Αυτό φέρνει φούσκωμα και δυσφορία.
 
Αλκοόλ: Η πιο ύπουλη παγίδα για το σεξ. Σε λίγες και μικρές ποσότητες μας φτιάχνει την ερωτική διάθεση, οι αναστολές υποχωρούν, απελευθερωνόμαστε. Σε μεγάλες ποσότητες, χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Συχνά οι άνδρες που έχουν πιει πολύ, δεν έχουν στύση, ή τουλάχιστον παρουσιάζουν μια στύση όχι ικανή για διείσδυση, ενώ οι γυναίκες που έχουν πιει πολύ προτιμούν να κοιμηθούν, αφού πρώτα αδειάσουν το περιεχόμενο του στομάχου του.
 
Το σεξ είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής του κάθε ζευγαριού. Αυτό εξηγεί γιατί οι άνθρωποι έχουν ψάξει τόσο πολύ για να βρουν τα καλύτερα τρόφιμα για να βελτιώσουν τις σεξουαλικές επιθυμίες τους. Τα αφροδισιακά είναι φθηνότερα σε σύγκριση με της φαρμακευτικές λύσεις, μπορούν να τα βρουν εύκολα και θέλει λήγει προσπάθεια για να παραχθούν. Δεδομένου ότι το σεξ και η διατροφή είναι τόσο σημαντικοί, υπάρχει πάντα ένας καλός λόγος για να τους εξομοιώσετε και τις δύο. Αυτό σημαίνει ότι η επίδραση των τροφίμων δεν περιορίζεται μόνο στη σωματική τροφή. Πράγματι, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει αποδειχθεί ότι τα τρόφιμα ενισχύουν και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες όπως το σεξ.
http://medlabgr.blogspot.com/2014/02/blog-post_14.html
 
Η αύξηση του παιδικού καρκίνου οφείλεται στην περιβαλλοντολογική μόλυνση και στις μεταλλάξεις των χρωμοσωμάτων του ανθρώπου ...της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής Βιολόγου Εκτύπωση
News - ΥΓΕΙΑ
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 13:57

Η αύξηση του παιδικού καρκίνου οφείλεται στην περιβαλλοντολογική μόλυνση και στις μεταλλάξεις των χρωμοσωμάτων του ανθρώπου
...της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής Βιολόγου , medlabnews.gr

fists
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), με στόχο την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο). Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε χρόνο, περισσότερα από 300.000 παιδιά πάσχουν από την ασθένεια, εκ των οποίων τα 150.000 καταλήγουν.

Ο καρκίνος παραμένει η πρώτη αιτία θνησιμότητας στα παιδιά λόγω ασθένειας. Παρόλο ότι οι γιατροί έχουν στα χέρια τους νέες θεραπευτικές μεθόδους, ένα στα τρία παιδιά που προσβάλλονται από καρκίνο ή λευχαιμία δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν. Η νόσος εκδηλώνεται συχνότερα στις ηλικίες 3-9 ετών.

Από το 1970 έως το 1999, σε παιδιά ηλικίας από 0 έως 14 ετών, έχει καταγραφεί μια αύξηση 1% ετησίως. Για την ίδια χρονική περίοδο, στους έφηβους ηλικίας από 15 έως 19 ετών, έχει παρατηρηθεί μια αύξηση της τάξης του 1,5% ετησίως.  Ανοδική τάση εμφάνισαν τα περιστατικά παιδικών καρκίνων που αυξήθηκαν κατά 13% μεταξύ 2001-2010, σύμφωνα με  διεθνή επιστημονική έρευνα, που αξιολόγησε τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία σε 62 χώρες. Οι αυξήσεις περιπτώσεων καρκίνου στα παιδιά, υπήρξαν για όλες τις μορφές. Στους έφηβους, οι σημαντικότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν για τα καρκινώματα, τα λεμφώματα και τους όγκους των γεννητικών κυττάρων.

 

Η αύξηση του παιδικού καρκίνου, τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην αυξημένη μόλυνση των τροφών και των υδάτων αλλά και λόγω των γενετικών ανωμαλιών (μεταλλάξεις) των χρωμοσωμάτων του ανθρώπου. Ο παιδικός καρκίνος αποτελεί σήμερα την δεύτερη αιτία θανάτου στα παιδιά μετά τα ατυχήματα.


 

Περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, μπορεί να είναι υπεύθυνοι για την αύξηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη συχνότητα εμφάνισης μορφών καρκίνου σε παιδιά, όπως η λευχαιμία και ο καρκίνος του εγκεφάλου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε τοCancer Research Campaign της Μ. Βρετανίας. Οι επιστήμονες δε γνωρίζουν τα ακριβή αίτια αυτής της αύξησης, περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η χημική ρύπανση, παράγοντες του τρόπου ζωής αλλά και μολύνσεις είναι πολύ πιθανά αίτια. 

 

Επιπλέον, έρευνα της διεθνούς Επιτροπής Προστασίας από τη μη-Ιονίζουσα Ακτινοβολία, στην οποία συμμετείχαν έξι επιδημιολόγοι από τρία ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Σουηδίας, ενοχοποιεί την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για την εμφάνιση ανάλογων περιστατικών.

 

Για τη διεθνή έρευνα για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παρατεταμένη έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία από τους πυλώνες υψηλής τάσης, διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης λευχαιμίας στα παιδιά. 

 

Συγκεκριμένα είχε βρεθεί ότι παιδιά που ζούσαν σε σπίτια που παρουσίαζαν μαγνητικά πεδία με μέσο όρο εικοσιτετράωρου μεγαλύτερο ή ίσο με 0,4μΤ, είχαν διπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν από λευχαιμία.

 

Σε αντίθεση υπάρχουν άλλοι επιστημονικοί οργανισμοί (United Kingdom Childhood Cancer Study) που θέτουν υπό αμφισβήτηση το κατά πόσο τα πολύ χαμηλά μαγνητικά πεδία συσχετίζονται πράγματι με πιθανό αυξημένο κίνδυνο για λευχαιμία στα παιδιά.

 

Ωστόσο, οι επιστήμονες δε βρήκαν στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι η έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, αυξάνει τα προβλήματα αναπαραγωγής, τις καρδιοπάθειες και τους καρκίνους στους ενήλικες.

 

Σε τριετή ανασκόπηση που έγινε στα αποτελέσματα ερευνών για τους πιθανούς κινδύνους στην υγεία από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο της Μ. Βρετανίας, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει χρόνια ασθένεια που να σχετίζεται με την έκθεση αυτή, αλλά υπάρχουν αποδείξεις για σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο από λευχαιμία σε παιδιά τα οποία εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. 

 

Στη Βρετανία μόνο, περισσότερα από 23.000 σπίτια βρίσκονται σε περιοχές κοντά σε πυλώνες υψηλής τάσης. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σχεδόν όλα τα σπίτια εκτίθενται σε χαμηλή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που προέρχεται από τα ηλεκτρικά καλώδια και τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. 

 

Μία από τις θεωρίες που συσχετίζει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με τα προβλήματα υγείας βασίζεται στο ό,τι τα αιωρούμενα σωματίδια που αποτελούν την ατμοσφαιρική ρύπανση, αποκτούν φορτίο και όταν εισπνέονται επικάθονται στους πνεύμονες. 

 

 

Τελειώνοντας να τονίσουμε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πολύχρονες και εκτεταμένες έρευνες για το ζήτημα της αιτιολογίας του παιδικού καρκίνου και λευχαιμίας, εντούτοις στο 95% των περιπτώσεων σήμερα δεν γνωρίζουμε την αιτία.

 

Έχουν ενοχοποιηθεί και διερευνηθεί πολλοί παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, η γενετική προδιάθεση, η ιονίζουσα ακτινοβολία, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και οι μολύνσεις.

 

Σήμερα η επικρατέστερη θεωρία νια την πρόκληση της λευχαιμίας στα παιδιά είναι ότι συχνά υπάρχει ανωμαλία στο DΝΑ πριν από τη γέννηση και στη συνέχεια μια ασυνήθιστη έκθεση και ανταπόκριση του οργανισμού των παιδιών σε λοιμώξεις μετά τη γέννηση.

 

Σίγουρα η πρόοδος που έχει επιτευχθεί κατά τα τελευταία χρόνια, θα μας επιτρέψει στο προσεχές μέλλον να κατανοήσουμε καλύτερα τα γεγονότα που οδηγούν στη γένεση και εξέλιξη του καρκίνου στα παιδιά.


http://medlabgr.blogspot.com/2013/02/blog-post_620.html

 


Σελίδα 1 από 98

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''.
"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''. H θρυλική ταινία ...

Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber Είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζευγάρια της showbiz μιας και η σχέση τους θυμίζει ...