ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ


Λάχανοσαλάτα με σος γιαουρτιού Εκτύπωση
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 10:34

Λάχανοσαλάτα με σος γιαουρτιού

2477b-anameikti-salata-me-sauce-giaourtiou

Υλικά:

  • 1 μερίδα λάχανο (κραμπί) ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας καλαμπόκι βρασμένο
  • 2 κουτ. σούπας σέλινο ψιλοκομμένο (μόνο το κοτσάνι)

Για την σος (2 μερίδες περίπου):

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • Λίγο ελαιόλαδο από λιαστές ντομάτες
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 2 σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σουπας τριμμένο δυόσμο


Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/5557

 
Κρεατικά, Ψαρονέφρι Βότκα Πορτοκάλι. Εκτύπωση
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 10:23

Κρεατικά,

Ψαρονέφρι Βότκα Πορτοκάλι.
5e6fa-psaronefri-ginger

Υλικά για 4 άτομα:

  • 3 φιλέτα ψαρονέφρι
  • 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα)
  • 6 πορτοκάλια
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 3 φύλλα λουΐζα
  • Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βύσσινο κομπόστα (στην παραλλαγή)
  • 2 ακτινίδια σε φέτες (στην παραλλαγή)
  • 1 κόφτο κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • 1 ποτήρι του κρασιού βότκα
  • 1 κουταλάκι πάπρικα


Εκτέλεση:

  • Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα χαράζουμε ελαφρά κατα μήκος με ένα μαχαίρι.
  • Κόβουμε το ένα πορτοκάλι σε φέτες (μισοφέγγαρο) αφού πρώτα έχουμε κρατήσει το ξύσμα του και στύβουμε τα υπόλοιπα 5 πορτοκαλια.
  • Τσιγαρίζουμε τα φιλέτα σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με την βότκα.
  • Ανάβουμε αμέσως με ένα σπίρτο την βότκα (φλαμπε) και αφήνουμε να σβήσει από μόνη της η φωτιά.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και τις φέτες πορτοκαλιού* μαζί με το ξύσμα γλυκολέμονου.
  • Αφού φύγουν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε την ζάχαρη, την πάπρικα, το δενδρολίβανο, την λουΐζα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
  • Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο προκειμένου να δέσει και να αρωματίσει την σάλτσα μας.
  • Aφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να έχει μελώσει το ψαρονέφρι με μια παχύρευστη σάλσα πορτοκάλι.**

Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/6066

 
Σνακ, Μπουκιές ενέργειας χωρίς ψήσιμο με αμύγδαλα και αποξηραμένα βερίκοκα. Εκτύπωση
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 08:31

Σνακ,

Μπουκιές ενέργειας χωρίς ψήσιμο με αμύγδαλα και αποξηραμένα βερίκοκα.
49106- power snacks

Υλικά (για 12 τεμάχια)

  • 1/3 φλ. μισά βερίκοκα αποξηραμένα (περίπου 6)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/4 φλ. συν 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. λιναρόσπορος τριμμένος
  • 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 2/3 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 1/4 φλ. κατεψυγμένες αποξηραμένες φράουλες, τριμμένες σε σκόνη (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Βάλτε το μέλι, το βούτυρο αμυγδάλου, το λιναρόσπορο και το αλάτι στο μούλτι. Πατήστε το κουμπί πέντε φορές και μετά χτύπησε το μείγμα για 20 δευτερόλεπτα.
  2. Καθάριστε με το κουτάλι τα πλαϊνά του δοχείου, πρόσθεσε τη βρόμη, πατήστε και πάλι πέντε φορές το κουμπί και μετά χτυπήστε τα για άλλα 20 δευτερόλεπτα.
  3. Βγάλτε το μείγμα σε κουταλιές με ένα κουτάλι παγωτού.
  4. Δώστε σε κάθε κουταλιά στρογγυλό σχήμα και μετά κυλήστε κάθε μπαλάκι στο τρίμμα φράουλας.

Διατηρούνται στο ψυγείο.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/32514

 
Super Foods, Κινόα πίτσα με λαχανικά και μοτσαρέλα. Εκτύπωση
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Σάββατο, 10 Φεβρουάριος 2018 11:11

Super Foods,

Κινόα πίτσα με λαχανικά και μοτσαρέλα.
1d33f-quinoa pizza

Υλικά

για τη βάση της πίτσας

  • 400 γρ. κινόα, βρασμένη
  • 1 αβγό
  • 40 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού
  • Θυμάρι και ρίγανη

για σπιτική σάλτσα ντομάτας

  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3-4 φύλλα βασιλικού
  • 30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ανθός αλατιού και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

για topping

  • 3-4 μανιτάρια
  • 6-7 ντοματίνια
  • 2 μπουκετάκια μπρόκολο
  • ¼ πιπεριά κίτρινη
  • 1/4 πιπεριά κόκκινη
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά να μαραθεί.
  2. Συνεχίζουμε βάζοντας τις ντομάτες, αφού τις έχουμε πολτοποιήσει στο multi-processor.
  3. Βράζουμε ελαφρά για 5'-10' και λίγο πριν από το τέλος βάζουμε και τα φύλλα βασιλικού, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη βάση.
  5. Στρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι (32 εκ.) με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα της κινόας ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε για 10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C μέχρι να ροδίσει ελαφρά η βάση.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο και απλώνουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας, έπειτα τη μοτσαρέλα και κατόπιν τα λαχανικά.
  8. Ψήνουμε για ακόμη περίπου 10', μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα λαχανικά και να λιώσει η μοτσαρέλα.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε και απολαμβάνουμε.
  10. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/32479
 
Χοιρινά παϊδάκια με bbq sauce Εκτύπωση
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 11:59

Χοιρινά παϊδάκια με bbq sauce

1258d-bbq ribs

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια

Για τη μαρινάδα:

  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. σόγια sauce
  • 2 κ.σ. άσπρο ξύδι ή ριζόξυδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • μπόλικο πιπέρι

Για τη bbq sauce: (αν και στην αγορά υπάρχουν αρκετές πολύ καλές έτοιμες συσκευασίες)  

  • 2 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1-1/4 φλ. κέτσαπ
  • 1-1/3 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. worcestershire sauce
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μελάσα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νερό


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και αλείφουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές.
  2. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες.
  3. Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς, βάζουμε σχάρα μέσα σε ταψί και τοποθετούμε το κρέας έτσι ώστε να είναι το κρέας από πάνω και τα κόκκαλα από κάτω.
  4. Ψήνουμε για 10′, αλείφουμε με τη bbq σος, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10′ και αλείφουμε ξανά. Στο τέλος ανάβουμε το grill για 2′-3′ για να καραμελώσει η επιφάνεια.

Για τη bbq sauce:

  1. Βάζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4′-5′ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή ολόκληρο και το αφήνουμε για 1′ στο λάδι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15′ να πυκνώσει η σάλτσα. Τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
  2. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/32443
 


Σελίδα 1 από 46

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''.
"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''. H θρυλική ταινία ...

Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber Είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζευγάρια της showbiz μιας και η σχέση τους θυμίζει ...