ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΥΖΙΝΑ


Καλαμποκόσουπα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 13:48

Καλαμποκόσουπα

32f89-kalampokosoupa

Υλικά:

  • ¼ χοιρινό (η αυθεντική συνταγή λέει παστό)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φλιτζάνια βραστές πατάτες σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 2 φλιτζάνια βρασμένο καλαμπόκι (φρέσκο ή από κονσέρβα)
  • 4 φλιτζάνια ζεστό γάλα
  • αλάτι – πιπέρι
  • πάπρικα
  • μαϊντανό ή φρέσκο κρεμμύδι για γαρνιτούρα


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους περίπου 2 εκατοστών. Το σοτάρουμε ελαφρά (μέτρια φωτιά) σε μεγάλη κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο αλλά όχι καφετί.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες, το καλαμπόκι, το βραστό νερό, και το ζεστό γάλα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε γαρνιρισμένο με μαϊντανό και πάπρικα.

Άλλα υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε είναι: βραστά καρότα, μανιτάρια, βρασμένα φασόλια (τα κόκκινα), ντομάτα. Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το νερό με ζωμό.

Για να έχουμε ένα πιο «χυλωμένο» αποτέλεσμα, μπορούμε να σοτάρουμε 2 κουταλιές αλεύρι σε 2 κουταλιές βούτυρο, να το διαλύσουμε σε ένα φλιτζάνι γάλα και να το προσθέσουμε στη σούπα.

Όπως οι περισσότερες σούπες, η καλαμποκόσουπα είναι περισσότερο μια ιδέα, παρά μια συνταγή. Τα υλικά εξαρτώνται από το τι υπάρχει διαθέσιμο στο σπίτι.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4543

 
Κουνέλι με Μουστάρδα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 14:26

Κουνέλι με Μουστάρδα

3fb1d- rabbit mustard

Υλικά:

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 5 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. corn flour
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη ή δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

  1. Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες του κουνελιού και τις αλείφουμε με τη μουστάρδα. 
  2. Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι (να σκεπάζει τον πάτο της κατσαρόλας). Προσθέτουμε το μπέικον και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα. 
  3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και τον χυμό από τα λεμόνια. 
  4. Προσθέτουμε νερό (να σκεπάζει το κρέας) και αφήνουμε να βράσει περίπου μία ώρα. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. 
  5. Μόλις γίνει, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τη ρίγανη ή το δεντρολίβανο. 
  6. Τέλος, διαλύουμε το corn flour στο γάλα και το προσθέτουμε στο ζουμάκι που έχει μείνει. 
  7. Ανακατεύουμε γρήγορα με κλειστή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 


Ταιριάζει υπέροχα με πουρέ πατάτας.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/5644

 
Φιλετάκια κοτόπουλου με πένες και πάπρικα
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 11:04

Φιλετάκια κοτόπουλου με πένες και πάπρικα

2d6a9-penes-chicken

Υλικά:

  • 250 γραμ. φιλετάκια κοτόπουλου
  • 350 γραμ. πένες
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ζωμός κότας


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα φιλετάκια σε μπουκιές.
  2. Τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα και κατόπιν ρίχνουμε τα κρεμμύδια και την πάπρικα.
  3. Σβήνουμε με το ζωμό κότας και προσθέτουμε τρεις κούπες νερό.
  4. Αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά και ρίχνουμε τις πένες. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/4959

 
Φασόλια Γίγαντες
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Σάββατο, 18 Νοέμβριος 2017 08:28

Φασόλια Γίγαντες

d93d7-gigantes

Υλικά:

  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες (ένα σακουλάκι)
  • 1 κρεμμύδι
  • ντοματοχυμός ή ντοματοπελτές ή ντοματάκια ή 2-3 ντομάτες
  • ½ φλυτζάνι λάδι (και λιγότερο ίσως)
  • μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ξεψυρίζουμε και πλένουμε με 2-3 νερά τους γίγαντες και τους βάζουμε να μουλιάσουν από το βράδυ.
  2. Τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό να τους σκεπάζει καλά. Η φωτιά είναι δυνατή στην αρχή, μόλις αρχίσει η βράση χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για καμιά ώρα περίπου με μισόκλειστο καπάκι. Ελέγχουμε μην τυχόν και εξατμιστεί το νερό (μην κάψουμε και την κατσαρόλα).
  3. Μετά τη μία ώρα (ή και παραπάνω, αν δεν είστε και πολύ σίγουροι για το ότι έβρασαν), προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 αέρα.
  4. Ρίχνουμε τους γίγαντες σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένουμε με κρύο νερό και βγάζουμε ό,τι φλούδι έχουν βγάλει. Τους αδειάζουμε στο ταψί.
  5. Περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη ή το μούλτι (εγώ παραλείπω τελείως το κρεμμύδι) και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με ντοματοχυμό (περίπου 1/2 πουμαρό) ή ό,τι ντοματοειδές επιλέξουμε τελοσπάντων, το λάδι, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  6. Σκεπάζουμε με νερό ΖΕΣΤΟ ώστε να αρχίσει αμέσως το βράσιμο.

Οι γίγαντες είναι έτοιμοι μόλις πιούν το νερό, μείνουν με λίγη σάλτσα και δεν είναι πολύ στεγνοί.

http://www.typos.com.cy/cat/11/article/3934

 
Μηλόπιτα με μπισκότα σοκολάτας
News - ΚΟΥΖΙΝΑ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 07:43

Μηλόπιτα με μπισκότα σοκολάτας

9f12d- apple pie choc

Υλικά

  • 5 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος 
  • 100 ml γάλα
  • 70 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 7 μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε μια ωραία κρέμα.
  3. Ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
  4. Ρίχνουμε τον χυλό μέσα στα μήλα και ανακατεύουμε απαλά. Χαράζουμε το μπαστουνάκι της βανίλιας και με τη μύτη του μαχαιριού ξύνουμε τα σποράκια. Τα προσθέτουμε το μίγμα της μηλόπιτας και ανακατεύουμε.
  5. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Σπάμε τα μισά μπισκότα στη βάση και ρίχνουμε το μείγμα με τα μήλα. Στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια και σκορπίζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα. Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 45 λεπτά.
  6. Ξεφορμάρουμε το γλυκό και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Σερβίρουμε αμέσως.
  7. http://www.typos.com.cy/cat/11/article/30943
 


Σελίδα 1 από 38

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο τρέιλερ για το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη Το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, έχει ολοκληρώσει πλέον ...

Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν ...