ATTICANEWS.GR

Member Area
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ


Οι Έλληνες Πρόσκοποι αναδείχθηκαν ΜΚΟ της Χρονιάς από τον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards Εκτύπωση
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 16:46

Οι Έλληνες Πρόσκοποι αναδείχθηκαν ΜΚΟ της Χρονιάς από τον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards

resized Πρόσκοποι - Hellenic Responsible Business Awards- 1w

 

Το βραβείο της ΜΚΟ της Χρονιάς κατέκτησαν οι Έλληνες Πρόσκοποι στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards, που διοργάνωσε η Boussias Communications, στην κατηγορία Περιβάλλον, με τίτλο: «Πρόσκοποι & Περιβάλλον: μία σχέση ζωής»

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018. Περισσότεροι από 300 παρευρισκόμενοι, θεσμικοί εκπρόσωποι, υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων παρακολούθησαν τις απονομές που πραγματοποιήθηκαν για τα έργα που διακρίθηκαν στον τομέα των επενδύσεων για την βιώσιμη και την κοινωνική ανάπτυξη. Ανάμεσα στα βραβεία που δόθηκαν σε γνωστές εταιρίες για την επένδυση που πραγματοποιούν στο πεδίο της υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης, ιδιαίτερο χειροκρότημα απέσπασε η βράβευση των Ελλήνων Προσκόπων για την υπερ-εκατονταετή προσφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν κ. Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος τόνισε ότι «ο κοινωνικός διάλογος, οι συνέργειες, η κοινωνική ευθύνη, και η συνεννόηση μεταξύ φορέων και κοινωνίας πολιτών είναι μονόδρομος για το μέλλον της ανθρωπότητας και την εμβάθυνση της δημοκρατίας». Το Σ.Ε.Π. να έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το έργο που επιτελεί όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη διαρκή τροφοδότηση της ελληνικής κοινωνίας με νέους και νέες ενεργούς πολίτες, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένους σε θέματα προστασίας της φύσης.

Ο Γενικός ‘Εφορος, κος Χριστόφορος Μητρομάρας, δήλωσε σχετικά: «Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης που εδώ και 107 χρόνια φροντίζουν και σέβονται το δεύτερο σπίτι τους τη φύση και ανταποκρίνονται με συνέπεια και αυταπάρνηση σε περιπτώσεις αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και περιβαλλοντικών κινδύνων, κάνοντας πράξη τον Νόμο 6 του Προσκόπου «Ο Πρόσκοπος αγαπά τη φύση και προστατεύει το περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε με κάθε μας μέσο να φροντίζουμε με έμπρακτες δράσεις το περιβάλλον μας».

resized Πρόσκοποι - Hellenic Responsible Business Awards- 3w

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτό-εκπαίδευση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη και προσκοπικές οικογένειες σε όλη την επικράτεια. Το Σ.Ε.Π. το οποίο ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη, συμπλήρωσε το 2017 107 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στο γίγνεσθαι της κοινωνίας. Είναι μια σύγχρονη κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών, με αντικείμενο την ενεργό συμμετοχή στην παροχή υπηρεσιών και ανάληψης πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

 

resized Πρόσκοποι - Hellenic Responsible Business Awards- 2w

 
Ο σημαντικός ρόλος των 16 Κέντρων Κοινότητας που λειτουργούν στην Κρήτη για την εξυπηρέτηση των ευπαθών κοινωνικά πολιτών αναδείχθηκε σε ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης που πρωτοπορεί στην λειτουργία του νέου θεσμού Εκτύπωση
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 17:54

Ο σημαντικός ρόλος των 16 Κέντρων Κοινότητας που λειτουργούν στην Κρήτη για την εξυπηρέτηση των ευπαθών κοινωνικά πολιτών αναδείχθηκε σε ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης που πρωτοπορεί στην λειτουργία του νέου θεσμού

resized 2

Περισσότεροι από 12.000 πολίτες ευπαθών κυρίως κοινωνικά πολιτών έχουν απευθυνθεί στα 16 Κέντρα Κοινότητας που λειτουργούν από τις αρχές του 2017 στο νησί μας στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της φτώχειας, στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης. Μάλιστα η Κρήτη πρωτοπορεί πανελλαδικά στην επιτυχή λειτουργία του νέου θεσμού καθώς σήμερα στο πλαίσιο ημερίδας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το επιτελικό στέλεχος του Υπουργείου Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης Ευδοξία Κάιλα έδωσε τα εύσημα στη Περιφέρεια Κρήτης αλλά και στους δήμους για την επιτυχή λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας.

Στην σημερινή ημερίδα που οργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, η προϊσταμένη της ΕΥΔ Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη και στελέχη της υπηρεσίας, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, εκπρόσωποι Κοινωνικών Υπηρεσιών του νησιού, των Δήμων, των Κέντρων Κοινότητας, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.

resized 1

Τα Κέντρα Κοινότητας ιδρύθηκαν και λειτουργούν σε 16 Δήμους της Κρήτης, με χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020.

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια νέα δομή που θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 4368/2016 και αποτελούν τον βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών τύπου «one shop stop». Υποστηρίζουν ή συνεργούν με την Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του κάθε ΟΤΑ και αποτελούν δράση «ομπρέλα». Συγκεκριμένα παρέχουν υπηρεσίες οι οποίες ανταποκρίνονται για να ενισχύσουν τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται ή προγραμματίζονται όπως η εφαρμογή του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η εφαρμογή πολιτικών απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ κ.α. Σύμφωνα με τις αρμοδιότητες των Κέντρων Κοινότητας παρέχουν υπηρεσίες υποδοχής, υποστήριξης, ενημέρωσης και παραπομπής στα προγράμματα κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό-περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο. Τα στελέχη των Κέντρων θα παρέχουν στους πολίτες την αναγκαία υποστήριξη για ένταξη τους στα κοινωνικά προγράμματα, αντιμετώπισης της κρίσης . Τα Κέντρα Κοινότητας χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Κρήτης με το ποσό των 3.100.000 με 55 εργαζόμενους.

resized 3

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου στον χαιρετισμό της ανέφερε, ότι, «στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης στον άξονα 5 που αφορά την κοινωνική πολιτική την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού το συνολικό ποσό των χρημάτων τα οποία διατίθενται είναι 85 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2014-2020, ουσιαστικά τα χρήματα αυτά διατίθενται:

-στους παιδικούς σταθμούς

-στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων

-στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ

-στους ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών,

-στα Κέντρα Κοινότητας,

-στις δομές βασικών αγαθών σε 7 δήμους,

-στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Βασικός στόχος είναι η ενεργός ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, η καταπολέμηση της φτώχειας του κοινωνικού αποκλεισμού, η προαγωγή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και η ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας». Παράλληλα τα Κέντρα Κοινότητας υποστηρίζουν:

-Την ενεργό ένταξη στην αγορά εργασίας

-Την προαγωγή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

-Την βελτίωση της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας κοινωνικές υπηρεσίες.

-Την βελτίωση της πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και ψυχικής υγείας.

-Την ενσωμάτωση των κοινωνικά, οικονομικά ευπαθών ομάδων που αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη Επιτελικής Δομής Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπ. Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης Ευδοξία Κάιλα, συγχαίροντας την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους για την επιτυχή λειτουργία των 16 Κέντρων Κοινότητας ανέφερε σε δηλώσεις της:

«Πρόκειται για μια καινοτόμα δράση όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να παίρνει πληροφορίες για όλες τις δράσεις κοινωνικής προστασίας οι οποίες λειτουργούν σε τοπικό περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο. Ήταν ένας σχεδιασμός που υλοποιείται από το Υπουργείο σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να μπορέσει να είναι συγχρηματοδοτούμενη δράση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική αυτή τη δράση, να πω ότι είμαστε όλοι ευγνώμονες στη Περιφέρεια Κρήτης γιατί πραγματικά ήταν από τις πρώτους που ανταποκρίθηκαν σε αυτή τη διαβούλευση με το Υπουργείο. Επίσης οι δήμοι της Κρήτης ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο να υποβάλουν αιτήσεις να κάνουν τις ενέργειες για την πρόσληψη του προσωπικού και τα λοιπά. Σήμερα όλα τα Κέντρα Κοινότητας που είχαν σχεδιαστεί να λειτουργούν στην Περιφέρεια της Κρήτης λειτουργούν, και είναι νομίζω η πρώτη Περιφέρεια που αυτό συμβαίνει. Άρα θα ήθελα να εκφράσουμε σαν Υπουργείο και πάλι τις ευχαριστίες μας προς την Περιφέρεια Κρήτης για αυτή τη συνεργασία που ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί για το καλό όλων των πολιτών. Η ανταπόκριση των πολιτών μέχρι σήμερα σε επίπεδο Κρήτης είναι πάρα πολύ μεγάλη καθώς μέχρι σήμερα έχουν απευθυνθεί στα Κέντρα Ισότητας στο νησί 12.653 άτομα».

 
Τελετή Υπόσχεσης & Απονομής Προαγωγών Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Εκτύπωση
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 17:39

"Τελετή Υπόσχεσης & Απονομής Προαγωγών Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ."

resized teleti orkomosias EES 1

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Τμήμα Αθηνών πραγματοποίησε στην κατάμεστη Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, επί της οδού Σταδίου και Κολοκοτρώνη, στην Αθήνα, την επίσημη Τελετή Υπόσχεσης των Δοκίμων Εθελοντών του. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν παλαιοί Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες, ως ελάχιστη ανταμοιβή της καθοριστικής συμβολής τους στο έργο του Σώματος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Αλέξης Αλεξανδρής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Σεραφείμ Σεφεριάδης και Χριστίνα Χαρατσάρη - Βαληνάκη, ο Έφορος Υλικού κ. Παναγιώτης Ρουμπής, καθώς και οι Σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Μήτσιος και Αντώνιος Πετμεζάς. Ας σημειωθεί ότι η κ. Χαρατσάρη - Βαληνάκη υπηρετεί επί σειρά ετών τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως Εθελόντρια Σαμαρείτισσα. Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο κ. Ruben Cano Revillas, επικεφαλής του Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού (IFRC) στην Ελλάδα και η κ. Tina Agerbak, επικεφαλής του προγράμματος συνεργασίας του Δανέζικου Ερυθρού Σταυρού με τον Ε.Ε.Σ.

resized teleti orkomosias EES 2

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ομιλία του καλωσόρισε στην οικογένεια του Οργανισμού τους 60 νέους Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, στους οποίους ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνουν. Ο κ. Αλεξανδρής στάθηκε ιδιαίτερα στην "15μηνη επίπονη και ουσιαστική εκπαίδευσή" τους, κατά την οποία εξοικειώθηκαν με τις Θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι πλέον "φέρουν με υπερηφάνεια το διαχρονικό έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού".

Οι νέοι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. αναμένεται να προσφέρουν και εκείνοι τις πολύτιμες εθελοντικές υπηρεσίες τους στο εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον που διαμορφώνουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και αυξημένων ανθρωπιστικών προκλήσεων, με ακλόνητη προσήλωση στις αρχές της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

resized teleti orkomosias EES 3

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπαιδευτές Σαμαρείτες Διασώστες και πλήθος εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Αθηνών ενώ από τα ανώτατα στελέχη του Ε.Ε.Σ. ακούστηκαν ιδιαίτερα συγκινητικές ομιλίες, οι οποίες υπογράμμισαν την έντονη παρουσία του Τμήματος στα μεγαλύτερα και κρίσιμα γεγονότα της χώρας των τελευταίων ετών (μεταναστευτική κρίση, έντονες χιονοπτώσεις στην Κύμη, καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιρού, φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, κ.α.). 

 
Αλληλεγγύη στην πράξη για τα παιδιά από τον Δήμο Βριλησσίων Εκτύπωση
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 12:41

Αλληλεγγύη στην πράξη για τα παιδιά από τον Δήμο Βριλησσίων

18 2 oncologyhospital1β

Τα άπορα και ορφανά παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα» επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης και η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ Βούλα Αρσένη, συνοδευόμενοι από την Προϊσταμένη του Τμήματος Ανθρωπίνων πόρων και Κοινωνικής πολιτικής και την κα Ν. Κορόβυλα, εθελόντρια στον ΟΚΠΑ.

Το κλιμάκιο του Δήμου ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες που υπάρχουν σε ιματισμό για τα ορφανά και άπορα παιδιά και παρέδωσε 3 μεγάλες κούτες με υλικό. Επίσης, ξεναγήθηκε στους χώρους του Παιδογκολογικού Νοσοκομείου και ενημερώθηκε από την υπεύθυνη Τομεάρχη κα Αγάπη Ντούμου, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν σε εύρεση δείγματος μυελού των οστών.

Ο κ. Μανιατογιάννης και η κα Αρσένη εκδήλωσαν την πρόθεση τους μέσω της Ιματιοθήκης του ΟΚΠΑ ο Δήμος Βριλησσίων να συμβάλλει συστηματικά στην κάλυψη των αναγκών σε ιματισμό των παιδιών που νοσηλεύονται σε όλα τα Νοσοκομεία Παίδων.

«Η αλληλεγγύη αποδεικνύεται στην πράξη και δεν περιορίζεται στα όρια ενός δήμου. Σήμερα, από το Νοσοκομείο Παίδων, όπου μικρά παιδιά αντιμετωπίζουν το πιο σκληρό πρόσωπο της ζωής χωρίς να έχουν τα μέσα ή ακόμα και την οικογένεια τους για να τα στηρίξει, στέλνουμε το μήνυμα ότι η κοινωνία πρέπει να είναι παρούσα και να αγκαλιάζει όσους έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Δήμαρχος Βριλησσίων.

18 2 childhoodcancerdayβ

Ο ΟΚΠΑ ενημερώνει ότι το τηλέφωνο για ραντεβού λήψης δείγματος μυελού των οστών στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο (ΚΙΦ) του Δήμου μας είναι το 210 8045564. Ηλικίες που μπορούν να προσφέρουν μυελό είναι μεταξύ 16 και 45 ετών.

 
Η Περιφερειάρχης Αττικής στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στο Περιστέρι Εκτύπωση
News - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 19:11

Η Περιφερειάρχης Αττικής στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στο Περιστέρι

resized Παιδικά Χωριά SOS 1

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στο Περιστέρι, επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τη Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., Κατερίνα Καντεράκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, για μία ακόμη φορά η κ. Καντεράκη προσέφερε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τους συμμετέχοντες στο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο στο Πεδίο του Άρεως, με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής. Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση θα διατεθεί για τις ανάγκες του Κέντρου, και συγκεκριμένα, για την ψυχοπαιδαγωγική στήριξη παιδιών οικογενειών της περιοχής.

resized Παιδικά Χωριά SOS 2

Την Περιφερειάρχη και τη Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., υποδέχθηκαν στους χώρους του Κέντρου ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS, Αναστάσιος Βρεττός και ο Γενικός Διευθυντής, Γιώργος Πρωτόπαπας. Στο επίκεντρο της επίσκεψης βρέθηκαν ζητήματα που άπτονται των προοπτικών στήριξης του Κέντρου, το οποίο προσφέρει την αρωγή του σε πάνω από 350 οικογένειες της ευρύτερης περιοχής κάθε χρόνο.

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει συστηματικά τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, μέσα από προσπάθειες που πιάνουν τόπο. Προσπάθειες όπως αυτή η συνέργεια επί τρία χρόνια με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., για να στηρίξουμε εμπράκτως το σπουδαίο έργο των Παιδικών Χωριών SOS», δήλωσε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στο τέλος της επίσκεψής της.

 


Σελίδα 1 από 466

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''.
"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''. H θρυλική ταινία ...

Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber Είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζευγάρια της showbiz μιας και η σχέση τους θυμίζει ...