ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Δήμο Γλυφάδας Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 08:26

Χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Δήμο Γλυφάδας

resized  AR02117 

Τα «γιορτινά» του φορά ήδη ο Δήμος Γλυφάδας, εν όψει της εορταστικής περιόδου που θα κορυφωθεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Η Βουλιαγμένης, η Μεταξά, η Λαμπράκη, σύντομα η Γούναρη και άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά και μικρότεροι δρόμοι και πλατείες της Γλυφάδας, καθώς και τα νέα δέντρα που πρόσφατα φυτεύτηκαν από το Δήμο, στολίστηκαν και συνεχίζουν να στολίζονται με εορταστικό διάκοσμο, δίνοντας έναν διαφορετικό, πιο ζωντανό «αέρα» στην πόλη.

 resized  AR02156

Ο στολισμός φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε χρονιά και θα εμπλουτιστεί και θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών. Τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν και διάφορες εκδηλώσεις, με κορυφαία την καθιερωμένη πλέον στη Γλυφάδα «Κόκκινη Νύχτα», το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

 resized  AR02243

«Σε μια εποχή δύσκολη, σε μια περίοδο συνεχιζόμενης κρίσης, δημιουργούμε μια γιορτινή εικόνα και μια εορταστική ατμόσφαιρα, που την έχουμε όλοι τόσο ανάγκη», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς και αγάπης και καλούμε όλους τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας, να τα γιορτάσουμε μαζί στη Γλυφάδα».

resized  AR02255

 

resized  AR02281

resized  AR02322

resized  AR02422

resized  AR02165

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 08:32
 
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ) - Οδική ασφάλεια: Κάνοντας υποχρεωτικά τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (13-16.11.2017) Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 17:25

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ (ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ) - Οδική ασφάλεια: Κάνοντας υποχρεωτικά τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (13-16.11.2017)

 Asset

 

 

Το ΕΚ ζητά υποχρεωτική χρήση συστημάτων υποστήριξης των οδηγών σε όλα τα καινούργια οχήματα.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο και εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίζονται, ενώ οι έρευνες δείχνουν ότι το 90% των ατυχημάτων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.

Πολλά από αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με τη χρήση συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.

Σήμερα τα προηγμένα συστήματα χρησιμοποιούνται σε ορισμένα μοντέλα οχημάτων ανώτερης κατηγορίας, ωστόσο οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν, την Τρίτη 14  Νοεμβρίου,  ψήφισμα με το οποίο ζητούν την υποχρεωτική χρήση τους από όλους τους τύπους αυτοκινήτων.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες συστημάτων, όπως αυτά που ελέγχουν την ταχύτητα ανιχνεύοντας προπορευόμενα οχήματα και επιβραδύνοντας αυτόματα, συστήματα που διαθέτουν αναγνώριση οδικής σήμανσης και συστήματα ανίχνευσης «τυφλών σημείων».

«Όλοι κάνουμε λάθη,  είτε ως οδηγοί, είτε ως πεζοί, είτε ως ποδηλάτες. Και σε αυτές τις περιπτώσεις τα συστήματα αυτόματης βοήθειας είναι σαν σιωπηλοί συνοδηγοί που μας βοηθούν να αποφύγουμε ατυχήματα», δήλωσε ο εισηγητής Dieter-Lebrecht Koch (ΕΛΚ, Γερμανία).

Προκειμένου να μειώσουν το κόστος και να κάνουν προσιτή την χρήση των συστημάτων σε όλους του τύπους οχημάτων οι ευρωβουλευτές προτείνουν την υποχρεωτική ενσωμάτωση αυτόματης υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών, ποδηλατών, μηχανοκίνητων δικύκλων και μοτοσικλετιστών σε αυτοκίνητα.

«Ένα τέτοιο αμάξι θα πρέπει να είναι προσιτό σε όλους. Για την ακρίβεια η εκτεταμένη εφαρμογή αυτών των συστημάτων έχει μειώσει την τιμή τους. Επομένως οι τιμές των αυτοκινήτων δεν θα πρέπει να εκτοξευτούν», σημείωσε ο κ. Koch

 

 

 
Μέτρα για την προστασία της οδικής ασφάλειας στις συμβολές τοπικών οδών του Δήμου Σαρωνικού με την Παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 13:21

Μέτρα για την προστασία της οδικής ασφάλειας στις συμβολές τοπικών οδών του Δήμου Σαρωνικού με την Παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου

saronikos dhmarxeio 1

Με πρωταρχικό σκοπό την οδική ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου μας, ξεκινάμε επαφές με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να καταστεί ασφαλέστερη η Παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου.

Με σκοπό την αποτροπή ατυχημάτων, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαρωνικού, η οποία συνεδρίασε στις 2 Νοεμβρίου υπό την προεδρία του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη, αποδέχθηκε το αίτημα της Περιφέρειας Αττικής για ενίσχυση της οδικής σήμανσης στα συγκεκριμένα σημεία, προτείνοντας παράλληλα ως άμεσο μέτρο την τοποθέτηση πλαστικών ανακλαστικών στυλίσκων.

Πρόταση του Δήμου Σαρωνικού για την οριστική επίλυση του προβλήματος, είναι η τοποθέτηση διαχωριστικού διαζώματος σε όλο το μήκος της εθνικής οδού, ώστε να μην είναι δυνατή η αριστερή στροφή στους ερχόμενους από την Αθήνα οδηγούς, παρά μόνο στα σημεία όπου υπάρχει ανισόπεδος κόμβος ή φωτεινή σηματοδότηση.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σαρωνικού «ο κεντρικότερος οδικός άξονας του Δήμου μας, που είναι η παραλιακή λεωφόρος, μπορεί και πρέπει να αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας και της τοπικής οικονομίας, δίχως όμως καμία έκπτωση στην ασφάλεια των οδηγών και πεζών που την χρησιμοποιούν.»

 
OOΣΑ: Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής λόγω πιο υγιούς τρόπου ζωής Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017 13:00

OOΣΑ: Αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής λόγω πιο υγιούς τρόπου ζωής

7c07e-tango

Οι υγιέστεροι τρόποι ζωής και τα υψηλότερα εισοδήματα βοήθησαν στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής στα 35 κράτη του ΟΟΣΑ, κατά 10 χρόνια τον περασμένο μισό αιώνα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Υγεία με μια ματιά 2017» ανέφερε ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής σε όλες τις χώρες - που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τα περισσότερα κράτη της ΕΕ - ανέρχεται σήμερα σε 80,6 χρόνια, χρόνια από το 1970.

"Οι πιο υγιείς τρόποι ζωής, τα υψηλότερα εισοδήματα και η καλύτερη εκπαίδευση έχουν συμβάλει στη βελτίωση του προσδόκιμου ζωής τις τελευταίες δεκαετίες", ανέφερε η έκθεση.

Οι Ιάπωνες και οι Σουηδοί έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση στις δύο αυτές χώρες ήταν 83,9 χρόνια, με την Ισπανία και την Ελβετία να απέχει πολύ από τα 83 χρόνια.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας των χωρών του ΟΟΣΑ είναι η Λετονία, με πολύ χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής 74,6 και το Μεξικό με 75 χρόνια.

Ωστόσο, ενώ ορισμένοι παράγοντες όπως η μείωση των ποσοστών καπνίσματος και οι υψηλότερες δαπάνες για την υγεία συνέβαλαν στην επίτευξη αυτών των αριθμών, «έχει σημειωθεί μικρή επιτυχία στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και της χρήσης οινοπνεύματος και το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης συχνά δεν εγείρεται», αναφέρει η έκθεση.

Αν τα ποσοστά του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ μειωθούν κατά το ήμισυ, η διάρκεια ζωής θα αυξηθεί κατά 13 επιπλέον μήνες, σύμφωνα με την έρευνα.

Ο κύριος μοχλός της υψηλότερης προσδόκιμης ζωής έχει αυξήσει σταθερά τις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη, αναφέρει ο ΟΟΣΑ, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί από την οικονομική κρίση πριν από μια δεκαετία.

"Οι κατά κεφαλήν δαπάνες υγείας αυξήθηκαν περίπου στο 1,4% ετησίως από το 2009, σε σύγκριση με 3,6% τα έξι χρόνια μέχρι το 2009", αναφέρει η έκθεση.

http://www.typos.com.cy/cat/2/article/30858

 
Το Creta Maris Beach Resort ξεχώρισε ανάμεσα σε 610 ξενοδοχεία στην Κρήτη. Βραβείο «Outstanding Package Performing» από την Expedia.com Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 19:04

Το Creta Maris Beach Resort ξεχώρισε ανάμεσα σε 610 ξενοδοχεία στην Κρήτη.

Βραβείο «Outstanding Package Performing» από την Expedia.com

resized Expedia Award

Το Creta Maris Beach Resort με έδρα τη Χερσόνησο Κρήτης, ξεχώρισε ανάμεσα σε 610 ξενοδοχεία της Ανατολικής Κρήτης, αποσπώντας το βραβείο «Outstanding Package Performing»! Η διάκριση αυτή από την Expedia.com έρχεται να πάρει τη θέση της μεταξύ δεκάδων άλλων διακρίσεων του ξενοδοχείου, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως ανεξάρτητα από τις δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες της χώρας, το Creta Maris Beach Resort συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο των συνεργατών, όσο και των επισκεπτών του, προβάλλοντας επάξια την Κρήτη.

Η διάκριση «Outstanding Package Performing» ήταν επακόλουθο της άριστα οργανωμένης λειτουργίας του Creta Maris, της μελετημένης πολιτικής πωλήσεων και κρατήσεων, αλλά και της προτίμησης που έδειξαν οι ταξιδιώτες στο ξενοδοχείο, επιλέγοντας τις εξαιρετικές κρατήσεις πακέτου που αυτό προσφέρει.

Το βραβείο παρέλαβε ο Νίκος Βλασιάδης Διευθυντής του ξενοδοχείου και ο Μιχάλης Ρουσάκης, Υποδιευθυντής του ξενοδοχείου, από την Άννα Τζένου, Market Manager της Expedia.com για την περιοχή του Ηρακλείου, στην επίσημη εκδήλωση απονομής βραβείων που διοργάνωσε η Expedia.com.

resized Nikos Vlassiadis Anna Tzenou Michalis Roussakis

Νίκος Βλασιάδης (Διευθυντής Creta Maris Beach Resort), Άννα Τζένου (Market Manager Expedia για την περιοχή του Ηρακλείου), Μιχάλης Ρουσάκης (Υποδιευθυντής Creta Maris Beach Resort)

 resized 4. Creta Maris Main Pool 2

Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Σχετικά με την Expedia.com:

Η Expedia, Inc. είναι η μεγαλύτερη online ταξιδιωτική εταιρεία παγκοσμίως, με μια εκτεταμένη γκάμα εταιρειών, που περιλαμβάνει κορυφαίες online ταξιδιωτικές εταιρείες, όπως η Expedia.com, μια κορυφαία online ταξιδιωτική εταιρεία ολοκληρωμένων υπηρεσιών με μεταφρασμένες ιστοσελίδες σε 33 χώρες.

 


Σελίδα 10 από 298

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''.
"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''. H θρυλική ταινία ...

Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber Είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζευγάρια της showbiz μιας και η σχέση τους θυμίζει ...