ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Τρία βραβεία για τον Δήμο Βριλησσίων στο πλαίσιο των ‘Best City Awards 2017’
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017 17:39

Τρία βραβεία για τον Δήμο Βριλησσίων στο πλαίσιο των ‘Best City Awards 2017’

resized 22310201 2132106036814830 7074795562700919661 n

Δύο χρυσά βραβεία και ένα αργυρό απονεμήθηκαν στο Δήμο Βριλησσίων στο πλαίσιο των βραβείων ‘Best City Awards 2017’. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η τελετή απονομής αποτελεί την κορύφωση των Best City Awards καθώς επιβραβεύονται οι καλύτερες πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις ευφυείς και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βριλησσίων κέρδισε τα παρακάτω βραβεία - διακρίσεις: Δύο χρυσά βραβεία στην ενότητα ‘Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων’, κατηγορίες ‘Απόρριψη αποβλήτων’ και ‘Δράσεις ενθάρρυνσης-ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση με τηλε-εκπαίδευση’ και ένα αργυρό βραβείο στην ενότητα ‘Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων’, κατηγορία ‘Ανακύκλωση & επαναχρησιμοποίηση’.

resized 22195805 2132106180148149 542840923604312751 n

Το 2ο Χρυσό βραβείο αφορά στη λειτουργία της δημοτικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης www.followgreen.gr/Villisca/school, με δράσεις τηλε-εκπαίδευσης πολιτών και μαθητών και έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και επιβράβευση. Η πρωτοβουλία αυτή, παρέχοντας καινοτόμα στοιχεία τόσο στον τομέα της επικοινωνίας μέσω της σύνδεσής της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω σύγχρονων συστημάτων επιβράβευσης, αποτελεί μια καινοτόμα υπηρεσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ.

Τα βραβεία παρέλαβαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Αλέξης Μαυραγάνης.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για τις διακρίσεις και δήλωσε ότι: «Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων εκτός από τα προφανή οικονομικά οφέλη για τον Δήμο και τους δημότες λειτουργεί θετικά προς το περιβάλλον και αποτελεί ένδειξη παιδείας και πολιτισμού».

resized 22196051 2132106233481477 588751324640547644 n

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος δήλωσε ότι: «Τα βραβεία αυτά ανήκουν σε αυτούς που ουσιαστικά τα κέρδισαν με την κοπιώδη εργασία τους: Στα στελέχη και τους εργαζόμενους της καθαριότητας και συνολικά της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, ιδίως σε όσους πατάνε καθημερινά το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου και στελεχώνουν τα πληρώματα των οχημάτων και όλο τον προγραμματισμό καθαριότητας και πρασίνου που αφορά στο πεδίο».

Στην τελετή το ‘παρών’ έδωσαν εκ μέρους του Δήμου Βριλησσίων ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κων/νος Βαφειάδης, οποίος είναι και μέλος της κριτικής επιτροπής του θεσμού καθώς και εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.

 
2 χρυσά βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια των Best City Awards 2017.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017 14:47

2 χρυσά βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια των Best City Awards 2017.

Για τους κυκλικούς κόμβους και τις νέες λεωφόρους στη Λάρισα και την Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας & Του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου.

Κώστας Αγοραστός: «Έργα με αξία και μετρήσιμα αποτελέσματα στην κοινωνία».

resized BEST CITY AWARDS

Με 2 χρυσά βραβεία βραβεύτηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Best City Awards 2017στην Τεχνόπολη στην Αθήνα. Τα Best City Awards είναι ένας θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις καλύτερες πρακτικές ή τις λύσεις που οδηγούν σε ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις.

resized BEST CITY AWARDS 2

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε σε δύο κατηγορίες: 1) Στην κατηγορία A6.4. «Προστασία, προβολή και ανάδειξη μουσείων, πινακοθηκών, μνημείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων με εικονικές περιηγήσεις» με το χρυσό βραβείο για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου» και 2) Στην κατηγορία A1. «Υποδομές & Αστική Ανάπλαση» με το χρυσό βραβείο για την υλοποίηση των κυκλικών κόμβων και την ανάπλαση των οδών σε Σαρίμβεη, Καράγιωργα και Καραμανλή.

resized BEST CITY AWARDS 3

Στόχος των βραβείων είναι να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και, το σημαντικότερο, να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.

resized BEST CITY AWARDS 4

Σε δηλώσεις του ο κατά την παραλαβή των βραβείων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας γίνεται μια αποτελεσματική δουλειά η οποία έχει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα στην κοινωνία. Το χρυσό βραβείο των Best city awards 2017 για τις οδικές αναπλάσεις είναι ένα βραβείο με αντίκρισμα που αποτυπώνεται στην πράξη, στην καθημερινότητα και την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Παράλληλα η ψηφιακή προβολή των Μετεώρων και του Ολύμπου είναι ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας για τα Μετέωρα και τον Όλυμπο και προστιθέμενης αξίας για τον πολιτισμό και τον Τουρισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την συνεργασία και την συμβολή τους στην υλοποίηση των έργων αυτών».

 
Οι καλές πρακτικές του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βραβεύτηκαν στην τελετή «Best City Awards»
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017 14:14

Οι καλές πρακτικές του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βραβεύτηκαν στην τελετή «Best City Awards»

resized Best City 01

Συνολικά τρία βραβεία, δύο χρυσά και ένα χάλκινο, απέσπασε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στα βραβεία «Best City Awards 2017», τα οποία διοργανώνονται κάθε χρόνο από την «boussias communications» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών από όλη την Ελλάδα.

resized Best City 02

Συγκεκριμένα ο Δήμος απέσπασε χρυσά βραβεία για το έργο διαχείρισης υδάτινων πόρων της πόλης και τη διαχείριση και αύξηση του πράσινου ισοζυγίου, καθώς και για τη δημιουργία δικτύου επαγγελματιών υγείας και ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων για όλους του δημότες. Χάλκινο μετάλλιο έλαβε για τη δημιουργία διαδικτυακής δημοτικής τηλεόρασης με τη ζωντανή μετάδοση όλων των σημαντικών συνεδριάσεων και δράσεων του Δήμου.

resized Best City 03

Τα βραβεία τα παρέλαβε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Κατά την παραλαβή ευχαρίστησε τους συντελεστές της διοργάνωσης και κυρίως τους συνεργάτες του στο Δήμο. Για τη βράβευση δήλωσε πως η αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλει η Δημοτική Αρχή μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου προσφέρει μια μεγάλη ικανοποίηση για όσους εργάστηκαν σκληρά για να πραγματοποιηθούν τα συγκεκριμένα έργα. Για το λόγο αυτό τα βραβεία τα παρέλαβε ο ίδιος, αλλά εκ μέρους όσων εργάστηκαν για αυτά.

resized Best City 04

 

resized Best City 05

resized Best City 06

Παρακολουθείστε όλη την τελετή βράβευσης εδώ:

 

 
Δύο κορυφαία βραβεία απονεμήθηκαν στο Δήμο Αμαρουσίου για τις καινοτόμες δράσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στον πολιτισμό στην εκδήλωση «Best City Awards 2017»
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017 14:08

Δύο κορυφαία βραβεία απονεμήθηκαν στο Δήμο Αμαρουσίου για τις καινοτόμες δράσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στον πολιτισμό στην εκδήλωση «Best City Awards 2017»

Γ. Πατούλης: Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

resized 20171005 205658

Την ανώτατη τιμητική επιβράβευση (Gold βραβεία) έλαβε ο Δήμος Αμαρουσίου για την πρωτοπορία σε δύο τομείς του πυλώνα “Liveable City” (ΤΠΕ& Διακυβέρνηση, πολιτισμός & τουρισμός,) στην εκδήλωση Best City Awards 2017.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη, όπου Εβδομήντα Δήμοι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ένδεκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη, Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου.

resized IMG 20171005 210901 2

Στο μήνυμά του σε βραβευμένους και συμμετέχοντες ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η φετινή ανταπόκριση των Δήμων μας χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί κατ’ αρχήν σημαίνει ότι ο νέος θεσμός των Best City Awards καλύπτει για 2η χρονιά τη σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός βιώσιμου οικονομικά και πράσινου αστικού περιβάλλοντος. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άλλωστε, η παγκοσμιοποίηση, η οικονομική και τεχνολογική επανάσταση και η κλιματική αλλαγή, έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη της προσαρμοστικότητας για τις πόλεις μας».

Τo Gold βραβείο στο Δήμο Αμαρουσίου για την εφαρμογή σε κινητές συσκευές («Δημότης Αμαρουσίου») παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:
« Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημαντική αυτή διάκριση για το Δήμο μας και να σας συγχαρώ για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.
Στο σημείο αυτό, θέλω να τονίσω, ότι στο Δήμο Αμαρουσίου είμαστε περήφανοι γιατί η πολιτική που εφαρμόζουμε έχει στο επίκεντρο τον πολίτη, προσπαθώντας να διορθώσουμε την καθημερινότητά τους.
Είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε καινοτόμες υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.»

Επίσης, στο Δήμο Αμαρουσίου απονεμήθηκε το Gold βραβείο στην κατηγορία Σχεδιασμός & Δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Πολιτιστικών Υποδομών για το “ΕΤΕΡ ART 2021 – Το Πολιτιστικό Τοπίο – Γραμμική Διασπορά της Τέχνης κατά μήκος της Αττικής Οδού».

Το βραβείο παρέλαβε ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Σταθούλης, ο οποίος μετέφερε από την πλευρά του το χαιρετισμό του Δημάρχου κου Πατούλη, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς την επιστημονική συνεργάτη του Δήμου κα Άννα Βαφειάδου για την πρόταση της και στα στελέχη του Δήμου για την υλοποίηση με επιτυχία της πρότασης, για την οποία απονεμήθηκε η σημαντική αυτή τιμητική διάκριση.

 
Βραβεύτηκε το Οικογενειακό μας Πάρκο! Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Δικαίωση, γιατί με τα λίγα που έχουμε πετυχαίνουμε πολλά...
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017 13:57

Βραβεύτηκε το Οικογενειακό μας Πάρκο! Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Δικαίωση, γιατί με τα λίγα που έχουμε πετυχαίνουμε πολλά...

 

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και δικαίωση για το Δήμο και την παράταξή μας το βραβείο που λάβαμε εχθές στην εκδήλωση "Best City Awards" στην κατηγορία "Υποδομές και αστική ανάπλαση" πανελλαδικά σε όλους τους Δήμους με δικούς μας πόρους αποκλειστικά και χορηγίες . 
Το βραβείο αφορά την ανάπλαση αστικών χώρων, τη κατασκευή οικογενειακών πάρκων και την ανακαίνιση του συνόλου των παιδικών χαρών σε ολόκληρη την πόλη. 
 

Ειδικότερη μνεία έγινε για την ανακαίνιση του οικογενειακού πάρκου Ανεξαρτησίας στην Αργυρούπολη το οποίο έχουν επισκεφθεί χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Αθήνα και αποτελεί το στολίδι μας.
Οπως τονίζεο ο Δήμαρχος και Επικεφαλής της παράταξης μας, κ. Γιάννης Κωνσταντ'άτος: 
"Υποσχεθήκαμε την αναγέννηση της πόλης. Τα λόγια γίνονται πράξεις ορατές και εργα μεγάλα σε έναν Δήμο που αφενός μεν έχει τα χαμηλότερα έσοδα στην Νότια Αθήνα αλλά διαθέτει όμως ίσως τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Ελλάδα, δωρεάν τους παιδικούς σταθμούς και έργα και υποδομές που κερδίζουν βραβεία αλλά κυρίως την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου μας. Συνεχίζουμε δυναμικά".
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017 14:01
 


Σελίδα 6 από 290

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο τρέιλερ για το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη Το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, έχει ολοκληρώσει πλέον ...

Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν ...