ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Οι Έλληνες Πρόσκοποι κατακτούν χιονισμένες κορυφές Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018 11:57

Οι Έλληνες Πρόσκοποι κατακτούν χιονισμένες κορυφές

resized Έλληνες Πρόσκοποι στα χιόνια 4

Οι Έλληνες Πρόσκοποι ζουν μία συναρπαστική ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το προσκοπικό παιχνίδι παίζεται παντού και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και αυτό το στοιχείο της περιπέτειας είναι που το κάνει τόσο αφοπλιστικά σαγηνευτικό.

resized Έλληνες Πρόσκοποι  στα χιόνια 9

Ζωντανή απόδειξη αυτής της πρακτικής είναι οι εκατοντάδες ορειβατικές δράσεις και δράσεις ορεινής διάσχισης που πραγματοποιούν τα Προσκοπικά Συστήματα τη χειμερινή περίοδο, προκειμένου να εξοικειώσουν τους νέους με τη ζωή στη φύση κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες, να τους δώσουν κίνητρα να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, να αντιμετωπίσουν φοβίες και να ανακαλύψουν τρόπους να τις ξεπεράσουν προκειμένου να κατακτήσουν την επόμενη κορυφή. Μέσα από την όλη διαδικασία οι νέοι εξερευνούν τα βουνά της χώρας μας, διδάσκονται τεχνικές διαβίωσης και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται η περιβαλλοντική τους συνείδηση.

resized Έλληνες Πρόσκοποι στα χιόνια 2

Οι φωτογραφίες τους αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο όχι μόνο την απαράμιλλης ομορφιάς ελληνική φύση αλλά και το εξερευνητικό πνεύμα του Προσκόπου, που ζώντας μέσα στη φύση αναπτύσσει ικανότητες, εξελίσσει δεξιότητες και μέσω της δράσης σε μικρές ομάδες γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του.

resized Έλληνες Πρόσκοποι στα χιόνια 3

Παρνασσός, Ζήρεια, Πάρνηθα, Μαίναλο, Δίρφυ είναι μερικά μόνο από τα βουνά στα οποία τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης χάρηκαν τη φύση και το προσκοπικό παιχνίδι.

resized Έλληνες Πρόσκοποι στα χιόνια 5

Απολαύστε υπεύθυνα!

resized Έλληνες Πρόσκοποι στα χιόνια 6

 

-ΤΕΛΟΣ-

resized Έλληνες Πρόσκοποι στα χιόνια 7

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτό-εκπαίδευση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη και προσκοπικές οικογένειες σε όλη την επικράτεια. Το Σ.Ε.Π. το οποίο ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη, συμπλήρωσε το 2017 107 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στο γίγνεσθαι της κοινωνίας. Είναι μια σύγχρονη κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών, με αντικείμενο την ενεργό συμμετοχή στην παροχή υπηρεσιών και ανάληψης πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

 

resized Έλληνες Πρόσκοποι στα χιόνια 8

resized Έλληνες Πρόσκοποι στα χιόνια 10

resized Έλληνες Πρόσκοποι στα χιόνια 12

resized Έλληνες πρόσκοποι στα χιόνια

 
Εγκαίνια Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 08:31

Εγκαίνια Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.

Ειδικό Καλλιθέας 8-1-2018 2

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλλιθέας πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η λειτουργία του υπερσύγχρονου κτιρίου, μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει, θα συμβάλλει στη βελτίωση της εκπαίδευσης των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που χρήζουν ανάγκης φοίτησης σε ειδικό πλαίσιο εκπαίδευσης.

Επίσης, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να συμβάλει στην συνολικότερη αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην περιοχή της Αττικής, αφού στις εγκαταστάσεις του πρώην κτιρίου του σχολείου θα λειτουργήσει άμεσα το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, το οποίο ιδρύθηκε φέτος.

Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπροσώπησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Παναγιώτης Κασσιανός, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε τις προτεραιότητες του Υπουργείου για βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, διά του εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων σπουδών, της σταθερότητας του προσωπικού και της προώθησης των αρχών της ενταξιακής εκπαίδευσης.

 
Αδυναμία να θερμάνουν τις οικίες μας. Eurostat: 29% σε Ελλάδα και 24% σε Κύπρο χωρίς επαρκή θέρμανση. Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 06 Ιανουάριος 2018 10:30

Αδυναμία να θερμάνουν τις οικίες μας.

Eurostat: 29% σε Ελλάδα και 24% σε Κύπρο χωρίς επαρκή θέρμανση.
1313c- no heating

Ελλάδα και Κύπρος μπορεί να βρίσκονται στο Νότο της Ευρώπης αλλά οι κάτοικοι των δύο χωρών αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες να θερμάνουν επαρκώς τα σπίτια τους σε σχέση με τους περισσότερους Ευρωπαίους.

Η έρευνα της Eurostat για το 2016 αποτελεί προϊόν ερωτηματολογίου προς τους πολίτες της Ευρώπης για την κατάσταση των εισοδημάτων και των συνθηκών διαβίωσής τους.

Βάσει των απαντήσεων στην δεινότερη θέση δηλώνουν ότι είναι οι Βούλγαροι με ποσοστό άνω του 39%, ενώ Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση με 29,1% και 24,3% αντιστοίχως να υποστηρίζουν ότι αδυνατούν να θερμάνουν την οικία τους. Έπονται οι επίσης μεσογειακές χώρες Πορτογαλία κι Ιταλία.

Στον αντίποδα Φινλανδία, Λουξεμβούργο και Σουηδία.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι αφενός η οικονομική κρίση αφετέρου οι ανεπαρκείς πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, που εφαρμόζονται και σε περιορισμένο βαθμό ευνοούν αυτές τις παραδοξότητες σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες.

http://www.typos.com.cy/cat/2/article/31895

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 06 Ιανουάριος 2018 10:34
 
Ποια είναι η «συνιστώμενη» συχνότητα, Η αντιγηραντική δράση του σεξ. Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 02 Ιανουάριος 2018 11:41

Ποια είναι η «συνιστώμενη» συχνότητα,

Η αντιγηραντική δράση του σεξ.
17b9e-couple sex

Πέρα από τα γνωστά οφέλη που έχει το σεξ για την ψυχική υγεία, όπως τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μικρότερος κίνδυνος κατάθλιψης, φαίνεται ότι η ερωτική επαφή έχει και βαθιές βιολογικές επιδράσεις, κατά τρόπο που προστατεύει τον οργανισμό από τη διαδικασία της γήρανσης.

Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Psychoneuroendocrinology δείχνει ότι, τουλάχιστον στις γυναίκες, το σεξ συνδέεται με πιο αργό ρυθμό γήρανσης των κυττάρων, πράγμα που συνεπάγεται καλύτερη υγεία και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Αυτές οι θετικές επιδράσεις, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οφείλονται στο γεγονός ότι η σεξουαλική επαφή επιδρά στα τελομερή, δομές που βρίσκονται στο άκρο κάθε χρωμοσώματος και προστατεύουν τη γενετική πληροφορία. Θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει τα τελομερή με το πλαστικό προστατευτικό κάλυμμα στο άκρο ενός κορδονιού. Με την πάροδο των ετών το μήκος τους μειώνεται και αυτό λειτουργεί σαν βιολογικός δείκτης της γήρανσης του οργανισμού.

Οι γυναίκες που έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν σε γενικές γραμμές μεγαλύτερα σε μήκος τελομερή, αναφέρει η μελέτη. Παράλληλα, το μεγάλο μήκος των τελομερών συσχετίστηκε με μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση, περισσότερη υποστήριξη μεταξύ των δύο συντρόφων, λιγότερες διενέξεις και χαμηλότερα επίπεδα στρες.

Πέρα από την αναπόφευκτη πάροδο των ετών, το μήκος των τελομερών επηρεάζεται από πολλές καθημερινές συνήθειές μας. Για παράδειγμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η κακοποίηση στην παιδική ηλικία μικραίνουν τα τελομερή, ενώ η υγιεινή διατροφή και η τακτική σωματική άσκηση τα προστατεύουν από τη φθορά.

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/31819

 
Μετρό της Μαδρίτης, Από σήμερα το μετρό της Μαδρίτης λέει αντίο στα χάρτινα εισιτήρια, έπειτα από έναν αιώνα χρήσης τους. Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 01 Ιανουάριος 2018 20:12

Μετρό της Μαδρίτης,

Από σήμερα το μετρό της Μαδρίτης λέει αντίο στα χάρτινα εισιτήρια, έπειτα από έναν αιώνα χρήσης τους.
 b1888 metro madrid

Μετά από έναν αιώνα ζωής, τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Μαδρίτης λένε από σήμερα, πρώτη μέρα της νέας χρονιάς, αντίο στο επιβατικό κοινό το οποίο θα κυκλοφορεί πλέον μόνο με κάρτες διαδρομών ανέπαφης αναγνώρισης.

Μολονότι τα κλασσικά χάρτινα, μαγνητικά, εισιτήρια είχαν σταματήσει να διατίθενται από τις 31 Οκτωβρίου, το κοινό μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα αποθέματά του, αλλά από σήμερα δεν θα μπορούν να τα ανταλλάξουν, ή να λάβουν το αντίτιμο της αξίας τους, εάν τους έχουν παραμείνει αχρησιμοποίητες διαδρομές, ενημερώνει σχετικά ο Δήμος της Μαδρίτης.

Από σήμερα οι ηλεκτρονικές κάρτες ανέπαφης αναγνώρισης θα είναι το μόνο έγκυρο μέσο: είτε αυτές είναι προσωπικές (με τα στοιχεία και τη φωτογραφία του κατόχου) οι οποίες θα φορτίζονται για 30 ημέρες, ή ένα χρόνο, ή μη προσωπικές (που θα μπορούν να φορτίζονται με έως και τρία εισιτήρια για διαφορετικά μέσα μεταφοράς-απλό εισιτήριο του μετρό, μετρό-λεωφορείου, ή πολλαπλών διαδρομών-και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από διαφορετικά πρόσωπα).

Το απλό εισιτήριο θα αντικατασταθεί από την κάρτα Multi, η οποία άρχισε να εκδίδεται από τις 7 Ιουλίου και διατίθεται από τα εκδοτήρια μηχανήματα του μετρό, ή στα συνήθη σημεία πώλησης, όπως περίπτερα και καταστήματα ψιλικών, έναντι 2,50 ευρώ.

Η κάρτα θα έχει δεκαετή διάρκεια, και στο διάστημα αυτό κάποιος θα μπορεί να τη φορτίζει με όσες διαδρομές και για όσο επιθυμεί.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/31813

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 01 Ιανουάριος 2018 20:18
 


Σελίδα 5 από 298

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''.
"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''. H θρυλική ταινία ...

Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber Είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζευγάρια της showbiz μιας και η σχέση τους θυμίζει ...