ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Εγκαίνια για δυο ανακατακευασμένες και πλήρως αναμορφωμένες Παιδικές Χαρές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών «μαγνητίζουν»
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 16:42

Ξέφρενο δημιουργικό παιχνίδι με ασφάλεια…

● Εγκαίνια για δυο ανακατακευασμένες και πλήρως αναμορφωμένες Παιδικές Χαρές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών «μαγνητίζουν» καθημερινά τους μικρούς μας φίλους ● Σ.Δανιηλίδης: Αγώνας για περισσότερους δημόσιους χώρους ● Α.Σαουλίδης: Η προστασία τους υπόθεση όλων

resized px ag.theodoroi 9p

 

Δύο ακόμα παραμυθένιες Παιδικές Χαρές, που παραδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στους λιλιπούτειους ιδιοκτήτες τους, ήρθαν να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των 38 συνολικά Παιδικών Χαρών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών που ανακατασκευάζονται ή κατασκευάζονται από μηδενική βάση, με τις πλέον σύγχρονες αρχιτεκτονικές και εκπαιδευτικές αντιλήψεις και αυστηρούς όρους ασφάλειας, στο πλαίσιο ενός τεράστιου προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το δημοτικό ταμείο.

resized px dimarxeio 16.10.2017-8

Με στόχο την ύπαρξη μιας ασφαλούς και πιστοποιημένης υπερσύγχρονης Παιδικής Χαράς σε κάθε γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά από ριζικές παρεμβάσεις ανακατασκευής, επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης και προμήθειας νέου εξοπλισμού και οργάνων, που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα, ο «Μπάτμαν και Σούπερμαν» στη συμβολή των οδών Στρ. Σαράφη και Ούλοφ Πάλμε  (πάρκο δημαρχείου), αλλά και η αντίστοιχη Παιδική Χαρά στη συμβολή των οδών Αγ. Θεοδώρων & Οδυσσέως, στη Δ.Ε. Συκεών, άνοιξαν και επίσημα πλέον τις πύλες τους και χαρίζουν καθημερινά άφθονες στιγμές δημιουργικού παιχνιδιού αλλά και χαλάρωσης σε παιδιά, γονείς και παππούδες, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος.

resized px ag.theodoroi 1

«Δύο ακόμα στολίδια, Παιδικές Χαρές- πρότυπα, μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση των 38 συνολικά, σε ολόκληρο το δήμο, που ανακατασκευάζονται και κατασκευάζονται από το μηδέν, με ότι πιο σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να δώσουμε στα παιδιά μας το δημόσιο χώρο παιδείας και πολιτισμού που δικαιούνται», σημείωσε με περηφάνια ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, στα εγκαίνια και των δύο Παιδικών Χαρών, που πραγματοποιήθηκαν χθες (Τετάρτη 18.10.2017) και την περασμένη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται απλά για χώρους εκτόνωσης, αλλά για χώρους δημιουργικού παιχνιδιού, χώρους ανάπτυξης δεξιοτήτων, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύσσουν δημιουργικά τις διαθέσεις τους, να παίζουν και να εμπνέονται, να φαντάζονται και να δημιουργούν μέσα από το παιχνίδι».

resized px dimarxeio 16.10.2017-1

«Περισσότεροι δημόσιοι χώροι…»

Αναφερόμενος στην Παιδική Χαρά στη συμβολή των οδών Στρ. Σαράφη και Ούλοφ Πάλμε, ο δήμαρχος έκανε λόγο για «ένα έργο το οποίο σχεδιάστηκε το 2014 αλλά έμεινε πίσω, λόγω των capital control, των συνεχών αλλαγών της νομοθεσίας, του μπλοκαρίσματος των δημοπρασιών, της ακύρωσης διαγωνισμών και άλλων εμποδίων». «Ωστόσο», τόνισε «δεν το βάλαμε κάτω και η επιμονή μας δικαιώθηκε. Πρόκειται για ένα ακόμα έργο από τα 38, με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 4 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το δημοτικό ταμείο, χάρη σε μία χρηστή και διάφανη διαχείριση».

resized px ag.theodoroi 2

Στη «συνετή οικονομική διαχείριση από πλευράς του δήμου, που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται τόσο μεγάλης εμβέλειας έργα σε δύσκολες οικονομικά εποχές», στάθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα την πλήρη εναρμόνιση της αναμόρφωσης όλων των Παιδικών Χαρών- «προτύπων και στολιδιών» όπως τα χαρακτήρισε, με τους πιο αυστηρούς κανόνες των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενώ δεν έκρυψε τη συγκινησιακή του φόρτιση να συμβάλλει στα εγκαίνια μιας Παιδικής Χαράς, στην οποία θυμάται να παίζει μικρός.

resized px dimarxeio 16.10.2017-2

Ο δήμαρχος επανέλαβε τη δέσμευσή του για εξασφάλιση περισσότερων δημόσιων χώρων, καθώς, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να αξιοποιήσουμε και την τελευταία σπιθαμή δημόσιου χώρου και αν μπορούμε ακόμα και να τον αυξήσουμε». «Εμείς τολμάμε», συνέχισε, «να δημοσιοποιούμε χώρους ιδιωτικούς, για να μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο και την κοινωνία».

resized px ag.theodoroi 4

Τόσο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης όσο και ο αντιδήμαρχος Αντώνης Σαουλίδης στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας αυτής περιουσίας, της προφύλαξης και προστασίας όλων των Παιδικών Χαρών από κακομεταχείριση και βανδαλισμούς και κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να τις αντιμετωπίσουν ως «προσωπική και οικογενειακή περιουσία», «να τις αγαπήσουν και να σεβαστούν τους χώρους αυτούς για να μπορούν να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», ενώ τους προέτρεψαν να καταφεύγουν σε επί τόπου καταγγελίες βανδαλισμών είτε στον ίδιο τον δήμαρχο και τις δημοτικές υπηρεσίες, είτε κατευθείαν στην ελληνική αστυνομία.

resized px dimarxeio 16.10.2017-3

Εκτεταμένες ριζικές παρεμβάσεις

Και στις δύο Παιδικές Χαρές, παιχνίδια παλιά με φθορές αντικαταστάθηκαν και  εγκαταστάθηκαν νέοι ασφαλείς εξοπλισμοί, όπως ορίζονται από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ προστέθηκαν και νέες δραστηριότητες με ασφαλή παιχνίδια, πιο ενδιαφέροντα και ελκυστικά που εκπληρώνουν ταυτόχρονα και την παράλληλη εκπαιδευτική αποστολή τους. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε ασφαλής πρόσβαση και διέλευση των ΑμεΑ, ενώ ενισχύθηκε το πράσινο και αντικαταστάθηκε, όπου χρειαζόταν, το δίκτυο φωτισμού.

resized px ag.theodoroi 5

Στη διάθεση των παιδιών που θα επιλέξουν τις μάχες με συμμάχους τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν, θα υπάρχει πλέον περισσότερος χώρος για ξένοιαστο παιχνίδι καθώς τοποθετήθηκε χυτό ελαστικό δάπεδο ασφαλείας, για την επέκταση του ενεργού χώρου, όπως και νέο καθιστικό με στέγαστρο για ένα μικρό διάλειμμα ξεκούρασης, που θα τα προστατεύει από τον ήλιο και τη βροχή. Νέα παρτέρια με θάμνους και δέντρα διαμορφώνουν ένα φίλτρο πρασίνου και απομόνωσης από τον αστικό ιστό, με τη νέα και ψηλότερη μεταλλική περίφραξη να εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια στα παιδιά, ενώ δημιουργήθηκε ράμπα που θα συνδέει την Παιδική Χαρά με την Πλατεία του δημαρχείου.

resized px dimarxeio 16.10.2017-7

Στην Παιδική Χαρά στη συμβολή των οδών Αγ. Θεοδώρων & Οδυσσέως  κατασκευάστηκε μεταλλική περίφραξη σε όλο το μήκος του χώρου µε μεταλλική πόρτα, αφαιρέθηκε η  άμμος  και  έγινε συμπλήρωση  µε χυτό ελαστικό δάπεδο. Αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν τέσσερα νέα ξύλινα καθιστικά, ενώ προστέθηκε  βρύση για την εξασφάλιση της υδροδότησης της Παιδικής Χαράς.

 

resized px ag.theodoroi 6

resized px ag.theodoroi 7

 

 
Περίπατος στα Αρχοντικά της Κηφισιάς. Μια περιήγηση που μάγεψε!(φωτογραφίες)
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 13:59

Περίπατος στα Αρχοντικά της Κηφισιάς. Μια περιήγηση που μάγεψε!(φωτογραφίες)

resized Ομάδες πολιτών γνωρίζουν την ιστορία της Κηφισιάς n

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιήγηση στα αρχοντικά της πόλης μας που οργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς στις 15 Οκτωβρίου 2017.

Ο περίπατος ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι πολίτες την ιστορία και την αρχιτεκτονική αισθητική των μοναδικών αρχοντικών της Κηφισιάς, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Η άρτια περιήγηση έδινε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στους 400 περιπατητές για κάθε αρχιτεκτόνημα ξεχωριστά και η παρουσία των παραδοσιακών αμαξών δημιουργούσε μια νοσταλγική διάθεση της παλαιάς Κηφισιάς.

resized Έπαυλη Σταθάτου  2017-7 Medium

Οι περιηγητές απόλαυσαν μια κυριακάτικη ανάπαυλα από την καθημερινότητα κάνοντας έναν περίπατο υψηλής αισθητικής ανάτασης, στην παραδοσιακή περιοχή «Στροφύλι».

Ο περίπατος έληξε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς στο τελευταίο σταθμό της περιήγησης υπήρχε μια άρπα, ένα φλάουτο και ένα κόντρα μπάσο που με τις εξαιρετικές νότες τους συνόδευσαν χορευτές της Σχολής Galena's Dance Studio οι οποίοι δημιούργησαν ένα δρώμενο χορού και κίνησης.

resized Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρακολούθησε τις περιηγήσεις

Το ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία ξεκίνησε από την Έπαυλη Σταθάτου η οποία αρχιτεκτονικά διακρίνεται για το βυζαντινό της χαρακτήρα. Ένα έργο που συνδυάζει ανομοιογενή στοιχεία, τα οποία, ωστόσο, παράγουν ένα κομψό και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Ο ρομαντικός υπαινιγμός στην αρμονική σχέση περιβάλλοντος χώρου και αρχιτεκτονήματος έχει διαμορφώσει την άποψη ότι η Βίλα Σταθάτου είναι έργο του Ερνέστου Τσίλερ.

Επόμενη στάση του περιπάτου ήταν η Κατοικία Dörpfeld. Η Κατοικία Dörpfeld ανήκει στη κατηγορία των “γραφικών” κτισμάτων. Πρόκειται για άλλη μια κατηγορία σπιτιών (πέρα από τα νεοκλασικά) που υιοθέτησαν το πνεύμα του Ρομαντισμού. Χαρακτηρίζονται από τις ξύλινες, πλούσιες και περίπλοκες εξωτερικές διακοσμήσεις.

Ο περίπατος συνεχίστηκε στην Έπαυλη Πρωτοπαπαδάκη η οποία χτίστηκε το 1897 . Ο Π. Πρωτοπαπαδάκης διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδος. Αρχιτεκτονικά η κατοικία αυτή ανήκει στην κατηγορία των ελάχιστων νεογοτθικών κτηρίων της Κηφισιάς.

resized DC 039 Medium

Ένα κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής – έργο του Ερνέστου Τσίλερ –ήταν η επόμενη στάση της περιήγησης. Η Βίλλα «Ατλαντίς» είναι μια παραθεριστικού τύπου εξοχική κατοικία της Κηφισιάς. Στο κτήριο αυτό, ο Τσίλλερ πρωτοτυπεί. Συνδυάζει μορφολογικά στοιχεία που παραπέμπουν στην Αναγέννηση, όπως οι πέτρινες καμάρες, με στοιχεία της Κλασικής Αρχαιότητας, όπως είναι τα αετώματα και τα αγάλματα.

resized DC 058 Medium

Η Έπαυλη πρώην Ζούρα – επόμενος σταθμός του ταξιδιού στην ιστορία της Κηφισιάς - κατατάσσεται στην κατηγορία των πυργοειδών – μεσαιωνικών επαύλεων με έντονα στοιχεία νέο-μπαρόκ.

Το μαγικό αυτό ταξίδι κατέληξε στην Κατοικία Βάρσου η οποία συνιστά λιτή εκδοχή του τύπου του αθηναϊκού «αστικού μεγάρου» του τέλους του 19ου αι.

resized Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι πολίτες παρακολουθούν τις περιηγήσεις n

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και η Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τους ιδιοκτήτες των αρχοντικών για την φιλοξενία. Ευχαριστούν επίσης τους 60 εθελοντές για την ανεκτίμητη συμβολή τους, την προαιρετική επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου, τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν για την εκδήλωση, τη Σχολή Galena's Dance Studio, τους εθελοντές του Τομέα Νοσηλευτικής του ΕΕΣ, το OPEN HOUSE ATHENS για τη συνεργασία και όλα τα ΜΜΕ που κάλυψαν την δράση.

resized Κατοικία Βάρσου  2017-6 Medium

 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τουρισμού και Εθελοντισμού Ζέτη Κασιμάτη, την επιστημονική επιμέλεια ο Αρχιτέκτονας Δημοτικός Σύμβουλος Πάνος Ραυτόπουλος ενώ πολύτιμη ήταν η συμβουλή της Αρχαιολόγου –Μουσειολόγου Αθηνάς Χιώτη και της Σταυρούλας Τσέλου- Αρχιτέκτων.

resized Αλλή μια ομάδα περιηγητών  n

resized Ένας χορευτικός διάλογος με

resized 743 n

resized DC 042 Medium

resized Ένα κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής - έργο του Ερνέστου Τσίλερ Medium

resized Οι εθελοντές μας

resized Τα παραδοσιακά αμαξάξια έδιναν μια άλλη νότα στην εκδήλωση n

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 14:13
 
Το Imathia Quality στην καρδιά των Αθηνών, στο Ζάππειο Μέγαρο. Εξαιρετική η πρώτη μέρα της τριήμερης εκδήλωσης
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 14 Οκτώβριος 2017 13:15

Το Imathia Quality στην καρδιά των Αθηνών, στο Ζάππειο Μέγαρο. Εξαιρετική η πρώτη μέρα της τριήμερης εκδήλωσης

resized DSC 1389 Medium

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου άνοιξε τις πύλες της στο κοινό του Ζαππείου Μεγάρου, η Imathia Quality, ταξιδεύοντας τους επισκέπτες της στους τουριστικές, πολιτισμικές και γαστρονομικές διαδρομές της Ερατεινής Ημαθίας. Η πρώτη μέρα των τριήμερων εκδηλώσεων, που κορυφώνονται την Κυριακή 15ης Οκτωβρίου, περιελάμβανε τις παρουσιάσεις από τους παραγωγούς τοπικών ημαθιώτικων προϊόντων, σε καλαίσθητα σταντ, γαστρονομικά.... ταξίδια στην μακεδονική κουζίνα την Ημαθίας από τον Γιώργο Παλησίδη και την Ελένη Ψυχούλη,  ενδιαφέρουσες ομιλίες για την αξία της καινοτομίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, την σύνδεση του θρησκευτικού τουρισμού με τις γαστρονομικές διαδρομές και φυσικά γευστική δοκιμή ξινόμαυρου κρασιού, σε συνδυασμό παλαιωμένων και αρωματισμένων τυριών και αλλαντικών από παραγωγούς της Ημαθίας. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων  Ημαθίας κ. Μάντσιος παρουσίασε την σχολή του Αριστοτέλη και το Αριστοτελικό μενού, ενώ ο οίνος συνδυάστηκε με περέκ, ηβριστόν, σιρόν, αλλά και...παγωτό μπάμιας!  Ακολούθησε μαγειρική με ροδάκινο, μοσχάρι ω-3 Κουτσιώφτη, σάλτσες από το Συνεταιρισμό Ερίβωλο και κρασί Ημαθίας από τους Chefs Βησσαρίων Παρθένη και Σταμάτη Τσίλια  μαζί με το Θωμά Λεπτοκαρίδη. Στις 8 το βράδυ τα εγκαίνια της τριήμερης έκθεσης ImathiaQuality πραγματοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου κ. Χρήστου, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Imathia  Quality κ. Τσαγκαλίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης και ο δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, με παρουσιαστή της εκδήλωσης τον δημοσιογράφο κ. Ζαμπούνη.

 

 Στις προσπάθειες της διοίκησης του να καταστήσει βασικό πυλώνα στην αναπτυξιακή  πολιτική  τηςΠΚΜ   η δημιουργία και υιοθέτηση του Μακεδονικού Σήματος Ποιότητας, στα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας, με στόχο την καθιέρωση ενός διεθνώς αναγνωρίσιμου brand name  αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης ΚΜ κ.Τζιτζικώστας. «Παράλληλα, καθιερώνουμε πλέον στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, το νέο brand name «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ», με στόχο να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια του τόπου μας ,συνδέοντας δύο από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας της περιοχής μας, τον πρωτογενή αγροτικό τομέα και τον τουρισμό. Άλλωστε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων» συνέχισε ο κ. περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι στο Ζάππειο χτυπάει δυνατά η καρδιά της Ημαθίας, ξεδιπλώνοντας, με ενότητα όλων των φορέων, την παράδοση, της ιστορία, τον πολιτισμό, το παρόν και το μέλλον, αναδεικνύοντας την Ημαθία αλλά και την  Κεντρική Μακεδονία ως ιδανικό προορισμό, για γευστικά ταξίδια, για χειμερινό και θερινό τουρισμό,  για πολιτιστικό και ιστορικό τουρισμό,365 μέρες το χρόνο.

resized DSC 1502 Medium

Στον χαιρετισμό του  ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης τόνισε ότι στόχος των εκθετών της περιφερειακής ενότητας είναι οι επισκέπτες του Imathia  Quality να γευτούν την ιστορία της μακεδονικής γης, όπου μοναδικά συνυπήρξαν οι δυο μέγιστοι της ανθρωπότητας. Ο Αλέξανδρος της Οικουμένης και ο φιλόσοφος Αριστοτέλης. «Μεταφέροντας λοιπόν  το «βουνό στον Μωάμεθ» και στην περίπτωση μας στην πόλη της θεάς Αθηνάς, προβάλλουμε  τον πλούσιο πολιτισμό της Ημαθίας, συνδυάζοντας τον με την γαστρονομία μας, με κυρίαρχο συστατικό το ξινόμαυρο κρασί  ονομασίας-προέλευσης. Η Ημαθία ως επισκέψιμος τόπος τεσσάρων εποχών είναι εδώ. Αυτό που θα σας προσφέρουμε αυτό το τριήμερο είναι ένα αντίδωρο του τόπου μας. Η πρόσκληση μας ανοικτή σε όλους τους Αθηναίους, σε όλους τους επισκέπτες μας. Βάλτε στον τουριστικό σας χάρτη μια περιφερειακή ενότητα, οι κάτοικοι της οποίας ανοίγουν τα σπίτια  και τις καρδιές τους, όλους τους φιλοξενούμενους της» σημείωσε ο κ. αντιπεριφερειάρχης.

resized DSC 1429 Medium

 Μια σειρά στόχων, όπως Διαμόρφωση τουριστικού χαρτοφυλακίου γαστρονομικών προϊόντων που θα περιλαμβάνει τα καλύτερα και πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής (π.χ. ροδάκινο, βόειο κρέας, ξινόμαυρο κτλ) το οποίο θα μεταφραστεί σ' ένα πιστοποιημένο μενού με παραδοσιακές και σύγχρονες τοπικές συνταγές ενώ θα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε καλλιέργειες και επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών προϊόντων, έθεσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης. «Πρωτοβουλίες όπως η εκδήλωση Imathia Quality υπηρετούν ακριβώς αυτόν το σκοπό. Την ενοποίηση δηλαδή των τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών της Ημαθίας κάτω από ένα ενιαίο και κοινό όνομα προέλευσης με σκοπό η διαδικασία αυτή να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομία και το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Χαιρετίζω αυτή την προσπάθεια και δηλώνω ότι ο Δήμος Βέροιας θα στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο» είπε ο κ. δήμαρχος.

Mετά το πέρας των χαιρετισμών οι κ.κ Τζιτζικώστας  και Καλαϊτζίδης δώρισαν στον πρόεδρο του Ζαππείου ένα βιβλίο με την ιστορία των Αιγών, καθώς και ένα μακεδονικό δόρυ, την περίφημη σάρισα του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

resized DSC 1411 Medium

Ακολούθησε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό δείπνο στους καλεσμένους με δημιουργίες που περιλάμβαναν  μοσχαρίσιο κρέας Ημαθίας, τυριά, κρασί και  φυσικά ρεβανί, στο οποίο παρακάθησαν επίσης ο πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου κ. Χρήστου, η κα. Παπακώστα, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΝΔ κ.Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλος, οι βουλευτές Ημαθίας κα. Καρασαρλίδου και κ. Αντωνίου, ο Στρατηγός Νομικός, Επιτελάρχης του ΓΕΣ, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνης,η Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας κ. Κοτταρίδη, ο πρόεδρος της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Μίχαλος, οι περιφερειακοί  κα. Καρατζιούλα και κ. Τεληγιαννίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γιάγκογλου,  ο πρόεδρος της VENUS κ. Μαρκοβίτης κ.α

Το πρόγραμμα  των δυο τελευταίων ημερών του Imathia Quality έχει ως εξής:

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

12:00: έναρξη της έκθεσης

Στρογγυλό τραπέζι «Η τουριστικής ανάπτυξης της Ημαθίας». Συντονιστής Νίκη Καρατζιούλα -Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

•             «Αρχαιολογία παντός καιρού: το χρυσοφόρο κοίτασμα της Ημαθίας» Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη- Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

•             «Η Μακεδονική Κουζίνα στην πράξη», Θεοφάνης Παπάς-Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

•             «Discover Veria-Ανακαλύψτε τη Βέροια: το σταυροδρόμι του πολιτισμού και των θρησκειών», Βασίλης Λυκοστράτης - Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βέροιας. 

•             «Naoussa sorry... no beaches», Νικόλαος  Κουτσογιάννης - Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

•             «Κομβικές αγροτοδιατροφικές βιομηχανίες της Αλεξάνδρειας και η σημασία τους στην τοπική οικονομία», Παναγιώτης Γκυρίνης - Δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

14:00 «Η Μακεδονική κουζίνα της Ημαθίας». Παρουσίαση Γεώργιος Παλησίδης και Ελένη Ψυχούλη.

Παρουσίαση Η συμβολή του αγροδιατροφικού τομέα στον Τουρισμό, Χρήστος Γιαννακάκης - Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και στέλεχος του Α.Σ. «Venus Growers».

•             Παρουσίαση τεχνικής σιτέματος και ψησίματος μοσχαρίσιας μπριζόλας Ημαθίας, Νίκος Μαλλιάρας - Chef Εστιάτορας dry aged local beef steak και Γεώργιος Μπέλλας - κτηνοτρόφος Ημαθίας.

•             Τουριστική περιπλάνηση. Ταξίδι και εδέσματα με Ημαθιώτικα προϊόντα. Chefs Ηλιάδης Λάζαρος, Νικόλαος Γκότσης & Βασίλης Λαφάρας.

•             Ρεβανί, η γλυκιά απόλαυση των τουριστών τα μυστικά του διάσημου γλυκού από το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βέροιας. Συνταγή γευστική δοκιμή και ιστορική αναδρομή στην προέλευσή του.

•             Η ροδακινόπιτα της Ημαθίας, Ελληνικό Πρωινό super food και sorbet τσίπουρο με ροδάκινο. Επίδειξη και παρουσίαση Δημήτρης Μάντσιος – Γαστρονόμος.

•             Παρουσίαση η σαλάτα της Ημαθίας «Mix Imathia». Μαθητές ανακατεύουν και μαγεύουν με τοπικά προϊόντα,  Κωνσταντίνος Ντούλιας – επιχειρηματίας.

•             Μαγειρική με κράνα, κεράσι, τρούφα  και μοσχάρι με ω-3 Κουτσιώφτη, από το Chef Βησσαρίωνα Παρθένη, και εστιάτορες της Ημαθίας.

18:00 Πέρας παρουσιάσεων και κλείσιμο έκθεσης

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

11:00 άνοιγμα έκθεσης για το κοινό των Αθηνών

•             11:30 Παρουσίαση των Δήμων της Ημαθίας με τις «Τουριστικές διαδρομές της Ημαθίας» Δημήτρης Μάντσιος - Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ημαθίας και των παραγωγών με τα τοπικά προϊόντα Γιώργος Παλησίδης -ερευνητής γαστρονομίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. «Medeat και Τουριστικές διαδρομές Ημαθίας», Έλενα Ατσάλου - ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.

12:00 Μαγειρικές επιδείξεις από σχολές με τοπικά προϊόντα.

13:00 Παρουσίαση των συμμετασχόντων επιχειρήσεων στους δημοσιογράφους απονομή πλακετών και αναμνηστικών δώρων 

16:00 κλείσιμο έκθεσης.

 
Κ.Ο. της ΝΔ στο ΕΚ:Το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» στην Αικατερίνη Παναγοπούλου ύστερα από πρόταση της Ελίζας Βόζεμπεργκ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 14:02

Κ.Ο. της ΝΔ στο ΕΚ:Το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» στην Αικατερίνη Παναγοπούλου 

ύστερα από πρόταση της Ελίζας Βόζεμπεργκ
 

 

Βρυξέλλες, 12 Οκτωβρίου 2017

resized Asset 1
Με την επίσημη τελετή απονομής του «Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη» στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε σήμερα η βράβευση της κυρίας Αικατερίνης Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου, η οποία τιμήθηκε με την ευρωπαϊκή αυτή διάκριση για το έτος 2017 ύστερα από πρόταση και στήριξη της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, κυρίας Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη. 

resized Asset 2
 
Το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για εξαιρετικά επιτεύγματα και δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων σε τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών. Παράλληλα, βραβεύονται δράσεις που εκφράζουν τις αξίες που απορρέουν από το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

resized Asset 3
 
Η κυρία Αικατερίνη Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου, Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, έχει στηρίξει με το σημαντικό φιλανθρωπικό της έργο την προώθηση του εθελοντισμού ως πανευρωπαϊκής αξίας και την ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού στην Ελλάδα. Παράλληλα, έχει αφιερωθεί στην ενίσχυση ευαίσθητων οικονομικά περιοχών της Ελλάδας, συλλόγων ΑΜΕΑ, αθλητών με ειδικές ικανότητες, άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και κέντρων φιλοξενίας για ανύπαντρες μητέρες με τα παιδιά τους.

resized Asset 4
 
 Η τελετή απονομής περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, συνάντηση της κυρίας Παναγοπούλου με το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με την κυρία Βόζεμπεργκ και ανταλλαγή απόψεων για τη σημασία του θεσμού στην προώθηση των πανευρωπαϊκών αξιών. Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνίδα ευρωβουλευτής συνεχάρη την κυρία  Παναγοπούλου, εξαίροντας τη φιλανθρωπική της δράση που τιμά την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

resized Asset 5
 
 Εκτός από την κυρία Αικατερίνη Παναγοπούλου, βραβεύτηκαν δύο ακόμα ελληνικές συμμετοχές και συγκεκριμένα η Μ.Κ.Ο. «PRAKSIS», ύστερα από πρόταση του ευρωβουλευτή κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και η Μ.Κ.Ο. «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» με πρόταση του ευρωβουλευτή κ. Μιλτιάδη Κύρκου.

Για να δείτε το βίντεο της βράβευσης κάντε κλίκ εδώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 15:01
 
Βράβευση Δήμου ​Φολεγάνδρου στα Best City Awards 2017
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 11:01

Βράβευση Δήμου ​Φολεγάνδρου στα Best City Awards 2017

resized 20171006123334-be2bdc4b-me

Στην καρδιά της φωτισμένης νυχτερινής Αθήνας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου η μεγαλειώδης τελετή απονομής των Best City Awards 2017. Ενθουσιασμός και διάχυτο κλίμα γιορτής κατέκλυσε τους περίπου 250 εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη επιχειρήσεων, στη διάρκεια της βραδιάς απ’ όπου αναδείχθηκαν οι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις της Ελλάδας.
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η υποψηφιότητα του Δήμου Φολεγάνδρου στα Best City Awards 2017 βραβεύθηκε με SILVER βραβείο, στην Ενότητα βράβευσης A1. Υποδομές & Αστική Ανάπλαση,στην κατηγορία A1.4. Έργα αποκατάστασης φυσικού περιβάλλοντος.
 resized 20171006123230-0d80f288-me
Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία πραγματοποιήθηκε μέσω του online συστήματος αξιολόγησης από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα βραβεία προέκυψαν από τη βαθμολογία που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα.
Η Τελετή Απονομής αποτελεί την κορύφωση των Best City Awards και είναι εξαιρετικά σημαντική βραδιά, καθώς επιβραβεύονται οι καλύτερες πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις ευφυείς και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, μέλη Δ.Σ. των δήμων και κοινοτήτων,εκπρόσωποι από την Πολιτεία, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και δημοσιογράφοι από όλα τα Μ.Μ.Ε.Στην πιο λαμπερή βραδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συναδέλφους και συνεργάτες γιορτάσαμε τη διάκρισή μας αλλά και μοιραστήκαμε την επιτυχία μας μαζί τους.
 resized 20171006123245-cff20f49-me
Το Δήμο Φολεγάνδρου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος κ. Ευθαλία Παπαδοπούλου.
resized 20171006123248-42879ca8-me
 
 
 
resized 20171006123252-408ecfec-me
 
resized 20171006123337-d8da8e67-me
 


Σελίδα 4 από 290

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο τρέιλερ για το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη Το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, έχει ολοκληρώσει πλέον ...

Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν ...