ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Η Λαμία στην καρδιά της τεχνολογικής εξέλιξης! Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018 14:19

Η Λαμία στην καρδιά της τεχνολογικής εξέλιξης!

resized 4

Ο Δήμος Λαμιέων τα τελευταία χρόνια αξιοποιεί κάθε δυνατότητα συμμετοχής του σε δράσεις που χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες, για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων στις καθημερινές δραστηριότητες τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος μας, σε συνεργασία με άλλα νομικά πρόσωπα και διεθνείς οργανισμούς, συμμετείχε στην υποβολή πρότασης για την πρόσκληση ICT-27-2017 της ειδικής θεματικής περιοχής «Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας» (ICT) στο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020 (H2020-2016-2017). Το πρόγραμμα, με τίτλο «FABULOS: Pre-Commercial Procurement of Future Autonomous Bus Urban Level Operation Systems», εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με κωδικό έργου 780371 ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 7.774.999,50€.

resized 1

Η πρώτη συνάντηση εργασίας των εταίρων του προγράμματος FABULOS πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι και σε αυτήν παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, μιας και ο Δήμος Λαμιέων αποτελεί τη μοναδική πόλη στην Ελλάδα που επιλέχθηκε για συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπράττοντας με το Forum Virium Helsinki (Finland), το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων & Επικοινωνιών Εσθονίας, τους Δήμους Helmond (Netherlnads) και Gjesdal (Norway), το STCP (Public transport service provider in the Metropolitan area of Porto, Portugal) και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Helsinki, Metropolia, ως τεχνολογικό εταίρο.

Το έργο FABULOS (Future Autonomous Bus Urban Level Operation Systems) επικεντρώνεται στο πώς οι πόλεις μπορούν να χρησιμοποιούν αυτόνομα λεωφορεία με συστηματικό τρόπο. Το έργο θα αναζητήσει νέες καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες για την προετοιμασία των σύγχρονων πόλεων για το μέλλον της αυτοματοποιημένης κινητικότητας. Στόχος του είναι να προωθηθεί η ανάπτυξη έξυπνων λειτουργικών συστημάτων για αυτόνομα μίνι λεωφορεία ως μέρος των δημόσιων συγκοινωνιών σε έξι πόλεις της Ευρώπης (Λαμία, Porto, Helsinki, Tallinn, Gjesdal και Helmond).

resized 3

Συγκεκριμένες επιστημονικές, εμπορικές και ερευνητικές πτυχές των αυτοματοποιημένων μεταφορών πρέπει να ωριμάσουν, για να είναι σε θέση οι λύσεις αυτοματισμού να χρησιμοποιηθούν σε κανονικές αστικές ρυθμίσεις, όπως οι ανοιχτοί δρόμοι. Με άλλα λόγια, πρέπει να αποδειχθεί η οικονομική, τεχνική, κοινωνική και νομική ωριμότητα των σχετικών λύσεων. Αυτό πρέπει να γίνει στην πραγματική ζωή, ενσωματώνοντας τα αυτόνομα μίνι λεωφορεία στο σύστημα των δημόσιων συγκοινωνιών.

Οι έξι πόλεις-εταίροι, αγκαλιάζουν αυτήν την πρόκληση, για τη δημιουργία πρωτότυπων και έξυπνων συστημάτων που είναι ικανά να εκμεταλλεύονται στόλους αυτόνομων μικρών λεωφορείων σε αστικά περιβάλλοντα. Οι πόλεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, αφού είναι αυτές που θα κατευθύνουν την αγορά για την ανάπτυξη συστημάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της καθεμιάς ξεχωριστά. Αυτού του είδους τα ευφυή συστήματα μεταφορών και η ολοκληρωμένη προσέγγιση μεταφορών, είναι το κλειδί για να καταστεί δυνατή η αειφόρος ανάπτυξη των δημόσιων συγκοινωνιών και να περιοριστεί η χρήση αυτοκινήτου μέσα στην πόλη.

resized 2

Ο Δήμος Λαμιέων με τη συμμετοχή του στο έργο στοχεύει:

 • Στην ενίσχυση της διεθνούς ταυτότητας της περιοχής μας μέσω της άμεσης συνεργασίας με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις,

 • Στην ένταξη της πόλης μας σε μια υψηλού κύρους ομάδα καινοτόμων οργανισμών, που εργάζεται προς την υλοποίηση του οράματος μιας ενοποιημένης Ευρωπαϊκής αγοράς σε ότι αφορά τα αυτοματοποιημένα οχήματα,

 • Στην αναβάθμιση των δεικτών καινοτομίας της πόλης,

 • Στην αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων των δημόσιων μεταφορών, όπως είναι η εκπομπή ρύπων, το κόστος λειτουργίας και η ποιότητα παροχής υπηρεσιών,

 • Στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών με χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας,

 • Στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών από πολίτες και επιχειρήσεις,

 • Στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω καινοτόμων δράσεων,

 • Στη συνέχιση της σταθερής πορείας της πόλης μας προς τις αρχές μιας «έξυπνης πόλης».

resized 5

Το πρόγραμμα FABULOS, έλαβε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020, ενώ η διάρκεια εκτέλεσής του είναι από την 1η Ιανουαρίου 2018 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

 
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ " PLATINUM RARE CELLULAR NIGHT ELIXIR" LA PRAIRIE & ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ - THE MARGI HOTEL - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Σάββατο, 27 Ιανουάριος 2018 18:47
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ " PLATINUM RARE CELLULAR NIGHT ELIXIR" LA PRAIRIE & ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ - THE MARGI HOTEL - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 
 resized 526385
 ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΑΙΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Η νέα χρονιά ξεκίνησε με μια εκδήλωση του οίκου La Prairie που είχε σαν σκοπό να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία πολυτέλειας και χαλάρωσης για τους εκλεκτούς καλεσμένους της Γρ. Σαράντης. Ο Ελβετικός οίκος La Prairie παρέθεσε μια διαφορετική εκδήλωση τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις προσκεκλημένες του.
Η εκδήλωση αφορούσε στο τελευταίο λανσάρισμα της Συλλογής Platinum, ένα καινοτόμο και τεχνολογικά εξελιγμένο ελιξίριο, το Platinum Rare Cellular Night Elixir, τον νέο ασυναγώνιστο ορό νύχτας από την La Prairie. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο The Margi στη Βουλιαγμένη, σε πολύ κλειστό κύκλο, με καλεσμένους εκδότες περιοδικών και επώνυμες κυρίες, λάτρεις της La Prairie.
Οι καλεσμένες έφτασαν στις 14:30 στο ξενοδοχείο με πολυτελή αυτοκίνητα καθώς ο οίκος ήθελε να εμπνεύσει μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας και χαλάρωσης. Κατά την είσοδο τους στο χώρο της παρουσίασης η υποδοχή συνοδεύτηκε με σαμπάνια Veuve Clicquot Rose και canapés σε διάφορες γεύσεις.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να δημιουργηθεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα ώστε οι καλεσμένες να κερδίσουν μια βιωματική εμπειρία πολυτέλειας εφάμιλλη του λανσαρίσματος. Την παρουσίαση ακολούθησε ένα καθιστό γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
resized 526366
 
" PLATINUM RARE CELLULAR NIGHT ELIXIR" ΤΗΣ LA PRAIRIE 
Μετά το γεύμα, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τις καλεσμένες, οι οποίες μετέβησαν στον χώρο Spa του ξενοδοχείου όπου τις υποδέχθηκαν οι εξειδικευμένες αισθητικοί του οίκου. Ο χώρος του Spa είχε στολιστεί με λευκά τριαντάφυλλα και οι καμπίνες ομορφιάς είχαν διαμορφωθεί ανάλογα με τα πρότυπα της La Prairie.
Οι καλεσμένες είχαν την ευκαιρία να αφεθούν στα έμπειρα χέρια των εξειδικευμένων αισθητικών της μάρκας και να απολαύσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, αναζωογόνησης και μαγείας. Η τελετουργία περιποίησης ολοκληρώθηκε με το νέο ελιξίριο νεότητας, το Platinum Rare Cellular Night Elixir.
Οι καλεσμένες γνώρισαν το νέο προϊόν πρώτες, καθώς η επίσημη παγκόσμια κυκλοφορία του θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου. Αποκλειστικός διανομέας του οίκου La Prairie στην Ελλάδα είναι η Γρ. Σαράντης Α.Ε. Η La Prairie είναι η ηγέτιδα στο χώρο της πολυτελούς περιποίησης, με παρουσία σε 90 χώρες.
resized 526391
 
ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ
Συνώνυμη με την πολυτέλεια αλλά και την καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Γνήσια Ελβετική ταυτότητα με χαρακτηρίστηκα όπως αυτά της αγνότητας, της ακρίβειας, της αναζωογόνησης και της υπεροχής, συνοδεύουν τον οίκο καλλυντικών από την Ελβετική γη στην οποία ιδρύθηκε η μάρκα το 1978.
Η La Prairie συνεχίζει την αναζήτηση της για τη διαχρονική ομορφιά μέσα από υψηλά πρότυπα, προηγμένης τεχνολογίας σε συνδυασμό με εξαιρετικές συνθέσεις και την κομψή της συσκευασία – μετατρέποντας την περιποίηση της επιδερμίδας σε τέχνη.
resized 526369
 
ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ
 
resized 526372
 
ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ HARPERS BAZAAR ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ VOTRE BEAUTE
 
resized 526373
 
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ VOTRE BEAUTE
 
resized 526375
 
ΣΤΕΛΛΑ ΡΑΠΤΗ ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 
resized 526377
 
ΑΝΤΖΕΛΑ ΣΑΡΛΗ SΑRANTIS
 
resized 526378
 
ΖΩΗ ΚΟΥΣΑΚΗ INFLUENCERS
 
resized 526379
 
ΖΩΗ ΚΟΥΣΑΚΗ INFLUENCERS
 
resized 526380
 
ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ
 
resized 526382
 
ΜΊΝΑ ΜΠΙΡΑΚΟΥ INSTYLE, ΑΝΤΖΕΛΑ ΣΑΡΛΗ SARANTIS
 
resized 526383
 
ΜΙΝΑ ΜΠΙΡΑΚΟΥ
 
resized 526387
 
ΣΤΕΛΛΑ ΡΑΠΤΗ ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 
resized 526389
 
ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ
 
 
resized 526384

 

resized 526374

 

 
Διεθνής Κατάταξη Webometrics για ΑΕΙ. Δημοσιεύτηκε η παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων Webometrics Ranking of World Universities για το 1ο εξάμηνο του 2018. Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 26 Ιανουάριος 2018 10:05

Διεθνής Κατάταξη Webometrics για ΑΕΙ.

 

Δημοσιεύτηκε η παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων Webometrics Ranking of World Universities για το 1ο εξάμηνο του 2018.

 

(http://www.webometrics.info/en/world)

csic central

 

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου η νέα παγκόσμια κατάταξη του Webometrics Ranking of World Universities για το 1ο εξάμηνο του 2018 (http://www.webometrics.info/en). Η συγκεκριμένη κατάταξη καταρτίζεται από τη Cybermetrics (CCHS), μια μονάδα του Ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών (Spanish National Research CouncilCSIC), που αποτελεί και το κύριο ερευνητικό ίδρυμα της Ισπανίας. Δίνει πληροφορίες για περισσότερα από 18.000 πανεπιστήμια σύμφωνα με την παρουσία τους στο διαδίκτυο και την απήχηση του ερευνητικού τους έργου. Τα πανεπιστήμια κατατάσσονται με κριτήρια τα οποία αφορούν κυρίως στην παρουσία και στη δημοτικότητα τους στον παγκόσμιο ιστό, την επίδραση του ερευνητικού τους έργου όπως αυτή αποτυπώνεται στο συνολικό αριθμό ετεροαναφορών των άρθρων και των δημοσιεύσεων των καθηγητών και των ερευνητών τους αλλά και στο ποσοστό των δημοσιεύσεων τους που βρίσκεται στο 10% των πλέον «διαβασμένων» και σημαντικών δημοσιεύσεων παγκοσμίως.

 

Θεωρείται από τους πλέον έγκυρους πίνακες κατάταξης παγκοσμίως διότι στηρίζεται σε στοιχεία άμεσα επαληθεύσιμα στο διαδίκτυο, και όχι σε δείκτες που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε συνεντεύξεις, ερωτηματολόγια και «έρευνες γνώμης» οι οποίοι διακατέχονται σε κάποιες περιπτώσεις από μεροληψία ή υποκειμενισμό. Βασική αρχή της συγκεκριμένης κατάταξης είναι ότι στη σημερινή εποχή η πλειονότητα των σημαντικότερων δραστηριοτήτων ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος πρέπει να ανακλάται κατ’ ανάγκη στον παγκόσμιο ιστό. Η κατάταξη δημοσιεύεται από το 2004 και ανανεώνεται δύο φορές το χρόνο κάθε Ιανουάριο και Ιούλιο.

 

Στην κατάταξη που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές μέρες περιλαμβάνονται περίπου 12.000 Πανεπιστήμια παγκοσμίως. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και 77 Ελληνικά Πανεπιστήμια, ΑΤΕΙ και Ιδιωτικοί Φορείς παροχής υπηρεσιών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρώτο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο βρίσκεται στη θέση 271 παγκοσμίως. Ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη θέση 287, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη θέση 355, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών στη θέση 486 και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη θέση 589. (βλέπε πίνακα 1)

 

 Η κατάταξη κάθε Πανεπιστημίου βασίζεται στους εξής τέσσερις επιμέρους δείκτες:

 

 1. Παρουσία (Presence Rank) 5% : Ο συνολικός όγκος περιεχομένου (ιστοσελίδων, εγγράφων, κλπ) που δημοσιεύεται από το δικτυακό τομέα του ιδρύματος. Η μέτρηση παρέχεται από τη μηχανή αναζήτησης Google.

 2. Απήχηση – Ορατότητα (Impact Rank) 50%: Η ποιότητα του περιεχομένου αξιολογείται από τη δημοτικότητά του, δηλαδή από τον αριθμό των εξωτερικών δικτυακών συνδέσμων σε περιεχόμενο του ιδρύματος. Υπολογίζει ουσιαστικά τα «backlinks» δηλαδή τους συνδέσμους που έχουν άλλες σελίδες προς την ιστοσελίδα του Ιδρύματος που αξιολογείται. Η δημοτικότητα του περιεχομένου θεωρείται ότι αναγνωρίζει την αξία του ιδρύματος, την ακαδημαϊκή του επίδοση, την αξία και τη χρησιμότητα της δημοσιευμένης πληροφορίας ή υπηρεσίας που παρέχει το ίδρυμα.

 3. Ανοιχτό Επιστημονικό Περιεχόμενο (Openness Rank) 10%. Αξιολογείται η συμμετοχή του ιδρύματος στα ανοιχτά επιστημονικά πρότυπα του παγκόσμιου ιστού μέσω του πλήθους των εγγράφων που καταλογογραφούνται στο Google Scholar και των αριθμό των ετεροαναφορών σε αυτά. Πρακτικά η μελέτη των ετεροαναφορών θεωρείται το εγκυρότερο κριτήριο αποτίμησης του επιστημονικού – ερευνητικού έργου ενός Πανεπιστημίου. Στο κριτήριο αυτό δεν ενδιαφέρει το πόσα άρθρα έχουν γραφτεί από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου αλλά πόσες αναφορές του ονόματος και του έργου του έχουν γίνει σε άρθρα και έρευνες άλλων συγγραφέων και καθηγητών άλλων Πανεπιστημίων. Ο αριθμός ετεροαναφορών υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των 10 καλύτερων προφίλ ΔΕΠ ερευνητών του κάθε Πανεπιστημίου από τα 12.000, εκτός του πρώτου προφίλ για να υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα.

 4. Αριστεία (Excellence Rank) 35%. Ποσοστό των δημοσιεύσεων του ιδρύματος που ανήκει στο 10% των περισσότερο αναφερόμενων δημοσιεύσεων σε κάθε επιστημονικό πεδίο. Ο δείκτης αυτός προέρχεται από τη SCImago και περιλαμβάνει στοιχεία της πενταετίας 2011-2015 σε 26 διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

 

 

 

Ιδιαίτερα μνεία θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι στο τρίτο κριτήριο αυτό του ανοιχτού επιστημονικού περιεχομένου το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 43η θέση παγκοσμίως μεταξύ των 12.000 Πανεπιστημίων με 574706 ετεροαναφορές. Η θέση αυτή είναι η καλύτερη θέση που έλαβε ποτέ ελληνικό Πανεπιστήμιο σε ιδρυματικό επίπεδο σε οποιοδήποτε παγκόσμια κατάταξη. (http://www.webometrics.info/en/node/169)

 

 

 

Πίνακας 1: Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ιδρύματα παροχής Σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τον πίνακα WEBOMETRICS για το 2018 (α΄ εξάμηνο)

 

 

 

Ranking

World Rank

University

Presence Rank*

Impact Rank*

Openness Rank*

Excellence Rank*

1

271

National and Kapodistrian University of Athens

481

529

43

212

2

287

Aristotle University of Thessaloniki

332

314

494

294

3

355

National Technical University of Athens

472

260

606

461

4

486

University of Patras (incl University of Western Greece)

631

530

562

581

5

589

University of Crete

753

829

536

616

6

665

University of Ioannina

1384

1011

801

605

7

1025

Democritus University of Thrace

299

1711

1390

981

8

1029

University of Thessaly

1038

1983

905

922

9

1076

University of the Aegean

1238

1455

1249

1157

10

1191

Athens University of Economics and Business

1626

1255

977

1521

11

1270

Technical University of Crete

1940

2309

835

1241

12

1483

University of Piraeus

1795

2352

1256

1581

13

1591

University of Macedonia

1452

1538

1672

2127

14

1627

Ionian University

2451

528

2533

2959

15

1662

Agricultural University of Athens

3066

3937

1273

1393

16

1714

Harokopio University of Athens

4322

4058

950

1489

17

1900

Hellenic Open University

2263

1934

2072

2474

18

1928

Technological Education Institute of Crete

1641

3984

1439

1922

19

1944

University of Peloponnese

3034

2923

2045

2117

20

1944

Technological Education Institute of Athens

1820

2660

2033

2262

21

2209

University of Western Macedonia

3301

6000

2333

1733

22

2447

Technological Education Institute of Thessaloniki

2640

3443

2680

2805

23

2677

Technological Education Institute of Piraeus

2801

4338

3020

2912

24

2777

Panteion University of Political and Social Sciences

1565

4149

2412

3300

25

3122

Athens Information Technology

20368

10010

2260

2283

26

3208

Technological Education Institute of Lamia

8483

8591

3265

2780

27

3425

Technological Education Institute of Larissa

2807

3585

2689

4397

28

3432

Technological Education Institute of Patras

5659

8493

3074

3229

29

3826

Technological Education Institute of Western Macedonia (TEI Kozani)

3319

9468

4274

3529

30

4784

American School of Classical Studies at Athens

5234

3417

4083

5777

31

5243

Technological Education Institute of Epirus

2793

5739

3209

5777

32

5486

American College of Greece

6919

5520

4041

5777

33

5531

International Hellenic University

6036

5702

4066

5777

34

5599

Hellenic Naval Academy

20781

13556

4627

4063

35

5684

Technological Education Institute of Kavala

6687

6962

3055

5777

36

5864

Technological Education Institute of Kalamata

5798

6983

3942

5777

37

5937

Alba Graduate Business School

13151

7122

3324

5777

38

6146

Technological Educational Institute of Central Macedonia (TEI Serres)

4522

8093

3988

5777

39

6394

Technological Education Institute of Chalkida

12409

9746

5608

5246

40

6596

American College of Thessaloniki

11652

8660

4078

5777

41

6695

School of Pedagogical and Technological Education

5188

10337

2886

5777

42

7341

Technological Educational Institution of the Ionian Islands

4738

10960

4121

5777

43

7556

Technological Education Institute of Western Greece

4949

11743

3532

5777

44

8297

Technological Educational Institute of Sterea Ellada

5683

13184

3106

5777

45

8376

American Farm School Thessaloniki

13356

9804

6797

5777

46

8948

Athens School of Fine Arts

6622

6468

9593

5777

47

9892

New York College

9761

9972

8621

5777

48

11249

Bca Business Studies

13975

12758

7445

5777

49

11276

Mediterranean College

12511

9030

9593

5777

50

11422

(3) CITY College International Faculty University of Sheffield

8483

9521

9593

5777

51

13888

Akto Art & Design

16244

12057

9593

5777

52

14097

College Year in Athens

18357

12129

9593

5777

53

14502

Metropolitan College

9978

13360

9593

5777

54

14963

Hellenic American Education Center

17478

13437

9593

5777

55

15071

Independent Science & Technology Studies

18417

13467

9593

5777

56

15528

Hellenic Army Academy

14825

17403

9593

5246

57

15528

Swiss Business School for International Hotel & Tourism Management Education (Alpine Center)

20182

13796

9593

5777

58

16070

City University Athens

19397

14606

9593

5777

59

16232

(3) National and Kapodistrian University of Athens Medical School

16973

18856

7646

5777

60

16803

Vakalo Art & Design College

14496

16040

9593

5777

61

16988

Hellenic American University

20572

15673

9593

5777

62

17327

Aegean Omiros College

15571

16630

9593

5777

63

17404

ICBS Business School

16639

16630

9593

5777

64

18420

State Conservatory of Thessaloniki

18395

17725

9593

5777

65

19181

British Hellenic College

15709

18856

9593

5777

66

19396

DEI College

18392

18856

9593

5777

67

19433

AAS College Applied Arts Studies

19552

18796

9593

5777

68

21335

Institution d΄Etudes Francophones

20167

21011

9593

5777

69

21480

Conservatoire of Northern Greece

21697

21011

9593

5777

70

22084

American University of Athens

26734

20673

9593

5777

71

23043

College of Professional Journalism

17463

23193

9593

5777

72

23227

Athinaiki Ekpaideftiki Etairia Rene Descartes College CNAM

22673

22958

9593

5777

73

23599

Greek Bible College

20018

23640

9593

5777

74

23599

MBS College College of Crete Heraklion

24448

23193

9593

5777

75

23689

Attico College

25179

23193

9593

5777

76

25508

Athenian College

27100

24742

9593

5777

77

25932

European College for Tourism Studies Corfu

26033

25720

9593

5777

 

Πηγή: Ιστοσελίδα WEBOMETRICS - http://www.webometrics.info/en/Europe/Greece%20

 

 
Online dating, Η μία και μόνο λέξη που αυξάνει τις πιθανότητες να βρείτε ταίρι. Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Κυριακή, 21 Ιανουάριος 2018 07:58

Online dating,

Η μία και μόνο λέξη που αυξάνει τις πιθανότητες να βρείτε ταίρι.
915cf-online-dating

Το μυστικό της επιτυχίας για όσους χρησιμοποιούν εφαρμογές online dating αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα. Και ποιο είναι αυτό; Απλά μία και μόνο λέξη που αυξάνει τις πιθανότητες να βρείτε ταίρι κατά 160%!

Φαίνεται πως η σωματική άσκηση θεωρείται σέξι και ελκυστική, αφού έρευνα που έγινε σε 7.000 χρήστες του Zoosk αποκάλυψε ότι όσοι είχαν στις πληροφορίες των προφίλ τους τη λέξη «πιλάτες» είχαν 160% παραπάνω πιθανότητες να βρουν ταίρι.

Επιτυχίες είχαν και όσοι ανέφεραν ότι έκαναν kick boxing, Zumba, και γιόγκα. Μάλιστα, το 56% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε πως το να γυμνάζετε κάποιος υποψήφιος σύντροφος σε τακτική βάση θεωρείται ως ένας πολύ σημαντικός παράγοντας.

Αν όμως δεν ενδιαφέρεστε και πολύ για την γυμναστική και χρησιμοποιείτε εφαρμογές online dating, μπορείτε να αποκαλύψετε τα ενδιαφέροντας σας στο φαγητό αφού υπάρχει και εδώ μια «μαγική» λέξη που κεντρίζει την προσοχή. Ποια είναι αυτή; Διαπιστώθηκε πως όσοι αναφέρουν ότι τους αρέσει το γουακαμόλε έχουν επίσης πολλές επιτυχίες.

Έρευνα που διενεργήθηκε το 2017 διαπίστωσε πως όσοι μοιράζονταν στο προφίλ τους την… αγάπη τους για το γουακαμόλε είχαν περισσότερα μηνύματα σε ποσοστό 144%. Άξιο αναφοράς είναι πως μεγάλες επιτυχίες στο online dating καταγράφουν οι vegan αφού λαμβάνουν 62% παραπάνω μηνύματα από το μέσο όρο.

http://www.typos.com.cy/cat/10/article/32146

 
Προσκοπισμός αλλάζει τη ζωή των νέων! Πρόσφατη έρευνα αναδεικνύει πόσο καθοριστικής σημασίας είναι η προσκοπική εμπειρία στον ψυχισμό των νέων. Εκτύπωση
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 11:13

Προσκοπισμός αλλάζει τη ζωή των νέων!

Πρόσφατη έρευνα αναδεικνύει πόσο καθοριστικής σημασίας είναι η προσκοπική εμπειρία στον ψυχισμό των νέων.

resized ΔΤ Ο Προσκοπισμός αλλάζει ζωές 3

Η ζωή εκατομμυρίων νέων ανθρώπων σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από την εποχή που ιδρύθηκε η Προσκοπική Κίνηση το 1907.

Οι σύγχρονοι νέοι απολαμβάνουν περισσότερη ελευθερία σε σύγκριση με το παρελθόν και έχουν πρόσβαση σε καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης, σε σχέση με τις προηγούμενες γενεές. Η τεχνολογία προσφέρει άπειρες ευκαιρίες και μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να βιώσουμε διαφορετικές κουλτούρες.

Ταυτόχρονα όμως, οι νέοι αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες δυσκολίες. Έντονο στρες, που προκαλείται από το γεγονός ότι η ζωή τους βρίσκεται συνεχώς κάτω από το μικροσκόπιο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αβεβαιότητα, εξαιτίας μίας αενάως εναλλασσόμενης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, όπου το εργασιακό περιβάλλον αλλάζει άρδην και οι κοινωνίες σπαράσσονται από διαμάχες πάνω σε ζητήματα πίστης, αξιών και πεποιθήσεων.

resized ΔΤ Ο Προσκοπισμός αλλάζει ζωές 1

Παρά τις έντονες αυτές διαφορές, ο Προσκοπισμός συνεχίζει 110 χρόνια μετά να είναι το ίδιο σημαντικός και επίκαιρος για την κοινωνία. Και για πρώτη φορά έχουμε αδιάσειστα στοιχεία για να υποστηρίξουμε αυτή τη διαπίστωση.

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγαν οι Πρόσκοποι στην Μεγάλη Βρετανία σε 3.000 νέους (Προσκόπους και μη, ηλικίας 14-17 ετών). Στόχος της έρευνας ήταν να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους οι νέοι γίνονται Πρόσκοποι και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι από την όλη εμπειρία και την επίδραση που έχει ο Προσκοπισμός στη ζωή τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναλύθηκαν από ειδικούς στην κοινωνική έρευνα (SocStats & MAP polling company) και παρουσιάζονται παρακάτω:

Νέοι που είναι ή έχουν υπάρξει Πρόσκοποι έχουν καλλιεργήσει μέσω του Προσκοπισμού τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

Σωματική δραστηριότητα:

32,2%

Ενεργή συμμετοχή στα κοινά:

29,1%

Συναισθηματική νοημοσύνη:

19,4%

Ηγεσία:

17,0%

Περιβαλλοντική συνείδηση:

16,1%

Υπευθυνότητα & αξιοπιστία:

15,6%

Ομαδικότητα:

15,5%

Ανθεκτικότητα (ψυχικό απόθεμα):

13,3%

Σεβασμό στη διαφορετικότητα:

12,4%

Επίλυση προβλημάτων:

10,5%

Πνευματικότητα & ενδοσκόπηση:

4,2%

 

resized ΔΤ Ο Προσκοπισμός αλλάζει ζωές 2

Σε κοινωνικό επίπεδο, εξαιτίας της ενασχόλησής τους με τον Προσκοπισμό:

 • 78% των Προσκόπων αισθάνονται ότι είναι ευθύνη τους να προσφέρουν βοήθεια στην κοινότητα στην οποία μένουν

 • 86% των Προσκόπων συναναστρέφονται άτομα από διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο/περιβάλλον από το δικό τους

 • 75% των Προσκόπων είναι περισσότερο θετικά διακείμενοι απέναντι σε ανθρώπους από διαφορετικό υπόβαθρο/περιβάλλον

 

Σε προσωπικό επίπεδο, εξαιτίας της ενασχόλησής τους με τον Προσκοπισμό:

 • 78% των Προσκόπων συμφωνούν ότι αναγνωρίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες

 • 87% των Προσκόπων αισθάνονται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τις ικανότητές τους

 • 80% των Προσκόπων έχουν μάθει καλύτερα τον εαυτό τους

 • 89% των Προσκόπων αισθάνονται περήφανοι για όσα έχουν καταφέρει

 

Σε σύγκριση με νέους που δεν είναι μέλη της Προσκοπική Κίνησης, οι Πρόσκοποι :

 • Προσφέρουν 54 ώρες περισσότερες εθελοντικής εργασίας το χρόνο

 • Είναι κατά 29% περισσότερο προδιατεθειμένοι να αναλάβουν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινότητα που ζουν

 • Ψηφίζουν στις εκλογές σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20%

resized ΔΤ Ο Προσκοπισμός αλλάζει ζωές 4

Ο Προσκοπισμός, η μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση νέων στην Ελλάδα, με 25.000 μέλη, είναι ανοιχτός για όλους και σας περιμένει σε περισσότερες από 300 γειτονιές.

Περισσότερα στο www.gineproskopos.gr

 

Πηγή έρευνας: http://scouts.org.uk/media/901638/Final-impact-report-web-.pdf

 

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτό-εκπαίδευση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη και προσκοπικές οικογένειες σε όλη την επικράτεια. Το Σ.Ε.Π. το οποίο ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη, συμπλήρωσε το 2017 107 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στο γίγνεσθαι της κοινωνίας. Είναι μια σύγχρονη κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών, με αντικείμενο την ενεργό συμμετοχή στην παροχή υπηρεσιών και ανάληψης πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

 


Σελίδα 3 από 298

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''.
"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''. H θρυλική ταινία ...

Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber Είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζευγάρια της showbiz μιας και η σχέση τους θυμίζει ...