ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ - Σύμφωνο συνεργασίας δήμου με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 07 Νοέμβριος 2017 14:57

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ - Σύμφωνο συνεργασίας δήμου με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «…φέρνουμε τον δήμο μας κοντά στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας με πρακτικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας…»

 MG 3494

Την επιθυμία τους για διασύνδεση και συνεργασία σε κοινές δράσεις επικύρωσαν σήμερα ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με το Σύμφωνο Συνεργασίας που συνυπέγραψαν σε συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο στο Πανόραμα, ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο Πρύτανης ΠΑ.ΜΑΚ., καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης.

Στόχος του συμφώνου -που είναι τριετούς διάρκειας, αλλά μπορεί να ανανεωθεί με τη σύμφωνη γνώμη των δύο μερών- είναι η υλοποίηση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων που να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο και να συμβάλλουν στην εκπαιδευτική και πολιτιστική ανάπτυξη. Επιπλέον στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος των δύο πλευρών για ερευνητικά προγράμματα και συνεργασίες διαπιστώθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός συνεχούς διαύλου επικοινωνίας μεταξύ τους για την αμοιβαία ενίσχυση των σχέσεων και της παραγωγικής συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα το σύμφωνο συνεργασίας περιλαμβάνει την από κοινού διερεύνηση και αντιμετώπιση πεδίων και αναγκών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και την εκπόνηση ερευνητικών σχεδίων και εφαρμογή συνεργατικών δράσεων και προγραμμάτων. Επιπλέον προβλέπεται η συνεργασία για την υλοποίηση προγραμμάτων εξειδίκευσης και συγκεκριμένα για την υλοποίηση του προγράμματος “Baby Artist” που τελεί υπό την επιστημονική επιμέλεια της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Λελούδας Στάμου. Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση, καθώς διερευνά τη σχέση των βρεφών και των νηπίων με τη μουσική και θα υλοποιηθεί σε κτίριο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Να σημειωθεί ότι θα υπάρξει από κοινού αναζήτηση και διαφανής αξιοποίηση των απαραίτητων ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων για την επίτευξη των στόχων του συμφώνου και επιπλέον ότι υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης περαιτέρω εκπαιδευτικών, ερευνητικών και πολιτιστικών συνεργασιών κατόπιν συναίνεσης των δύο πλευρών.

«Ήταν μια παραγωγική και πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία. Με αφορμή το ερευνητικό πρόγραμμα “Baby Artist” που θα υλοποιηθεί στον δήμο μας υπό την επιστημονική καθοδήγηση της αναπληρώτριας καθηγήτριας Λελούδας Στάμου, αποφασίσαμε να διευρύνουμε τη συνεργασία μας και σε άλλους τομείς. Υπογράφοντας το εν λόγω σύμφωνο, όπως έχουμε κάνει με το ΑΠΘ, το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας, το Γ΄ ΣΣ και άλλους σημαντικούς φορείς της πόλεις, φέρνουμε τον δήμο μας κοντά στο μεγάλο δυναμικό του πανεπιστημίου Μακεδονίας με πρακτικό στόχο πάντοτε τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας» δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Από τη μεριά του ο Πρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ, Καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης δήλωσε ότι «είμαστε ικανοποιημένοι διότι το Σύμφωνο που υπογράψαμε με τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη δίνει το στίγμα της συνεργασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με τις τοπικές κοινωνίες. Αποτελεί θετικό παράδειγμα καθώς δίνει στα ερευνητικά προγράμματα πρακτικό χαρακτήρα δίνοντας πρόσβαση και δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους δημότες του».

 
Διαδίκτυο, Τρόποι αποφυγής των παγίδων του διαδικτύου από τους καταναλωτές.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 11:33

Διαδίκτυο,

Τρόποι αποφυγής των παγίδων του διαδικτύου από τους καταναλωτές.
Image11

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές εκτίθενται όλο και περισσότερο σε ενοχλητικές και παραπλανητικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να υιοθετήσουν μια πιο κριτική προσέγγιση σε αυτές τις προσφορές ώστε να μην καταλήγουν να πληρώνουν για ανεπιθύμητα αγαθά ή παραπλανητικές συμβάσεις.

Ως εκ τούτου, το ευρωπαϊκό δίκτυο κέντρων καταναλωτή δημιούργησε ένα βίντεο για θα βοηθήσει τους καταναλωτές να εντοπίσουν τις παγίδες.

Επιθετικές πρακτικές πωλήσεων που προσφέρουν δωρεάν δοκιμαστικά προϊόντα ή μεγάλες προσφορές εμφανίζονται όλο και περισσότερο στα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης (social media) και στις ιστοσελίδες ως αναδυόμενες διαφημίσεις (pop-up).

Αυτές οι διαφημίσεις ωθούν τους Ευρωπαίους καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές χωρίς προσοχή ή ακόμη και αγοράζουν προϊόντα χωρίς να τα επιθυμούν ή να τα χρειάζονται. Ωστόσο, εάν ένας καταναλωτής δεσμεύεται σε σύμβαση χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή του, αυτή θεωρείται παραπλανητική και μη δεσμευτική. Επομένως, είναι σημαντικό οι καταναλωτές να απορρίπτουν και να καταγγέλλουν άμεσα αυτού του είδους τις συμβάσεις.

 

Η γνώση είναι η λύση

Η ικανότητα εντοπισμού μιας διαδικτυακής παγίδας καθώς και η γνώση των δικαιωμάτων των καταναλωτών αποτελεί το κλειδί για την αποφυγή μιας ανεπιθύμητης σύμβασης ή συναλλαγής. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν πότε πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν για ανεπιθύμητα αγαθά και συνδρομές.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας* που διενεργήθηκε σε έξι ευρωπαϊκές χώρες διαπιστώθηκε ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν περιορισμένη γνώση των δικαιωμάτων τους όταν πρέπει να αντιμετωπίζουν την αγορά ανεπιθύμητων προϊόντων ή συμβάσεων παγίδων. Δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση σχετικά με το δικαίωμα υπαναχώρησης ούτε για το δικαίωμα αμφισβήτησης και ακύρωσης της τραπεζικής συναλλαγής.

Το νέο βίντεο του ευρωπαϊκού δικτύου κέντρων καταναλωτή αποκαλύπτει με απλό και χιουμοριστικό τρόπο ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών των παγίδων. Σκοπός του βίντεο είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να εντοπίσουν ευκολότερα τις online παγίδες.

Η κ. Αθηνά Κοντογιάννη, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας δήλωσε «Με το βίντεο και τις 5 συμβουλές του ECC σχετικά με την αντιμετώπιση των online παγίδων ελπίζουμε να δώσουμε στους καταναλωτές τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να αποφεύγουν αμφίβολες προσφορές και ανεπιθύμητες παγίδες».

5 συμβουλές - πώς να αντιμετωπίσετε τις online παγίδες

  1. Πριν πληκτρολογήσετε το όνομα και τη διεύθυνσή σας, θα πρέπει να ελέγξετε εάν θα δεσμευτείτε με μια αγορά ή μια σύμβαση.
  2. Είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται σαφώς κατά την παραγγελία μιας δοκιμαστικής συσκευασίας ή προσφοράς εάν αυτή συνεπάγεται και δεσμευτική σύμβαση.
  3. Ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ένα προϊόν που δεν έχει παραγγείλει ή να πληρώσει για την επιστροφή του.
  4. Αποτελεί υποχρέωση του προμηθευτή να αποδείξει ότι δώσατε τη συγκατάθεσή σας για μια αγορά.
  5. Εάν ο προμηθευτής χρέωσε τον τραπεζικό σας λογαριασμό μέσω μιας κάρτας πληρωμής χωρίς τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να υποβάλετε παράπονα στην τράπεζά σας και να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων.


Σχετικά με το ECC

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή της Ελλάδας είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Καταναλωτικών Κέντρων (ECC-Net), ενός ευρωπαϊκού δικτύου που συνεργάζεται για να βοηθήσει τους καταναλωτές όταν αγοράζουν διασυνοριακά αγαθά ή υπηρεσίες εντός της ΕΕ. Το δίκτυο αποτελείται από ένα Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ και στη Νορβηγία και την Ισλανδία.


* Η έρευνα διεξήχθη σε έξι χώρες: Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο και Αυστρία, οι οποίες ανέφεραν το μεγαλύτερο αριθμό προβλημάτων με παγίδες συνδρομής εντός του δικτύου ΕΚΚ. http://www.ecccyprus.org/index.php/el/

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/30743

 
Σε λειτουργία το πρώτο υπόγειο σύστημα αποθήκευσης απορριμμάτων στο κέντρο της Λάρισας
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017 13:46

Σε λειτουργία το πρώτο υπόγειο σύστημα αποθήκευσης απορριμμάτων στο κέντρο της Λάρισας

resized 20171012 113509

Σε λειτουργία έχει τεθεί, πριν λίγες ημέρες, το πρώτο πιλοτικό υπόγειο σύστημα διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων, στην Τρίγωνη Πλατεία της Λάρισας και ειδικότερα επί της οδού Ηλιοδώρου. Η λειτουργία το συστήματος εξελίσσεται ομαλά, αφού οι πολίτες έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο χρήσης τους, ενώ σταδιακά απομακρύνονται οι υπέργειοι κάδοι που βρίσκονταν στο σημείο. Σημειώνεται ότι με το συγκεκριμένο σύστημα εξασφαλίζεται η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθόσον ένας υπόγειος κάδος αντικαθιστά ικανοποιητικό αριθμό κοινών τροχήλατων κάδων (4-5 κάδους). Ως γνωστόν, ο γενικότερος σχεδιασμός του Δήμου, προβλέπει την τοποθέτηση υπόγειων συστημάτων στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Απόστολος Σουρλαντζής, τόνισε τα εξής:

«Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος με την Δ/νση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης προχωρά στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της αισθητικής της πόλης. Με την εγκατάσταση υπόγειων βυθιζόμενων κάδων σε ευαίσθητα σημεία του κέντρου της πόλης και την εφαρμογή του συστήματος της διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων, θα απομακρυνθούν σταδιακά οι υπέργειοι κάδοι, που δημιουργούν σοβαρό αντιαισθητικό πρόβλημα στις πλατείες και τα πάρκα, με την υπερχείλιση των απορριμμάτων και τις δυσάρεστες οσμές. Έτσι θα διασφαλισθούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής για τους πολίτες, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

resized 20171012 113532

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 12/10/2017 εγκαταστάθηκε στην Τρίγωνη Πλατεία το 1ο πιλοτικό υπόγειο σύστημα διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων και τις επόμενες ημέρες θα απομακρυνθούν οι οχτώ υπέργειοι κάδοι απορριμμάτων, που είναι τοποθετημένοι κατά μήκος της οδού Ηλιοδώρου.

Παράλληλα η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης ετοίμασε και προχώρησε άμεσα στην διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου για την ορθή χρήση του συστήματος από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στην επί τόπου εκπαίδευση και παροχή πρακτικών συμβουλών στους συμπολίτες που θα κάνουν χρήση των υπόγειων κάδων, εναποθέτοντας τα απορρίμματα σ’ αυτούς.

resized 20171012 113854

Με το σύστημα αυτό εξασφαλίζεται η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας απορριμμάτων, καθόσον ένας υπόγειος κάδος αντικαθιστά ικανοποιητικό αριθμό κοινών τροχήλατων κάδων (4-5 κάδους).

Είναι προφανές ότι η όλη προσπάθεια αποτελεί μια σημαντική τομή στον τοπικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Βρισκόμαστε στην αρχή δρομολογουμένων εξελίξεων που θα αλλάξουν ριζικά τη λογική και τον τρόπο αντιμετώπισης των απορριμμάτων από τους πολίτες. Θα ακολουθήσουν δράσεις ενημέρωσης που αποσκοπούν στην αλλαγή νοοτροπίας και στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Στο έργο της αισθητικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης της πόλης η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων ζητά τη συνδρομή όλων των πολιτών και ευελπιστεί ότι θα τους έχει συνοδοιπόρους στην προσπάθεια για μια πόλη καθαρή .Γιατί η καθαριότητα της πόλης μας είναι υπόθεση και ευθύνη όλων.»

 
Νορβηγία, Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη ανοίγει και η θέα που προσφέρει απλά δεν υπάρχει…
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Κυριακή, 29 Οκτώβριος 2017 10:24

Νορβηγία,

Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη ανοίγει και η θέα που προσφέρει απλά δεν υπάρχει…
5fff4- norway underwater

Τώρα θα μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου σε ένα αληθινό υποβρύχιο περιβάλλον!

Τις πύλες του θα ανοίξει σύντομα το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Νορβηγία, το οποίο έχει σχεδιαστεί από Νορβηγούς αρχιτέκτονες.

Το εστιατόριο θα ανοίξει στις αρχές του 2019, ενώ οι εργασίες κατασκευής του θα ξεκινήσουν στις νότιες ακτές της Νορβηγίας τον Φεβρουάριο του 2018. Σχεδιάστηκε από την νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία Snohetta, η οποία έχει σχεδιάσει επίσης την Εθνική Λυρική Σκηνή στη Νορβηγία, αλλά και τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με πηγές, θα βρίσκεται 5 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, θα αποτελείται από τρία επίπεδα και η είσοδος σε αυτο θα γίνεται μέσω ενός ειδικού σωλήνα!

Θα ονομάζεται «Under» και οι τοίχοι του θα χτιστούν έτσι ώστε να αντέχουν ακόμα και τις πιο ακραίες συνθήκες στη θάλασσα.

Αναμφισβήτητα είναι ό,τι πιο ενθουσιώδες και φουτουριστικό έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό και ανυπομονούμε πολύ να το επισκεφτούμε!

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/30576

 

 
Ένα ξεχωριστό απόγευμα γεμάτο χαμόγελα , ευχές και υπέροχες γεύσεις στα επίσημα εγκαίνια του «Fifty Fish» στο Μαρούσι.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2017 10:33

Ένα ξεχωριστό απόγευμα γεμάτο χαμόγελα , ευχές και υπέροχες γεύσεις στα επίσημα εγκαίνια του «Fifty Fish» στο Μαρούσι.

resized Κ.ΘωμόπουλοςΚ. Αγγελάκης Ν. ΡάγιουΝ. Μοσχονά Ελ. Περγαντή

Ένα ξεχωριστό απόγευμα γεμάτο χαμόγελα , ευχές και υπέροχες γεύσεις απόλαυσαν την περασμένη Παρασκευή οι καλεσμένοι στα επίσημα εγκαίνια του «Fify Fish», στην Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, που έχει γίνει το αγαπημένο «θαλασσινό» στέκι των βορείων προαστίων και όχι μόνο, εντυπωσιάζοντας με την ποιότητα και τις γεύσεις του.

Το «Fify Fish», που χαρακτηρίζεται ως πρωτότυπα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο με έμφαση στα φρέσκα ψάρια και τα όστρακα, φόρεσε τα καλά του και υποδέχτηκε πλήθος κόσμου.

resized Χ.Τσαμπούρης-Πασχάλης Τσαρούχας-Κ. Βλαντούσης

 

Πολλοί φίλοι πέρασαν να ευχηθούν στους ιδιοκτήτες, Χάρη Τσαμπούρη και Κυριάκο

Βλαντούση, βρίσκοντας παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσουν κλασικούς θαλασσινούς μεζέδες στα καλύτερα τους αλλά και τις ξεχωριστές δημιουργίες του σεφ. Ανάμεσα τους ήταν και ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Νατάσα Ράγιου, ο Γιάννης Καζανίδης, ο Κώστας Αλιμπέρτης με την Έρη Σούκου, ο Βασίλης Παλαιολόγος, η Νατάσα Μοσχονά, ο Τζων Έλεγκανς, η Χριστίνα Παπανικολάου κ.α. Από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ τον πρώτο λόγο είχαν τα εκλεκτά εδέσματα και ποτά.

resized DSC 7049

Οι Κυριακές στο «Fify Fish» (ο χώρος του πρώην «Ούζο μπαρ»), λίγο μετά το μεσημέρι, γεμίζουν με μελωδίες από τη φωνή Κώστα Θωμόπουλου και της

ορχήστρας του (Δημήτρης Παύλου στο μπουζούκι και Γιώργος Παυλάτος στα πλήκτρα) που ανεβάζουν το κέφι στο ζενίθ!

resized DSC 7211

resized Κυριάκος Βλαντούσης- Χάρης Τσαμπούρηςιδιοκτητες

resized 22809592 10210417203687189 1762299050 n

resized 22854697 10155249462152875 138000239 n

resized Κ. Βλαντούσης-Ν. Ράγιου-Χ. Τσαμπούρης

resized Χ. Τσαμπούρης Χριστινα Παπανικολάου Κ. Βλαντούσης

resized Κωστας Θωμόπουλος Νατάσα Μοσχονά Νατάσα Ραγιου

resized Νατάσα Ράγιου-Νίκος Ράγιοςαδελφός υπευθυνος λειτουργίας Fifty Fish

resized Χ. Τσαμπούρης Κώστας ΑλιμπέρτηςΕρη Σούκου Κ. Βλαντούσης

 

resized Χάρης ΤσαμπούρηςΒασίλης Παλαιολόγος Νατασα Ράγιου Κυριάκος Βλαντούσης

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2017 10:48
 


Σελίδα 3 από 290

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο τρέιλερ για το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη Το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, έχει ολοκληρώσει πλέον ...

Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν ...