ATTICANEWS.GR

Member Area
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ


Η ΓΓΙΦ στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Lobby γυναικών και της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή». Επικυρώνουμε τη Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης Συμμετέχουμε στη διεθνή καμπάνια κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 15:21

Η ΓΓΙΦ στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Lobby γυναικών και της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή».

Επικυρώνουμε τη Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης Συμμετέχουμε στη διεθνή καμπάνια κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ΓΓΙΦ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ LOBBY ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα 24/11/2017 το Ευρωπαϊκό Lobby γυναικών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

 

Η κα Κούβελα τόνισε εξ’ αρχής ότι η 25η Νοέμβρη κάθε έτους, η οποία τιμάται ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ανά τον κόσμο, επιβάλλει σε όλους και όλες μας να συνεργαστούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με στόχο την καταπολέμηση του ειδεχθούς φαινομένου, που, δυστυχώς, εξακολουθεί να δημιουργεί ρωγμές στην ποιότητα της δημοκρατίας μας.

 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πολιτικές και τις δράσεις της ΓΓΙΦ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με έμφαση:

 

 • στην επιτυχία της ΓΓΙΦ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να κυρωθεί η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (γνωστή ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, μαζί με τον εφαρμοστικό νόμο που απορρέει αυτήν.

 

Πρόκειται για το πρώτο διεθνώς δεσμευτικό κείμενο, στο οποίο κατονομάζεται και αναγνωρίζεται η έμφυλη βία. Μέσω αυτού, εγγυάται την ισότιμη προστασία όλων -ανεξαιρέτως- των γυναικών και προασπίζεται το δικαίωμά τους σε μέτρα προστασίας, υποστήριξης και αποκατάστασης.

 

 • Στη συμμετοχή της στη διεθνή καμπάνια κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης με τη δημιουργία των τεσσάρων νέων σποτ της ΓΓΙΦ με συγκεκριμένες περιπτώσεις για τη σεξουαλική παρενόχληση σε εργασιακούς χώρους και υπηρεσίες, προκειμένου να φωτιστούν οι αθέατες πλευρές του φαινομένου, να ενημερωθούν όλες οι γυναίκες, ώστε να μπορέσουν να απευθυνθούν στις δομές της ΓΓΙΦ και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη γύρω από την ανάγκη τερματισμού των προϋποθέσεων που συντηρούν και αναπαράγουν το επίμαχο θέμα

 

 • στη θεματική της βίας ως διακριτό άξονα προτεραιότητας στο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (ΕΣΔΙΦ) 2016-2020» με επιμέρους δράσεις και στόχους, που αποσκοπούν στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 • στη διασφάλιση της άρτιας λειτουργίας και το συνεχή εμπλουτισμό των υπηρεσιών των δομών της ΓΓΙΦ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας στους διάφορους Δήμους όλης της χώρας) με:

 

 • την εξασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης του δικτύου και τη συνεχή στόχευση της ΓΓΙΦ να μονιμοποιηθούν οι δομές αυτές και με τη λήξη του προγράμματος ΕΣΠΑ

 • τη διεύρυνση των ωφελούμενων πληθυσμιακών ομάδων γυναικών

 • τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών των δομών με τη συμβουλευτική εργασίας

 • τη συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους, προσφέροντας στις ωφελούμενες ομάδες γυναικών ΔΩΡΕΑΝ νομική στήριξη και βοήθεια

 • στη διεθνή αναγνώριση του έργου της στον τομέα της έμφυλης βίας με τη συμπερίληψή της στην έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για τη βία κατά των γυναικών

 

Κλείνοντας, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «η ΓΓΙΦ, πιστή στις δεσμεύσεις της, θα συνεχίσει να υλοποιεί κάθε έργο που ενισχύει την προσπάθεια πάταξης των έμφυλων στερεοτύπων και αντιβαίνει σε όλες εκείνες τις πρακτικές, οι οποίες συντηρούν και αναπαράγουν τη βία κατά των γυναικών».

 
«Αργυρό» Πανευρωπαϊκό βραβείο Δημόσιας Διοίκησης για την Περιφέρεια Κρήτης στον «τελικό» του Μάαστριχτ της Ολλανδίας
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 14:35

«Αργυρό» Πανευρωπαϊκό βραβείο Δημόσιας Διοίκησης για την Περιφέρεια Κρήτης στον «τελικό» του Μάαστριχτ της Ολλανδίας

resized 1 3

Το «αργυρό», το δεύτερο Πανευρωπαϊκό βραβείο Δημόσιας Διοίκησης έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης στον τελικό διαγωνισμό στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας όπου συμμετείχαν ως συνυποψήφιες άλλες τρείς Περιφέρειες της Ευρώπης, Vlaanderen (Φλαμανδία) Βέλγιο, Περιφέρεια Καταλονίας και Σάλτσμπουργκ (Αυστρία). Η Περιφέρεια Κρήτης βραβεύτηκε για τις αναγνωρισμένες ως βέλτιστες πρακτικές στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διαφάνεια και λογοδοσία. Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό έλαβε η Περιφέρεια του Σάλτσμπουργκ που παρουσίασε κοινωνικές δομές ενσωμάτωσης ανήλικων προσφυγόπουλων.

resized 2 3

«Η κορυφαία αυτή Πανευρωπαϊκή διάκριση της Περιφέρειας Κρήτης και της Ελλάδας κατ’ επέκταση, στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, αντανακλά την συνολική προσπάθειά μας, για την εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών μας, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των Πολιτών, την διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αποτελεσματικότητα, μέσα απ’ την έμπνευση του ανθρώπινου κεφαλαίου αλλά και τη συνεργασία της με τα κορυφαία ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος παρέλαβε το βραβείο μαζί με τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας στη τελετή βράβευσης που έγινε χθες στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Ωστόσο τα συγχαρητήρια και την αναγνώριση των διαγωνιζομένων δέχτηκε ο Περιφερειάρχης και τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση στη διοργάνωση τόσο από εμπειρογνώμονες της Commission και έμπειρα στελέχη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης (EIPA), όσο και από μέλη των αντιπροσωπειών αλλά και τα μέλη της ίδιας της κατόχου του πρώτου βραβείου του Σάλτσμπουργκ, ότι η Ελληνική υποψηφιότητα ήταν το φαβορί με όρους Ευρωπαϊκών προσανατολισμών, σημαντικότητας, μεγέθους, κοινωνικής ενσωμάτωσης, αειφορίας και κυρίως της μεγάλης «διαδρομής» που διήνυσε η υπηρεσία και η Περιφέρεια Κρήτης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το παραπάνω κατέστη σαφές από το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης ήταν ο μοναδικός Περιφερειάρχης που συναντήθηκε, στο πλαίσιο της διοργάνωσης -πριν την απονομή- με τον Περιφερειάρχη του Limburg, της Ολλανδικής Περιφέρειας που βρίσκεται το Μάαστριχτ, ο οποίος, έχοντας σπουδές Αρχαίων Ελληνικών αντάλλαξε απόψεις σε Περιφερειακό επίπεδο, συγχαίροντας την Ελληνική αποστολή και τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την Ελληνική συμμετοχή και τις διακρίσεις της στο πεδίο αυτό. Τα μέλη της αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στην παρουσίαση της υποψηφιότητας της Περιφέρειας Κρήτης και ήταν παρόντες στη τελετή βράβευσης ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας Νίκος Ραπτάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ηρακλείου – Δημήτρης Σηφάκης Διευθυντής, Μαρία Βασιλάκη Τμηματάρχης, Σοφία Δρακάκη, (στέλεχος) αλλά και ερευνητές του προγράμματος από το Ι.Τ.Ε. Κρήτης, (κ.κ. Μανώλης Καλαϊτζάκης και Γιώργος Μαθιουδάκης).

resized 3 1

Στο «δρόμο» για το Μάαστριχτ, όπου έλαβε το «αργυρό», η Περιφέρεια Κρήτης πριν κριθεί ως υποψήφια στην τελική αυτή φάση, είχε ξεχωρίσει και βραβευθεί ανάμεσα και σε άλλες διαγωνιστικές διαδικασίες (Μάλτα, 9ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ποιότητας, Εσθονία, Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης και Διακυβέρνησης κ.α.) και επιλέχθηκε ως μια από τις (34) Βέλτιστες Πρακτικές της Ε.Ε. στον Δημόσιο Τομέα σε Περιφερειακό Επίπεδο (Best Public Sector Practice), μόνη ανάμεσα στις (9) Ελληνικές Συμμετοχές κι 150 Ευρωπαϊκών πρακτικών, ανάμεσα σε (30) Ευρωπαϊκά κράτη. Είναι η πρώτη φορά που στην Αυτοδιοίκηση Α΄ & Β΄ Βαθμού στη χώρα μας, μια Περιφέρεια διακρίνεται και συμμετέχει στον τελικό, μιας τέτοιας, κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

resized 4 1

 
ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΛΟΥ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 14:17

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΛΟΥ

resized IMG 2924

Σήμερα ξεκίνησαν οι εγγραφές των μικρών προσφυγόπουλων στο νέο Τμήμα Υποδοχής που δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Τήλου. Τα συνολικά δεκατέσσερα (14) προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο τμήμα υποδέχτηκαν ο Διευθυντής, οι Δάσκαλοι καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τήλου. Την μεγαλύτερη χαρά όμως έδειξαν οι μέλλοντες συμμαθητές και συμμαθήτριες τους προσφέροντας σαν καλωσόρισμα χυμούς και κρουασάν δημιουργώντας μια πολύ ευχάριστη και συγκινητική ατμόσφαιρα.

resized IMG 2919

Να θυμίσουμε ότι στο Δημοτικό σχολείο της Τήλου θα λειτουργήσει Τμήμα Υποδοχής Ι ΖΕΠ στο οποίο φοιτούν μαθητές με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας. Εκεί ακολουθείται εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Οι μαθητές που φοιτούν σε ΤΥ Ι ΖΕΠ παρακολουθούν μερικά μαθήματα στην κανονική τους τάξη, όπως : - Φυσική Αγωγή - Εικαστικά - Μουσική Αγωγή - Ξένη Γλώσσα ή και άλλο μάθημα, σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, σε συνεργασία με τον οικείο Σχολικό Σύμβουλο. Η φοίτηση στην ΤΥ Ι ΖΕΠ διαρκεί ένα διδακτικό έτος με δυνατότητα επέκτασης.

resized IMG 2925

Εκ μέρους του Δήμου θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλα τα παιδάκια Καλή Αρχή και καλή Σχολική Χρονιά.

 
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 12:11

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ

Image1α

 

Image1β

 
Χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Δήμο Γλυφάδας
News - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 08:26

Χριστουγεννιάτικος στολισμός στο Δήμο Γλυφάδας

resized AR02117 

Τα «γιορτινά» του φορά ήδη ο Δήμος Γλυφάδας, εν όψει της εορταστικής περιόδου που θα κορυφωθεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Η Βουλιαγμένης, η Μεταξά, η Λαμπράκη, σύντομα η Γούναρη και άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά και μικρότεροι δρόμοι και πλατείες της Γλυφάδας, καθώς και τα νέα δέντρα που πρόσφατα φυτεύτηκαν από το Δήμο, στολίστηκαν και συνεχίζουν να στολίζονται με εορταστικό διάκοσμο, δίνοντας έναν διαφορετικό, πιο ζωντανό «αέρα» στην πόλη.

 resized AR02156

Ο στολισμός φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε χρονιά και θα εμπλουτιστεί και θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών. Τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν και διάφορες εκδηλώσεις, με κορυφαία την καθιερωμένη πλέον στη Γλυφάδα «Κόκκινη Νύχτα», το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.

 resized AR02243

«Σε μια εποχή δύσκολη, σε μια περίοδο συνεχιζόμενης κρίσης, δημιουργούμε μια γιορτινή εικόνα και μια εορταστική ατμόσφαιρα, που την έχουμε όλοι τόσο ανάγκη», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς και αγάπης και καλούμε όλους τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας, να τα γιορτάσουμε μαζί στη Γλυφάδα».

resized AR02255

 

resized AR02281

resized AR02322

resized AR02422

resized AR02165

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 08:32
 


Σελίδα 1 από 290

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο τρέιλερ για το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη Το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, έχει ολοκληρώσει πλέον ...

Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν ...