ATTICANEWS.GR

Member Area
ΒΙΒΛΙΟ


Παρουσίαση βιβλίου «Πνοή. Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου…» της Λίτσας Καποπούλου
News - ΒΙΒΛΙΟ
Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2013 12:22

   Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

 

Παρουσίαση βιβλίου «Πνοή. Όταν χτυπά η καρδιά

 του πεπρωμένου…» της Λίτσας Καποπούλου

 

 

 

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου, οι εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ και η συγγραφέας Λίτσα Καποπούλου σας προσκαλούν την παρουσίαση του βιβλίου «Πνοή. Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου…», την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο, στο κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (Είσοδος από Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως- Σταθμός Μετρό Περιστέρι).

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Τσιώτα- Μάρκου. Ομιλητές της εκδήλωσης είναι η προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Περιστερίου Σοφία Λιακάκη, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Καίτη Νικολοπούλου, ο πρόεδρος του Δικτύου Μικρασιάτης Δημήτρης Παντέλας και ο επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θανάσης Μελισσάρης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.       

 

 
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ της συγγραφέως ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα»
News - ΒΙΒΛΙΟ
Κυριακή, 01 Δεκέμβριος 2013 13:34

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ της  συγγραφέως ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

«ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα»

resized COVER BITHIKOTSI 3D

 

Παραγωγή: ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Σόλωνος 110, 106 81

Tηλ. 210 38 02 242 - 215 57 00 557 - Fax 215 55 11 929

 

Οι εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ παρουσιάζει σε μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης το βιβλίο «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα» της ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ,τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00. στο Θέατρο «ΟΡΦΕΑΣ»(πρώην θέατρο Χατζηχρήστου Πανεπιστημίου τηλ: 210 3604618)

  

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών «Καταφύγιο Γυναίκας»

 (Έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στο έργο τους).

 

Θα μιλήσουν:

 Η Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ,κυρία Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου, ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου Στέλιος Κανάκης και η συγγραφέας.

Τιμής ένεκεν συμμετέχουν

Οι ηθοποιοί: Δέσποινα Στυλιανοπούλου - Ντίνος Καρύδης- Χάρης Βορκάς - Δημήτρης Καικής- Κατερίνα Πρωτονοταρίου -  Μάνια Σπαθή

Οι ερμηνευτές: Βασίλης Λέκκας -  Θεοδωσία Στίγκα -  Σωτήρης Δογάνης και η Μαρία Αναματερού 

Οι μουσικοί: Κώστας Αγέρης  (βιολί)-Δρόσος Σκυλλάς (κρουστά)-Σπύρος Κονσολάκης (κιθάρα)

 

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η δημοσιογράφος τηλεπαρουσιάστρια: Μάγδα Τσέγκου

Το βιβλίο συνοδεύεται από c.d μελοποιημένων ποιημάτων που αποτελούν μέρος της συγγραφής, που συνέθεσε ο συνθέτης Κώστας Νικολόπουλος και ερμήνευσαν η Μαρία Αναματερού και ο Σωτήρης Δογάνης. Αφηγείται η Άννα Μπιθικώτση .

 

Το  εξώφυλλο και τα σκίτσα φιλοτεχνήθηκαν από τον: Μάνο Σταματινό

Οι “ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα”, είναι ένα κράμα Πεζογραφίας και Ποίησης στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία μιας Μεγάλης Αγάπης που αφήνει την κραυγή ενός απαγορευμένου έρωτα μέσα από σκέψεις, προβληματισμούς και έντονα συναισθήματα. Πρωταγωνιστές, ο 47χρονος Αλέξης που δεν υλοποίησε τα “θέλω” του εγκλωβισμένος στο “κέλυφος” της συμβατικότητας και η 29χρονη Άννα που επέλεξε να αποτυπώνει πάνω στα χαρτιά της στιγμές της “αξιολάτρευτα αθώας ενοχής” τους…  Μια Κυριακή κρίσιμης απόφασης για τη ζωή τους, θα αναπτύξουν μια ιδιότυπη εσωτερική αντίσταση με θιασώτες ιδεολογίες που εκτελούνται, την έκπτωση του πνευματικού κόσμου και τις υποκριτικές πλάνες των κοινωνικών συντηρητισμών που δεν επιτρέπουν να ακουστεί η φωνή της καρδιάς που λέει: «χρωστάς αγάπη και για σένα»…

Άραγε θα περάσουν την “οδό της τόλμης” ή θα παραμείνουν ναυάγια στη βυθισμένη τους ζωή;

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ  ΨΥΧΗΣ

Δέσποινα Στυλιανοπουλου (Ηθοποιός)

«Άννα μου, έχεις τον δικό σου που σε κάνει ξεχωριστή. Είναι ο τρόπος που ακουμπάς την ψυχούλα σου πάνω στα λευκά χαρτιά σου! Κράτα ψηλά Άννα μου, και τράβα στους δρόμους της συγγραφής με το ταλέντο σου!

Μ’ αυτήν την πυξίδα θα γνωρίσεις τους αληθινούς καλούς αναγνώστες σου…»

Ντίνος Καρύδης (Ηθοποιός- Σκηνοθέτης)

«... Εδώ είναι η ψυχή σου Γρηγόρη Μπιθικώτση. Στην ταλαντούχα Άννα Μπιθικώτση! Στην ευαίσθητη συνέχειά σου… Τρανή απόδειξη ετούτο το βιβλίο, που το διάβασα απνευστί μια νύχτα του Νοέμβρη και ήταν Κυριακή…»

 

Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου (Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών)

«Προσωπικά, τη γραφή αυτού του βιβλίου θα τη χαρακτήριζα με δυο μόνο λέξεις ως "Γραφή Ψυχής».

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 
Παρουσίαση βιβλίου «Δάκρυα Διαμάντια» Στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ο συμπολίτης μας συγγραφέας Δημήτρης Γεωργάς ζωντάνεψε τις εικόνες της νέας του δουλειάς
News - ΒΙΒΛΙΟ
Σάββατο, 30 Νοέμβριος 2013 11:55

Παρουσίαση βιβλίου

Αγία Βαρβάρα, 29/11/2013

 

 

Παρουσίαση βιβλίου

«Δάκρυα Διαμάντια»

 

Στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ο συμπολίτης μας συγγραφέας Δημήτρης Γεωργάς ζωντάνεψε τις εικόνες της νέας του δουλειάς

Στη ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του Κέντρου Λόγου και Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, παρουσιάστηκε, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, το δεύτερο βιβλίο του συμπολίτη μας συγγραφέα Δημήτρη Γεωργά με τίτλο «Δάκρυα Διαμάντια».

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο πλαίσιο των συναντήσεων της Λέσχης Ανάγνωσης, όπου είχε φιλοξενηθεί και παλαιότερα (2008) ο συγγραφέας για την παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου «Της Σποράς της Μαύρης Όργωμα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ξεδιπλώθηκαν οι σελίδες και οι πρωταγωνιστές του βιβλίου, το οποίο μας διηγείται  μια ιστορία βγαλμένη από τις ρίζες και τους προγόνους του συγγραφέα με  πρόσωπα αληθινά, πραγματικούς ήρωες της ζωής. Ο δημιουργός παρακολούθησε συγκινημένος την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου του, που συνεπήραν το κοινό.

Οι επόμενοι προσκεκλημένοι της Λέσχης Ανάγνωσης, από τις αρχές του νέου έτους, θα είναι οι κυρίες Πασχαλιά Τραυλού και Μαρία Χανιώτου.

Συγκινημένος παρακολούθησε ο συγγραφέας Δημήτρης Γεωργάς την ανάγνωση αποσπασμάτων από το νέο του βιβλίο

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ.Γεωργάς υπέγραψε αυτόγραφα σε αντίτυπα του «Δάκρυα Διαμάντια»

Δημοσιεύτηκε: 29/11/2013

 
Η συγγραφέας Αλίκη Οικονόμου-Γιωτάκου ήταν προσκεκλημένη στην πρόσφατη συνάντηση της σειράς εκδηλώσεων «Πρωινό Τσάι με Συγγραφείς» στο Κέντρο Φιλίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας
News - ΒΙΒΛΙΟ
Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2013 00:17

Πρωινό τσάι με πνευματικές συζητήσεις

Αγία Βαρβάρα, 25/11/2013

Πρωινό τσάι με πνευματικές συζητήσεις

 

Η συγγραφέας Αλίκη Οικονόμου-Γιωτάκου ήταν προσκεκλημένη στην πρόσφατη συνάντηση της σειράς εκδηλώσεων «Πρωινό Τσάι με Συγγραφείς» στο Κέντρο Φιλίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Με ένα φλιτζάνι τσάι, σε χαλαρό, αλλά διόλου ελαφρύ κλίμα, γίνονται συχνά οι πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Η σειρά εκδηλώσεων «Πρωινό Τσάι με Συγγραφείς» που διοργανώνεται στο Κέντρο Φιλίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, με προσκεκλημένους τα μελή των ΚΑΠΗ της πόλης μας, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Οι μέχρι τώρα εκδηλώσεις έχουν συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται, καταλήγουν, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και προσωπικών βιωμάτων, σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα, διευρύνοντας επιπλέον τους γνωστικούς ορίζοντες των  συμμετεχόντων.

Στην πιο πρόσφατη συνάντηση, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013, προσκεκλημένη ήταν η κα. Αλίκη Οικονόμου-Γιωτάκου. Ο κεντρικός άξονας της θεματολογίας του καινούριου βιβλίου της, με τίτλο «Η Ζωή σε Δύο Χρώματα», είναι η ενδοοικογενειακή βία και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η συζήτηση με τον κόσμο, με την πολύτιμη καθοδήγηση της συμπολίτισσάς μας και επίσης συγγραφέως Πένυς Παπαδάκη.

Να επισημάνουμε ότι στην εν λόγω εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, συμμετέχοντας ενεργά στο διάλογο με τη συγγραφέα και τον κόσμο.Η συγγραφέας Αλίκη Οικονόμου-Γιωτάκου (αριστερά) συνομίλησε για 
αρκετή ώρα με τους παρευρισκομένους στο Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης
του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας, που επέλεξαν να πιουν το τσάι τους στην 
εκδήλωση του Κέντρου Φιλίας και Αλληλεγγύης

Η συγγραφέας υπέγραψε αυτόγραφα σε αντίτυπα του καινούριου της βιβλίου με 
τίτλο «Η Ζωή σε Δύο Χρώματα»

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης παρακολούθησε από κοντά την 
εκδήλωση και συνομίλησε μετά με την κα Οικονόμου-Γιωτάκου και τον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: 26/11/2013

 
Ο οικονομολόγος και ποιητής Αντώνης Περδικάρης πρόκειται να παρουσιάσει την ποιητική συλλογή του με τον τίτλο «ΟΝΕΙΡΟ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» στον ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο Μεθυστάνες στου Ψυρρή
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013 14:23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

 

«ΟΝΕΙΡΟ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ»

Ημερολόγιο Ποιημάτων

1473827 675890209118604 817577630 n 

       Ο οικονομολόγος και ποιητής Αντώνης Περδικάρης πρόκειται να παρουσιάσει την ποιητική συλλογή του με τον τίτλο

«ΟΝΕΙΡΟ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» στον ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο

Μεθυστάνες στου Ψυρρή – Λεπενιώτου 26 και Ωγύγου

Τηλ:2103314298 – το Σάββατο στις 6 μ.μ.

 

      Εξήντα εννέα τα ποιήματα που δημοσιεύει στη συλλογή του                   ο Περδικάρης. Οδηγός του ο Όνειρος των Αρχαίων Ελλήνων.                   Εάν για τον Σίγκμουντ Φροϋντ «Η ερμηνεία των Ονείρων» αποτέλεσε μελέτη και έρευνα ζωής, για τον ποιητή Αντώνη Περδικάρη

το Όνειρο είναι ο ιστός που υφαίνει τα δίχτυα της ποιητικής του ψυχής.

Στα ποιήματα του ο Περδικάρης αναφέρεται μεταξύ των άλλων θεμάτων

κυρίως στη θάλασσα. Δίπλα στη θάλασσα γεννήθηκε. Στον Οξύλιθο της Κύμης Ευβοίας. Στο επάγγελμα οικονομολόγος, επικοινωνιολόγος αλλά καθόλου τεχνοκράτης. «Τεχνίτης όμως στον λόγο και στην ψυχή … αθεράπευτα ρομαντικός και ονειροπόλος» λέει  ο Νίκος Καρίμπας, που θα παρουσιάσει το βιβλίο του Περδικάρη. Τα ποιήματά του θα διαβάσουν        η Χρύσα Μιχαλοπούλου και η Στέλλα Βρακά.

 

 

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας για τον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο

Άννα Σκαρλάτου mob : 6988604469

 

 

       

 

 


Σελίδα 152 από 156

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο τρέιλερ για το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη Το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, έχει ολοκληρώσει πλέον ...

Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν ...