ATTICANEWS.GR

Member Area
ΒΙΒΛΙΟ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ " ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ " - ΑΘΗΝΑ - POLIS ART CAFE Εκτύπωση
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 17:30

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ " ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ " - ΑΘΗΝΑ - POLIS ART CAFE  

resized 525787

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΛΑΜΠΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Οι Εκδόσεις Αρμός παρουσίασαν το νέο βιβλίο του Θανάση Λάλα: «ΕΦΟΔΟΣ στον ΟΥΡΑΝΟ. Συνομιλώντας με 21+2 πρόσωπα που βραβεύτηκαν από την Σουηδική Ακαδημία με Νόμπελ»! Συμμετείχαν: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γιάννης Μουζάλας, Βασίλης Παπαβασιλείου, Δημήτρης Πιατάς, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κωνσταντίνος Τζούμας, Παύλος Τσίμας. Παρουσιάστηκαν επίσης οπτικά ντοκουμέντα από το τηλεοπτικό υλικό των συνεντεύξεων.

resized 525796

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ ΑΡΙΑΔΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 

resized 525783

 

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ

 

resized 525774

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΚΙΝΑ

 

resized 525780

 

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ ΛΕΝΑ ΠΙΑΤΑ

 

resized 525781

 

ΜΑΓΔΑ ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ

 

resized 525786

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΛΑΜΠΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

resized 525789

 

ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

 

resized 525790

 

ΑΝΝΑ ΔΡΟΥΖΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

 

resized 525798

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

resized 525788

ΕΠΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

resized 525782

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ

 

resized 525843

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΙΑΚΩΒΟΥ ( ΕΚΔΟΤΗΣ ) ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΛΑΣ

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ " Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΟΖΙΤΑΣ " Εκτύπωση
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 14:15

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ " Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΟΖΙΤΑΣ "

resized 525537

ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΙΡΕΝΕ ΜΑΡΑΝΤΕΙ

Κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου που επί 50 χρόνια γύρισε όλα τα φεστιβάλ του κόσμου και γνώρισε τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της τέχνης του 20ου αιώνα, η Ροζίτα Σώκου έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από μια τηλεοπτική εκπομπή.

Παράλληλα είναι ένας άνθρωπος που το μεγαλύτερο ταλέντο του ήταν η φιλία. Μέσα από αυτή την αφήγηση της στους δύο τόμους του βιβλίου της " Ο αιώνας της Ροζίτας" περνάει ο αιώνας της Ελλάδας, η ζωή στην Αθήνα που ελάχιστοι πια ζουν για να θυμούνται. Περνάει ο ελληνικός κινηματογράφος και οι πρωταγωνιστές του.

Οι εγχώριοι και διεθμείς σταρ. Αλλά και όλοι οι ξεχωριστοί άνθρωποι, είτε διάσημοι, είτε όχι, που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) Ο Νουρέγεφ κάποτε -αναφερόμενος στις μνήμες του από τη ζωή του στη Ρωσία, τους φίλους, την οικογένειά του- μου είπε: "Όποιος κοιτάζει πίσω του, πέφτει από τη σκάλα".

Ήταν από τις φράσεις που με σημάδεψαν. Το ίδιο και ο πατέρας μου, που διάβαζε -και μ' έβαζε να του διαβάζω- τη Γραφή και τα Ευαγγέλια και που είχε υπογραμμίσει πολλά εδάφια που θυμάμαι ακόμα. Ανάμεσά τους το: "Άφετε τους νεκρούς θάψωσι τους εαυτών νεκρούς".

Και σήμερα δεν κάθομαι να κλαίω τους τόσους νεκρούς που έχω "ζήσει" - και που λόγω μεγάλης ηλικίας είναι αναρρίθμητοι. Πιστεύω, πως αν κλαις, κλαις για τον εαυτό σου και για κανέναν άλλον. Μεγάλωσα στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Κάθε τόσο θυμάμαι την παλιά μας θρησκεία και χαίρομαι και λυπάμαι.

Τι όμορφα που τα είχαν σκεφτεί όλα οι αρχαίοι μας... Κάθε τι στη φύση ήταν Θεός. Ακόμα και ο άνεμος, ο Βορέας. Κι η Ελπίδα, λέει, η τελευταία θεά, τουλάχιστον αυτή έμεινε στο πιθάρι της Πανδώρας. Έμεινε για τον άνθρωπο. Με τη διαφορά πως σήμερα ούτε αυτήν δεν έχουμε. Και γυρνάω πίσω το μυαλό μου και σκέφτομαι τι ωραία ζωή έζησα. Ναι, ναι... Με τον θάνατο του πατέρα μου, με την Κατοχή, με το Κίνημα (έτσι το λέγαμε τότε), τότε που μας πολυβολούσαν τ' αεροπλάνα κι εμείς κρυβόμασταν στα χαντάκια. Ούτε πού θυμάμαι να ένιωσα τι θα πει φόβος.

resized 525525

 

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ

 

resized 525565

 

ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΛΟΥΚΙΛΑ ΚΑΡΕΡ  ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ

 

resized 525570

 

ΤΕΛΗΣ ΖΩΤΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΚΙΑΔΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ

 

resized 525527

 

ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΣΤΙΚΑ ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΤΕΛΗΣ ΖΩΤΟΣ ΛΟΥΚΙΛΑ ΚΑΡΡΕΡ ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ

 

resized 525528

 

ΤΕΛΗΣ ΖΩΤΟΣ ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΣΤΙΚΑ ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ

 

resized 525529

 

ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ

 

resized 525533

ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΣΤΙΚΑ ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ

 

resized 525541

 

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΙΦΑ

 

resized 525554

 

ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΣΤΙΚΑ

 

resized 525562

 

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ

 

resized 525568

 

ΛΟΥΚΙΛΑ ΚΑΡΕΡ ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ

 

resized 525573

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΥΤΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ

 

 
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΦΛΟΙΣΒΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ " ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΣ " ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Εκτύπωση
News - ΒΙΒΛΙΟ
Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 13:17
ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΦΛΟΙΣΒΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ " ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΣ " ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
resized 525241
Το ολοκαίνουργιο διδακτικό παραμύθι της Καλλιόπης (Πόπης) Γιαννάκου, ΄΄Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς΄΄ ξεκίνησε το ταξίδι του εδώ και λίγες ημέρες! Είναι έγχρωμο εικονογραφημένο. 
Το συγκεκριμένο παραμύθι αναφέρεται στο όνειρο μιας γιαγιάς, η οποία θέλει να σταματήσει τη δυστυχία των παιδιών όλου του κόσμου. Κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια ώστε να πάψουν να υπάρχουν παιδιά που να πεινάνε. Στην προσπάθειά της αυτή σημαντική είναι η βοήθεια, μιας νεράϊδας και της βοηθού της, οι οποίες καταφέρνουν να κινητοποιήσουν γιαγιάδες από διάφορες χώρες του κόσμου, ώστε να ενωθούν όλες μαζί και να υλοποιήσουν το όνειρο της γιαγιάς Παραμυθούς.
Στην προσπάθεια αυτή παίρνουν μέρος γιαγιάδες από χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Συρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Τυνησία, η Νότιος Αφρική, η Αρμενία, αλλά και από δυτικές χώρες. Φορούν τις ποδιές μαγειρικής με τις σημαίες των χωρών τους και ρίχνονται στη μάχη της κουζίνας.
Η γιαγιά Παραμυθού τις καθοδηγεί και οι νεράϊδες αναλαμβάνουν την αποστολή των φαγητών στους προορισμούς τους. Το παραμύθι αυτό δεν πωλείται στα βιβλιοπωλεία. Διατίθεται με τηλεφωνικές παραγγελίες στο 6973349039
resized 525238
 
 
 
 
resized 525239
 
resized 525237
 
resized 525243
 
resized 525247
 
resized 525244
 
ΙΑΝΟΣ - ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ Εκτύπωση
News - ΒΙΒΛΙΟ
Σάββατο, 20 Ιανουάριος 2018 15:53

ΙΑΝΟΣ - ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.

Συναντήσεις Με Συγγραφείς Από Κοντά.

resized 524967

 

resized 524970

resized 524959

resized 524960\resized 524961

resized 524963

resized 524965

resized 524963

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 20 Ιανουάριος 2018 16:04
 
ΙΑΝΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΡΑΣ ΧΩΜΑΤΙΔΗ "ΦΟΝΟΣ ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ" Εκτύπωση
News - ΒΙΒΛΙΟ
Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 14:31

ΙΑΝΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΑΡΑΣ ΧΩΜΑΤΙΔΗ "ΦΟΝΟΣ ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ"

resized 524747

 

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΜΑΡΑ ΧΩΜΑΤΙΔΗ ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ

Η νέα σειρά των Εκδόσεων Διάπλαση «Ελληνική Λογοτεχνία» έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα ενός χώρου που λυγίζει υπό το βάρος της μαζικής και αλόγιστης παραγωγής. Σε μια εποχή, όπου σχεδόν οι πάντες θεωρούν εαυτούς επίδο-ξους συγγραφείς, οι Εκδόσεις Διάπλαση, με γνώμονα τον σεβασμό προς το αναγνω-στικό κοινό και με τη διάθεση να καταθέσουν μια διαφορετική και ουσιαστική εναλ-λακτική πρόταση, δίνουν ένα δυναμικό «παρών» με προσεκτικά επιλεγμένα βιβλία, βιβλία που απευθύνονται τόσο στην καρδιά όσο και –κυρίως– στο μυαλό του ανα-γνώστη, βιβλία που δεν θα τα ξεχάσει μόλις διαβάσει την τελευταία σελίδα, αλλά που θα ζουν μέσα του για καιρό.

resized 524745

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΜΑΡΑ ΧΩΜΑΤΙΔΗ «Φόνος με ενδεχόμενο βλακείας» Στον κήπο της βίλας του εφοπλιστή Αδάμαντα Αδαμαντίου, όπου όλοι οι πα-ρευρισκόμενοι έχουν εκβιαστεί ή ταπεινωθεί σαν δούλοι σε φυτείες από τον οικοδε-σπότη, το πολυσυζητημένο ραγού έχει σερβιριστεί σ’ ένα καλοστρωμένο με αρα-χνοΰφαντο λευκό τραπεζομάντιλο τραπέζι. Οι δύο δεν αγγίζουν ούτε καν το πιάτο τους και μία δεν πίνει ούτε γουλιά απ’ το κρασί της. Τα βλέμματα όσων κάθονται στο τραπέζι κοιτούν με μίσος τον εφο-πλιστή, αλλά και με φανερή αηδία τον διπλανό τους, συμπεριλαμβανομένου και του υπηρετικού προσωπικού που πηγαινοέρχεται. Ώσπου ο Αδάμαντας Αδαμάντιος, μα-σώντας ίσως ο μοναδικός με όρεξη ένα γευστικότατο κομμάτι κρέατος, πέφτει ξαφ-νικά νεκρός μπροστά στα μάτια των «έκπληκτων» έξι υποψήφιων δολοφόνων του...

resized 524749

 

ΜΑΡΑ ΧΩΜΑΤΙΔΗ

Μια αστυνομική ιστορία που φλερτάρει με το υπαρξιακό και το ψυχολογικό. Με χιούμορ και καυστική ειρωνεία, με συνεχείς ανατροπές και μυστήριο που κλεί-νει το μάτι στους Δέκα μικρούς νέγρους της Άγκαθα Κρίστι, η συγγραφέας συνεχίζει να σε εκπλήττει μέχρι την τελευταία σελίδα. Η Μάρα Χωματίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στο Ιράκ μέχρι την ηλικία των 14 ετών. Σπούδασε δημοσιογραφία και ψυχολογία, και αργότερα στις Βρυξέλλες επικοι-νωνία και marketing. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε διαφημιστικές εταιρείες, καθώς και ως εκπαιδεύτρια και συγγραφέας κειμένων σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Μιχάλης Κα-κογιάννης. Είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης, από την οποία έχει τιμηθεί πολλές φορές για το ποιητικό της έργο.

Από τις εκδόσεις Διάπλαση έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία της Ο τρομερός Βέιν στον Αστερισμό του Κύκνου (2009, ανέβηκε και στο θέατρο) και Βέιν ο τρομερός (μουσικό παραμύθι, 2011).

resized 524746

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

 

resized 524763

 

ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΚΑ

 

resized 524748

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ

 

 


Σελίδα 2 από 160

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''.
"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''. H θρυλική ταινία ...

Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber Είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζευγάρια της showbiz μιας και η σχέση τους θυμίζει ...