ATTICANEWS.GR

Member Area
ΒΙΒΛΙΟ


Παρουσίαση βιβλίου στην ΓΓΙΦ. Πέρα από το ροζ και το γαλάζιο – όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά. Tα έμφυλα στερεότυπα κρύβονται πίσω από τα παιδικά παιχνίδια.
News - ΒΙΒΛΙΟ
Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 10:00

Παρουσίαση βιβλίου στην ΓΓΙΦ.

Πέρα από το ροζ και το γαλάζιο – όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά.

 

Tα έμφυλα στερεότυπα κρύβονται πίσω από τα παιδικά παιχνίδια.

Παρουσίαση βιβλίου στην ΓΓΙΦ  - Πέρα από το ροζ και το γαλάζιο - όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Δήμητρας Κογκίδου «Πέρα από το ροζ και το γαλάζιο – όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά», πραγματοποιήθηκε στις 27/4/2017 στη ΓΓΙΦ . Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εγχειρίδιο, το οποίο δεν κοσμεί απλώς τα ράφια της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλων, αλλά αποτέλεσε και σημαντικό εργαλείο για τον έναν από τους φετινούς Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς της ΓΓΙΦ , τον ομότιτλο «όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά», που απευθύνεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, αρχικά αναφέρθηκε γενικότερα στη βαρύτητα που αποδίδει το έργο της ΓΓΙΦ στον τομέα της Εκπαίδευσης, υπό την πάγια θέση της ότι κρίνεται ως αναγκαία η εισαγωγή της θεματικής για την ισότητα των φύλων ως αυτοτελές και ανεξάρτητο γνωστικό αντικείμενο στην Εκπαίδευση, στη βάση μιας διεπιστημονικής διαθεματικής προσέγγισης.

 

Ειδικότερα για το βιβλίο, η Γενική Γραμματέας έκανε λόγο για ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο εγχειρίδιο, το οποίο αποκαλύπτει με μαεστρία ότι τα βαθιά εδραιωμένα έμφυλα στερεότυπα που κρύβονται πίσω από τα παιχνίδια, θέτουν σημαντικούς περιορισμούς στις επιλογές των παιδιών ανάμεσα σε «κοριτσίστικα» και «αγορίστικα» παιχνίδια -από την πολύ νεαρή κιόλας ηλικία τους- και επηρεάζουν τη μετέπειτα διαμόρφωση της ταυτότητάς τους.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι: «Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τους ορίζοντες των επιλογών των παιδιών και να τους εξελίξουμε με επιλογές που υπηρετούν τις αρχές τις ισότητας των φύλων, απαλλαγμένες από την προβληματική διχοτόμηση του κοριτσίστικου και αγορίστικου, που είναι βαμμένα με το ροζ και το γαλάζιο, αντίστοιχα. Στη θέση της, διεκδικούμε και προτάσσουμε ακριβώς ό, τι και ο υπότιτλος του βιβλίου, να είναι δηλαδή όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά».

Επίσης, η Γενική Γραμματέας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την συγγραφέα για την εξαιρετική και αφιλοκερδή συνεργασία της με την ΓΓΙΦ και την προσφορά του εκπαιδευτικού υλικού της, το οποίο και διαμόρφωσε σημαντικά τον ομότιτλο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό της ΓΓΙΦ.

Ακόμη, ευχαρίστησε και το υπόλοιπο πάνελ των ομιλητριών για τις σημαντικές εισηγήσεις τους, οι οποίες φώτισαν τις διάφορες πτυχές της θεματικής, δηλαδή τις κκ Μαρία Στρατηγάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας στο Δήμο Αθηναίων, Στέλλα Μπελιά, Νηπιαγωγός, και τα στελέχη της ΓΓΙΦ, Εύα Σπαθάρα και Κατερίνα Μπαρτζώκα.

H κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, οι ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις των ομιλητριών και παρευρισκομένων και οι εποικοδομητικές θέσεις της συγγραφέα, επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις παρουσιάσεις βιβλίων της ΓΓΙΦ, όπως αυτές έχουν επιλεγεί και προγραμματιστεί σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου.

 
Ο Δήμος Λαμιέων τίμησε το Δημήτρη Δημητρίου,τον Καπετάν Νικηφόρο της Εθνικής Αντίστασης
News - ΒΙΒΛΙΟ
Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2017 11:30

Ο Δήμος Λαμιέων τίμησε το Δημήτρη Δημητρίου,τον Καπετάν Νικηφόρο της Εθνικής Αντίστασης

resized 18057783 1670712163225577 1295779888894574943 n

Σε μια πραγματικά συγκινητική ατμόσφαιρα και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, ο Δήμος Λαμιέων και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λαμίας τίμησε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου το Δημήτρη Δημητρίου, τον Καπετάν Νικηφόρο της Εθνικής μας Αντίστασης, με αφορμή την επανέκδοση του τρίτομου αντιστασιακού - λογοτεχνικού χρονικού "Αντάρτης στα βουνά της Ρούμελης."

resized 17634771 1670712129892247 1053689982571105385 n

Στην εκδήλωση, μίλησαν ο Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Κλεομένης Κουτσούκης, η Ιστορικός Βασιλική Λάζου και ο Δημοσιογράφος - δημιουργός της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» Χρίστος Βασιλόπουλος ενώ συντονιστής ήταν ο μελετητής ποίησης Κώστας Κουβέλης. Κείμενα διάβασε ο διδάσκων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μιχάλης Χατζάκης και την μουσική επιμέλεια είχε ο Κώστας Νέλλας. Ξεχωριστή και ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η σύντομη παρέμβαση που έκανε ο Ανδρέας Κάππας (Καπετάν Διάκος), συμπολεμιστής του Καπετάν Νικηφόρου, που βρέθηκε χθες στη Λαμία και ανέδειξε πτυχές της πρόσφατης ιστορίας μας.

resized 18057800 1670711983225595 15635884470190163 n

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παραβρίσκομαι και χαιρετίζω την εκδήλωση μνήμης και τιμής για το Δημήτρη Δημητρίου, τον Καπετάν Νικηφόρο της Εθνικής μας Αντίστασης, μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και πραγματοποιείται με αφορμή την επανέκδοση του τρίτομου αντιστασιακού - λογοτεχνικού χρονικού «Αντάρτης στα βουνά της Ρούμελης».

resized 18118435 1670712136558913 1830067809035743725 n

Ο Νικηφόρος, μια εμβληματική μορφή του έπους της Εθνικής Αντίστασης, συνδέεται άρρηκτα με το Δήμο μας αφού μαθήτευσε σε Γυμνάσιο της πόλης μας και η σύζυγός του Αφροδίτη Νέτσου – Δημητρίου, αντάρτισσα και η ίδια του ΕΛΑΣ, κατάγονταν από τη Λαμία. Μια άρρηκτη ιστορική σχέση με τη Λαμία η οποία σημαδεύτηκε με την υποδοχή που επεφύλαξε ο Νικηφόρος, ως επικεφαλής του 2ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, στον Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Ελευθερίας.

resized 18156837 1670712046558922 8358261309451931472 n

Ο Δήμος Λαμιέων τιμά τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και με πλήρη συναίσθηση της διαχρονικής υποχρέωσής του να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και να αναδείξει τις παρακαταθήκες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα στον τόπο μας, σχεδιάζει και θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα την αναβάθμιση του «Μουσείου Εθνικής Αντίστασης 41-44».

resized 18156986 1670711989892261 295023581146152941 n

Το Μουσείο, που λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια σε χώρο στο Δημαρχείο και δέχεται πολλούς επισκέπτες, έχει εμπλουτιστεί με νέα εκθέματα, ανάμεσα στα οποία εξέχουσα θέση έχει η δωρεά του κ. Πέτρου Δημητρίου με σπάνιο υλικό του θρυλικού Νικηφόρου. Το Μουσείο έχει συνεργαστεί με το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας και έχει δεχτεί σημαντικούς επισκέπτες, όπως ο Μανώλης Γλέζος και ο Αλεχάντρο Κάστρο αλλά και πολλούς μαθητές κάθε ηλικίας. Για την αποδοτικότερη επαφή των μαθητών με το Μουσείο έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται στις πιο σύγχρονες προτάσεις της Μουσειοπαιδαγωγικής και έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια από τους εκπαιδευτικούς.

resized 18194050 1670711993225594 77376838907902671 n

Σήμερα θεωρείται ως το πιο πλήρες στην Ελλάδα, για την ιστορική αυτή περίοδο και έχει περάσει σε φάση αναδιοργάνωσης με εμπλουτισμό των εκθεμάτων αλλά και με την ευρύτερη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και λογισμικού.

Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, καλούμε παράλληλα τους επιζώντες αγωνιστές και τους απογόνους τους να παραχωρήσουν προσωπικά τους κειμήλια στο Μουσείο εμπλουτίζοντας έτσι τα εκθέματά του ώστε να το καταστήσουμε αντάξιο αυτών που συμβολίζει αλλά και του ρόλου που όλοι επιθυμούμε να διαδραματίσει στο μέλλον.»

 
Κυριακή 23 Απριλίου: Ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, έναν χρόνο πριν γίνει η «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018»
News - ΒΙΒΛΙΟ
Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 16:28

Κυριακή 23 Απριλίου: Ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, έναν χρόνο πριν γίνει η «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018»

international book day-screen-03 el

 

Εάν ανήκετε στο περίπου 8,5% που διαβάζει περισσότερα από 10 βιβλία τον χρόνο, τότε η Κυριακή 23η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, είναι σίγουρα για εσάς ημέρα γιορτής. Εάν πάλι ανήκετε στο 42%που διαβάζει μόνο ένα βιβλίο τον χρόνο, είναι ημέρα γιορτής αλλά και πρόκλησης για ακόμη περισσότερο διάβασμα.

 

Ο δήμος Αθηναίων, με σκληρή και συντονισμένη προσπάθεια, διεκδίκησε και κέρδισε από την UNESCO για την πόλη της Αθήνας τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου 2018. Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης «από τις 23 Απριλίου του 2018 έως τις 23 Απριλίου του 2019, η Αθήνα θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της μεγάλης παγκόσμιας κοινότητας των φίλων του βιβλίου, της συγγραφής και των εκδόσεων» σημειώνοντας ότι «η Αθήνα θα αποδείξει ότι το βιβλίο εκτός από εργαλείο γνώσης είναι και μέσο επικοινωνίας και διασκέδασης».

 

Μεθαύριο Κυριακή 23 Απριλίου, έναν χρόνο πριν η Αθήνα φιλοξενήσει για ένα ολόκληρο έτος – με τη συμβολή των πολιτιστικών φορέων της πρωτεύουσας – την παγκόσμια παραγωγή του βιβλίου, με την παρουσία συγγραφέων, εκδοτών, βιβλιοθηκονόμων, αλλά και καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, κομιξάδων και μουσικών, ο δήμος Αθηναίων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με μία σειρά δράσεων: στίχοι από τη «Γυναίκα της Ζάκυθος», του Διονυσίου Σολωμού και από την «Έρημη Χώρα» του Τ.Σ. Έλιοτ, με τη φωνή τηςΑλεξάνδρας Σακελλαροπούλου και του Χρήστου Λούλη αντιστοίχως, θα ακούγονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, ενώ στίχοι από την «Κίχλη» του Γιώργου Σεφέρη θα εμφανίζονται όλο το Σαββατοκύριακο σε πίνακες και οθόνες της «Αττικό Μετρό», του Διεθνούς Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και του λιμανιού του Πειραιά.

 

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στις 18:00 στην εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά» του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9.84, ο κ. Γιάννης Τροχόπουλος, τον οποίο ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ορίσει επικεφαλής της διοργάνωσης «Αθήνα - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», θα μιλήσει για πρώτη φορά για τον σχεδιασμό, τις προκλήσεις και τις προσδοκίες που δημιουργεί για την πόλη μας, η μεγάλη αυτή διεθνής διοργάνωση.

 

Δήμος Αθηναίων - Όλη η πόλη διαβάζει!

 
Παρουσίαση της διεθνώς βραβευμένης ποιητικής ανθολογίας «ΕΝΑΤΕΝΙΣΗ» και της αστυνομικής νουβέλας «ΜΑΡΙΑΝΤΑ» της Ειρήνης Ντούρα – Καββαδία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. Κυριακή 23 Απριλίου 2017 ώρ
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 11:39

Παρουσίαση της διεθνώς βραβευμένης ποιητικής ανθολογίας «ΕΝΑΤΕΝΙΣΗ» και της αστυνομικής νουβέλας «ΜΑΡΙΑΝΤΑ» της Ειρήνης Ντούρα – Καββαδία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. Κυριακή 23 Απριλίου 2017 ώρα 19:00, Πολιτιστικό Κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος - Πρασίνου & Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου μας προσκαλούν στην παρουσίαση της Διεθνώς Βραβευμένης Ποιητικής Ανθολογίας «ΕΝΑΤΕΝΙΣΗ» και της Αστυνομικής Νουβέλας «ΜΑΡΙΑΝΤΑ» της Συγκριτικής – Υπολογιστικής Γλωσσολόγου, Καθηγήτριας και Λογοτέχνιδας, Ειρήνης Ντούρα – Καββαδία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» (Λεωφ. Ποσειδώνος).

ΑΦΙΣΑ 23-4 ΦΛΟΙΣΒΟΣ

Ομιλητές : 
Νίνα Διακοβασίλη - Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Κώστας Καρούσος - Ποιητής, Εικαστικός, Δοκιμιογράφος
Κώστας Πρέκας - Ηθοποιός, Σκηνοθέτης 
Ηλίας Τσώνης - Καθηγητής, Ποιητής

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ηχητικά σε μελωδίες του Δομένικου Μ. Βαμβακάρη (στίχοι Γ. Σπανός - Κ. Τσικλέας), πενταμελές μουσικό σχήμα: 
πιάνο - Ειρήνη Τσακίρογλου/Μιρέλα Τυλλιανάκη
κιθάρα - Κώστας Ξυδάκης
κλαρινέτο - Παναγιώτης Γιαννάκας
βιολοντσέλλο - Περσεφόνη Ασλάνογλου. 
Ερμηνεύουν οι σοπράνο Σοφία Θεοδώρου και Μαγδαληνή Τσικλέα.

Βίντεο παρουσίασης της αστυνομικής νουβέλας «Μαριάντα» (εκδόσεις Αρισταρέτη) & ανάλυση του ψυχογραφήματος των ηρώων: 
Ελένη Δούκα και Έλενα Γεωργαντά, μαθήτριες της Β' Λυκείου των Ιδ. Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου.

Συντονισμός –παρουσίαση: Ιωάννης Κατωχωρίτης, φοιτητής Φιλοσοφικής

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΟΜΙΛΟΥ για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας.

Ευγενική χορηγία: Κέντρα 20 Ξένων Γλωσσών-Μετάφρασης-Πληροφορικής-Μελέτης & Σεμιναρίων ΑΚΑΔΗΜΙΑ
(Λ. Αμφιθέας 36 Π. Φάληρο)

https://www.facebook.com/events/283200492117995/?active_tab=about

 
Παρουσίαση του βιβλίου ‘’Οδοστρωτήρας’’ του Βαγγέλη Παπαδόπουλου στο Μέγαρο ‘’Σουλιμιώτη’’ στην Αγ.Βαρβάρα Αττικής.
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τρίτη, 18 Απρίλιος 2017 12:33

Παρουσίαση του βιβλίου ‘’Οδοστρωτήρας’’ του Βαγγέλη Παπαδόπουλου στο Μέγαρο ‘’Σουλιμιώτη’’ στην Αγ.Βαρβάρα Αττικής.

resized BIBΛΙΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ

Παρουσίαση του βιβλίου ‘’Οδοστρωτήρας’’ του συγγραφέα και δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου των εκδόσεων Μ PRESS θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου ’’ Μήτρου Σουλιμιώτη’’ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Γεωργίου &Σίφνου στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας στις 24 Απριλίου 2017 στις 7μμ.

 

Το βιβλίο θα προλογίσει και θα παρουσιάσει ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς.

resized ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

Ο «Οδοστρωτήρας» είναι το τρίτο βιβλίο της μυθιστορηματικής τριλογίας «Πορεία» του βετεράνου δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου που άρχισε με το πρώτο βιβλίο «Αίμα ,Σπέρμα, Ψέμα», και συνεχίστηκε με το δεύτερο «Έρωτας στα χρόνια της κρίσης».

Το βιβλίο παρουσιάζει την Ελλάδα και την πρόσφατη πολιτική της ιστορία από το 1922 ως σήμερα που σχεδόν κλείνει ένας αιώνας . Μέσα στις σελίδες του ζωντανεύουν τα ιστορικά. πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο και δημιούργησαν το περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκαν και έδρασαν οι ήρωες του μυθιστορήματος .Με παρασκήνια, κρίσεις και αναφορές ,υλικό δεμένο αριστοτεχνικά στη μυθοπλασία.

Έρωτας, πάθη, περιπέτειες, ανταγωνισμοί, δολοπλοκίες, αγώνες, όνειρα και οράματα, ταλαιπωρίες και βάσανα είναι τα χαρακτηριστικά που σκιαγραφούν τις ζωές και την πορεία των ανθρώπων.
Η ιστορία που διηγείται ο συγγραφέας είναι ένα μεγάλο παραμύθι, ένα ατελείωτο τραγούδι ζωής, που στις σελίδες του, ο καθένας θα βρει τον εαυτό του ή την ίδια του τη ζωή. Ίσως να είναι και όλα όσα πέρασαν ο ίδιος και οι δικοί του άνθρωποι από τότε που άνοιξαν τα μάτια τους στον κόσμο.
Αναρωτιέται συχνά ο συγγραφέας αν το βιβλίο αυτό είναι ο καθρέφτης μας. Εφόσον λοιπόν οι άνθρωποι πορεύονται πάνω στη γη και διαγράφουν μια πορεία, το βιβλίο αυτό, θα μένει παντοτινά σύντροφός τους, γιατί περιγράφει αυτή ακριβώς την πορεία των ανθρώπων.
Αν στο πρώτο βιβλίο παρουσιάζεται η παιδική ηλικία των ηρώων και οι μικροί έρωτες στις μικρές πολιτείες, στο δεύτερο περιγράφεται η ζωή τους στην ενηλικίωση και στη δράση τους, τώρα στο τρίτο κυριαρχεί ο έρωτας ενός 70χρονου με μια πανέμορφη γυναίκα που έχει τα μισά του χρόνια. Το φινάλε της ζωής και της πορείας του συμπίπτει και με τον έναν αιώνα ιστορίας. Τι σημαίνει το κλείσιμο του κύκλου της ζωής και του πεπρωμένου;

Τι κέρδισε ο άνθρωπος από την παρουσία του στον κόσμο. Τι σημαίνει ζωή και τι θάνατος; Ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα; Ποιός τελικά είναι ο σκοπός του ανθρώπου; Τι είναι ο έρωτας και ποια δύναμη κρύβει ώστε να κινεί τα ακίνητα; Τι πετύχαμε σαν κοινωνία; Τι αφήνουμε στα παιδιά μας; Ποιός υπηρετεί την πατρίδα και πως; Πως χρεοκόπησε η χώρα και έχασε την εθνική της κυριαρχία; Ποιός ευθύνεται για την εξαθλίωση του λαού και την υποθήκευση του εθνικού πλούτου;

Ποιες είναι οι ευθύνες των πολιτών και ποιες των ηγετών του που κυβέρνησαν; Μήπως φταίνε οι ξένοι;.
Τι είναι λοιπόν ο Οδοστρωτήρας; Είναι οτιδήποτε προσβάλλει και εξαφανίζει την προσωπικότητα ,την ιδιοπροσωπία και την ελευθερία του ανθρώπου. Είναι το μπούλιγκ που επιβάλλουν : η θρησκεία, τα κόμματα, οι ιδεολογίες, τα καθεστώτα, ο ολοκληρωτισμός, ο πόλεμος, τα οικονομικά συμφέροντα, η παγκοσμιοποίηση, η μόδα, οι ουσίες, ο έρωτας…….

resized BAΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΟ συγγραφέας Βαγγέλης Παπαδόπουλος παράλληλα με τη σημαντική, πολύχρονη δημοσιογραφική πορεία του εμφανίστηκε στα γράμματα το Ι968 με το διήγημα ‘’Μη φοβάσαι κουτέ τόλμησε’’. Το διήγημα κρίθηκε άσεμνο και βρέθηκε κατηγορούμενος για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Και παρόλο που αθωώθηκε πρωτόδικα ο εισαγγελέας της έδρας εφεσίβαλε την υπόθεση στο Εφετείο αλλά και εκεί ο συγγραφέας αθωώθηκε. Έγραψε πολλά διηγήματα, μυθιστορήματα και θεατρικά έργα που δημοσιεύτηκαν. Το θρησκευτικό του δράμα ‘’Λυδία’’ ανέβηκε σε αρχαία και υπαίθρια θέατρα της χώρας.

 


Σελίδα 10 από 156

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο τρέιλερ για το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη Το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, έχει ολοκληρώσει πλέον ...

Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν ...