ATTICANEWS.GR

Member Area
ΒΙΒΛΙΟ


Σημεία ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιάννη Βλαστάρη.
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 11:54

Σημεία ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιάννη Βλαστάρη.

Κυριάκος Μητσοτάκης:«Ο λαϊκισμός θα γνωρίσει βέβαιη ήττα από τον τεκμηριωμένο, ρεαλιστικό και ορθό πολιτικό λόγο».
 

resized DIM6541

 

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2017

 
Την καθοριστική σημασία που έχει για την πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την κοινωνία η επικράτηση του ρεαλισμού και της αλήθειας έναντι του ψέματος και του λαϊκισμού, επισήμανε, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιάννη Βλαστάρη «Λεξικό Χωρίς Γραβάτα», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
«Η ίδια η εξουσία στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με την ανάγκη να διαχειρίζεται κανείς μηνύματα για να εξυπηρετήσει τα δικά του πολιτικά συμφέροντα» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε: «Όμως, η συστηματική διαστρέβλωση μιας σειράς εννοιών - τα λεγόμενα post truth politics - εισήχθησαν στην Ελλάδα, πριν καταστούν - ως έννοια -  μέρος του παγκόσμιου λεξιλογίου. Είμασταν μπροστά σε αυτόν τον κύκλο. Τελειοποιήσαμε τη γλώσσα του λαϊκισμού».

resized DIM6619
 
Μιλώντας για το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Τα social media δίνουν τη δυνατότητα πολύ γρήγορης διασποράς ειδήσεων. Πολλές από αυτές είναι ψευδείς. Η διασπορά γίνεται χωρίς κανένα φίλτρο. Και χωρίς την ανάγκη, που ένας δημοσιογράφος μπορεί να είχε, να ελέγξει την προέλευση της είδησης. Αυτά έχουν καταργηθεί. Το έδαφος είναι πρόσφορο για να καλλιεργηθεί αυτού του είδους η ρητορική».
 
Ειδικότερα, για την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Είμαστε μια Δημοκρατία που υπάρχει οργανωμένη αντιπολίτευση και κοινωνία των πολιτών που μπορεί να προτάσσει έναν αντίλογο σε αυτού του είδους την πολιτική ρητορική. Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, επιλέξαμε εδώ και ένα χρόνο να χρησιμοποιήσουμε τον όρο "Συμφωνία Αλήθειας". Το πράξαμε ακριβώς επειδή θέλαμε με την έννοια της αλήθειας να καταδείξουμε το πως αντιλαμβανόμαστε τον πολιτικό λόγο απέναντι στον λαϊκισμό».

resized DIM6622
 
«Η απάντηση» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης «δεν μπορεί να είναι να επιχειρήσουμε να αντιγράψουμε τη διπλή γλώσσα προς όφελός μας. Από ένα σημείο και πέρα, η σύγκρουση του λόγου με την πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Όσο κι αν κάποιος προσπαθεί να παρουσιάσει τη διαφαινόμενη συμφωνία ως κάτι δημοσιονομικά ουδέτερο, εάν η συμφωνία περιλαμβάνει μείωση συντάξεων και μείωση αφορολόγητου, αυτό κάποια στιγμή οι πολίτες θα το βιώσουν. Άρα, η ίδια η πραγματικότητα θα έρθει να συγκρουστεί με έναν λόγο – που μπορεί να έχει βραχυχρόνια οφέλη – αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα βρει απέναντί του έναν άλλο λόγο, έναν τεκμηριωμένο, ορθό και ρεαλιστικό λόγο, που να πατάει πάνω σε δεδομένα, είναι βέβαιο ότι θα ηττηθεί».

resized DIM6622

 

resized DIM6641

resized DIM6675

resized DIM6692

resized DIM6715

resized DIM6734

 

 

 

 
Μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις της Άννας… με τις μουσικές του κόσμου», Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 20:30, Cafe ΙΑΝΟΣ, με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 13:36

Μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις της Άννας… με τις μουσικές του κόσμου», Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 20:30, Cafe ΙΑΝΟΣ, με την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

resized ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΙΑΝΟΣ ΕΓΧΡΩΜΗ

Η Βέγας Εκδοτική και ο IANOS  σας προσκαλούν τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 

και ώρα 20:30 μ.μ.  στο  Café Ianos (Σταδίου 24, Αθήνα),

να παρακολουθήσετε με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 τη μουσική παράσταση της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση

που φέρει το τίτλο:

«Ψηλαφίζοντας τις λέξεις της Άννας… με τις μουσικές του κόσμου»

 resized ΑΦΙΣΑ ΙΑΝΟΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κατά την έναρξη χαιρετισμό θα απευθύνει

η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

κ. Νίνα Διακοβασίλη

Η Άννα Μπιθικώτση που ξεχωρίζει για το ταλέντο και την προσωπική της γραφή, συνυπάρχει επί σκηνής μέσα από τις λυρικές αφηγήσεις της με τρεις σπουδαίους ερμηνευτές και δυο μουσικές μπάντες όπου όλοι μαζί θα ενώσουν τις δυνάμεις τους συνδέοντας γλυκά εποχές, ήχους και συναισθήματα  μέσα από τραγούδια της ελληνικής και της διεθνούς μουσικής σκηνής, στους δρόμους της κοινής αισθητικής και του ονείρου.

Τραγούδια των Χατζιδάκι, Λοΐζου, Κατσιμίχα, Αλκίνοου Ιωαννίδη και Βαρδή  θα ερμηνεύσουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες :

Χριστίνα Μαραγκόζη

Σωτήρης Δογάνης

πλαισιωμένοι από τους μουσικούς:

Σπύρο Κονσολάκη (κιθάρες)

Παντελή Πέτρου ( πιάνο)

Κυριάκο Πέτρου (βιολί- φωνή)

Τραγούδια διασκευασμένα κοντά σε classical και acoustic style

από το ξένο ρεπερτόριο που αγαπήσαμε, θα αποδώσουν:

η ταλαντούχα Ξένια Γαργάλη και η εξαίρετη μπάντα "Mottet

 την οποία απαρτίζουν οι διακεκριμένοι μουσικοί:

Δημήτρης Κουζής (βιολί)

Σωτήρης Καστάνης (ακουστική κιθάρα)

Γιώργος Μπαμπάνης (ακορντεόν)

Συντονίζει - παρουσιάζει η έγκριτη δημοσιογράφος της Ε.Ρ.Τ,  Άρια Αγάτσα

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, ενώ το βιβλίο, από το περιεχόμενο του οποίου πηγάζει το σενάριο της παράστασης,  στηρίζει με τις πωλήσεις του τους σκοπούς και τις δράσεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ.

resized ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΙΑΝΟΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

 
Μεγάλη επιτυχία ελληνικών παιδικών βιβλίων - η Κίνα τα υποδέχεται στην αγορά της.
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 18:17

Μεγάλη επιτυχία ελληνικών παιδικών βιβλίων - η Κίνα τα υποδέχεται στην αγορά της.

Σπουδαία νέα! Τα κινέζικα δικαιώματα για το "Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη" και "Η Εκδίκηση του Πουφ", δηλαδή των δύο πρώτων bestseller βιβλίων της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη της Ελένης Ανδρεάδη (εικονογράφηση Στέφανος Κολτσιδόπουλος), πουλήθηκαν στον εκδοτικό οίκο CITIC Kids, έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς της Κίνας.

Η κυκλοφορία αυτών των δύο βιβλίων σε μια από τις ισχυρότερες αγορές του κόσμου, όπως αυτή της Κίνας, είναι μια μεγάλη επιτυχία της Ελένης Ανδρεάδη. Ωστόσο, δεν είναι ήσσονος σημασίας το μήνυμα ελπίδας που εμπεριέχει: ότι οι Πράκτορες θα φτάσουν παντού, καταφέρνοντας κάποια στιγμή να παραδώσουν ασφαλή τον Πλανήτη στις επόμενες γενιές.

04879 03-proxeiro
 
proto kai vraveymeno vivlio

Κάντε κλικ εδώ για να πάρετε μια γεύση από τους πρωταγωνιστές του βιβλίου.

 VDS3510ok

Η Ελένη Ανδρεάδη σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει εργαστεί ως στρατηγικός αλλά και περιβαλλοντικός σύμβουλος στην Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία για εταιρείες, οργανισμούς και δημόσια όργανα, όπως για τη Ford Motor Company, Accenture, BBC και το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας. Ένα ντοκιμαντέρ της αμερικάνικης εταιρείας παραγωγής Participant Productions (που ακολούθησε την παραγωγή του Μια Ενοχλητική Αλήθεια με τον Αλ Γκορ), στο οποίο εργαζόταν ως περιβαλλοντικός σύμβουλος, την οδήγησε στην Ινδία. 
Εκεί συνάντησε παιδιά που κατάφεραν να απαγορεύσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας στο χωριό τους και πείστηκε ότι αυτά είναι που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Μετακόμισε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην τουριστική επιχείρηση Σάνη Α.Ε., όπου επιμελείται τα προγράμματα αειφορίας Sani Green και Ikos Green. Το 2009 ίδρυσε την ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Το σχολικό πρόγραμμα υλοποιείται σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2013 οι Πράκτορες του Πλανήτη βραβεύτηκαν ως ένα από τα 100 πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το σχολικό έτος 2015-16 οι Πράκτορες του Πλανήτη εκπαίδευσαν 12.000 παιδιά ως νέους πράκτορες αλλά και γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. 
Το πρώτο της βιβλίο, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη απέσπασε Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου, στην κατηγορία γνώσεων ενώ ταυτόχρονα βρέθηκε υποψήφιο για άλλα τρία βραβεία.

 
«Αθήνα: αναφορά στον Καζαντζάκη 2017» - Ο δήμος Αθηναίων για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 13:47

«Αθήνα: αναφορά στον Καζαντζάκη 2017» - Ο δήμος Αθηναίων για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

kazantzakis-poster-fb post

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο δήμος Αθηναίων καιπολιτιστικοί φορείς της πόλης τιμούν τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα με σειρά εκδηλώσεων, τοΦεβρουάριο και τον Μάρτιο, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Ένας ηθοποιός με μεγάλη διεθνή πορεία και αναγνωρισιμότητα, ο Γιώργος Χωραφάς, στήνει Το Θεατρικό αναλόγιο στα Γαλλικά «Αναζητώντας τον Ζορμπά –Αποσπάσματα», που παρουσιάζεται, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στις 4 Μαρτίου, στις 13.30 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και στις 5 Μαρτίου, στις 12 μετά το μεσημέρι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αίθουσα Book Castle     

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του Δικτύου Πολιτισμού Αθήνας του δήμου Αθηναίων (Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων) σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, τις εκδόσεις Καζαντζάκη, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το έργο «Αναζητώντας τον Ζορμπά» σκιαγραφεί τη δυνατή φιλία, το βαθύ σεβασμό και τον αμοιβαίο θαυμασμό, που ένωνε τον Νίκο Καζαντζάκη και τον Γιώργο Ζορμπά εργάτη στο ορυχείο λιγνίτη στη Μάνη, που νοίκιασε το 1917 ο σπουδαίος συγγραφέας, στην προσπάθεια του να θέσει τα πνευματικά και πολιτικά του ιδεώδη στη διαδικασία της πραγμάτωσης και εν τέλει, στη γένεση  του διάσημου μυθιστορήματος "Αλέξης Ζορμπάς".

Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής Γιώργος Χωραφάς, μέσω της σχέσης των δύο αντρών, των συζητήσεων τους για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, τον πόλεμο, την γυναίκα, την τροφή, την λογική και τον Θεό, όπως αποτυπώνονται στο μυθιστόρημα, προχωρά το θεατρικό του αναλόγιο στην αλληγορία του τζίτζικα και του μέρμηγκα που, όπως ο ίδιος λέει, ακολουθεί τους σημερινούς Έλληνες, οι οποίοι αισθανόμενοι μια συλλογική ενοχή, έχουν εγκλωβιστεί σε μια καταπιεστική κρίση και θυσιάζονται στον βωμό του αγώνα για παραγωγικότητα.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αίθουσα Book Castle ισόγειο: λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

 

Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στις 19.00, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας φιλοξενεί την εκδήλωση «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η ποίηση, η Οδύσσεια ή η πορεία  ενός ελεύθερου  ανθρώπου». Τη βραδιά παρουσιάζει ο Γιώργος Στασινάκης  πρόεδρος  της  Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.  Αποσπάσματα του  μεγάλου  επικού ποιήματος των 33.333 στοίχων, διαβάζουν οι ηθοποιοί Anne-Lise Fritsch και Θανάσης Λέκκας υπό τις μελωδίες  των Artefacts Ensemble και του κρητικού τραγουδιστή,Χαΐνη Δ. Αποστολάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, των εκδόσεων Καζαντζάκη, του Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και του Δικτύου Πολιτισμού της Αθήνας (Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων).

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας, Αμφιθέατρο THEO ANGELOPOULOS: Σίνα 31

 

Τέλος η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, από τις 3 έως τις 31 Μαρτίου 2017, παρουσιάζει την έκθεση βιβλίων και χειρογράφων του συγγραφέα «Ματιές στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη».

Σε δύο προθήκες της βιβλιοθήκης στο Βαλλιάνειο κτίριο, εκτίθενται έργα και χειρόγραφα του Νίκου Καζαντζάκη, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ιδιόχειρη αφιέρωση του συγγραφέα στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο εσώφυλλο της μετάφρασης της Θείας Κωμωδίας του Δάντη.

Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, Βαλλιάνειο κτίριο: Πανεπιστημίου 32

 
«ΤΙ… ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ;» στο Δημαρχείο Νίκαιας. Ποιος νοιάζεται εκείνους που μένουν; Τους μόνους… ποιος φροντίζει;
News - ΒΙΒΛΙΟ
Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 09:28

«ΤΙ… ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ;» στο Δημαρχείο Νίκαιας.

Ποιος νοιάζεται εκείνους που μένουν; Τους μόνους… ποιος φροντίζει;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ 1

H παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου «ΤΙ… ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ;» (εκδόσεις Ινφογνώμων) της Δέσποινας Σωτηροπούλου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας - Αγ.Ι.Ρέντη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8.30 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10 Νίκαια).

Εισηγούνται : Μιχάλης Λαγουμιτζής – Πρόεδρος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, Νέλλη Μοσχονά – Εκπαιδευτικός. Σε Video μιλούν: Κώστας Γεωργουσόπουλος κριτικός Τέχνης, Νότης Μαυρουδής συνθέτης, Ελένη Σπανοπούλου δημοσιογράφος, Χριστιάννα Χαλκιοπούλου δημοσιογράφος, Ρένα Κουβελιώτη δημοσιογράφος.

Αφηγούνται οι ηθοποιοί: Γρηγόρης Βαλτινός, Κατερίνα Διδασκάλου, Νίκος Ψαρράς

Ερμηνεύουν: Ειρήνη Τσιρακίδη Mezzo Soprano

Συμμετέχει η εφηβική ορχήστρα ΧΑΝ υπό τον Μαέστρο Ανδρέα Πριονα

Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης.Συντονίζει

Τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν στον Χρήστο Αϊβαλιώτη δάσκαλο και συγγραφέα για να ολοκληρώσει τις χημειοθεραπείες του.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Π.Τσαλδάρη 10

1ος όροφος

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 


Σελίδα 10 από 153

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ EMOJI Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Αθήναιον, ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...