ATTICANEWS.GR

Member Area
ΒΙΒΛΙΟ


Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Με μια ρακή», το οποίο υπογράφουν από κοινού η Μαρία Μαυράκη και η Ειρήνη Μπάιλα και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Πικραμένος»
News - ΒΙΒΛΙΟ
Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2017 12:57

Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Με μια ρακή», το οποίο υπογράφουν από κοινού η Μαρία Μαυράκη και η Ειρήνη Μπάιλα και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Πικραμένος». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:00.

resized afisa1

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που θεματοποιεί τις κοινωνικές διαφορές των τελευταίων δεκαετιών του ελληνικού 20ού αιώνα και προβάλλει την αυθεντική αγάπη και τον έρωτα, ως εσωτερική αντίσταση, να υπερβαίνει τα σύνορα του χρόνου και των ανισοτήτων.

resized exofyllo-email

Η πλοκή εκτυλίσσεται σε δύο αφηγηματικά επίπεδα. Το 1970, σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, ένας πρωτόγνωρος έρωτας μεταξύ δύο εφήβων, έτοιμων να δώσουν τη ζωή τους ο ένας για τον άλλον, βάφεται με αίμα. Οι προκαταλήψεις της αυστηρής κοινωνίας, της σκληρής και απόλυτης, τιμωρούν την αγάπη. Έπειτα, στην Αθήνα, περίπου το 2000, η δυναμική Αγγελική, ειδική παιδοψυχολόγος, προσπαθεί να γαληνέψει και να δυναμώσει με την αγάπη της ένα κορίτσι με αυτισμό, ένα ξεχωριστό πλάσμα με «ιδιαίτερες ικανότητες». Στην πορεία τού αγώνα της βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα καλά κρυμμένο μυστικό που θα αποκαλύψει την πικρή αλήθεια σε όλους, μα όχι σε εκείνη.

resized prosklisi2

Το πανανθρώπινο ερώτημα «εάν αλλάζει η μοίρα την πορεία της» έρχεται στο προσκήνιο, χάρη στη γραφή-πρόκληση που καταθέτει το διπλό συγγραφικό εγώ σε ένα ενιαίο αφήγημα. Είναι η ειμαρμένη που κατατρέχει τους ανθρώπους, φουντώνει τα πάθη και τις ανισότητες που εγκλωβίζουν τους αθώους, αλλά και αυτή που προωθεί την ανατροπή και διασώζει τον αθάνατο έρωτα. Το μυθιστόρημα προσφέρει μια πετυχημένη απεικόνιση των κοινωνικών αντιλήψεων των σύγχρονων Ελλήνων της περιφέρειας, αλλά και εξιτάρει τον αναγνώστη που εναγωνίως ακολουθεί την αναζήτηση του ρομαντισμού, των ειλικρινών συναισθημάτων και της αλήθειας των πρωταγωνιστών. Σε τι να ελπίζει κανείς; Κι έπειτα, με μια ρακή περνούνε όλα…

resized Syggrafeis-email

Λίγα λόγια για τις συγγραφείς

Η Μαρία Μαυράκη γεννήθηκε στον Πειραιά, μεγάλωσε στην Αθήνα και τα τελευταία δέκα χρόνια κατοικεί στη Σύρο. Σπούδασε λογιστικά και αγγλικά στην Αθήνα και εργάστηκε για είκοσι χρόνια ως βοηθός λογιστή. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τη ζωγραφική και τη συγγραφή βιβλίων και ποιημάτων. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. 

Η Ειρήνη Μπάιλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από τη Σύρο όπου και ζει μόνιμα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Επιτελεί τον ρόλο της μητέρας, με όλες τις χαρές και τις δυσκολίες που αυτός επιφυλάσσει. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. 

 
Συνεχίζεται η πρωτοβουλία πολιτισμού του δήμου ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ: Στάση-Βιβλιοθήκη και στο Πανόραμα!
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τετάρτη, 12 Ιούλιος 2017 11:21

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία πολιτισμού του δήμου ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ: Στάση-Βιβλιοθήκη και στο Πανόραμα!

 MG 0430

Βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες συναντούν από σήμερα το πρωί οι επιβάτες στην κεντρική γραμμή 58 που συνδέει το Πανόραμα με τη Θεσσαλονίκη! Στη στάση «προέδρου Χαράλαμπος Παπαδόπουλος - Κούνιες» και σε ένα περιποιημένο και στεγασμένο χώρο, διαμορφώθηκε μια όμορφη βιβλιοθήκη με τον τίτλο «βιβλίο - Στάση Ζωής», όπου κάθε πολίτης μπορεί να επιλέξει το βιβλίο που θέλει και να «γεμίσει» τον χρόνο αναμονής του μέχρι να έρθει το λεωφορείο της γραμμής, αλλά και στη συνέχεια να το κρατήσει μαζί του σε όλη τη διαδρομή.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία πολιτισμού και φιλαναγνωσίας που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο στο Φίλυρο ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και η οποία επεκτείνεται πια και στο Πανόραμα. Με την ενεργή υποστήριξη της Κίνησης Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου και του Τοπικού Συμβουλίου Πανοράματος, η στάση-βιβλιοθήκη διαμορφώθηκε κατάλληλα με αρχιτεκτονικές και εικαστικές παρεμβάσεις: Ένα έπιπλο βιβλιοθήκης σε μορφή «δένδρου», παγκάκι αναμονής, πολλές πρωτότυπες θέσεις διάθεσης εφημερίδων και περιοδικών, αλλά και κατάλληλη βαφή όπως αυτή της οροφής που προσομοιάζει με ουρανό. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πέρσι στο Φίλυρο και είχε πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και την κοινή γνώμη. Ήδη τέσσερις στάσεις στο Φίλυρο προσφέρουν αυτές τις πρωτοποριακές υπηρεσίες πολιτισμού, ο δήμος τιμήθηκε με το βραβείο «Best City Awards» για την πρωτοβουλία, ενώ από σήμερα η «Στάση Ζωής» ξεκίνησε και στο Πανόραμα.

Παρών στην πρωινή εκκίνηση της πρωτότυπης αυτής πολιτιστικής πρωτοβουλίας ήταν ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. «Είναι ένα ακόμα μήνυμα πολιτισμού που στέλνουμε από τον δήμο μας. Το βιβλίο είναι ένας πολύτιμος φίλος, που βοηθά στην καλλιέργεια του κάθε πολίτη. Είμαστε βέβαιοι ότι όταν δίνεις θετικά παραδείγματα ο κόσμος τα σέβεται και τα προστατεύει. Αυτό αποδείχτηκε ήδη στο Φίλυρο όπου η πρωτοβουλία τρέχει εδώ και ένα χρόνο. Οι πολίτες-επιβάτες αποδείχτηκαν φανατικοί βιβλιοφάγοι και ο κόσμος μάς ενίσχυσε με δεκάδες προσφορές βιβλίων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φιλοπρόοδο σύλλογο της Κίνησης Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου και την πρόεδρό του Ολυμπία Δημαράτου, που αποδεικνύουν ακόμη μία φορά τη μεγάλη σημασία του εθελοντισμού, αλλά και στο Τοπικό Συμβούλιο Πανοράματος και στον πρόεδρό του Νίκο Γραμματικόπουλο που στήριξαν με θέρμη την πρωτοβουλία», σημείωσε ο δήμαρχος.

Τα βιβλία είναι προσφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης, της ένωσης λογοτεχνών, των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, αλλά και απλών πολιτών που τοποθετούν τα βιβλία τους στα ράφια της βιβλιοθήκης δίχως την παραμικρή γραφειοκρατία, ώστε να είναι πάντοτε γεμάτη. Να σημειωθεί ότι η δράση είναι ανοιχτή στο κοινό, καθώς όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει, τοποθετώντας βιβλία στη βιβλιοθήκη-στάση. 

 
Χίλια Χρόνια Μετά… και άλλα χίλια: Ένα μυθιστόρημα για την απόλυτη δύναμη της αγάπης
News - ΒΙΒΛΙΟ
Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 16:53

Χίλια Χρόνια Μετά… και άλλα χίλια: Ένα μυθιστόρημα για την απόλυτη δύναμη της αγάπης

 

Πόσο διαρκεί ένας έρωτας; Κάποιοι θα πουν για μια ζωή. Μήπως όμως αυτό είναι-τελικά- πολύ στενό πλαίσιο, μπροστά σε κάτι τόσο σαρωτικά ισχυρό; 
Πόσες δυνάμεις μπορούν να «συνωμοτήσουν» για να μην μείνει ανεκπλήρωτος; Τι εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς; Kαι τι μπορεί να μας φέρει η μοίρα, το κάρμα, το τυχαίο- αυτό που τέλος πάντων ξεφεύγει από τη δική μας λογική; 
Στο πρώτο της μυθιστόρημα «Χίλια Χρόνια Μετά... και άλλα χίλια» η Βάσια Μαυράκη μάς παίρνει τρυφερά από το χέρι και μας ζητά να ακολουθήσουμε τον Άρχη και την Δαμεία. Να παρακολουθήσουμε την πορεία τους όχι σε μια, αλλά σε τρεις ζωές. Στις δύο ο έρωτάς τους παραμένει ανεκπλήρωτος. Στην τρίτη θα καταφέρει να κλείσει ο κύκλος, μπαίνοντας το πολυπόθητο happy end; 
Μια καρμική ιστορία αγάπης, ιδανική συντροφιά για τις μέρες του καλοκαιριού.

Cover Maurakh Low res

Τίτλος: Χίλια χρόνια μετά... κι άλλα χίλια 
Συγγραφέας: Βάσια Μαυράκη 
Εκδόσεις: Ιβίσκος 
Σελίδες: 504 
Τιμή: 16.80 
Πρώτη κυκλοφορία: Ιούλιος 2017

Λίγα λόγια για τους ήρωες

Τρεις διαφορετικές ιστορίες. Ή μήπως μία; Ο Άρχης και η Δαμεία, δύο σύγχρονοι άνθρωποι, συναντιούνται τυχαία (;) στην αυλή της Μονής του Ταξιάρχη στην Μυτιλήνη, θέλοντας να ευχαριστήσουν- ο καθένας για τους δικού του λόγους-τον Άγιο για το θαύμα που τους άλλαξε τη ζωή. 
Κι όμως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διασταυρώνονται οι δρόμοι τους. Το παρελθόν τους είναι κοινό και χάνεται στο βάθος των αιώνων. Οι ήρωες έχουν συναντηθεί και αγαπηθεί άλλες δύο φορές, σε διαφορετικές εποχές. 
Τον 11ο αιώνα, στο ίδιο πάλι μοναστήρι, κατά την άλωσή του από τον αρχηγό των Σαρακηνών πειρατών Σιχράν, ήταν και οι δύο εκεί. Άρχοντας του Στένακα αυτός, αιχμάλωτη στα χέρια του κουρσάρου αυτή. Αλλά και στο Πήλιο, στο πεδίο της μάχης μεταξύ Κενταύρων και Λαπίθων. Αρχηγός των πρώτων αυτός, πριγκίπισσα της Μεσσηνίας αυτή. 
Το παρόν τους ζητάει να κλείσουν τους κύκλους που άφηναν διαρκώς ανοιχτούς και να βιώσουν στο έπακρο αυτή τη φορά τη σχέση τους. Θα τα καταφέρουν;

13626372 171300403284822 9031561457389063385 n

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 
Η Βάσια Μαυράκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου του 1967. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Αφού ταξίδεψε πολύ και έμεινε σε διαφορετικές χώρες αλλά και πόλεις της Ελλάδας, λόγω του επαγγέλματος του συζύγου της (στρατιωτικός πιλότος), πλέον ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα. 
Τα ταξίδια της, ωστόσο, είναι η σπουδαία παρακαταθήκη της. Αυτά αποτελούν, άλλωστε, πηγή της έμπνευσής της και πολλές φορές συνδέονται άμεσα με τις συγγραφικές αναφορές της.

Παρότι σπούδασε ψυχολογία, τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη συμβουλευτική αστρολογία (Empathetic Astrological Approach, Human Design). Αρθρογραφεί σε γνωστά περιοδικά και site.

 

 
Στην παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου-συγγραφέως Λίας Λάππα παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης
News - ΒΙΒΛΙΟ
Παρασκευή, 07 Ιούλιος 2017 16:59

Στην παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου-συγγραφέως Λίας Λάππα παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

resized sm IMG 7773

Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου φιλοξενήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Οι άνδρες κάνουν τη δουλειά τους!!!» της δημοσιογράφου- συγγραφέως Λίας Λάππα, την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017.

Το βιβλίο είναι μία προσπάθεια αποκωδικοποίησης της συμπεριφοράς των ανδρών με βάση το επάγγελμά τους. Η δημοσιογράφος για 5 ολόκληρα χρόνια συζητούσε με άνδρες επιτυχημένους στο επάγγελμα τους και εκείνοι, της εμπιστεύτηκαν τα μυστικά τους επαγγέλματος τους, αλλά και της ζωής τους.

resized sm 1

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας την παρουσίαση του βιβλίου, σημείωσε ότι «ο φιλόξενος χώρος του Δημαρχείου μας αγκαλιάζει κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία που προάγει τη γνώση, τον πολιτισμό και την κοινωνική συνοχή». Παράλληλα, συγχαίροντας την κα Λάππα για την εξαιρετική επιμελημένη έκδοση του βιβλίου, της ευχήθηκε από καρδιάς: «εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και εσύ καλά για να μας δίνεις απλόχερα την αγάπη σου πολλά χρόνια ακόμη μέσα από νέες σελίδες δημιουργίας.»

resized sm IMG 7763

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΒΙΒΛΙΟ
Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 10:01

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Img 5410

 

Παρουσιάστηκε χθες, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το νέο βιβλίο των συγγραφέων Νίκου Μαυρωνά και Θανάση Χειμωνά, «ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ»  από τις εκδόσεις ΑλΔε.

 

 Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Για το βιβλίο, για τον Ολυμπιακό και τους συγγραφείς μίλησαν: ο Αντιπρόεδρος της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» κ. Σάββας Θεοδωρίδης, η δημοσιογράφος και ηθοποιός κα Όλγα Νικολαΐδου και ο δικηγόρος κ. Γιάννης Μαυρωνάς.

 

Μίλησαν επίσης οι συγγραφείς κ.κ.: Νίκος Μαυρωνάς και Θανάσης Χειμωνάς καθώς και  ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο Βουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Τραγάκης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCOΠειραιώς και Νήσων κ. Γιάννης Μαρωνίτης, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο συνθέτης και τραγουδιστής κ. Γιάννης Νικολάου, ο Διευθυντής της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας κ. Θεόδωρος Πέππας και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κ. Γιάννης Γκαϊτατζής.  Την εκδήλωση συντόνιζε ο Γενικός Γραμματέας των Βετεράνων του Ολυμπιακού κ. Αντώνης Γλύκας.  

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν: ο ύμνος του Ολυμπιακού, που γράφτηκε το 1935, από τους γιους του συνθέτη Γιάγκου Λαουτάρη, μια νέα σύνθεση για τον Ολυμπιακό που ερμηνεύει η Λένα Αλκαίου σε στίχους του Νίκου Μαυρωνά, καθώς και η «θάλασσα του Πειραιά» από τον συνθέτη και τραγουδιστή κ. Γιάννη Νικολάου.

 

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης τιμήθηκαν με τις προσωπογραφίες τους οι μεγάλες μορφές  του Ολυμπιακού  και του ελληνικού ποδοσφαίρου:  Γιώργος Δαρίβας, Ηλίας Υφαντής και Γιάννης Γκαϊτατζής. Τις απονομές έκαναν: ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μελάς, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και οι συγγραφείς κ.κ. Νίκος Μαυρωνάς και Θανάσης Χειμωνάς.

 

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκαν : οι Βουλευτές κα Ελένη Σταματάκη, κα Γεωργία Γεννιά και κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Κοινοτικός Σύμβουλος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Αλιφραγκής καθώς και  οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κ.κ.: Παναγιώτης  Κελεσίδης και Ανδρέας Μπονόβας.

 

 Μετά την απονομή ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:   

«Συγχαρητήρια για το βιβλίο στους συγγραφείς. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση. Εμείς έχουμε τη χαρά ως Δήμος Πειραιά  - και μιλάω εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά – να σας φιλοξενούμε σήμερα εδώ στη Δημοτική Πινακοθήκη. Προσωπικά για μένα, είναι μεγάλη χαρά να δίνω αυτό το βραβείο στον κ. Υφαντή, γιατί έχω και μια προσωπική σχέση μαζί του.  Είναι ένας ιδιαίτερα καλός οικογενειακός φίλος. Είναι ένας καλός φίλος του πατέρα μου και έχω τη χαρά να λέω κι εγώ ότι είμαι φίλος σας, αν και σας έχω γνωρίσει τα τελευταία χρόνια. Είναι τιμή να βρίσκομαι σε μια αίθουσα με όλη της ιστορία της ομάδας, με όλη την ιστορία του Ολυμπιακού. Με τον κ. Σάββα Θεοδωρίδη, τον κ. Ηλία Υφαντή, τον κ. Γλύκα, τον  κ. Τσατσαρίδη, με όλους. Συγχαρητήρια για το βιβλίο και τη διοργάνωση. Σας ευχαριστώ».  

 


Σελίδα 3 από 153

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ EMOJI Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Αθήναιον, ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...