ATTICANEWS.GR

Member Area
ΘΕΑΤΡΟ


ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΕΖΗ - ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΓΥΝΑΙΚΕΣ" Εκτύπωση
News - ΘΕΑΤΡΟ
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 19:00

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΕΖΗ - ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΓΥΝΑΙΚΕΣ"

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Οι Διαβολογυναίκες», το κλασσικό φιλμ-νουάρ του Ανρί-Ζορζ Κλουζό «Les Diaboliques» (βασισμένο στη νουβέλα «Celle qui n'était plus» («Εκείνη που δεν ήταν πια») των Πιερ Μπουαλώ και Τομά Ναρσεζάκ) μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο σε μια παράσταση γεμάτη ένταση, σασπένς και αναπάντεχες ανατροπές.

Με φόντο ένα ιδιωτικό σχολείο στα περίχωρα του Παρισιού των αρχών του 1950, μια απατημένη σύζυγος και μια προδομένη ερωμένη, ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να σκοτώσουν τον τυραννικό σύζυγο/εραστή τους σε κάτι που μοιάζει να είναι ένα τέλειο έγκλημα αλλά τελικά πρόκειται για έναν εφιάλτη χωρίς τέλος.

Η Μαρία Καβογιάννη και η Καίτη Κωνσταντίνου συναντιούνται θεατρικά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Μαζί τους ο Νίκος Αρβανίτης, ο Σωτήρης Τσακομίδης, ο Δημήτρης Λιόλιος και ο νεοεμφανιζόμενος Μιχάλης Προσπαθόπουλος.

Με αυτήν την παράσταση η People Entertainment Group εγκαινιάζει τον δημοφιλή διεθνή θεσμό των previews στο ελληνικό θέατρο!

Καλεί δηλαδή το κοινό να παρακολουθήσει ολόκληρη την παράσταση, έναντι ενός ιδιαίτερα χαμηλού εισιτηρίου, στις τελικές πρόβες, λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα της,συμμετέχοντας στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Kριτικοί και δημοσιογράφοι απαγορεύονται στο θέατρο. Οι κριτικές κοινού και ειδικών, ξεκινούν από την επίσημη πρεμιέρα και μετά.

ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΟΥΗ ΤΖΕΝΗ ΘΕΩΝΑ

ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΟΥΗ ΤΖΕΝΗ ΘΕΩΝΑ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΧΧΧ ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΥ

ΒΕΡΑ ΚΡΟΥΣΚΑ ΟΡΝΕΛΑ ΛΟΥΤΗ

ΒΕΡΑ ΚΡΟΥΣΚΑ ΟΡΝΕΛΑ ΛΟΥΤΗ

 
ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟ «ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ» ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «HABIMA», ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ Εκτύπωση
News - ΘΕΑΤΡΟ
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 18:04

 ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟ «ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ» ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «HABIMA», ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

resized PHOTO DE SE KSEXASA POTE1

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, στο κατάμεστο Θέατρο Habima (Εθνικό Θέατρο του Ισραήλ) στο Τελ Αβίβ, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018.

 resized PHOTO DE SE KSEXASA POTE2

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και νοσταλγίας παρακολούθησαν οι θεατές την παράσταση, που ταξίδεψε στο Ισραήλ, μετά από έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Ελλάδα. Η παρουσίαση στο Τελ Αβίβ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ισραήλ, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών και τη δημιουργία ενός αμφίδρομου ρεύματος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης.

Στο Ισραήλ ταξίδεψαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης, ο συγγραφέας του έργου Λέων Α. Ναρ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. «Το παρών» στην παρουσίαση της παράστασης έδωσαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Δήμαρχος Τελ Αβίβ Ron Huldai, καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών φορέων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, όπως: ο κ. Δαυίδ Σαλτιέλ Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, ο κ. Βασίλης Παΐσιος Πρόεδρος του Ελληνο -Ισραηλινού Επιμελητηρίου, ο κ. Χάρης Καλπίδης Προϊστάμενος ΕΟΤ Ισραήλ, ο κ. Daniel Daliot Ιδρυτής Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη Ισραήλ, ο κ. Μοσέ Αελιών & η Μύριαμ Γρόπας Μάσρι (Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Επιζησάντων Ολοκαυτώματος & Πρόεδρος Συλλόγου Επιζησάντων Ολοκαυτώματος), η κ. Λουίζα Βαράκλας Διευθύντρια Γραφείου Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στο Ισραήλ, ο Yehuda Poliker (διακεκριμένος ισραηλινός μουσικός και ερμηνευτής με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη), κ.α.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η σύζυγος του Δημάρχου Τελ Αβίβ, Yael Huldai, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Τελ Αβίβ, Ron Huldai, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η σύζυγος του Δημάρχου Τελ Αβίβ, Yael Huldai, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Τελ Αβίβ, Ron Huldai, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος.

Την παράσταση, που παρουσιάστηκε με αγγλικούς υπέρτιτλους, προλόγισε στα εβραϊκά η μεταφράστρια της Πρεσβείας κυρία Έτη Εσκαλονή. Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, υπενθυμίζοντας πως «δεν θα ξεχαστεί ποτέ» η ιστορία που μας δένει και επεσήμανε και το ότι ετοιμάζεται Μουσείο Ολοκαυτώματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τέλος, ο συγγραφέας του έργου κ. Λέων Α. Ναρ, μίλησε βαθιά συγκινημένος, ευχαριστώντας όσους συνετέλεσαν για την μεταφορά της παράστασης.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Αναστασάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Η μουσικοθεατρική παράσταση του ΚΘΒΕ, «Δε σε ξέχασα ποτέ», αφηγείται τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που τραγουδάει επί σκηνής 10 σεφαραδίτικα και ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως, από την ελληνική εκδοχή τους («Μικρός αρραβωνιάστηκα», «Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει», «Μισιρλού» κά.). Ένα έργο, που θυμίζοντας πως οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε μετανάστες, τιμάει την ιστορία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και υπενθυμίζει πως στην πόλη αυτή κάποτε ζούσαν αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί.

resized PHOTO DE SE KSEXASA TELAVIV4

Το κατάμεστο Meskin Hall του Θεάτρου Habima.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της παράστασης που όλο το κοινό τραγούδησε μαζί με την πρωταγωνίστρια, Σοφία Καλεμκερίδου το παραδοσιακό σεφαραδίτικο τραγούδι “Adio querida” («Αντίο Αγαπημένη»), γραμμένο το 1453.

Το κατάμεστο Meskin Hall του Θεάτρου Habima.

Το κατάμεστο Meskin Hall του Θεάτρου Habima.

«Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λέοντα Α. Ναρ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας, Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας, Φωτισμοί: Χάρης Πάλλας, Video mapping: Κλεάνθης Καραπιπέρης, Βοηθός σκηνοθέτη: Λίλα Βλαχοπούλου, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Υπεύθυνος παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σοφία  Καλεμκερίδου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Στέλλα Καμπουρίδου (καβάλ), Γιώργος  Μιναχείλης (κανονάκι), Ηλίας  Σαρηγιαννίδης (πολίτικο λαούτο).

resized PHOTO DE SE KSEXASA TELAVIV6

Ο συγγραφέας του έργου «Δε σε Ξέχασα Ποτέ», Λέων Α. Ναρ.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σημαντική ήταν η συμβολή στην παράσταση ομάδας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας υπό την επίβλεψη της διδάσκουσας Λουκίας Κωστοπούλου.

 resized PHOTO DE SE KSEXASA POTE3

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 18:14
 
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ Εκτύπωση
News - ΘΕΑΤΡΟ
Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 19:56

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ" ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΓΑΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΓΑΛΗΣ

Το έργο με τίτλο «Ελλαδογραφία» του Γιάννη Βούρου στο Θέατρο «Αλκμήνη», πραγματεύεται τη μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας. Σκηνοθετεί και ερμηνεύει ο Γιάννης Βούρος.

«Και ψάχνω τώρα να βρω το μέλλον. Ή τον προορισμό. Τουλάχιστον το όνειρο. Το όνειρο μου φτάνει. Το όνειρο είναι αρκετό. Είναι ώρα να πάω το όνειρο απέναντι. Τι ώρα περνάει το καράβι» 

Η "Ελλαδογραφία" δεν είναι καύχημα, δεν είναι έπος, δεν είναι αποστασιοποιημένη ιστορία. Είναι ένα κείμενο - φόρος τιμής σε όλους εκείνους, γνωστούς και άγνωστους, που έζησαν κάτω από αυτόν τον ήλιο με σεβασμό και με μόνη πρόθεση να βαδίσουν πάνω στην έννοια της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας.

Στην πορεία του ελληνισμού από τη γέννησή του μέχρι σήμερα. Ένας αναδρομικός προβολέας φωτίζει πρόσωπα και καταστάσεις, που ίσως να ξέφυγαν από τους φακέλους της αιωνιότητας. Ο Εύρυτος ήταν ένας από τους τριακόσιους, που έπεσαν στη μάχη των Θερμοπυλών. Ήταν τυφλός. Δεν προφέρθηκε ποτέ το όνομά του δίπλα στον Λεωνίδα. Ωστόσο, ο θάνατός του ήταν μέρος ενός ηρωισμού, που δε θα ξεχαστεί ποτέ.

Κείμενο γραμμένο από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Βούρο, από το οποίο ξετυλίγεται η μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας, με τις αιμάτινες στιγμές, τις νίκες και τους κατακερματισμούς, το ορθό ανάστημα και τον συλλαβισμό της υπερηφάνειας από όσους, αγαπώντας τη ζωή, στάθηκαν στο ύψος του χρέους. Η ελληνικότητα, η ρωμιοσύνη αλλιώς, είναι ζήτημα αγωγής και δεν εντοπίζεται στα προφανή και τα προβλεπόμενα, αλλά στην αρχέγονη δύναμη όλων των ελεύθερων, όλων των ανυπότακτων, όλων των ποιητών. Το μόνο σαφές και σίγουρο: «Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα».  

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΝΤΙΔΑΣ ΜΑΡΑ ΔΑΡΜΟΥΣΛΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΑΝΤΙΔΑΣ ΜΑΡΑ ΔΑΡΜΟΥΣΛΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ

ΜΑΡΑ ΔΑΡΜΟΥΣΛΗ

ΜΑΡΑ ΔΑΡΜΟΥΣΛΗ

ΙΡΙΣ ΠΑΝΤΑΖΑΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΓΑΛΗΣ ΝΤΕΠΥ ΚΟΥΛΙΑΝΟΥ

ΙΡΙΣ ΠΑΝΤΑΖΑΡΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΓΑΛΗΣ ΝΤΕΠΥ ΚΟΥΛΙΑΝΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ ΣΚΗΝΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ ΣΚΗΝΗ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ

resized 530632

ΤΡΥΦΩΝ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 23:43
 
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ "ΓΚΥΓΙΩΜ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ" - ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ Εκτύπωση
News - ΘΕΑΤΡΟ
Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 20:42

 ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ "ΓΚΥΓΙΩΜ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ" - ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ 

resized 530227

ΝΤΑΙΖΗ ΣΕΜΠΕΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΑΝΟΣ ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΗ

Το έργο του Γάλλου ηθοποιού και συγγραφέα αναφέρεται στην ιστορία ενός αγοριού που του αποδόθηκε μια σεξουαλική ταυτότητα προτού καν το ίδιο προλάβει να την ανακαλύψει.

Είναι μία εσωτερική αναδρομή με πολλά βιωματικά στοιχεία, όπου το κωμικό εναλλάσσεται με το δραματικό, η συγκίνηση με την μίμηση, η ανάμνηση με την παρωδία.

Ο Γκυγιώμ είναι ένας ηθοποιός που γράφει ένα μονόλογο με πολλούς ρόλους, τον εαυτό του, την μητέρα του, την γιαγιά του, έναν ψυχίατρο, έναν άραβα σκηνοθέτη και όλους εκείνους που καθόρισαν την πορεία του.

Μία αναζήτηση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού μέσα σε ένα πέλαγος προκαταλήψεων, στερεοτύπων, ταμπού, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της μάνας.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΑΝΟΣ

 ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΑΝΟΣ

 

Γκιγιώμ: Περικλής Λιανός

Σκηνοθεσία: Άννα Χατζησοφιά

Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη

Σκηνικά-κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

Μουσική: Ιάκωβος Δρόσος

Παραγωγή: The Artists

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

resized 530212

ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΝΤΑΙΖΗ ΣΕΜΠΕΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ

ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ

ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ

ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ ΤΖΟΥΣ ΕΥΕΙΔΗ

ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ ΤΖΟΥΣ ΕΥΕΙΔΗ

ΣΥΛΒΙΑ ΔΕΛΙΚΟΥΡΑ ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ ΤΖΟΥΣ ΕΥΕΙΔΗ

ΣΥΛΒΙΑ ΔΕΛΙΚΟΥΡΑ ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ ΤΖΟΥΣ ΕΥΕΙΔΗ

resized 530220

resized 530222

ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΠΠΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΑΝΟΣ ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ

ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΠΠΑ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΑΝΟΣ ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ

ΣΥΛΒΙΑ ΔΕΛΙΚΟΥΡΑ ΤΖΟΥΣ ΕΥΕΙΔΗ

ΣΥΛΒΙΑ ΔΕΛΙΚΟΥΡΑ ΤΖΟΥΣ ΕΥΕΙΔΗ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 20:54
 
Πρεμιέρα-πρόκριμα για το ΚΘΒΕ… ♦ Ενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν «Οι Ηλίθιοι» στο κατάμεστο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών ♦ Συνέχεια παραστάσεων για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών Εκτύπωση
News - ΘΕΑΤΡΟ
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 18:41

Πρεμιέρα-πρόκριμα για το ΚΘΒΕ…

♦ Ενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν «Οι Ηλίθιοι» στο κατάμεστο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών ♦ Συνέχεια παραστάσεων για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών

resized oi ilithioi-parastasi 1

 

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κλειστού Δημοτικού Θεάτρου Συκεών, περισσότεροι από 600 συνολικά θεατρόφιλοι όλων των ηλικιών, απόλαυσαν το τριήμερο 9, 10 και 11 Φεβρουαρίου, ένα ρομαντικό υπαρξιακό παραμύθι που εξελίχθηκε σε μια πολύ δυνατή κοινωνική σάτιρα από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

«Οι ηλίθιοι» του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Νηλ Σάιμον, άνοιξαν «τιμής ένεκεν» την αυλαία της περιοδείας της νέας μεγάλης παραγωγής του ΚΘΒΕ από το δήμο Νεάπολης-Συκεών, ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε με ενδιαφέρον και καταχειροκρότησε τους «ηλίθιους» κατοίκους ενός μικρού ουκρανικού χωριού να καυτηριάζουν τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα.

resized oi ilithioi-parastasi 2

«Για πρώτη φορά γίνεται πρεμιέρα του Κρατικού Θεάτρου στις Συκιές» σημείωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Αναστασάκης που βρέθηκε στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, εξαίροντας «τη μεγάλη ευαισθησία που έχει εξ αρχής επιδείξει ο δήμος, ώστε να είναι κοντά στο θέατρο και ιδιαίτερα στο ΚΘΒΕ». «Και άλλοι δήμοι αρχίζουν και ζηλεύουν σιγά-σιγά, ας συνεργαστούν κι αυτοί τόσο στενά και θα πάμε κι εκεί», προσέθεσε, εξηγώντας ότι «κάνοντας αρχή από το δήμο Νεάπολης-Συκεών, το έργο θα ταξιδέψει σε αρκετά δημοτικά θέατρα της Θεσσαλονίκης και θα επιστρέψει ενδεχομένως αν πάει πολύ καλά, μετά από έναν μήνα ή αργότερα μέσα στην Άνοιξη».

resized oi ilithioi-parastasi 3

«Την περηφάνια να ξεκινά το Κρατικό Θέατρο της πόλης μας, που είναι το διαμάντι του πολιτισμού, τις παραστάσεις του από το δικό μας θέατρο» εξέφρασε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης που χειροκρότησε την παράσταση από τις πρώτες θέσεις του Θεάτρου, ευχαριστώντας τον κ. Αναστασάκη και εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη «συνδρομή του ΚΘΒΕ στην προσπάθεια του δήμου για την ανάπτυξη της θεατρικής αγωγής στην περιοχή».

resized oi ilithioi-parastasi 4

«Τους άγγιξε όλους…»

Για ένα «εξαιρετικό πρώτο feedback» έκανε λόγο ο σκηνοθέτης της παράστασης Γρηγόρης Παπαδόπουλος, φανερά ικανοποιημένος «τόσο από το θεατρικό αποτέλεσμα, όσο και από την υποδοχή και αποδοχή τόσο πολύ κόσμου, όλων των ηλικιών». Όπως σημείωσε σχετικά με το έργο, «για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι είναι λαϊκό θέατρο χωρίς να έχει λαϊκισμούς, που είναι μια λέξη της εποχής. Προσπάθησα να αφορά και μένα, να αφορά όλους. Νομίζω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους άγγιξε όλους».

resized oi ilithioi-parastasi 5

«Το Θέατρο οφείλει να προσεγγίζει και το κοινό που δεν είναι τόσο εξοικειωμένο και όχι μόνο να περιμένει το ‘‘εξειδικευμένο’’ κοινό» υπογράμμισε ο Τάσος Πεζιρκιανίδης, από τους πρωταγωνιστές της παράστασης, κάνοντας λόγο για μία σημαντική πρωτοβουλία που «μακάρι να είχαν όλοι οι δήμοι τη δυνατότητα να την υποστηρίξουν», και σχολιάζοντας «την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή του κοινού σε ένα από τα καλύτερα και πιο φιλόξενα Δημοτικά Θέατρα της χώρας».

resized oi ilithioi-parastasi 6

«Το φιλόξενο και άρτιο θέατρο, και την ενθουσιώδη αποδοχή του κοινού» υπογράμμισαν και οι πρωταγωνίστριες της παράστασης Κλειώ-Δανάη Οθωναίου και Γιολάντα Μπαλαούρα, καλώντας το κοινό της πόλης να παρακολουθήσει τη συνέχεια της παράστασης. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της κας.Οθωναίου που έκανε λόγο για «ένα θέατρο πάρα πολύ ζεστό». «Ο δήμος μάς έχει περιποιηθεί ιδιαιτέρως, δεν είναι πολύ συνηθισμένο για μας τους ηθοποιούς να βρίσκουμε καθαρά καμαρίνια κι ένα θέατρο ζεστό. Και το ανθρώπινο δυναμικό και το θέατρο ήταν πραγματικά πάρα πολύ φιλόξενο και ζεστό, όπως επίσης και το κοινό. Ελπίζω και μεις να τους χαρίσαμε στιγμές απόλαυσης και χαράς», σημείωσε.

resized oi ilithioi-parastasi 7

Παραστάσεις για μαθητές

Επιπλέον, στο πλαίσιο του πετυχημένου πρωτοποριακού προγράμματος θεατρικής παιδείας και αγωγής του δήμου σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε., «Οι Ηλίθιοι» θα παρουσιαστούν στο ίδιο Θέατρο, σε εννέα πρωινές παραστάσεις με δωρεάν είσοδο για μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου, στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου, , στις 21, 22 και 23 Μαρτίου και στις 18, 19 και 20 Απριλίου.

resized oi ilithioi-parastasi 8

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή ιδέα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών σε αγαστή συνεργασία με το ΚΘΒΕ που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με το οποίο 13.000 μαθητές και πλέον όλων των σχολείων του δήμου, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, παρακολουθούν δωρεάν θεατρικές παραστάσεις του ΚΘΒΕ στους χώρους του Θεάτρου, αλλά και υποδέχονται ειδικές παραστάσεις του Θεάτρου στις σχολικές τους αίθουσες και μυούνται στο μαγικό κόσμο του θεάτρου, με τα έξοδα να καλύπτονται εξολοκλήρου από τον δήμο.

resized oi ilithioi-parastasi 9

 


Σελίδα 1 από 299

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''.
"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''. H θρυλική ταινία ...

Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber Είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζευγάρια της showbiz μιας και η σχέση τους θυμίζει ...