ATTICANEWS.GR

Member Area
Κόσμος


Μεξικό-Σεισμός:Τουλάχιστον 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό όταν κατέρρευσε σχολείο, συνεπεία σεισμού
News - Κόσμος
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 10:01

Μεξικό-Σεισμός:Τουλάχιστον 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό όταν κατέρρευσε σχολείο, συνεπεία σεισμού

967d9-mexico quake

Τουλάχιστον 21 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα περίπου είκοσι αγνοούνται μετά την κατάρρευση του σχολείου τους στο Μεξικό εξαιτίας του ισχυρού σεισμού των 7,1 βαθμών που έπληξε το κεντρικό τμήμα της χώρας την Τρίτη, στοιχίζοντας τη ζωή σε περίπου 224 ανθρώπους, ανακοίνωσε κυβερνητικό στέλεχος.

"Ο αριθμός που έχουμε είναι 25 (νεκροί), συμπεριλαμβανομένων 21 παιδιών" στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ενρίκε Ρεμπσαμέν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ο Χαβιέρ Τρεβίνιο, υφυπουργός Παιδείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. 

Από τους 224 νεκρούς τα 117 άτομα είναι στην Πόλη του Μεξικό.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29837

 
Ελβετία, Τουαλέτες σε τράπεζα και εστιατόρια βούλωσαν από… 500ευρα.
News - Κόσμος
Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 16:32

Ελβετία,

Τουαλέτες σε τράπεζα και εστιατόρια βούλωσαν από… 500ευρα.
743e6-geneva toilets clogged 500euro

Οι εισαγγελικές Aρχές της Γενεύης ξεκίνησαν έρευνα αφότου οι τουαλέτες μιας τράπεζας και τριών γειτονικών εστιατορίων βούλωσαν επειδή κάποιος έριξε στην αποχέτευση... 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500.

«Δεν μας ενδιαφέρει και τόσο το κίνητρο όσο η προέλευση των χρημάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Βενσάν Ντερούαν, εξηγώντας ότι με βάση την ελβετική νομοθεσία δεν θεωρείται αδίκημα ούτε να πετάει κανείς χρήματα, ούτε να βουλώνει τουαλέτες.

Η εφημερίδα Tribune de Geneve, που αποκάλυψε πρώτη την ασυνήθιστη... κατάθεση, έγραψε ότι η πρώτη τουαλέτα που βούλωσε ήταν εκείνη του θησαυροφυλάκιο της τράπεζας UBS, τον περασμένο Μάιο. Λίγες ημέρες αργότερα, τρία κοντινά μπιστρό διαπίστωσαν ότι οι αποχετεύσεις τους είχαν γεμίσει με χαρτονομίσματα, κομμένα πιθανότατα με ψαλίδι. Πάντως, τα χαρτονομίσματα αυτά ήταν γνήσια.

Ο Ντερούαν είπε ότι δύο πρόσωπα συμφώνησαν να αποζημιώσουν τους εστιάτορες για τη ζημιά:
Ένας δικηγόρος, εκπρόσωπος εκείνων που πέταξαν τα χαρτονομίσματα, πέρασε και τους αποζημίωσε για τα χρήματα που έδωσαν στους υδραυλικούς για την απόφραξη και οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων απέσυραν τη μήνυση που είχαν καταθέσει.

Τα χρήματα έχουν κατασχεθεί και παραμένει ασαφές ποιος θα τα πάρει, αν διαπιστωθεί ότι είναι γνήσια. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανήκουν σε δύο Ισπανίδες που τα είχαν καταθέσει σε μια θυρίδα της τράπεζας πριν από αρκετά χρόνια. Πέρα από το γεγονός ότι ανασύρθηκαν από τις τουαλέτες, δεν υπάρχει κανένας λόγος οι Αρχές ότι να πιστεύουν ότι πρόκειται για "βρώμικο" χρήμα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

http://www.typos.com.cy/cat/8/article/29815

 
Συνάντηση Γκουτέρες-Κοτζιά, Να διατηρηθεί το κεκτημένο του εγγράφου που έβαλε στο τραπέζι ο Γκουτέρες, ζήτησε ο Ελληνας ΥΠΕΞ.
News - Κόσμος
Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 08:23

Συνάντηση Γκουτέρες-Κοτζιά,

Να διατηρηθεί το κεκτημένο του εγγράφου που έβαλε στο τραπέζι ο Γκουτέρες, ζήτησε ο Ελληνας ΥΠΕΞ.
ec80c-kotzias

Τη βούληση της Ελλάδας για συνέχιση των συζητήσεων στο πλαίσιο του Κραν Μοντανά, και ειδικότερα των προτάσεων που είχε διατυπώσει στο τέλος ο Γενικός Γραμματέας και με τις οποίες συμφωνεί, υπογράμμισε ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στους δημοσιογράφους για το περιεχόμενο της 15λεπτης συνομιλίας του με το ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού

"Υπογραμμίσαμε την ανάγκη να διατηρηθεί το κεκτημένο του μοναδικού εγγράφου του ΟΗΕ που έχει κατατεθεί στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης την τελευταία βραδιά, για το πλαίσιο μέσα στο όποιο θα εφαρμόζονταν οι αποφάσεις με τις οποίες θα μπορούσε κανείς να καταργήσει την συνθήκη των εγγυήσεων και τα παρεμβατικά δικαιώματα κοκ. Δυστυχώς αυτό το κείμενο εκείνο το βράδυ, πλην εμού και εν μέρει της Κύπρου δεν συζητήθηκε από τις άλλες πλευρές. Το σαμπόταραν κατά κάποιον τρόπο οι Βρετανοί".

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι το κείμενο αυτό που έβαλε στο τραπέζι ο ΓΓ, "αποτελεί καλή βάση για να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας".

Στο ερώτημα πως εκλαμβάνει την "περίοδο" περισυλλογής" για την οποία μίλησε ο ΓΓ, αφού χαρακτήρισε επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας το ότι έχει γίνει αποδεκτό από το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων του 2016, η αρχή ότι πρόκειται μια ανοιχτή διαπραγμάτευση "η οποία δεν έχει τέλος" (ανοιχτού τέλους), πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουμε και τώρα αρκεί να το θέλουν και οι δυο πλευρές.

"Αυτήν τη στιγμή η μια πλευρά δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει μια ουσιαστική συζήτηση, την οποία απέφυγε και στο Κραν Μοντανά. Είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε, να συμβάλουμε να λυθεί το κυπριακό προς όφελος όλου του πληθυσμού της Κύπρου -και των δυο κοινοτήτων και των τριών μειονοτήτων -και όχι προς όφελος τρίτης χώρας".

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι αντιδρούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με την απόφαση της χώρας του να προμηθευτεί πυραύλους S-400, ενώ όταν η Ελλάδα πήρε τους S-300 δεν υπήρξαν αντιδράσεις, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι κανείς πρέπει να μελετά καλύτερα την ιστορία και να βλέπει και τις αναλογίες με πιο ορθό τρόπο.
Η συζήτηση κάλυψε και τη διαφορά Ελλάδας -Σκοπίων και στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο ειδικός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτζ, που πρόσφατα συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον Ελληνα συνομιλητή Αδαμάντιο Βασιλάκη,
"Όπως ξέρετε, μέχρι τον Οκτώβρη η γειτονική χώρα θα ασχολείται με τα θέματα που συνδέονται με τις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές. Μετά νομίζω ότι υπάρχει ένα παράθυρο δυνατότητας -- εφόσον χτυπηθεί ο αλυτρωτισμός -- να συζήσουμε και για τα ζητήματα του ονόματος", είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

Τέλος συζητήθηκαν και οι μεταρρυθμίσεις του ΟΗΕ, με το Νίκο Κοτζιά να εκφράζει στον ΓΓ την πλήρη υποστήριξη προς τις προτάσεις του. Επιπρόσθετα διατύπωσε και μία ελληνική πρόταση για την δημιουργία ενός παγκοσμίου κοινοβουλευτικού οργάνου, το οποίο θα έχει την δυνατότητα να κάνει πιο ελκυστικό τον ΟΗΕ, αναφορικά με την καθημερινότητα των πολιτών.

Με γραπτή δήλωση για τη συνάντηση, εκπρόσωπος του ΓΓ ανέφερε ότι ο κ. Γκουτέρες επαίνεσε την συμπόνια και την αλληλεγγύη που επέδειξε η Ελλάδα και οι πολίτες της σε μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που έφθασαν στη χώρα.

Σχετικά με το κυπριακό είπε πως "ο Γενικός Γραμματέας άκουσε τις απόψεις του υπουργού Εξωτερικών για την κατάσταση και το μέλλον των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κύπρο".

Τέλος για το Σκοπιανό σημειώνει ότι ο Γενικός Γραμματέας καλωσόρισε τις ανανεωμένες προσπάθειες επίλυσης της διαφωνίας για την ονομασία, μεταξύ Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Και διαβεβαίωσε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών να στηρίξουν τις δύο χώρες σε αυτό το θέμα.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29793

 
Ηνωμένο Βασίλειο, Στην ύψιστη βαθμίδα ο συναγερμός ασφαλείας στη Βρετανία.
News - Κόσμος
Κυριακή, 17 Σεπτέμβριος 2017 09:31

Ηνωμένο Βασίλειο,

Στην ύψιστη βαθμίδα ο συναγερμός ασφαλείας στη Βρετανία.
aaaec-london police

Στην ύψιστη βαθμίδα του «κρίσιμου» αναβαθμίστηκε ο συναγερμός ασφαλείας στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας θεωρούν μια νέα τρομοκρατική επίθεση «επικείμενη».

Η κα Μέι είχε δηλώσει νωρίτερα, μετά από τη συνεδρίαση της επιτροπής Cobra, ότι ο συναγερμός ασφαλείας θα παρέμενε στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο του «σοβαρού», αλλά θα επανεξεταζόταν καθώς συνεχίζονται οι έρευνες και το ανθρωποκυνηγητό για το δράστη της επίθεσης χθες το πρωί στο μετρό, στο σταθμό Parsons Green.

Το επίπεδο του συναγερμού ασφαλείας είχε αναβαθμιστεί προσωρινά και μετά από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Manchester Arena στις 22 Μαΐου.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/29760

 
Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε: Ήθελα την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
News - Κόσμος
Σάββατο, 16 Σεπτέμβριος 2017 09:42

Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,

Σόιμπλε: Ήθελα την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
404d6-soimple-wolfgang-schaeuble

Για ακόμη μια φορά τον τελευταίο καιρό, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παραδέχθηκε πως και αυτός αλλά και άλλοι συνάδελφοι του ήθελαν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, σε ντοκιμαντέρ που παρουσίασε χθες το βράδυ το κρατικό δίκτυο ARD –και στο οποίο υπήρχαν αναφορές στην ελληνική κρίση- ο κ. Σόιμπλε εμφανίζεται να λέει «εάν η Ελλάδα δεν κάνει για ένα χρονικό διάστημα μεγάλες προσπάθειες, το πρόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Γι' αυτό και οι περισσότεροι συνάδελφοι μου, όπως και εγώ, είχαμε την άποψη ότι θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο. Αλλά η Καγκελάριος είχε πάντοτε στο μυαλό της να κρατήσει ενωμένη την Ευρώπη».

Στο ίδιο ρεπορτάζ, αναφερόμενη στην ελληνική κρίση, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σημειώνει πως «το διακύβευμα ήταν η σταθερότητα της Ευρωζώνης και βέβαια υπήρχε το ερώτημα εάν με τις θέσεις μας μπορέσουμε να προασπίσουμε το σκεπτικό πως η βοήθεια δίνεται μόνον στα κράτη που κάνουν μεταρρυθμίσεις. Τελικά, με την σκληρή θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε- ο οποίος και γνώριζε όλα τα δεδομένα- μπορέσαμε να συντάξουμε ένα πρόγραμμα στο οποίο η Ελλάδα έκανε πολύ γενναία βήματα».

Επίσης, η Αντρέα Νάλες, Υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε στην ανοιχτή διαμάχη που υπήρξε ανάμεσα σε Μέρκελ και Σόιμπλε για το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με την Νάλες «υπήρξε φανερή διαμάχη και μπροστά σε όλους, μεταξύ της Καγκελαρίου και του Υπουργού Οικονομικών για το ευρωπαϊκό ζήτημα. Ήμασταν μάρτυρες μιας εκτεταμένης φιλονικίας».

Εξάλλου χθες, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παραχώρησε ακόμη μια συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κρατικού δικτύου ειδήσεων ARD.

Εκεί, του ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για ένταξη στην Ευρωζώνη όλων των κρατών μελών της ΕΕ.

Ο Σόιμπλε εξέφρασε το σκεπτικισμό του για την πρόταση αυτή, φέρνοντας το παράδειγμα της Ελλάδας και λέγοντας συγκεκριμένα «στην πραγματικότητα είναι κανόνας στη Συνθήκη της Λισαβόνας πως οι χώρες της ΕΕ πρέπει να εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις, προτού γίνουν μέλη της Ευρωζώνης. Δεν πρέπει να το κάνουν προτού τα δημοσιονομικά τους και οι οικονομίες του είναι αρκετά σταθερά, διότι σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως αυτά της Ελλάδας, η οποία το 2010 χρειάστηκε ένα πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ξεπεράσει όλα τα προβλήματα, όμως εργαζόμαστε για αυτό».

http://www.typos.com.cy/cat/2/article/29738

 


Σελίδα 1 από 366

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ EMOJI Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Αθήναιον, ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...