ATTICANEWS.GR

Member Area
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Επίσκεψη ξένων δημοσιογράφων στη Λιβαδειά - Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου σε οχτώ Ευρωπαίους δημοσιογράφους.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 15:13

Επίσκεψη ξένων δημοσιογράφων στη Λιβαδειά - Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου σε οχτώ Ευρωπαίους δημοσιογράφους.

resized DSC03118

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου σε οχτώ Ευρωπαίους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 τη Λιβαδειά με στόχο την ενημέρωση τους για το επιτυχημένο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων “ESTIA”, που υλοποιεί ο Δήμος Λεβαδέων.

Οι δημοσιογράφοι, ανταποκριτές μεγάλων Ευρωπαϊκών ΜΜΕ, έφτασαν στη πόλη συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους εργαζόμενους της ΚΕΔΗΛ και επισκέφθηκαν διαμερίσματα, όπου συνομίλησαν με πρόσφυγες για τις συνθήκες διαμονής τους στη Λιβαδειά.

Η Δήμαρχος, κ. Γιώτα Πούλου, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που σχετίζονταν με την απόφαση της δημοτικής αρχής να φιλοξενήσει στο Δήμο Λεβαδέων πρόσφυγες σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, για τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, την υποδοχή και την αποδοχή τους, τις διαδικασίες ένταξης των παιδιών στα σχολεία και για τις προσπάθειες ενσωμάτωσής τους στη τοπική κοινωνία.

resized 20171122 102119

Επιπλέον, ρωτήθηκε για τον τρόπο που ο Δήμος με την ΚΕΔΗΛ κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τόσο πετυχημένο πρόγραμμα, για τις προοπτικές συνέχισής του μετά το 2018, καθώς και για τις δυνατότητες εύρεσης εργασίας στην περιοχή.

Η Δήμαρχος επεσήμανε τη σημαντική στήριξη του Δήμου και της ΚΕΔΗΛ από την κοινωνία των πολιτών, το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τις τοπικές δομές Υγείας, τους μηχανικούς του ΤΕΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους φορείς που από κοινού συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.

Αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα που θα συμμετέχει ο Δήμος Λεβαδέων καθώς και ο Δήμος Θηβαίων, που σχεδιάζουν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και το Υπουργείο Παιδείας και αφορά στην καταγραφή των εργασιακών δεξιοτήτων των προσφύγων, καθώς και στην ανάγκη να εκπονηθούν μικτά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που να μεριμνούν ταυτόχρονα για τους Έλληνες άνεργους και τους πρόσφυγες.

resized 20171122 135147

Οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για το πρόγραμμα ESTIA – Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση) που υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με Δήμους και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και παρέχει στέγαση σε διαμερίσματα και οικονομική βοήθεια σε χιλιάδες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη πόλη και να λάβουν πλήρες ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα «ESTIA –Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

 
ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ. Η Κύπρος είναι μόνο η αρχή για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 18:12

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.

Η Κύπρος είναι μόνο η αρχή για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

IMG 20171122 132613

Στα αποτελέσματα που έφερε για τα Γιάννενα η αποστολή Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμου Ιωαννιτών και Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκαν σήμερα με δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων, Στάθης Σιούτης, σε κοινή τους συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, η σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου αναφορικά με την αποστολή στην Κύπρο μπορεί να έρχεται με μια μικρή καθυστέρηση ωστόσο έχει σημειολογική σημασία.

«Επιλέξαμε όλοι μαζί οι Φορείς που βρεθήκαμε στην Κύπρο να ανακοινώσουμε από κοινού τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και αποφέρει συνεχώς καρπούς», είπε ο κ. Μπέγκας ο οποίος αφού αναφέρθηκε στη συμφωνία που «έκλεισε» με την αεροπορική εταιρία TUS η οποία μάλιστα έχει ήδη ανακοινώσει και τις πρώτες ημερομηνίες των πτήσεων της προς τα Γιάννινα τον ερχόμενο Φεβρουάριο, τόνισε ότι η συστηματική δουλειά που έγινε όλο αυτό το διάστημα μαζί με την Περιφέρεια, το Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο και την Ένωση Ξενοδόχων αποδίδει καρπούς και φέρνει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται.

«Για τη συμφωνία με την αεροπορική εταιρία TUS είχε προηγηθεί μια συστηματική δουλειά της Ένωσης Ξενοδόχων.

Το κύρος της πολιτικής παρουσίας Περιφέρειας και Δήμου συνετέλεσε αποφασιστικά στην οριστικοποίηση μιας συμφωνίας η οποία φέρνει τις πρώτες διεθνείς πτήσεις στα Γιάννινα», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μπέγκας στάθηκε και στο ζήτημα των καυσίμων καλώντας την κυβέρνηση να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που ίδια έθεσε.

«Δεν ξεχνάμε ότι πρέπει να επιλυθεί στην πράξη πια το ζήτημα της τροφοδοσίας με καύσιμα μέσα στο χρονικό διάστημα που η ίδια η Πολιτεία έχει ανακοινώσει.

Παρακολουθούμε το θέμα στενά και αναμένουμε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα», είπε.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων να βγει από την αφάνεια και την ανυποληψία.

«Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων λειτουργεί εδώ και 86 χρόνια, η Δημοτική μας Αρχή όμως ήταν αυτή που πίστεψε όσο κανένας άλλος στο παρελθόν στις αναπτυξιακές του προοπτικές.

Και δεν μείναμε μόνο στις διαπιστώσεις.

Καταφέραμε να ενώσουμε όλους τους φορείς της περιοχής κάτω από έναν κοινό σκοπό.

Για πρώτη φορά όλοι μαζί συντονισμένα παλέψαμε για το παρόν και το μέλλον του αεροδρομίου.

Δεν διεκδικήσαμε τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που αξίζει στον τόπο μας.

Ένα σύγχρονο, ασφαλές και πλήρως λειτουργικό αεροδρόμιο που θα καταστεί η διεθνής μας πύλη.

Και νομίζω πως σήμερα δικαιούμαι να πω ότι καταφέραμε να βγάλουμε το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων από την αφάνεια και να το κάνουμε να λογίζεται πια ως ένα βασικό εργαλείο υποδομής για την ανάπτυξη του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας.

Κλείνοντας, έκανε ιδιαίτερη μνεία και σε μία ακόμη παράμετρο της αποστολής στην Κύπρο την «Διπλωματία των πόλεων».

Για το Δήμο Ιωαννιτών –είπε ο κ. Μπέγκας- η Διπλωματία των πόλεων στηρίζεται σε τρεις άξονες.

  1. Την Τουριστική προβολή του προορισμού «Ιωάννινα»

  2. Την προβολή του πανεπιστημίου και των δυνατοτήτων του και

  3. Την επιχειρηματική διασύνδεση των τοπικών μας επιχειρήσεων με αυτές άλλων πόλεων.

«Σε αυτή τη λογική συνεχίζουμε την προσπάθεια», κατέληξε.

Ο κ. Καχριμάνης από την πλευρά του επισήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης των απαραίτητων ενεργειών εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος τροφοδοσίας καυσίμων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι ο λόγος που οι πτήσεις από την Λάρνακα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2018 κι όχι άμεσα είναι η απουσία των δεξαμενών.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θεωρεί τα δύο αεροδρόμια, των Ιωαννίνων και του Ακτίου, ως πύλες εισόδου για την Ήπειρο, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό των Ιωαννίνων έχει και γεωστρατηγική σημασία.

«Και τα δύο αεροδρόμια εμείς τα αντιμετωπίζουμε το ίδιο. Είναι οι πύλες εισόδου της Ηπείρου. Το καθένα παίζει το ρόλο του κι έχει τη σημασία του. Αυτό των Ιωαννίνων ωστόσο έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω και της γεωγραφικής του θέσης που είναι πολύ κοντά με την Αλβανία», είπε ο κ. Καχριμάνης.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, αφού εξήρε τη συνεργασία όλων των φορέων που συμμετείχαν στην αποστολή στην Κύπρο στάθηκε στη συστηματική δουλειά που είχε προηγηθεί εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων.

«Το ίδιο διάστημα που η εταιρία TUS διαπραγματευόταν με εμάς, μιλούσε και με άλλες πέντε πόλεις της Ελλάδας για να προγραμματίσει πτήσεις. Τελικά όμως η δουλειά που είχε γίνει από την Ένωση Ξενοδόχων πριν, αλλά και η παρουσία μας τις ημέρες που βρεθήκαμε στην Κύπρο, είχαν σαν αποτέλεσμα η μοναδική ‘κλεισμένη’ συμφωνία να είναι αυτή με τα Γιάννενα», είπε ο κ. Γκόλας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η «Διπλωματία των πόλεων» την οποία εφαρμόζει ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος εξωστρέφειας με άμεσα, μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σε τομείς όπως ο τουρισμός, το επιχειρείν και η παιδεία.

«Ήταν η πρώτη μας ολοκληρωμένη παρουσία σαν πόλη στο εξωτερικό. Το πρώτο βήμα έγινε και ήταν επιτυχημένο. Ο δρόμος που ακλουθούμε αποδεικνύεται σωστός και θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε σε αυτόν. Ελπίζω στο άμεσο μέλλον να έχουμε κι άλλες συμφωνίες όπως αυτή με την Κύπρο», ανέφερε.

Τέλος ο κ. Σιούτης δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένος από τα πολλαπλά οφέλη που θα φέρει για την περιοχή αυτή η συμφωνία», ευχαριστώντας την Περιφέρεια, το Δήμο, το Πανεπιστήμιο και γενικά όλους όσους συμμετείχαν στην αποστολή.

 
«Άνεμος» πολιτισμού στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με την 2η Art Thessaloniki Fair. 300 καλλιτέχνες από 30 γκαλερί 10 χωρών. Τιμώμενοι καλλιτέχνες οι Κώστας Τσόκλης και Wolf Vostell.
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 15:00

«Άνεμος» πολιτισμού στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με την 2η Art Thessaloniki Fair.

300 καλλιτέχνες από 30 γκαλερί 10 χωρών. Τιμώμενοι καλλιτέχνες οι Κώστας Τσόκλης και Wolf Vostell.

resized ART THESSALONIKI FAIR

Από αριστερά ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, κ. Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, ο  εικαστικός κ. Κώστας Τσόκλης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Art Thessaloniki Fair, κ. Παντελής Τσάτσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης,  η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα Έλλη Χρυσίδου, ο εικαστικός κ. Δημοσθένης Δαββέτας και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής

Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες, από 30 γκαλερί 10 χωρών, διεθνείς προσωπικότητες της τέχνης, όπως ο Κώστας Τσόκλης και ο Γερμανός Wolf Vostell, και έξι μουσειακές εκθέσεις συνθέτουν την 2η Art Thessaloniki Fair, που ξεκινά στις 23 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 26 του μηνός. Η έκθεση διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, κ. Παντελή Τσάτση.

resized 2 tsoklis

Ο Κώστας Τσόκλης και ο Wolf Vostell θα είναι οι τιμώμενοι καλλιτέχνες της φετινής Art Thessaloniki Fair.

O κ. Tσόκλης θα παρουσιάσει στην έκθεση μια επιλογή από τα 100 καλύτερα έργα του σε βίντεο λήψη. Επίσης, θα μιλήσει ο ίδιος για την δουλειά του, καθώς, και η διευθύντρια του Μουσείου ΤΣΟΚΛΗ, που βρίσκεται στην Τήνο, κα Χρυσάνθη Κουτσουράκη. Έργα του Wolf Vostell θα παρουσιαστούν από την συλλογή της κας Έφης Πιπλικάτση-Ανδρεάδου.

resized 2d

«Η 1η Art Thessaloniki Fair αγκαλιάστηκε από τον κόσμο. Φέτος πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ περισσότερους επισκέπτες» σημείωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενόψει των εγκαινίων της έκθεσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τονίζοντας, μάλιστα, πως η φετινή διοργάνωση κινητοποίησε το ενδιαφέρον και συλλεκτών.

Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Art Thessaloniki Fair, κ. Παντελής Τσάτσης, επισήμανε πως το δεύτερο αυτό βήμα είναι ακόμα πιο σημαντικό και η επιθυμία είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη κέντρο εικαστικών, καθώς, όπως είπε, διαθέτει όλα τα προσόντα.

Δύσκολο εγχείρημα χαρακτήρισε την Art Thessaloniki Fair η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα Έλλη Χρυσίδου, εξηγώντας ότι πρέπει να συνδυάσει το καλλιτεχνικό με το εμπορικό κομμάτι και να βρει τις ισορροπίες. Κάλεσε δε την πόλη να στηρίξει την έκθεση.

resized 2f

Καλό είναι να κατανοήσουμε, με την αφορμή της Art Thessaloniki Fair, τι είναι η τέχνη, κατά πόσο μπορεί να είναι χρήσιμη σε μια κοινωνία, τι προσδοκίες έχουμε από αυτή και κατά πόσο είμαστε ειλικρινείς που ασχολούμαστε με αυτήν, τόνισε με την σειρά του ο κ. Κώστας Τσόκλης. Αναφερόμενος, δε, στην αδυναμία των δημιουργών να καλύψουν κάποιες φορές τις ανάγκες του κοινού, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε κατώτεροι από τις προσδοκίες σας. Σας ζητώ συγνώμη».

Την ανάγκη να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη όραμα και να μπορούν να συνυπάρξουν οι πολιτισμοί, ώστε η πόλη να γίνει εστία δημιουργίας υπογράμμισε ο εικαστικός, κ. Δημοσθένης Δαββέτας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες της ΔΕΘ-Helexpo για την Art Thessaloniki Fair.

Η Θεσσαλονίκη είναι παραμελημένη, ενώ έχει τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα, σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Εμμανουήλ Μαυρομμάτη. Ο ίδιος, τόνισε πως, το μεγάλο αυτό απόθεμα πολιτισμού, θα πρέπει να αποτυπωθεί σε μια συστηματική προσπάθεια.

«Η 2η Art Thessaloniki Fair θα αφήσει το στίγμα της και του χρόνου θα μιλάμε για άλλα μεγέθη και άλλα δεδομένα» ανέφερε τέλος ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής.

resized 2a

Οι γκαλερί και το παράλληλο πρόγραμμα

Οι γκαλερί που συμμετέχουν στην 2η Art Thessaloniki Fair είναι οι εξής:

AGATHI KARTALOS, ARTFORUM GALLERY, Artshot-Sophia Gaitani, CHALKOS GALLERY, CHILI ART GALLERY, Donopoulos International Contemporary Fine Arts, EPsilon Art Gallery, Eric Efstathiou Fine Art, GALERI BINYIL, GALERIAKALO, GALLERY F, Gallery Loger, Gallery on the Move, GALLERY TECHNOHOROS, GuruShots, Fuzhou Tentron Artworks, Kaplanon galleries ena contemporary Art Gallery, KAPOPOULOS FINE aRtS, Kivo Art Gallery, LOS ART GALLERY, New Moment Gallery, PAPATZIKOU GALLERY, Pg Art Gallery, Red Round Gallery, SKOUFA GALLERY, Technohoros art gallery, UFOFABRIK, VLASSIS ART GALLERY-ArtNoise και Galeria A(Belgrade)- Watercolor International.

Στα περίπτερα 10, 9 και 8 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης η 2η Art Thessaloniki Fair φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, και 6 μουσειακές εκθέσεις, ενώ το παράλληλο πρόγραμμά της περιλαμβάνει:

-Τις μουσειακές εκθέσεις του Theodoros Stamos από την συλλογή Ζαχαρία Πορταλάκη, με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.

-Τις Ασκήσεις ισορροπίας: Σχεδιασμοί και υλοποίηση. Η αναπόφευκτη απροσδιοριστία ή η αναπροσαρμογή της προέλευσης, με την επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Εμμανουήλ Μαυρομμάτη.

-Την Σύγχρονη Διεθνή Χαρακτική, από την συλλογή του Γιώργου Κητή, με την επιμέλεια της Σάνιας Παπά.

-Την έκθεση-αφιέρωμα στον Σταύρο Ιωάννου, από την συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου, με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.

-Στο πλαίσιο του Ελληνο-Κινεζικού project, θα παρουσιαστεί στον χώρο του Open Art Lab, η έκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένη Δαββέτα και του Κινέζου Liang Yi, με θέμα τον διάλογο Ελληνισμού και Βουδισμού.

-Την συμμετοχή του Εργαστηρίου Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, με την επιμέλεια του επ. καθηγητή, Γιώργου Λιαμάδη.

-Τους αφιερωματικούς τοίχους των καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννη Φωκά και Μιχάλη Μανουσάκη.

-Το Virtual Reality Project - Εικονική Πραγματικότητα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 20:00 μ.μ. Το ωράριο λειτουργίας της Art Thessaloniki Fair έχει ως εξής: Πέμπτη 17:00-22:00, Παρασκευή 14:00-21:00 και Σάββατο-Κυριακή 11:00-21:00. Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση είναι 6 ευρώ (3 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών και για φοιτητές). Η είσοδος είναι ελεύθερη για ΑΜΕΑ.

Η 2η Art Thessaloniki Fair τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και πολλών φορέων της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες www.art-thessaloniki.gr

 
Συνέντευξη της Όλγας Κεφαλογιάννη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ. «Οι ιδεολογικές αρχές της ΝΔ δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση, ούτε σε ζυγαριά πρόσκαιρης κομματικής επιτυχίας» υποστηρίζει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο η βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ Ό
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κυριακή, 19 Νοέμβριος 2017 12:28

Συνέντευξη της Όλγας Κεφαλογιάννη στο ΑΠΕ/ΜΠΕ.

«Οι ιδεολογικές αρχές της ΝΔ δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση, ούτε σε ζυγαριά πρόσκαιρης κομματικής επιτυχίας» υποστηρίζει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο η βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη προσθέτοντας ότι «μία ιδεολογική μετάλλαξη της ΝΔ θα ήταν συνταγή καταστροφής».

olga kefalogianni

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης

Ερ.: Κυρία Κεφαλογιάννη, να ξεκινήσω από το θέμα των ημερών, τα όσα δραματικά συνέβησαν στην Μάνδρα όπου θρηνήσαμε και θύματα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω λοιπόν, πού εντοπίζετε τις ευθύνες; Δεν είναι διαχρονικές;

Απ.: Είμαι συγκλονισμένη με όσα συνέβησαν στη δυτική Αττική. Θέλω για μια ακόμα φορά να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και την στήριξή μας στους πολίτες που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της καταστροφής.

Τώρα όμως που περνάνε οι ημέρες, θα πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες. Τόσο τις πολιτικές, όσο φυσικά και τις ποινικές. Δεν μπορεί να μην έχει κάνεις, καμία ευθύνη. Πέρα από τα επικοινωνιακά σόου χρειάζονται συγκεκριμένες απαντήσεις. Και από την κυβέρνηση και φυσικά από την Περιφέρεια. Να μας απαντήσουν τι έκαναν για να αποτρέψουν μια τέτοια τραγωδία. Η επίκληση του παρελθόντος ως άλλοθι δεν θα τους σώσει από την λογοδοσία και τον καταλογισμό ευθυνών.

Ερ.: 'Ακουσα μία πρόσφατη τοποθέτησή σας αναφορικά με το προφίλ της ΝΔ, όπου δηλώσατε ότι «πρέπει να γίνει πάλι ο εκφραστής της μεσαίας τάξης». Συνεπώς, θα ήθελα να μού πείτε αν εκτιμάτε ότι η ΝΔ, σήμερα, έχει εγκαταλείψει το μεσαίο χώρο και ρέπει προς τα Δεξιά;

Απ.: Η ΝΔ είναι η παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού, η παράταξη που ιστορικά ανοίγει δρόμους για το μέλλον της Ελλάδας. Η αναφορά στη μεσαία τάξη έρχεται να εκφράσει την αγωνία όλων των συμπολιτών μας που ακούν τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη να λένε ανερυθρίαστα πως υπερφορολογούν από επιλογή τους συνεπείς και όσους δεν μπορούν να ξεφύγουν. Η αναφορά στη μεσαία τάξη απηχεί την ανάγκη η Ελλάδα να βασιστεί στις δικές της δυνάμεις προκειμένου να βγει από την κρίση. Και η κινητήριος δύναμη είναι, εκ των πραγμάτων, η μεσαία τάξη που σήμερα στενάζει κάτω από την πολιτική φόρων της κυβέρνησης.

Ερ.: Μήπως, εν τέλει, έχουν δίκιο όσοι λένε ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος, 'Αδωνις Γεωργιάδης, στρέφει προς τα Δεξιά την ΝΔ;

Απ.: Κυρία Αδηλίνη, σας ανέφερα πριν τις ιδεολογικές αρχές της παράταξής μας. Οι αρχές μας δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση, ούτε βέβαια σε μία ζυγαριά πρόσκαιρης κομματικής επιτυχίας. Η ΝΔ υπήρξε διαχρονικά ο εκφραστής του μέτρου, πολέμιος του λαϊκισμού και των άκρων. Και αυτό δεν αλλάζει. Δεν θεωρώ, συνεπώς, ότι υπάρχει στροφή της ΝΔ. 'Αλλωστε, μία ιδεολογική μετάλλαξη της ΝΔ θα ήταν συνταγή καταστροφής.

Ερ.: Κυρία Κεφαλογιάννη, η ΝΔ φέτος είπε «ναι» στο κοινωνικό μέρισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Θεωρείτε σωστή αυτή την απόφαση και τι άλλαξε από πέρυσι που δεν είχε συμφωνήσει;

Απ.: Σας θυμίζω ότι, πέρυσι, η κυβέρνηση έφερε αιφνιδίως μία ρύθμιση, που όχι μόνον δοκίμασε τις σχέσεις με τους πιστωτές αλλά είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί επίδομα ακόμη και σε βουλευτές! Πώς θέλατε να ψηφίσουμε μία τέτοια διάταξη; Ως προς το φετινό κοινωνικό μέρισμα, τρεις παρατηρήσεις: Πρώτον, το μέρισμα είναι της τάξεως των 700 εκατομμυρίων και όχι 1,4 δισεκατομμυρίου που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, προέρχεται δε, από τη σκληρή υπερφορολόγηση. Δεύτερον, η ΝΔ δεν αρνείται οποιαδήποτε, μικρή έστω, βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται. Τρίτον και κυριότερο, οι αποσπασματικές αυτές πολιτικές δεν δίνουν λύση στο μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα, που δεν είναι άλλο από τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου για δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη, για ευημερία που θα διαχυθεί σε όλη την κοινωνία, για νέες επενδύσεις και θέσεις απασχόλησης. Το σχέδιο, δηλαδή, που φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε εμείς ως ΝΔ

Ερ.: Ξέρετε, όμως, υπάρχουν και φωνές που λένε ότι πρέπει η ΝΔ να ακολουθεί τη τακτική του «σκληρού ροκ» και να μην συμφωνεί σε τίποτα που προτείνει η κυβέρνηση. Τι απαντάτε;

Απ. Εξ αρχής επιδιώξαμε, ως δύναμη ευθύνης, συνεννόηση με την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει «όχι σε όλα». Όπου διαφωνούμε το πράττουμε με επιχειρήματα και υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν συμμερίζομαι, συνεπώς, ούτε τη γραμμή του «όχι σε όλα», ούτε τις σχετικές εισηγήσεις, εάν υπάρχουν. Κοιτάξτε, κυρία Αδηλίνη, είναι η δικομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιδιώκει την πόλωση και τρέφεται από την αντιπαράθεση με στόχο να συσπειρώσει τους βουλευτές και το εναπομείναν εκλογικό της ακροατήριο. Αν λοιπόν αναζητάτε τους λόγους που δεν υπάρχει μία βάση συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Μαξίμου.

Ερ.: Αναφορικά με τις συνεργασίες θεωρείτε ότι επικράτηση της Φώφης Γεννηματά ή του Νίκου Ανδρουλάκη στις σημερινές εκλογές της Κεντροαριστεράς θα δυσκολέψουν τη συνεργασία με τη ΝΔ, την επομένη των εκλογών, σε περίπτωση που δεν είναι αυτοδύναμη;

Απ.: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υπογραμμίσει ότι η ΝΔ, ακόμη και αυτοδύναμη στη Βουλή, θα αναζητήσει τη συνεννόηση και τη συνεργασία των άλλων κομμάτων. Στην πορεία αυτή, θεωρώ κρίσιμη παράμετρο όχι μόνον το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και όσα μεσολαβήσουν μέχρι τη διεξαγωγή τους. Μην ξεχνάτε, το πολίτευμά μας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Εκτιμώ, συνεπώς, ότι θα είναι σημαντικό ο επόμενος επικεφαλής της κεντροαριστεράς να είναι κοινοβουλευτικό στέλεχος.

Ερ.: Και μια που μιλάμε για τις εκλογές πιστεύετε ότι η αυτοδυναμία είναι ένας εφικτός στόχος;

Απ.: Όσο η ΝΔ επιδιώκει να απευθυνθεί και να εκφράσει τα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, όσο προσπαθεί να κινητοποιήσει τους πολίτες που επιλέγουν την αποχή από την πολιτική, όσο διατυπώνει συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις, όσο τελικά επιχειρεί να οικοδομήσει ευρείες κοινωνικές συμμαχίες, τότε ναι, εκτιμώ ότι κάθε στόχος είναι εφικτός.

Ερ.: Έχετε πειστεί από τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019;

Απ.: Όσο πιο πολύ παραμένουν στην εξουσία, τόσο μεγαλύτερη ζημιά προκαλούν στη χώρα. Για αυτό η ΝΔ επιμένει στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής, για τη διαμόρφωση όρων εξόδου από την κρίση. Ως προς το χρόνο των εκλογών, αμφιβάλλω εάν έχουν πειστεί ακόμη και οι βουλευτές του κ. Τσίπρα για το 2019. Εκτιμώ ότι, μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο, τον κ. Καμμένο, έχουν συνεχώς όλα τα σενάρια πάνω στο τραπέζι. Όχι για να κερδίσουν τις εκλογές. Αυτό δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι. Αλλά για να προσπαθήσουν να διασωθούν πολιτικά. Εμείς, όποτε κι αν στηθούν κάλπες, θα είμαστε έτοιμοι. Και για την αναμέτρηση και, κυρίως, για το βαρύ έργο διάσωσης της χώρας την επόμενη ημέρα.

Ερ.: Αναφορικά με τα "Paradise Papers" θα ήθελα να μου πείτε συμφωνείτε με την άποψη του 'Αδωνι Γεωργιάδη ότι «το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μια κυβέρνηση, που θέλει να τον υπερφορολογήσει, δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο»;

Απ.: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανηθικότητα από μία κυβέρνηση που κυνικά παραδέχεται ότι υπερφορολογεί τους συνεπείς πολίτες. Κοιτάξτε, το ότι η υπερφορολόγηση και η πολυνομία συνιστούν παράγοντες ενίσχυσης της φοροδιαφυγής ή μετανάστευσης των επιχειρήσεων αποτελεί κοινή παραδοχή. Για αυτό και εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογίας ώστε να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων και να αναπτυχθεί η οικονομία. Οι φορολογικοί «παράδεισοι» είναι μία πραγματικότητα που σχετικά πρόσφατα άρχισε να απασχολεί και να κινητοποιεί και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς τα κράτη επιδιώκουν, και ορθώς, να ανακτήσουν μέρος της φορολογητέας ύλης που χάθηκε.

Ερ.: Να περάσουμε και στο θέμα των χειρισμών του υπουργού Πάνου Καμμένου αναφορικά με την «πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία». Αυτό καθ΄ αυτό το θέμα στο οποίο έχει εστιάσει η ΝΔ μπορεί να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις;

Απ.: Αν κάτι εντυπωσιάζει είναι η σιωπή του κ. Τσίπρα 10 ημέρες τώρα. Ακόμη και στην περίπτωση της διαμονής του κυβερνητικού του εταίρου στο εξωτερικό, ο Πρωθυπουργός είχε παράσχει κάλυψη. Αναρωτιέμαι, μήπως είναι οι αποστάσεις του κ. Αλ. Τσίπρα που δίνουν την απάντηση στο ερώτημά σας.

Ερ.: Συμφωνείτε με την άποψη του αντιπροέδρου της ΝΔ, κ. Γεωργιάδη ότι «οι χειρισμοί του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας "είναι για ειδικό δικαστήριο"»;

Απ.: Η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση. Έχουμε καταθέσει σχετική ερώτηση ενώ για το ζήτημα έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ό,τι είναι αναγκαίο, μην έχετε αμφιβολία, θα γίνει.

Ερ.: Η δεύτερη έξοδος στις αγορές που επιχειρεί η κυβέρνηση προοιωνίζεται και την ολοκλήρωση στον πρέποντα χρόνο της γ' αξιολόγησης;

Απ.: Η δεύτερη έξοδος δεν έχει σχέση ούτε με την τρίτη αξιολόγηση ούτε με το ύψος των επιτοκίων δανεισμού. Είναι μια απαραίτητη τεχνική κίνηση βελτίωσης της εμπορευσιμότητας των ομολόγων που, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο ΟΔΔΗΧ πραγματευόταν ήδη από την αρχή του 2013 κατά την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης. Θα μπορούσε να είχε γίνει και τότε, αν δεν έπρεπε κατά προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε κεφάλαια ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του κενού χρηματοδότησης 11 δισεκατομμυρίων που παρουσιάστηκε εξ αιτίας της επαναγοράς ομολόγων του 2012. Εξ άλλου, τα επιτόκια δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου το 2013-14, λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων της κυβέρνησής μας στον τομέα της ανάπτυξης, είχαν πέσει τόσο πολύ ώστε καθιστούσαν μια απευθείας χρηματοδότηση από τις αγορές ρεαλιστική. Έτσι ελήφθη η απόφαση να προκρίνουμε τη χρηματοδότηση πρώτα και μετά την άσκηση ανταλλαγής ομολόγων. Το εκλογικό αποτέλεσμα του 2015 ήταν που καθυστέρησε περαιτέρω την άσκηση αυτή. Τώρα, ως προς την αξιολόγηση η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί αναξιόπιστη ως προς τα χρονικά ορόσημα, καταδικάζοντας τη χώρα σε συνεχή πισωγυρίσματα. Ελπίζω να μην επαναλάβει και τώρα τον κακό της εαυτό.

Ερ.: Κυρία Κεφαλογιάννη, η ανομία και τα όσα συμβαίνουν από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου οφείλονται, λέτε, στην ανοχή ή την αδυναμία της κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει;

Απ.: Είναι τραγικά τα όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλες γειτονιές του κέντρου. Αποτελούν ζώνες ανομίας και ανελευθερίας. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκό προηγούμενο γειτονιάς που η αστυνομία και το συντεταγμένο κράτος, να μην μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της. Όλους όσοι πληρώνουν φόρους και απαιτούν από την πολιτεία να τους προστατέψει. Να τους προσφέρει το δικαίωμα στην ασφάλεια. Η ανοχή της κυβέρνησης σε παραβατικές ομάδες είναι πρωτοφανής και εξοργιστική, συνιστά ευθεία παραβίαση της έννοιας του κράτους δικαίου.

Ερ.: Τέλος, θα ήθελα να σας ρωτήσω: το όνομά σας έχει ακουστεί, τις τελευταίες μέρες, για τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σε περίπτωση αποχώρησης του Λευτέρη Αυγενάκη. Σας ρωτώ ευθέως. Θα σας ενδιέφερε να είστε η πρώτη γυναίκα γραμματέας της ΝΔ;

Απ.: Ουδέποτε υπήρξε τέτοια πρόταση.

 
Συνέντευξη Τύπου-Συνεργασία του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL με την Εταιρία ΜΕΒΓΑΛ
News - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 07:59

 

Συνέντευξη Τύπου-Συνεργασία του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL με την Εταιρία ΜΕΒΓΑΛ

resized cprtn the fd fstvl mevgal-001

Η έναρξη της συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην εταιρία ΜΕΒΓΑΛ, με έδρα την περιοχή της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο.

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά τιμητική την συνεργασία με την εταιρία ΜΕΒΓΑΛ, ανέφερε ότι έχει στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας και επισήμανε: «Το logo του θεσμού αναγράφεται σε προϊόντα της εταιρείας και παράλληλα ταξιδεύει στον κόσμο μέσω των προϊόντων που εξάγονται. Ουσιαστικά μας ανοίγεται ένα παράθυρο στον κόσμο μέσω αυτής της συνεργασίας. Εμείς, αντίστοιχα, θέλουμε να βοηθήσουμε στην προώθηση των προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονική γη και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη».

resized cprtn the fd fstvl mevgal-002

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο διεθνή χαρακτήρα του Thessaloniki Food Festival ως θεσμού και στην εξέλιξη του, καθώς επίσης στην προσαρμογή του στην κοινωνικοοικονομική κρίση που έδωσε έναν κοινωφελή και φιλανθρωπικό χαρακτήρα στις δράσεις. «Η ΜΕΒΓΑΛ είναι χορηγός των δράσεων του Thessaloniki Food Festival και μας στηρίζει στη δημιουργία του δεύτερου γαστρονομικού οδηγού που ετοιμάζουμε με σύγχρονα πιάτα της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο ίδιος.

resized cprtn the fd fstvl mevgal-003

Ο Σπύρος Πέγκας επισήμανε τη θετική πορεία του θεσμού αναφέροντας μεταξύ άλλων τις επιτυχημένες παρουσιάσεις του γαστρονομικού φεστιβάλ, όπως αυτή στο Ευρωκοινοβούλιο, τα διεθνή δημοσιεύματα και τις σημαντικές εκπομπές, όπως του BBC2, στον γαστρονομικό οδηγό με τις παραδοσιακές συνταγές της Θεσσαλονίκης και τον γαστρονομικό διαδικτυακό διαγωνισμό με τη συμμετοχή 50.000 ατόμων. Επίσης, υπενθύμισε το Τhessaloniki Food Festival – 1rst Athens Edition, που συγκέντρωσε πάνω από 15.000 Αθηναίους τον περασμένο Οκτώβριο, το Τhessaloniki Food Basket που περιλαμβάνει παραδοσιακά τοπικά προϊόντα επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης και τους τρεις πρεσβευτές σεφ, Νίκο Τζούμα, Ανδρέα Βλαβιανό και Ιωάννα Θεοδωρακάκη, οι οποίοι δημιούργησαν πιάτα με τοπικά προϊόντα στο πλαίσιο του Τhessaloniki Food Festival – 1rst Athens Edition.

resized cprtn the fd fstvl mevgal-004

Σχετικά με το μέλλον του Thessaloniki Food Festival ο Αντιδήμαρχος σχολίασε: «Στόχος μας είναι να περάσουμε από τις δράσεις στις πολιτικές για την υγιεινή διατροφή, τη διατροφή των παιδιών, τον τρόπο που επιλέγονται τα προϊόντα, όπως αυτά των συσσιτίων και των παιδικών σταθμών και να επηρεάσουμε αυτές τις συνήθειες που αφορούν γενικότερα στη διατροφή των Θεσσαλονικέων».

resized cprtn the fd fstvl mevgal-005

Από πλευράς της εταιρίας ΜΕΒΓΑΛ η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Μαίρη Χατζάκου,  ευχαρίστησε τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία και σχολίασε: «Τα προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και έχουμε μεγάλο μερίδιο σε ορισμένες χώρες, όπως η Αυστρία και η Γερμανία, καθώς τα προϊόντα μας καλύπτουν τις γευστικές ανάγκες όχι μόνο της Ελλάδας». Σχετικά με το Thessaloniki Food Festival σχολίασε: «Είναι θεσμός σημαντικός για τη Θεσσαλονίκη, γιατί η πόλη διαθέτει γευστική παράδοση κι εμείς ως ΜΕΒΓΑΛ στηρίζουμε τον Δήμο, ώστε να τον διεθνοποιήσει. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάνει σημαντικό έργο στα θέματα τουρισμού και χαιρόμαστε που οι πολίτες του κόσμου επισκέπτονται την πόλη μας για να γεύονται τα προϊόντα της».

resized cprtn the fd fstvl mevgal-009

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε την ΜΕΒΓΑΛ, μία από τις λίγες εταιρίες που έχουν παραμείνει στη Βόρεια Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, η οποία με τη συνεργασία της στηρίζει τον Δήμο Θεσσαλονίκης να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσω του Thessaloniki Food Festival.

resized cprtn the fd fstvl mevgal-010

 

resized cprtn the fd fstvl mevgal-012

resized cprtn the fd fstvl mevgal-013

resized cprtn the fd fstvl mevgal-014

 


Σελίδα 1 από 106

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο trailer για το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη - 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους
Επίσημο τρέιλερ για το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη Το «1968», η καινούρια ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, έχει ολοκληρώσει πλέον ...

Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη
Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν και του Μαικλ Τζάκσον σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη Χειρόγραφοι στίχοι του Μπομπ Ντίλαν ...