ATTICANEWS.GR

Member Area
Πλανήτης Γη


Ενεργειακά, Δεν είναι υπό τον έλεγχο της ΕΝΙ η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, λέει ο Ντεσκάλτσι. Εκτύπωση
News - Πλανήτης Γη
Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018 10:30

Ενεργειακά,

Δεν είναι υπό τον έλεγχο της ΕΝΙ η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, λέει ο Ντεσκάλτσι.
08e7a-saipem

Ο τουρκικός αποκλεισμός του πλοίου που ναύλωσε η ΕΝΙ για την εξόρυξη φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου είναι διπλωματικό ζήτημα που ξεφεύγει από τον έλεγχο της ιταλικής εταιρείας, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

Ερωτηθείς για το ζήτημα, ο κ. Ντεσκάλτσι είπε ότι το θέμα συζητούν η Ιταλία, η Ευρώπη, η Γαλλία, η Κύπρος και η Τουρκία. «Δεν είναι πραγματικά υπό τον έλεγχό μας» πρόσθεσε, μιλώντας σε αναλυτές κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα της εταιρείας κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΙ ανέφερε εξάλλου ότι το σημείο της διερευνητικής γεώτρησης προς το οποίο κατευθυνόταν το πλοίο, βρίσκεται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

«Είναι η τρίτη μας γεώτρηση στην περιοχή… Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τις άλλες δύο» ανέφερε.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/32597

 
Eγκαινιάστηκε o σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Δήμο Λαυρεωτικής Εκτύπωση
News - Πλανήτης Γη
Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 18:39

Eγκαινιάστηκε o σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Δήμο Λαυρεωτικής

resized ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο2

Εγκαινιάστηκε σήμερα 14/2/2018, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής, ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Νοτιοανατολική Αττική και συγκεκριμένα στην Πλατεία Ηρώων Λαυρίου, παρουσία του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ κ. Ν. Χατζηαργυρίου και του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δ. Λουκά.

Ο νέος σταθμός είναι το αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας του ΔΕΔΔΗΕ με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα με την ερευνητική ομάδα SmartRue της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος SHAR-Q.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο κ. Ν. Χατζηαργυρίου ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο κ. Λουκά για τη συνεργασία του στην κατασκευή του εν λόγω σταθμού, ενώ υπογράμμισε πως η ενεργός συμμετοχή του ΔΕΔΔΗΕ στην ανάπτυξη δημόσιων υποδομών φόρτισης είναι καθοριστική για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

resized IMG 0853

O κ. Κ. Ανδρεάδης, Διευθυντής κλάδου μετρήσεων του ΔΕΔΔΗΕ, υπογράμμισε από την πλευρά του πως η ενεργός συμμετοχή του ΔΕΔΔΗΕ σε έργα που προωθούν νέες τεχνολογίες φιλικότερες προς το περιβάλλον, αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής του. Όλες οι προσπάθειες συγκλίνουν σε έναν βασικό στόχο, στον εκσυγχρονισμό των δικτύων και στη μετάβασή τους στην εποχή των έξυπνων Δικτύων.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Λουκάς από την πλευρά του είπε: «Στα πλαίσια υλοποίησης της στρατηγικής έξυπνων πόλεων, ο ΔΕΔΔΗΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι βασικοί στρατηγικοί εταίροι του Δήμου μας και με αφετηρία τα σημερινά εγκαίνια του σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εδώ στο Λαύριο, ευχαριστούμε θερμά τον ΔΕΔΔΗΕ και συνεχίζουμε αντίστοιχες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε πλέον οι πόλεις μας να γίνουν πιο φιλικές στους δημότες μας. Να προσθέσω ότι ο Δήμος μας συμμετέχει στο Σύμφωνο των Δημάρχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με παράλληλη εξοικονόμηση φυσικών πόρων».

Το παρόν στην εκδήλωσε έδωσαν εκλεκτοί καλεσμένοι, στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και δημότες.

 
Ρ. Δούρου: Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν προσφέρεται για προεκλογική χρήση. Χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Αττικής στην ημερίδα του Δήμου Χαλανδρίου και του ΣΒΑΠ για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Waste4Think. Εκτύπωση
News - Πλανήτης Γη
Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 13:59

Ρ. Δούρου: Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν προσφέρεται για προεκλογική χρήση.

Χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Αττικής στην ημερίδα του Δήμου Χαλανδρίου και του ΣΒΑΠ για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Waste4Think.

Ημερίδα

«Επειδή ορισμένοι τοπικοί άρχοντες μπορεί να θεωρήσουν ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και να μπουν στον πειρασμό είτε να αδρανήσουν είτε να προκρίνουν τις αναπλάσεις πλατειών, θέλω και από αυτό το βήμα να στείλω ένα σαφές μήνυμα: Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα κοινό στοίχημα για τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ένα στοίχημα που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει για ίδιον όφελος, πολιτικό ή άλλο». Αυτά τόνισε σήμερα, μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τον χαιρετισμό της στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.) για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Waste4Think, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας των ευρωπαίων εταίρων του προγράμματος μεταξύ 13 - 16 Φεβρουαρίου.

«Στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε εδώ και τρία χρόνια, για έναν Περιφερειακό Σχεδιασμό που αποτυπώνει, στη βάση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης των Δήμων, αυτή τη νέα πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων. Γιατί αυτή η διαχείριση αποτελεί το κορυφαίο διακύβευμα για τις τοπικές κοινωνίες. Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», συνέχισε η Περιφερειάρχης, η οποία συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο.

Το ερευνητικό πρόγραμμα Waste4Think έχει ως στόχο την προώθηση πρακτικών κυκλικής οικονομίας σε υφιστάμενα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, υλοποιώντας και ολοκληρώνοντας 20 καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 και έχει διάρκεια 42 μήνες.

Η Περιφερειάρχης συνεχάρη τον Δήμαρχο Χαλανδρίου επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «διεθνή πρωτοβουλία η οποία σχετίζεται με την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την επικοινωνία σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών, στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης». «Ακριβώς του μοντέλου ανάπτυξης, με νέες, αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας που χρειάζεται η πατρίδα μας για τη μετά τα μνημόνια εποχή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν σημεία από τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη:

  • Η Περιφέρεια Αττικής κι εγώ προσωπικά χαιρετίζουμε τη σημερινή Ημερίδα, γιατί πρόκειται – και δεν υπερβάλλω – για μια σπουδαία πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία που εκφράζει ακριβώς τη φιλοσοφία και τους στόχους του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού σχετικά με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, των αρχών της αποκέντρωσης και της εγγύτητας.

  • Και πάνω από όλα την εμπέδωση της αίσθησης ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες και το περιβάλλον – μια αίσθηση ευθύνης που οφείλουμε να έχουμε όλοι, και ιδίως οι αιρετοί.

  • Για μια διαχείριση απορριμμάτων που δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά ανάγκη και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή.

  • Οφείλουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη – γιατί περί μάχης πρόκειται – για καλύτερες πόλεις, για καλύτερο περιβάλλον, για νέου τύπου ανάπτυξη. Και στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς.

  • Χρειαζόμαστε καλά παραδείγματα. Όπως αυτό του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων ή της Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης. Δήμων που αναλαμβάνουν την ευθύνη – ενημερώνουν, ευαισθητοποιούν, ενεργοποιούν τους δημότες τους.

  • Σε αυτή τη μάχη δεν χωρούν ριψάσπιδες. Εκείνοι οι οποίοι στα δύσκολα το στρίβουν, κι επιλέγουν λύσεις του τύπου «μακριά από την αυλή μου κι όπου θέλει ας είναι». Λύσεις οι οποίες στην πραγματικότητα δεν είναι απλά μη λύσεις. Αλλά στην ουσία τους, διαιωνίζουν το σημερινό, αποτυχημένο και επικίνδυνο, μοντέλο της Φυλής.

  • Οι υπεκφυγές, οι απαντήσεις του τύπου «έξω τα σκουπίδια από τον δήμο μας και όπου θέλει ας είναι», αυτά που ακούγονται για παράδειγμα σήμερα στην Κέρκυρα ή στο Γραμματικό, στον Μαραθώνα, είναι, πέρα από πολιτικά απαράδεκτα, καθώς αγνοούν τον Εθνικό και Περιφερειακό Σχεδιασμό, οικολογικά και οικονομικά επικίνδυνα.

 
Κινέζικη οικονομία, Οι τράπεζες στην Κίνα διέθεσαν 1,3 τρις δολάρια σε βιομηχανίες για πράσινη οικονομία. Εκτύπωση
News - Πλανήτης Γη
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 08:24

Κινέζικη οικονομία,

Οι τράπεζες στην Κίνα διέθεσαν 1,3 τρις δολάρια σε βιομηχανίες για πράσινη οικονομία.
59f83-green environment

Οι κινεζικές τράπεζες αυξάνουν σταθερά την υποστήριξή τους μέσω της διάθεσης δανείων για τις βιομηχανίες που είναι προσανατολισμένες στην πράσινη οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο αρμόδιος φορέας στο Πεκίνο.

Το οικονομικό ύψος των κεφαλαίων που διέθεσαν προς την κατεύθυνση αυτή, καταγράφηκε στα 8,22 τρισεκατομμύρια γουάν (1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια) στα τέλη του 2017, έναντι των 5,2 τρισεκατομμυρίων γουάν που είχαν διατεθεί στα τέλη του 2013, όπως δείχνουν τα στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής (CBRC).

Τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν μέσω της χορήγησης των παραπάνω δανείων είχαν ως αποτέλεσμα την μη καύση 215 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα, αλλά και την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 491 εκατομμύρια τόνους ετησίως, σύμφωνα με την CBRC. 1 δολάριο: 6,29 γουάν

http://www.typos.com.cy/cat/2/article/32511

 
Trendiest destinations in Europe. Best places to travel in 2018. Εκτύπωση
News - Πλανήτης Γη
Σάββατο, 10 Φεβρουάριος 2018 12:25

Trendiest destinations in Europe.

Best places to travel in 2018.

wroclaw-poland-best-destinations-in-europeβ

20 trendy destinations have just competed for the prestigious title of Best European Destination 2018. After a three weeks’ period of online voting, Wroclaw was elected Best European Destination 2018 and won this prestigious title! 

Bilbao, Colmar, Hvar, Riga, Milan, Athens, Budapest, Lisbon, Bohinj, Prague, Kotor, Paris, Vienna and Amsterdam are also among your favourite destinations for a holiday or city-trip. 

We thank all the participants from Tourism Offices, community managers and the 320,793 voters who made their choice and influenced the result!

Discover your ranking and travel more often by booking your flighthotel and your activities at the best price.

 
 

1. Wroclaw

Poland

 

With 41,148 votes, Wroclaw is awarded the title of European Best Destination 2018! 

This beautiful city, called the "Polish Venice" is surrounded with canals and is dotted with more than 120 bridges that link 12 wonderful islands (among which the Cathedral island).

You will be seduced by the incredible charm of Wroclaw, the Market Square "Rynek", its two Town Halls, the Salt Market Square, the Flower Market, the beautiful University, the covered market, the fine architecture of the Centeniall Hall, the botanical garden.

You fancy a good lunch ? Have a break at "Piwnica Świdnicka": it is the oldest restaurant in the world! Walk around in "Ostrów Tumski", the oldest part of Wroclaw and fall under the spell of the historical city.

Take a closer look and watch carefully : Wroclaw is dotted with emblematic dwarves. They are all different! Try to find them all: there are 350 of them in the city and there are new ones every year!

Do not miss the opportunity to discover the best of Wroclaw, its inhabitants! They are warm and friendly and will share their love for their city and its hidden gems. 

Wroclaw is THE European best destination 2018!

bilbao-spain-european-best-destination-2018β

2. Bilbao

Spain

 

With 39,845 votes, Bilbao has just been voted second best destination at the top of  travellers’ bucket list This destination is amazing ; the atmosphere in the city cannot be captured by pictures or words. Bilbao is ever changing, evolutive and  open to the world ;  unlike many cities in Europe it attracts families with children and grandchildren ; they enjoy the sweetness of the evenings and stroll through the nice streets and alleys of the "Casco Viejo", the historic centre of Bilbao.

Bilbao, like Porto and Bordeaux, (awarded best destinations in Europe in 2015 and 2017), is linked to the River and the sea. The gastronomy is fine and the wines delicate. 

Make the most of your stay in Bilbao and discover its main museums such as the Guggenheim or The Bilbao Fine Arts museum and beautiful landscapes as the Rioja wine region. For lovers of sustainable tourism we recommend  the County of Goeirri with its local "Idiazabal cheese".

Bilbao is also surrounded by charming medieval towns like Balmaseda and Orduna. Do not miss the Basque coast, it is only 30 minutes away from the centre.

Bilbao is the meeting point of the Basque country and the whole world.  Book your stay in Bilbao now as well as your best activities such as a Basque cooking lesson and enjoy your stay in the Basque country. We also recommend the city of San Sebastian; it is about one hour drive from Bilbao.

colmar-france-best-destinations-in-europeβ

3. Colmar

France

 

With 32,185 votes Colmar has seduced you ; it is probably one of the most charming, romantic and magical destinations in Europe! Tens of thousands of you  voted for Colmar as one of the first three destinations you would like to discover this year. Colmar really makes travellers from all over the world dream. 

 Some who have had the chance to visit it, know the "Petite Venise", the "Quai des Poissoniers", the neighbourhood of tanners, its architecture, gastronomy and  charming hotels. Colmar is perfect for young and old and the Alsace region is one of the most beautiful regions in Europe.

Come discover Colmar, its Toy museum, the Unterlinden Museum with works of art from the 12th to the 16th century or The Bartholdi Museum. Did you know that the famous creator of the Statue of Liberty was born in Colmar? This can be another reason for discovering this beautiful destination, chosen among your favourite ones in Europe!

Book your flight to Strasbourg, your stay in Colmar and your best activities such as a Cultural Tour with a traditional French dinner.

 
hvar-island-croatia-best-destinations-in-europeβ

4. Hvar Island

Croatia

 

With 30,023 votes, Hvar has just been voted among the best destinations to visit in Europe. 

Hvar is probably the most beautiful island in Europe. Famous people, crowned heads, artists and travellers from all over the world love it and voted overwhelmingly for this destination that combines quality of life, sumptuous landscapes, crystal clear waters, sun, gastronomy and cultural heritage.

Croatia is a dream destination with cities like ZadarDubrovnikZagrebOpatijaSplit and Rovinj and dream beaches like the Zlatni Rat beach a few kilometres away from Hvar or Stiniva beach on the island of Vis.

Among the thousands of islands in the country we advise you to discover Hvar and its many treasures such as the fortress of Hvar and the Franciscan monastery. For lovers of crystal clear waters, enjoy a catamaran tour and discover the blue cave. If you prefer gastronomy you will not be disappointed and will enjoy sumptuous local wines and seasonal local products. Nature lovers will love walking along the lavender fields in the village of Brusje, on the hills of Stari Grad.

Book your flight to Split, spend a day or two in Split, buy your boat tickets and discover the beauties of Hvar, one of your favourite destinations in Europe! Book your accommodation at the best price guaranteed in Hvar as well as your best activities such as a full-day catamaran cruise.

riga-latvia-best-destinations-in-europeβ

5. Riga

Latvia

 

With 29,456 votes, Riga, the capital of Latvia, is for the first time in the top 5 of the trendiest destinations to visit. You will be dazzled by the incredible beauty of Riga. This city has always been a crossroads of different cultures. The city is also connected to nature, water and forests. You may not know that Riga has beautiful islands, beaches and hills. Its architecture is stunning too.

Come discover superb Baroque, Renaissance, Art Deco, Romanesque and romantic buildings. Riga is at the heart of new trends.

Come discover Riga, book your flight and hotel at the best price guaranteed as well as your best activities such as a Latvian food tasting experience at the Central Market.

milan-italy-european-best-destinationsβ

6. Milan

Italy

 

With 27,129 votes, Milan joins this year again the ranking of your favourite destinations in Europe. The city has come to be selected among the best European destinations for almost 10 years!

Milan has its symbols, including the Duomo with a superb view to the whole city. You can go shopping in the Vittorio Emanuele II Gallery and its chic boutiques, have a picnic in one of the many and beautiful parks in Milan or admire the Da Vinci's Last Supper at the Santa Maria delle Grazie Church.

You can go for a drink in the Navigli area in the evening and discover the beautiful canals of Milan, nice and affordable restaurants or enjoy an evening at the famous La Scala Theater. Stroll around, ask your way, meet the  inhabitants, look up and discover an incredible architecture, you will love this city which, undoubtedly could have won the competition.

Book your best activities in Milan as well as your hotel at the best price in a dazzling and welcoming city.

athens-european-best-destinationsβ

7. Athens

Greece

 

 With 19,424 votes, Athens remains like Milan an unmissable destination. It is in the top 10 destinations every year and all year through it attracts European travellers in search of their roots but also travellers from all over the world.

The city is historic and is the cradle of European philosophy. Athens is both steeped in history and focused on modernity and tomorrow’s cultural and economic issues. Travellers love its architecture, the district of Plaka, monuments, gastronomy, trendy shops but also its nightlife ;  its proximity to the sea (15 minutes away from downtown) makes it very attractive too.

Most travellers appreciate the inhabitants of Athens who share, heart on hand, their gastronomical and touristic treasures. Book your flight and hotel at the best price guaranteed as well as your best activities in Athens such as a full-day trip to Meteora by train.

budapest-hungary-best-destinations-in-europeβ
 

8. Budapest

Hungary

 

With 17,745 votes, Budapest is awarded among the trendiest destinations to visit this year!

Budapest is a perfect destination for friends, young couples or long-time lovers, lovers of history, culture, museums but also nightlife shopping. Creators from around the world, the greatest directors but also designers, musicians, are inspired by Budapest.

Those who want to treat themselves with a getaway in a city choose Budapest. It is one of the most beautiful cities in the world, a city where the most famous monuments meet such as Buda Castle, The Parliament, The Chain Bridge, Margaret Island, The Spas of Budapest, and an endless list of beautiful alleys and facades, atypical shops or bars, churches, parks.

Treat yourself to an unforgettable holiday by booking your flight and hotel at the best price guaranteed in Budapest as well as original guided tours

lisbon-portugal-best-destinations-in-europeβ
 

9. Lisbon

Portugal

 

With 13,384 votes, Lisbon, the capital of Portugal is a unique destination in the world.

Portugal today welcomes a bigger number of travellers than the number of its inhabitants and it is no coincidence: the whole country is dotted with sublime landscapes, incredible cities, dazzling architecture, sumptuous monuments, palaces, castles, medieval villages, sandy beaches, surf beaches, beaches dedicated to idleness... Lisbon, the capital, welcomes lots of travellers every year who come to discover a city with a soul, a city to be discovered on foot or by eletrico.

Lisbon has been a major destination in Europe for many years and was the first city to be awarded "European Best Destination" in 2010. Lisbon is a destination that travellers discover or keep on discovering; it is and will remain a superb getaway for those who have had a crush for Portugal.

Lisbon is surrounded by tourist jewels like Sintra, Estoril, Cascais but also the natural park of Arrabida and it is only two hours by train from the lovely city of Porto.

Stay 4 days in Lisbon and book your flight to Madeira or the Azores: you will travel from Lisbon's Castelo Sao Jorge to the Lagoa do Fogo of Sao Miguel Island or the volcanic pool of Porto Moniz in just a few hours! Book your flight, your hotel and your best activities for a dream holiday in Portugal.

bohinj-slovenia-best-destinations-in-europeβ
 
 

10. Bohinj

Slovenia

 

Bohinj is ranked among the best European destinations to discover this year. You are more and more numerous to discover Slovenia, every year ; the country evokes nature, forest, lakes, authenticity, outdoor activities and encourages you to recharge your batteries, disconnecting from routine.

This year again you have decided to place a sustainable tourism destination in your ranking of the best destinations in Europe.  Bohinj is awarded by the European Commission for the quality of its tourist offer and respect for nature and its sustainable tourism. It is an emblematic destination of the EDEN network that gathers the most beautiful destinations of sustainable tourism in Europe.

Enjoy the quietness of nature and the everchanging landscapes. Clouds are above you sometimes and sometimes you are above them. 

Enjoy the International Festival of Wildflowers, the Savica Waterfall, (78 meters high), taste local products and enjoy the beauty of the Julian alps. Come discover this destination which has just been selected by travellers from around the world as one of the most beautiful destinations in Europe.

prague-czech-republic-best-destinations-in-europeβ
 

11. Prague

Czech Republic

 

Prague is again this year in the ranking of the best European destinations.

Prague is not a hidden treasure; travellers from around the world have loved this beautiful city for many years now. It is, as to you, one of the most beautiful cities in the world. UNESCO seems to agree with that as the whole historical centre of Prague is a World Heritage area.

Prague will seduce you, whether you are attracted by palaces, cathedrals, castles or by Kafka who has marked the history of literature. Prague is also a city for lovers who kiss on the Charles Bridge but also a perfect city for friends who love shopping and strolling in the streets of Prague to discover its nightlife. Make up your mind soon! Plan your dream trip in Prague and discover one of the most beautiful cities in Europe.

Book your flight, your hotel at the best price guaranteed and your activities such as a 3-hour dinner cruise.

kotor-montenegro-best-destinations-in-europeβ
 

12. Kotor

Montenegro

 

Kotor is the dream destination for travellers from all over the world. Montenegro is authentic, unique and wild: the landscapes are breathtaking, the cities and villages stunning.

Kotor is certainly the most beautiful city in the country. Every year this destination is listed by travel professionals as one of the best destinations in the world. Kotor has a sublime bay, a historic centre: you will love the place. Discover Kotor during its International Summer Carnival with its carrnival troupes from all over Europe or in August and enjoy its famous "costumed boats parade" that makes the Bay of Kotor even more beautiful.

If you are staying in Kotor this summer you can also enjoy the Kotor Festival of Children's theatre or the International Fashion Show, the Sera Rock Festival, ... Kotor is a dynamic city that will please the whole family. The gastronomy is fine, the landscapes are breathtaking.

Kotor is the destination to discover this year!  For lovers of history, monuments, landscapes, sun, gastronomy, for lovers of travel and discovery we advise you to book your flight and accommodation at the best price in Kotor as well as your best activities.

One of the most beautiful destinations in Europe is awaiting you!

paris-france-european-best-destinationsβ
 

13. Paris

France

 

Paris is one of the cities you want to discover this year. You have already been hundreds of millions to have discovered the sumptuous monuments, museums, but also the streets, alleys, shops of this  open air museum.

Paris is not only a collection of monuments, works of art, it is not only a succession of the most beautiful museums in the world, it is also a lively, daring city, a city that is getting greener and greener and more and more pleasant to stay in.

Paris is synonymous of culture, haute couture, shopping, gastronomy. Paris also has beautiful parks and pedestrian quays, the Canal Saint-Martin, walks as "La Coulée verte de Renée-Dumont" in the 12th district or in the 'Parc des Tuileries'.

Paris also has numerous luxurious hotels like the Plaza Athénée Rue Montaigne in the 8th district or young, trendy and affordable ones like the Mama Shelter.

« Your » Paris may not be the Paris of your neighbour, but  nevertheless "Paris will always be Paris".

Book your flight, your hotel at the best price guaranteed as well as your activities such as the Moulin Rouge Show (you will be offered a glass of champagne) or a one day ticket to Disneyland Paris.

vienna-austria-european-best-destinationsβ
 

14. Vienna

Austria

 

Vienna is undoubtedly one of the favourite destinations of European travellers as it is one more time ranked among the 15 most beautiful European destinations. 

There are thousands of reasons to love Vienna: its culture, monuments, palaces and music, walks , waltzes , the "Prater" a sublime theme park (open from March to October).

Vienna is an open, tolerant and gay-friendly city. It is a city for friends, lovers, lonely travellers,  photo enthusiasts, lovers of Christmas atmospheres (do not miss the sublime Vienna Christmas market voted among the most beautiful Christmas markets in Europe).

Vienna is magical, you can visit it at any time of the year. The charm of Vienna always operates because there is always something to do and see in Vienna.

Book your flight at the best price guaranteed as well as your hotel, B&B, apartment, guesthouse and your best activities such as a ticket for a Mozart & Strauss concert in Kursalon Vienna or a ticket for a Giant ferris wheel ride.

amsterdam-netherlands-best-destinations-in-europeβ

15. Amsterdam

The Netherlands

 
 
 

Amsterdam is for sure one of your favourite destinations in Europe. This city has been attracting travellers from around the world for decades. Why is Amsterdam so successful? Is it thanks to its romantic channels or its openmindedness - Amsterdam organizes one of the best gay-prides in Europe - or is it due to its trendy stores, innovative hotels, or the fact that the Dutch people are very welcoming and environment friendly people?

Amsterdam is and remains a laboratory for the city of tomorrow. The Dutch people  are great travellers too and they know how to welcome you with open arms and share the beauties of their city.

Book your flight and your hotel at the best price guaranteed as well as your best activities in Amsterdam such as a visit to  the Van Gogh Museum  or a Pizza cruise of Amsterdam's canals.

 


Σελίδα 1 από 377

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''.
"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''. H θρυλική ταινία ...

Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber Είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζευγάρια της showbiz μιας και η σχέση τους θυμίζει ...