ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση


ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - Επίσκεψη «Κουδουνάτων» Εκτύπωση
News - Αυτοδιοίκηση
Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018 11:22

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - Επίσκεψη «Κουδουνάτων»

resized IMG 26031

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, σήμερα, όταν μια ομάδα Κουδουνάτων από την Απείρανθο «εισέβαλαν» στο Δημαρχείο.

resized IMG 26131

 

Περισσότεροι από 10 νέοι, ζωσμένοι με κουδούνια και κρατώντας στο χέρι τους τη «σόμπα», επισκέφθηκαν τον συγχωριανό τους Δήμαρχο, τη στιγμή μάλιστα που ο Μανόλη Μαργαρίτη συνομιλούσε με δημοσιογράφους Ιταλικού μέσου ενημέρωσης. Στο θέαμα των Κουδουνάτων, η δημοσιογραφική αποστολή αντέδρασε άμεσα με πλάνα και φωτογραφικό υλικό, το οποίο μεταδόθηκε απευθείας στη χώρα τους.

Ο Δήμαρχος κέρασε τους απρόσμενους επισκέπτες, ευχόμενος σε όλους καλή Αποκριά!

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018 11:25
 
Κοινός αγώνας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης ♦ Σύσκεψη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδης και εκπροσώπους των επαγγελματιών της περιοχής ♦ Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εκτύπωση
News - Αυτοδιοίκηση
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 17:05

Κοινός αγώνας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης

Σύσκεψη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδης και εκπροσώπους των επαγγελματιών της περιοχής ♦ Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

resized astynomefsi-syskepsi-neapoli 15.2.2018-1

 

Τον συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων προς όλα τα μέτωπα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, συμφώνησαν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και τα μέλη της αντιπροσωπείας επαγγελματιών της Δ.Ε. Νεάπολης, σε ειδική συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στο Δ.Κ. Νεάπολης, με αφορμή τα συνεχόμενα και αυξανόμενα περιστατικά εγκληματικότητας στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, σε βάρος κατοικιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Παρόντες στη συνάντηση και οι αντιδήμαρχοι Διοικητικού- Οικονομικού Δημήτρης Ζιγκερίδης, Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θόδωρος Κυζιρίδης, Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, Μικροέργων, Ηλεκτροφωτισμού και Πολεοδομίας Στέλιος Γκατζές καθώς και η πρόεδρος της Δ.Κ. Νεάπολης Χριστίνα Τερζή και η κοινοτική σύμβουλος Νεάπολης Χριστίνα Τοπαλίδου.

Όπως τόνισαν οι επαγγελματίες της περιοχής, φανερά προβληματισμένοι και απογοητευμένοι, «το έντονο πρόβλημα της έξαρσης της εγκληματικότητας και της σχεδόν ανύπαρκτης αστυνόμευσης στο δήμο μας έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που δεν πάει άλλο. Καθημερινά σημειώνονται διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια και καταστήματα, και απειλούνται περιουσίες και ζωές. Και είναι βέβαιο ότι όσο θα απουσιάζουν από τους δρόμους και τις γειτονιές περιπολίες αστυνομικών, τόσο τα φαινόμενα θα πολλαπλασιάζονται». «Δεν μας ενδιαφέρει το πού θα στεγάζεται το κτίριο της Αστυνομίας, αλλά η παρουσία αστυνομικών στις γειτονιές και τους δρόμους που δρα αποτρεπτικά και κατασταλτικά», υπογράμμισε ο κ. Λ. Ωραιόπουλος, παρουσία των εκπροσώπων των επαγγελματικών Μ. Μανωλόπουλου, Κ. Τουλή, Γ.Κατσέα, Χ. Πουρσανίδου και Γ.Γκριζιώτη.

resized astynomefsi-syskepsi-neapoli 15.2.2018-2

Κοινός αγώνας

«Συμμεριζόμαστε πλήρως την αγωνία, τους φόβους και την ανησυχία σας για την ελλιπέστατη έως ανεπαρκέστατη αστυνόμευση ολόκληρου του δήμου. Είναι ένα καυτό πρόβλημα το οποίο εμείς αναδείξαμε και για την εξάλειψη του οποίου πιέζουμε εδώ και χρόνια την  Πολιτεία», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, αναλύοντας τη σειρά επαφών που είχε το τελευταίο διάστημα με την ΕΛ.ΑΣ. για την προώθηση άμεσων λύσεων του έντονου αυτού προβλήματος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα». Όπως σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μία φορά την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν ολοκληρωμένα μέτρα για την προστασία των δημοτών ενισχύοντας την αστυνόμευση και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών στην περιοχή, «μετά από τις μακροσκελείς, διαδοχικές περσινές επιστολές διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, με κοινοποίηση στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, για τα συνεχή και σοβαρά κρούσματα παραβατικών συμπεριφορών που έχουν καταγραφεί στο δήμο μας, τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε μπαράζ επαφών τόσο με την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., όσο και με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη για τα θέματα αστυνόμευσης του δήμου και ζητώντας ενίσχυση του ενιαίου Α.Τ. με επιπλέον αστυνομικούς».

resized astynomefsi-syskepsi-neapoli 15.2.2018-3

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, «υπό την πίεση των γεγονότων πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, και μάλιστα πολύωρη, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, την οποία διηύθυνε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης του υπ. Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης, με παρόντες ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώπιον των οποίων πραγματοποιήθηκε μια αναλυτικότατη παρουσίαση του τεράστιου προβλήματος και ως δημοτική αρχή παρουσιάσαμε και καταθέσαμε ολοκληρωμένες, συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων η καθημερινή κίνηση δύο τουλάχιστον περιπολικών σε 24ωρη βάρδια σε όλο το εύρος του δήμου καθώς και τέσσερις τουλάχιστον πεζές περιπολίες (από 2 αστυνομικούς η κάθε μία), καθημερινά σε 24ωρη βάρδια».

Όπως προσέθεσε ο δήμαρχος, «από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστάκης, ζήτησε από τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη να εξετάσουν με τη δέουσα προσοχή τα καταγγελλόμενα και να προβούν στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού προγράμματος». «Ως συνέχεια της σύσκεψης, αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκε το δήμο μας και δεσμεύθηκε να εξασφαλίσει μόνιμη κάλυψη των σχολείων κατά την προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών, καθώς και την προώθηση του ζητήματος της επιστροφής των αποσπασμένων σε άλλα γραφεία και Υπηρεσίες αστυνομικών» , σημείωσε ο Σίμος Δανιηλίδης, ενώ προσέθεσε ότι «από τότε, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν, ακόμη περιμένουμε τα σχέδια και τις απαντήσεις, με αποτέλεσμα -δυστυχώς- το μεγάλο πρόβλημα της αστυνόμευσης να παραμένει επί της ουσίας άθικτο. Αθετήθηκαν και ξεχάστηκαν ακόμη και οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που δόθηκαν στις αλλεπάλληλες συσκέψεις για άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης με επιπλέον μοτοσικλετιστές και περιπολικά». «Συνεχίζουμε τον αγώνα» τόνισε ο δήμαρχος, ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει «η καταγγελία όλων των περιστατικών εγκληματικότητας».

resized astynomefsi-syskepsi-neapoli 15.2.2018-4

Επόμενα βήματα

Όπως εξήγησε, «η εικόνα που έχει η ΕΛ.ΑΣ. δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και φανερώνει πτωτική τάση, καθώς δεν καταγγέλλονται από τα θύματα όλα τα περιστατικά εξαιτίας της γενικής απογοήτευσης που υπάρχει στην εξιχνίαση των υποθέσεων, ενώ συχνά αποτρέπονται και στο να κάνουν καταγγελίες ή μηνύσεις», καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες που πέφτουν θύματα κλοπών ή διαρρήξεων να προβαίνουν σε καταγγελίες και μηνύσεις, ενημερώνοντας παράλληλα το δήμο.

resized astynomefsi-syskepsi-neapoli 15.2.2018-5

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να υπάρξει συντονισμένη δράση μεταξύ του δήμου και όλων των τοπικών συλλόγων και φορέων, καταλήγοντας σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων. Συγκεκριμένα -μεταξύ άλλων-αποφασίστηκε:

  • Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, στις 7 μ.μ., με ένα και μοναδικό θέμα την ελλιπή αστυνόμευση σε ολόκληρο το δήμο μας, όπου θα προσκληθούν επίσημα να συμμετάσχουν ο Αστυνομικός Διευθυντής και οι Διοικητές Ασφάλειας και Αστυνομίας Νεάπολης-Συκεών, ενώ θα κληθούν όλοι οι πολίτες του δήμου, οι φορείς του δήμου, όλοι οι σύλλογοι του δήμου, πολιτιστικοί, αθλητικοί, Σύλλογοι Γονέων, Διευθυντές Σχολείων, Εκκλησία, Επιμελητήρια, το Εργατικό Κέντρο καθώς και τα ΜΜΕ.

  • Έκδοση ψηφίσματος για την ανάδειξη του προβλήματος και τη διεκδίκηση μέτρων που θα ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών,

  • Διεκδίκηση της ενίσχυσης της αστυνόμευσης με έμφαση στην πρόληψη και αποτροπή της εγκληματικότητας με αυξημένες 24ωρες καθημερινές περιπολίες πεζών, μοτοσυκλετιστών και περιπολικών,

  • Διεκδίκηση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς,

  • Μεταφορά και κατασκευή ενιαίου Αστυνομικού Τμήματος σε καίριο σημείο της περιοχής, σε σύγχρονες και επαρκείς εγκαταστάσεις, που θα εξυπηρετεί άμεσα και τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες,

  • Άμεση ενίσχυση της στελέχωσης του Α.Τ. Νεάποολης-Συκεών,

  • Άμεση συνάντηση όλου του Δ.Σ. με την εκπρόσωπο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου και την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ταυτόχρονα συνάντηση με Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και απαίτηση για συνάντηση, κοινή σύσκεψη με Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, παρουσία των επαγγελματιών και με τη δημοτική αρχή ή στο δήμο ή στο Αστυνομικό Μέγαρο.

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Εκτύπωση
News - Αυτοδιοίκηση
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 16:52

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

resized unnamed 1

Την Βουλευτή Β’ ΝΔ Αθηνών κα Άννα Καραμανλή υπεδέχθη ο Δήμαρχος Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, παρουσία στελεχών της Δημοτικής Αρχής στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο επίσκεψης της στην Σύρο. Την κα Καραμανλή συνόδευαν ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στυλιανός Κονταδάκης, πολιτευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος ανέπτυξε στην Βουλευτή και τους παρισταμένους την στρατηγική και τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής που έχουν ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα στο νησί, τις πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ζαφείρη», καθώς και τις εξαιρετικά ευχάριστες και σημαντικές εξελίξεις που αφορούν στην επαναλειτουργία του ναυπηγείου δεδομένου ότι αποτελεί μείζον ζήτημα τόσο για τους εργαζομένους της επιχείρησης όσο και για την οικονομία του νησιού.

resized unnamed 2

Παράλληλα υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου του Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου επεσήμανε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των νησιωτών με έμφαση στους τομείς ακτοπλοΐας, υγείας και εκπαίδευσης, τομείς οι οποίοι στο πλαίσιο της εφαρμογής πολιτικών για την νησιωτικότητα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται, σε κυβερνητικό επίπεδο, με σαφείς, κοστολογημένες και καλά σχεδιασμένες πολιτικές.

Μετά την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ακολούθησε ξενάγηση της κας Καραμανλή και των παρισταμένων στο Δημαρχιακό Μέγαρο, το Θέατρο Απόλλων και τον Αγ. Νικόλαο.    

resized unnamed

 
Ξεδιψούν 9 οικισμοί του Δήμου Κιλελέρ Ξεκινά το έργο της ύδρευσης προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός: «Έργα ουσίας, χρήσιμα για την περιοχή» Θανάσης Νασιακόπουλος: « Έργα που οι κάτοικοι ζητούσαν εδώ και πολλά χρόνια Εκτύπωση
News - Αυτοδιοίκηση
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 16:41

Ξεδιψούν 9 οικισμοί του Δήμου Κιλελέρ

Ξεκινά το έργο της ύδρευσης προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Έργα ουσίας, χρήσιμα για την περιοχή»

Θανάσης Νασιακόπουλος: « Έργα που οι κάτοικοι ζητούσαν εδώ και πολλά χρόνια»

Συμβαση νικαια

 

Δύο νέα έργα που στοχεύουν στην επάρκεια και την ποιότητα νερού σε 9 οικισμούς του Δήμου Κιλελέρ μπαίνουν στη φάση της υλοποίησης καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος υπέγραψαν τις συμβάσεις κατασκευής. Πρόκειται για το έργα ύδρευσης που αφορούν τους οικισμούς του Ψυχικού, του Αγ. Γεωργίου, του Κραννώνα, του Διλόφου, της Νίκαιας, του Ζαππείου, της Αγ. Παρασκευής, της Κυπαρίσσου και της Χαράς. Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.527.560,96 ευρώ είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και εθνικούς πόρους με Δικαιούχο και Φορέα Υλοποίησης του έργου το Δήμο Κιλελέρ.

 

Τα νέα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 είναι:

1) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕ ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑΣ προϋπολογισμού 2.177.560,97 €

2) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Κ. ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ, προϋπολογισμού 349.999,99 €

 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Δύο έργα ουσίας, χρήσιμα για την κοινωνία ξεκινούν στο Δήμο Κιλελέρ. Μέχρι σήμερα 9 χωριά στο Δήμο Κιλελέρ υδροδοτούνταν με υδροφόρες. Από σήμερα μπαίνουν οι βάσεις και όταν τα έργα ολοκληρωθούν τα χωριά αυτά θα έχουν ποιοτικό και ποσοτικό νερό, γιατί το νερό είναι ζωή. Με συνεργασία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμαρχο κ. Νασιακόπουλο, καθώς και με το Δημοτικό Συμβούλιο και τη ΔΕΥΑ προχωρήσαμε τη διαδικασία και πλέον τα έργα ξεκινούν. Συνεχίζουμε με έργα ουσίας, έργα ανθρώπινα».

 

Απ’ την πλευρά του ο κ. Θ. Νασιακόπουλος τόνισε: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον κ. Αγοραστό υπογράψαμε τη σύμβαση δύο μεγάλων έργων, που αφορούν στην υδροδότηση 9 χωριών του Δήμου Κιλελέρ. Ήταν κάτι που το ζητούσαν οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια καθώς οι περιοχές αυτές υδροδοτούνταν κατά το παρελθόν με υδροφόρα. Βρήκαμε ποιοτικό νερό στην περιοχή και με συντονισμένες ενέργειες Περιφέρειας και Δήμου ξεκινάμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την κατασκευή τους».

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

 

 

Α. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕ ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑΣ προϋπολογισμού 2.177.560,97 €

(Ψυχικό, Αγ. Γεώργιος, Κυπάρισσος, Αγ. Παρασκευή, Ζάππειο και Δίλοφος).

 

Το πρώτο έργο αφορά στην ολοκλήρωση υπάρχοντος αγωγού μεταφοράς νερού, με την προσθήκη νέων τμημάτων, συνολικού μήκους 14.171 μέτρων και την κατασκευή πέντε δεξαμενών αποθήκευσης νερού. Τα τμήματα των αγωγών θα τοποθετηθούν παράλληλα με τις οριογραμμές του επαρχιακού δικτύου και έξω από το ασφαλτικό κατάστρωμα της οδού για να εξασφαλισθεί η εύκολη επιθεώρηση και η συντήρησή του κατά τη φάση της λειτουργίας του έργου. Όσον αφορά τις κατασκευές δεξαμενών προβλέπονται τα παρακάτω:

 

-Δεξαμενή 500 τετραγωνικών μέτρων στο Ψυχικό η οποία θα τροφοδοτεί τον οικισμό του Ψυχικού και μέσω αυτής το δίκτυο μεταφοράς του νερού.

-Δεξαμενή χωρητικότητας 200 τετραγωνικών μέτρων στον οικισμό του Αγ. Γεωργίου η οποία θα αντικαταστήσει την παλαιά υφιστάμενη δεξαμενή και θα υδροδοτεί τον οικισμό.

-Δεξαμενή 500 τετραγωνικών μέτρων στην Κυπάρισσο η οποία θα χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με την υφιστάμενη δεξαμενή και οι οποίες θα τροφοδοτούν το δίκτυο μεταφοράς του νερού.

-Δεξαμενές 500 και 200 τετραγωνικών μέτρων αντίστοιχα στο Ζάππειο και στο Δίλοφο η οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλαιές υφιστάμενες δεξαμενές και θα υδροδοτούν τους οικισμούς.

 

Όλες οι δεξαμενές, βάση της μελέτης, είναι μερικώς επιχωματωμένες , κυκλικές με κυλινδρικούς θαλάμους αποθήκευσης και θαλάμους δικλείδων ορθογωνικής κάτοψης και θα είναι περιφραγμένες για ασφάλεια..

 

Με την κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί το δίκτυο μεταφοράς νερού στους οικισμούς Ψυχικό, Αγ. Γεώργιο, Κυπάρισσο. Αγ. Παρασκευή, Ζάππειο, και Δίλοφο

 

Β. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Κ. ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ, προϋπολογισμού 349.999,99 €

(Μαυροβούνι)

 

Το δεύτερο έργο αφορά την υδροδότηση με κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού των οικισμών της τοπικής κοινότητας Μαυροβουνίου. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης συνολικού μήκους 4.295 μέτρων (το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα τοποθετηθεί κατά μήκος υφιστάμενων αγροτικών δρόμων) για την τροφοδοσία της υδατοδεξαμενής του Μαυροβουνίου από υφιστάμενη γεώτρηση στην τοπική κοινότητα Κραννώνα στην οποία θα τοποθετηθεί νέο αντλητικό συγκρότημα.

 
Ευάγγελος Μιχάλης: 'Ο Θεσμός του Συμπαραστάτη: 8 χρόνια εμπειρίας στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας' Εκτύπωση
News - Αυτοδιοίκηση
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 12:22

'Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαπεριφερειακή Συνάντηση Δημοτικών και 

Περιφερειακών Συμπαραστατών στη Κοζάνη, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα

του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας,που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,το Δίκτυο Συμπαραστατών και η Περιφερειακή  Συμπαραστάτρια .

resized proedrio
​ 

Ευάγγελος Μιχάλης: 'Ο Θεσμός του Συμπαραστάτη: 8 χρόνια εμπειρίας στην καταπολέμηση της

γραφειοκρατίας'

Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του δικτύου Συμπαραστάτης  στο δήμο Σαρωνικού κος Ευάγγελος Μιχάλης,

επισήμανε πως  η γραφειοκρατία είναι μια από τιςχειρότερες μορφές κακοδιοίκησης καθώς τις περισσότερες 

φoρές είναι νόμιμη.., ο θεσμός του Συμπαραστάτη από την αρχή της λειτουργίας του ,

στάθηκεαπέναντι σ αυτό το 'τέρας' της δημόσιας διοίκησης, 

προβάλλοντας λύσεις ώστε η κάθε μορφής ταλαιπωρία του πολίτη να περιοριστεί στο ελάχιστο. 

Παρουσίασε δε με απλά παραδείγματα καθημερινότητας  τη συμβολή του θεσμού .

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικά τα νομοθετικά βήματα που έχουν γίνει για την καθιέρωση

και εξάπλωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης  παρέχοντας ένα πολύτιμο οπλοστάσιο για την

απλοποίηση των συναλλαγών με τις υπηρεσίες .

 Μιλώντας επίσης για το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη /Πολίτη και της Επιχείρησης ,

κος Ευάγγελος Μιχάλης ,τόνισε πως ο 'Συμπαραστάτης'  αποτελεί ανάχωμα στη ψηφοθηρική 

''πελατειακή'' συναλλαγή  στη τοπική αυτοδιοίκηση καθώς συμβάλει ώστε οι πολίτες να έχουν

τις καλύτερες δυνατές  υπηρεσίες και όταν συναντούν πρόβλημα ,να υπάρχει κάποιος να απευθυνθούν

και η λύση του προβλήματος να μην τους υποχρεώνει να τον ψηφίσουν !

resized Ευάγγελος Μιχάλης

Τέλος  έκανε έκκληση σε όσους επιθυμούν τον διορισμό ή την υπαλληλοποίηση του Συμπαραστάτη 

να το ξανασκεφτούν και να μη  καταστρέψουν αλλά να ενισχύσουν έναν εξαιρετικό θεσμό διαμεσολάβησης 

που θεσμοθετήθηκε πριν οχτώ χρόνια την Ελλάδα και έχει μάλιστα αναγνωριστεί από ανάλογους θεσμούς

που υπάρχουν στην Ευρώπη, την Αμερική και σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες.

 resized ο κ. Αραμπατζής συμπαραστάτης του δημότη στον δήμο Ηλιούπολης

​Στη συνέχεια στην  εισήγηση του ο κ Γαβριήλ Αραμπατζής Συμπαραστάτης στο δήμο Ηλιούπολης

μέλους του Δ.Σ.του Δικτύου ,παρουσίασε την εξέλιξη του θεσμού μέσα από τα στατιστικά στοιχεία

της εκλογής Συμπαραστατών σε όλη την Ελλάδα στις Περιφέρειες και στους δήμους που πληρούν

το κριτήριο των 20000 κατοίκων. Σαράντα 40 Συμπαραστάτες έχουν εκλέγει γι αυτή τη θητεία 

33 δημοτικοί και 7 Περιφερειακοί (15 ολοκλήρωσαν τη προηγούμενη ) ,

με γεωγραφική διασπορά σε όλη την Ελλάδα ,δίνοντας τη δυνατότητα πληθυσμιακά το 85%  

να έχει πρόσβαση στο θεσμό ,είτε σε Δημοτικό είτε σε περιφερικό επίπεδο.

resized Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης κ. Σωτηρόπουλος

​Ακολούθησε εμπεριστατωμένη παρουσίαση από τον αντιπρόεδρο του Δικτύου και περιφερειακό

Συμπαραστάτη Αττικής κο Βασίλη Σωτηρόπουλο ,του νομικού πλαισίου που διέπει την προστασία

των προσωπικών δεδομένων και για τις νέες υποχρεώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης 

που προβλέπονται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

 

Τις εισηγήσεις έκλεισαν  οι  κυρίες Τάσα  Σιόμου Περιφερειακή  Συμπαραστάτρια Δυτ.Μακεδονίας

και η κ. Κλεοπάτρα Τσώκρη,Δ/ντρια Δ/νσης Διαφάνειας και ΗλεκτρονικήςΔιακυβέρνησης ,

που παρουσίασαν  το πώς η ''ηλεκτρονική Διακυβέρνηση'' έγινε πράξη στις διευθύνσεις της Περιφέρειας :

» Η ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Το παράδειγμα της  Π. Δ. Μακεδονίας.»

Τοποθετήσεις έκαναν επίσης οι παρευρισκόμενοι Βουλευτές κ.κ. Θεοφύλακτος Γιάννης, Ντζιμάνης Γεώργιος , 

Μουμουλίδης Θεμιστοκλής ,ο οικοδεσπότης Αντιπεριφεριάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ.Παναγιώτης Πλακεντάς 

και ο αναπληρωτής δημάρχου Κοζάνης  κ. Γιώργος Βαλαής.

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι φορέων  και Συμπαραστάτες από όλη τη Βόρειο Ελλάδα.

 Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Δικτύου ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία τον Περιφερειάρχη

Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη ,τον παρευρισκόμενο Αντιπεριφεριάρχη κ. Παναγιώτη Πλακεντά 

και την κ.Τάσα Σιώμου Περιφερειακή Συμπαραστάτρια για την άψογη οργάνωση.

 Η εισήγηση του Προέδρου :

 https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=QqxeiSAxuQA&app=desktop

Η κάλυψη της εκδήλωσης απο τα τοπικά μέσα 

https://www.youtube.com/watch?v=tIdapAOmxI0

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 12:52
 


Σελίδα 1 από 1820

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''.
"Με αγάπη, Λίζα", Σε δημοπρασία το θρυλικό καπέλο, το γιλέκο και οι μπότες της Λάϊζα Μινέλι από το ''Καμπαρέ''. H θρυλική ταινία ...

Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber
Πιο ερωτευμένοι απο ποτέ Selena Gomez και Justin Bieber Είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζευγάρια της showbiz μιας και η σχέση τους θυμίζει ...