ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση


Γιώργος Σωφρόνης: Η ολιγωρία του Υπουργείου Ναυτιλίας , αποκλειστικά υπεύθυνη για τη ρύπανση της θάλασσας μας. Ο Δήμος Σαρωνικού από την πρώτη στιγμή έκανε συντονισμένες προσπάθειες , για να μην επιβαρυνθεί η περιοχή μας.
News - Αυτοδιοίκηση
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 17:20

 Γιώργος Σωφρόνης: Η ολιγωρία του Υπουργείου Ναυτιλίας , αποκλειστικά υπεύθυνη για τη ρύπανση της θάλασσας μας.

Ο Δήμος Σαρωνικού από την πρώτη στιγμή έκανε συντονισμένες προσπάθειες , για να μην επιβαρυνθεί η περιοχή μας.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 1

Με αφορμή το ανακριβές περιεχόμενο αναρτήσεων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από διάφορα στελέχη της αντιπολίτευσης του Δήμου Σαρωνικού, σχετικά με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από το ατύχημα του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

 

Πρώτον, η Δημοτική Αρχή του Δήμου και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επικοινωνία με τις λιμενικές αρχές, προκειμένου να έχει επίσημη ενημέρωση για τη διάσταση του προβλήματος. Οι λιμενικές αρχές διαβεβαίωναν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με την πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή μας. Παρόλα αυτά εμείς δεν εφησυχάσαμε . Βρεθήκαμε σε εγρήγορση κι όταν μια μικρή κηλίδα εμφανίστηκε το Σάββατο 16/9 το πρωί, ανατολικά της ξενοδοχειακής μονάδας του Grand Resort, χρησιμοποιήσαμε τα απορροφητικά ρολά και την συλλέξαμε.

 

Δεύτερον, συνεργεία καθαρισμού του Δήμου, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και την δύση του ηλίου, καθημερινά επιβλέπουν τις παραλίες και απομακρύνουν τα συσσωματόματα, όπου αυτά εμφανίζονται από την Παρασκευή το μεσημέρι που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στην παραλία της Σαρωνίδας.

 

Τρίτον, υπήρξε επικοινωνία τη Δευτέρα 18/9 και την Τρίτη 19/9 με το Διευθυντή Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ κ. Γ. Χατζηανέστη και αναμένουμε την ανάλυση των δειγμάτων του νερού που συλλέχθηκε την Παρασκευή 15/9/17 από το ΕΛΚΕΘΕ.

 

Τέταρτον, από σήμερα Τετάρτη 20/9 ξεκινούν οι λήψεις δύο δειγμάτων ανά ακτή στις παραλίες Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, Σαρωνίδας, Κόλπος Αλυκών Αναβύσσου και Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας από τα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. με τους οποίους συνεργάζεται ο Δήμος, ώστε να έχουμε άλλη μία ανάλυση των υδάτων. Η ανάλυση θα γίνεται 2 φορές ανά εβδομάδα έως και το τέλος Σεπτεμβρίου και 1 φορά ανά δύο εβδομάδες έως και το τέλος Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται από το Δήμο.

 

Με βάση τις παραπάνω ενέργειες αποδεικνύεται ότι ο Δήμος Σαρωνικού όχι μόνον δεν ολιγώρησε, αλλά αντίθετα έδρασε άμεσα για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που δημιούργησε αποκλειστικά και μόνον η ολιγωρία στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Είναι προφανές ότι πίσω από το υποκριτικό ενδιαφέρον κάποιων συμπολιτών μας για το συγκεκριμένο πρόβλημα, κρύβονται μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

 

Προσπαθούν να δώσουν συγχωροχάρτι στους πραγματικά υπεύθυνους της περιβαλλοντικής καταστροφής, που είναι αφενός η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, που αποδείχθηκε ανίκανη να αντιδράσει άμεσα. Αφετέρου, η πλοιοκτήτρια εταιρεία που χρησιμοποιούσε ένα πλοίο ακατάλληλο για τη μεταφορά καυσίμων.

 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - Αυτοδιοίκηση
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 16:16

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 2334

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, με θέμα «Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του Δεξαμενόπλοιου ¨Αγία Ζώνη ΙΙ¨». 

 

Ο κ. Μώραλης τοποθετήθηκε  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης,  για τη ρύπανση και τις συνέπειες αυτής στη θάλασσα και στις ακτές του Πειραιά καθώς και για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

 

 

 

Τα αποσπάσματα της τοποθέτησης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είναι τα εξής:

«Κύριοι υπουργοί, κύριοι βουλευτές καλησπέρα. Δεν είναι ευχάριστο να παρακολουθούμε  μια πολιτική αντιπαράθεση για το ποιος έκανε το πράσινο ταμείο, ποιος το αξιοποιεί, ποιός έκανε τη συμφωνία με το Ισραήλ και ποιος την ενεργοποιεί κ.α.. Εμείς είμαστε εδώ να εκφράσουμε την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δήμων μας τόσο γενικότερα όσο και σε σχέση με το συμβάν. Θα ήθελα να ενημερώσω τους παριστάμενους ότι δεν κληθήκαμε από την Επιτροπή. Είναι γεγονός. Οι έξι Δήμαρχοι, πλην της κυρίας Νάννου που ορθώς εκλήθη, δεν κληθήκαμε στην Επιτροπή. Άρα η γνώμη μας προφανώς δεν ήταν χρήσιμη σε μια τέτοια Επιτροπή, σε μια τέτοια συνεδρίαση. Κάναμε δημόσια ανακοίνωση διαμαρτυρία και οι έξι και εκ των υστέρων μίλησα με την Πρόεδρο της Επιτροπής και μου είπε ότι «αφού αιτηθήκατε θα σας καλέσουμε κι εσάς».  Είναι ο τρόπος βέβαια που διαχρονικά αντιμετωπίζει, για να είμαι ειλικρινής, η κεντρική διοίκηση την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είναι τωρινό φαινόμενο και ούτε μοναδικό».

 

«Προσωπικά,  από την ημέρα που ενημερώθηκα -την Τρίτη 12/9 στις 16:00 και μετά- είχα τακτική επικοινωνία με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, τον Υπουργό Ναυτιλίας και τους συνεργάτες του. Αν ήταν αργά η Τρίτη και έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί την Κυριακή όπως είπε η Δήμαρχος Σαλαμίνας, δεν μπορούμε να το κρίνουμε εύκολα. Ή αν έγινε η πρώτη συνάντηση Τρίτη βράδυ –όπως είπε ο Υπουργός στο Υπουργείο- κι αν έπρεπε να γίνει Τρίτη βράδυ η Κυριακή μεσημέρι κι αυτό δεν μπορώ να το κρίνω. Άρα το να «δικάζουμε» εδώ σε μια αίθουσα και να λέμε ότι φταίει ο Α ή ο Β είναι άκαιρο. Αυτό που μας νοιάζει τώρα, είναι να καθαρίσουν οι ακτές και οι θάλασσες, να γίνει ο  καλύτερος δυνατός καθαρισμός και νομίζω ότι μετά θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει, είτε είναι πολιτικές είτε είναι ποινικές είτε είναι αστικές. Στην κατεύθυνση αυτή, υπέβαλα την προηγούμενη Πέμπτη εκ μέρους του Δήμου Πειραιά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου –κι άλλοι συνάδελφοι έκαναν το ίδιο-ακριβώς για να ξεκινήσει μια έρευνα, διότι αισθανόμαστε κ. Υπουργέ Ναυτιλίας-και ξέρετε ότι έχουμε μια καλή συνεργασία και λόγω αντικειμένου στον Πειραιά-ότι δεν μπορεί να έγιναν όλα καλά. Είναι δύσκολο να κατανοήσει ένας απλός πολίτης που δεν έχει εξειδικευμένη γνώση ότι έγιναν όλα καλά. Δεν μπορεί όλα να πήγαν τόσο καλά και να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

 

«Δεν ξέρω αν το λάθος είναι στην επιθεώρηση του πλοίου ή στον τρόπο βύθισης ή στην λειτουργία των ιδιωτών ή στον γενικότερο συντονισμό, αλλά δεν μπορεί ένα μικρό ναυάγιο να έχει αυτά τα αποτελέσματα και να ισχυρίζονται κάποιοι ότι έγιναν όλα καλώς και στον τρόπο και στον χρόνο. Διαφορετικά, θα πρέπει να αποδεχθούμε, το ακόμα χειρότερο, ότι ένα μικρό ναυάγιο έστω και αν έγιναν όλα σωστά, είχε όλα αυτά τα αποτελέσματα».

 

«Πράγματι από την Τρίτη και μετά, συμμετείχαμε σε κάποιες συνεδριάσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας είτε οι Δήμαρχοι είτε οι Αντιδήμαρχοι είτε οι Γενικοί Γραμματείς, έχουμε ενημέρωση, δεν  είπαμε ότι  δεν έχουμε. Το σημερινό mail  βέβαια που ήρθε προκειμένου οι Δήμοι να προχωρήσουν σε φράγματα  είναι κάτι το οποίο δεν είναι υλοποιήσιμο και δεν είναι υλοποιήσιμο για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα τα κονδύλια, -όπως με ενημέρωσε ο συνάδελφος Δήμαρχος ο οποίος θα μιλήσει μετά- δεν υπάρχουν. Δεύτερον οι διαδικασίες των διαγωνισμών είναι χρονοβόρες. Εάν πάμε με τη μορφή του κατεπείγοντος και προχωρήσουμε σε ανάθεση θα έχουμε προβλήματα με τους Επιτρόπους. Και τρίτον δεν γνωρίζουμε να κάνουμε τη δουλειά αυτή.   Άλλωστε αν ήταν δική μας δουλειά,  θα μας το είχατε πει από την προηγούμενη Τρίτη, δηλαδή τότε ήταν πιο  «καυτό» το θέμα, θα μπορούσατε να μας πείτε αν είχαμε  τη δυνατότητα: «βάλτε φράγματα».   Όχι μια εβδομάδα μετά που πλέον λέτε και εσείς οι ίδιοι ότι μάλλον, ότι  έχει φθάσει σε ακτές και παραλίες είναι αυτό και μόνο και δεν θα υπάρξει άλλη ρύπανση. Άρα, το να βάλουμε τώρα φράγματα που  μας καλείτε με σημερινόmail, στις 20  του μηνός, προκαλεί ερωτηματικά.  Να τα βάλουμε για ποιο λόγο, εάν δεν υπάρχει περίπτωση να έρθουν άλλες κηλίδες;  Τι να προστατέψουμε και πως θα το κάνουμε; 

Θέλω να πω, πως πρέπει να υπάρχει μια πιο στενή συνεργασία, δεν είναι μόνο αυτή η περίπτωση. Δεν θα αναφερθώ σε άλλες,  όπως στο προσφυγικό που πάλι αιφνιδιάστηκε η Αυτοδιοίκηση. Πρέπει να υπάρχει μια πιο στενή και κυρίως έγκαιρη συνεργασία της Κεντρικής Διοίκησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Βεβαίως και αυτό που είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, δηλαδή  να δούμε το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά αυτό σημαίνει  πόρους,  σημαίνει άλλες διαδικασίες. Δεν μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση με αυτές τις διαδικασίες να συμβάλλει αποτελεσματικά σε μια τέτοια ιστορία».  

 

«Κι εγώ κ. Υπουργέ, κ. Φάμελλε, τη λέω καταστροφή, καθώς αυτό που πρέπει να αξιολογήσουμε εμείς τώρα είναι το μέγεθος της ζημιάς. Όπως είπατε σε τρεις εβδομάδες, τρείς μήνες, όταν θα τελειώσει αυτή η ιστορία, να πάνε οι επιστημονικοί φορείς να μετρήσουν, να δούμε τη βλάβη, να ποσοτικοποιήσουμε την οικονομική ζημία και θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις».

 

«Δεν είμαι αισιόδοξος,  εύχομαι να διαψευστώ και να επιβεβαιωθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας που είναι πιο αισιόδοξος. Μακάρι. Να μην έχει δηλαδή αποτυπώματα αυτή η ιστορία ή παρενέργειες τα επόμενα χρόνια.  Να είναι μια περιπέτεια για την οποία θα ταλαιπωρούμαστε για μήνες. Φοβάμαι επαναλαμβάνω ότι δεν θα είναι έτσι. Δεν μπορώ να το αποδείξω. Ο Υπουργός άλλωστε γνωρίζει περισσότερα από τους παριστάμενους εδώ στον τομέα του περιβάλλοντος». 

 
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Τσέχο Πρέσβη.
News - Αυτοδιοίκηση
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 13:38

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Τσέχο Πρέσβη.

IMG 20170920 120414

Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Αθήνα κ. Γιαν Μπόντι, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκε η συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων με την πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα η οποία έφερε στα Γιάννινα το φωτογραφικό έργο του Jindřich Štreit, οποίος συνόδευε τον Πρέσβη στη σημερινή συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ ο οποίος έχει άριστες προσωπικές σχέσεις με τον κ. Μπόντι.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος άλλωστε η σχέση αυτή μεταξύ των δύο ανδρών είναι και η αιτία της τρίτης επίσκεψης του κ. Πρέσβη στην πόλη μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού με τα πρώτα δείγματα άλλωστε να είναι θετικά.

«Για εμάς η προσπάθεια που κάνουμε να ενισχύσουμε το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας έχει συγκεκριμένους στόχους. Με την Τσεχία και τον κ. Μπόντι συνεργαζόμαστε στενά, είναι άλλωστε η τρίτη φορά που έρχεται στα Γιάννινα κι αυτό σημαίνει πως η πόλη μας τον ελκύει. Έχουμε κοντά μας ένα σύμμαχο λοιπόν, κι ελπίζουμε η συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο», τόνισε στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

«Η πόλη σας είναι πολύ φιλόξενη και για μένα είναι πάντα ευχάριστο να βρίσκομαι εδώ. Με τη συνεργασία του κ. Ελισάφ επικεντρωνόμαστε σε πολιτιστικά προγράμματα. Κάναμε την αρχή με τον Καυκά πέρσι και φέτος με τον κ. Štreit η έκθεση φωτογραφίας του οποίου θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Εκτός από τον πολιτισμό όμως και ο τουρισμός είναι ένας τομέας στον οποίο θα θέλαμε να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας καθώς κάθε χρόνο 500.000 Τσέχοι επισκέπτονται την Ελλάδα.

Μάλιστα επειδή στη χώρα μας υπάρχουν βουνά και λίμνες στα Γιάννινα νοιώθουμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας. Για το λόγο αυτό βλέπουμε ότι μπορούν να υπάρξουν πολύ καλές προοπτικές συνεργασίας», ανέφερε ο κ. Μπόντι.

Τέλος, ενθουσιασμένος γιατί πρώτη φορά μια ατομική του έκθεση φιλοξενείται στη χώρα μας δήλωσε και ο κ. . Štreit, προσθέτοντας πως οι πρώτες του εντυπώσεις από τα Γιάννινα είναι μοναδικές.

 
Συναντήσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με εκπροσώπους της Γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ελληνικής κοινότητας της Γερμανίας.
News - Αυτοδιοίκηση
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 13:15

Συναντήσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με εκπροσώπους της Γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ελληνικής κοινότητας της Γερμανίας.

resized Germania 201

Γ. Πατούλης: Στρατηγικός μας στόχος οι αυτοδιοικητικές συνεργασίες σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο – Ο στόχος της εθνικής ανάπτυξης και αναγέννησης μπορεί να ενισχυθεί με τη στενή συνεργασία της ομογένειας και των θεσμών της Αυτοδιοίκησης

Ο τρόπος λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι βέλτιστες πρακτικές, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας με την ομογένεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων και των επαφών που είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

resized germania 202

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Α’ Δήμαρχο Sindelfingen Christian Gangl εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας με τον Γερμανικό Δήμο με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις δυνατότητες συνεργειών με τους Έλληνες ομογενείς που κατοικούν στην περιοχή.

«Με τον Α Δήμαρχο του Sindelfingen κ. Ch. Gangl, είχαμε μία ιδιαίτερα χρήσιμη συζήτηση. Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο μέσα από αυτοδιοικητικές συμπράξεις και κοινούς στρατηγικούς σχεδιασμούς θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα είχε ιδιαίτερη αξία αν και οι κυβερνώντες της χώρας μας έπρατταν κάτι αντίστοιχο προκειμένου να διαπιστώσουν την τεράστια σημασία που έχει η ενδυνάμωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

resized germania 203

Ο Γ. Πατούλης συναντήθηκε μεταξύ άλλων, με τον κ. Κωνσταντίνο Αθανασιάδη Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στην πόλη Sindelfingen.

«Στην εθνική προσπάθεια που διεξάγεται για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας σας θέλουμε μαζί μας και δίπλα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε ότι «όλοι οι Έλληνες αξίζουν μία καλύτερη χώρα που θα τους δώσει όραμα και προοπτική, μια καλύτερη χώρα η οποία θα μπορέσει να κρατήσει τους νέους στο τόπο τους».

«Έξω από τα σύνορα της χώρας η ελληνική καρδιά χτυπά πιο δυνατά» ανέφερε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως για όλους τους ομογενείς η νοσταλγία και η αγάπη για την πατρίδα, κρατά άσβεστη την επιθυμία προσφοράς προς όλους τους Έλληνες που τα τελευταία χρόνια, δοκιμάζονται.

Ο Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με την κ. Δωροθέα Αναστασιάδη γυναικολόγο στην περιοχή Böblingen. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται σε επίπεδο επιστημονικού προσωπικού το οποίο φεύγει από την Ελλάδα καθώς δεν έχει προοπτικές απασχόλησης.

resized germania 204

Επιπλέον αναφέρθηκαν στη δραστηριοποίηση των Ελλήνων ιατρών που εργάζονται σε χώρες της Ε.Ε. και οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα της διοίκησης νοσοκομείων αλλά και προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών, στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι την πρώτη ημέρα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και κοινοτήτων της Βάδης - Βυρτεμβέργης κ. Ρότζερ Κέλε, ενώ ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας Würth από τον διευθυντή του και Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της περιοχής HellbronnFranken Δρ. Χάραλντ Ούνκελμπαχ.

Μεταξύ άλλων υπήρξε και επίσκεψη στο πάρκο Mulfiigen /Jagsttal,όπου και παρατέθηκε δείπνο από τον έπαρχο του Hohenlohekreis Δρ. Ματτίας Νετ.

Στην αποστολή συμμετείχε και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης

 
Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στον Μανταμάδο
News - Αυτοδιοίκηση
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 10:23

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στον Μανταμάδο

resized Φωτογραφία 1

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Κωνσταντίνο Αδαμίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Χρύσανθο Αργυρίου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκε σήμερα τον Μανταμάδο.

 

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποτροπής επέκτασης της ευλογιάς των προβάτων που παρουσιάστηκε στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα έχουν ληφθεί τα ακόλουθα μέτρα:

 

  • Ολοκληρώθηκε η απολύμανση του σφαγείου.

  • Τοποθετήθηκαν λινάτσες με ειδικό απολυμαντικό υγρό στους δρόμους.

  • Έχουν ήδη αναρτηθεί αφίσες με σχετικές οδηγίες.

  • Έγινε συνάντηση με τους κτηνιάτρους εκτροφής για τον συντονισμό των δράσεων αποτροπής επέκτασης της νόσου.

  • Από την αρμόδια υπηρεσία απαγορεύτηκε και για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα, η δακοκτονία σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων περιμετρικά των εστιών.

  • Ζητήθηκε εγγράφως από το δασαρχείο η απαγόρευση κυνηγιού στην περιοχή.

resized Φωτογραφία 2

Αρχικά επισκέφθηκαν το σφαγείο του Μανταμάδου, το οποίο απολυμάνθηκε και ήδη επαναλειτουργεί. Ακολούθως, έγινε συνάντηση με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Λέσβου κ. Στέφανο Αποστόλου, τον πρόεδρο του Αγροτικού- Αλιευτικού Συνεταιρισμού κ. Παναγιώτη Σταμάτη και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, όπου συζήτησαν την αναγκαιότητα πιστής εφαρμογής των μέτρων ώστε να αποτραπεί η επέκταση της νόσου. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες κατέστησαν σαφές ότι η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας είναι σε 24ωρη βάση προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κτηνοτρόφων για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου.

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Έχουμε ήδη ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία την επίσπευση των διαδικασιών για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με εξειδικευμένο προσωπικό και ιδίως με κτηνιάτρους. Παρά την υποστελέχωση οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούν σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη κατάσταση. Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία της κτηνοτροφικής παραγωγής που είναι βασικός παράγοντας της τοπικής οικονομίας».

 


Σελίδα 1 από 1741

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ EMOJI Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Αθήναιον, ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...